Volánbusz büntetésforrás főoldal vissza

spock 2011.11.24. 20:22

Kicsikét nem világos itt a dolog.:

Akkor miért büntették meg ha érvényes levelezős ideiglenes diákigazolványa van????????Szendehely Vác között utazott és az távolsági busz.

"UTAZáSI KEDVEZMéNYEKA tanulók, hallgatók utazási kedvezményei:

Vasúti kedvezmények:

50 %-os kedvezményű jegy:

Levelező tagozatosok kedvezménye (A lakóhely és a tanintézet között váltható, korlátlan számban) "

Ez jegyre szól pedig a húgom bérletet kapott az máv pénztárnál. Mert ott megfelel a levelezös diákbérlet.

"Távolsági busz kedvezmények:50 %-os kedvezményre jogosult korlátlan számú utazáshoz:

Levelező tagozatos diák a lakóhelyéről (tartózkodási helyéről) iskolába járásra történő utazásra, a lakóhelye (tartózkodási helye) és a képzés helye között a diákigazolvány alapján; (a VOLÁN az utazási viszonylat bejegyzésére külön igazolást adhat ki)"

Link:http://www.diakbonusz.hu/index.php?…

Gondolom itt is csak jegyről van szó.....

Bkv oldaláról:

7. K: Levelezős diákkal vehetek-e budapesti diákbérletet?V: Tájékoztatjuk, hogy kedvezményes tanulóbérlet igénybevételére jogosult a 85/2007. (IV.25.) Kormányrendelet és a 2003. évi LXXXVII. törvény által meghatározott kedvezmény alapján az oktatási intézmények nappali és esti tanrendben résztvevő tanulója, ha érvényes állandó, vagy ideiglenes diákigazolvánnyal rendelkezik. A helyi közlekedésben a levelező tagozatos tanulók és a távoktatásban résztvevők utazási kedvezményre nem jogosultak.

link:http://www.bkv.hu/…elt_kerdesekitt meg nem érvényes a bérlete levelezös tagozaton????

Még egyszer előröl:Van egy levelezős ideiglenes diákigazolvány.Rétság-Bp vonalat levetitve.PL:Rétság-Vác között csak volánbusz jár ide "nem érvényes" nem váltható diákbérlet ezzel a diákkal.Vác-Bp máv ide elvileg jó mert az információban meg lett kérdezve és felmutatásával adtak is.De ez is már kétely hogy.....Bp-területén meg nem.....

Vagy tévedek???

Csak a bérlet érdekelne konkrétan.3 alkalom az 15e ft lenne jeggyel.

Gabicsek 2011.11.24. 19:43

Azt 50 %-os diákkedvezményes bérlet csak a lakhely és iskola közöttre váltható, ahogy írtad.

spock 2011.11.24. 19:39

Jó estét!

Rövid történet:Ma a húgomat megbüntették 8000 Ft-ra és 305 ft-os teljes árú jegyre a volán buszon.A bérletén a régi diákig. száma van,és van egy ideiglenes levelező tagozatos diákig.-a.(a régi diák okt 31-én járt le de a máv szerint november 15-ig érvényes!)Az ellenőrök nem fogadták el a bérletét,azt mondták,hogy nem vehet igénybe levező tagozaton busz diákbérletet ,holott a máv ill a pénztárnál a húgom direkt megkérdezte és adtak neki az ideiglenes levelezös diákigazolvány felmutatásával

Kérdéseim: Lehet-e levelező tagozaton volán diákbérletet venni,mert a mávnál kapott diákbérletet!?(Mert több furum olvasása közben csak iskolától-hazáig vehet 50% jegyet....??????????)

Ha valakinek van hasznos infója nagyon megköszönném,bár szerintem a 8305 Ft-nak integethetünk