Börtön után iratok nélkülforrás főoldal vissza

Gabicsek 2011.11.04. 20:10

Miért ne lenne közokirat a személyi igazolvány, jogsi, stb? Merthogy az.

Nemesys 2011.11.03. 22:32

Köszönöm a választ, de ez véleményem szerint nem közokirat.

Csináltasson sürgősen másikat. Ez jól hangzik, csak ha valaki pár forinttal jön ki akkor ez nem könnyen kivitelezhető. Jó tudom... kérjen kölcsön...

Polgári peres úton nem tudom, itt mit lehetne tenni.Gondolom bizonyítani kellene, hogy ott volt mindene. Illetve, az iratai pótlásának költségét be lehetne rajta hajtani.

Másnak esetleg lenne javaslata mi a teendő ilyen esetben?

Gabicsek 2011.11.03. 20:36

Elég nehéz lesz bizonyítani, hogy ő dobta ki, csináltasson sürgősen újakat.

Btk.Visszaélés okirattal277. § (1) Aki olyan közokiratot, amely nem vagy nem kizárólag a sajátja, mástól, ennek beleegyezése nélkül, jogtalanul megszerez, vagy azt megsemmisíti, megrongálja vagy eltitkolja, vétséget követ el és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Nemesys 2011.11.03. 18:18

Ismerősöm egy hete szabadult a börtönből.Az élettársa ( kapcsolat tartóin annak jelölte be magát )és valóban az is volt, kidobott minden személyes dolgát. ( ruhák, személyes tárgyak ) illetve a személy igazolványát, születési anyakönyvi kivonat adókártya stb... Amikor bevitték letölteni a büntetését nem voltak nála ezek az iratok. Amikor kérdezték tőle hol vannak elmondta a címmel együtt ahol együtt laktak ( ezt talán azért érdekes, mert van róla papír ezek szerint valahol a rendőrség berkeiben.)

A legbosszantóbb a dologban, hogy mivel minden ruhája ott volt, így most egy szál póló és nadrág cipő boldog tulajdonosa ( ebben vitték be, ebben szabadult ) Iratai nincsenek, így érdekes munkát keresni is.

Ilyenkor mi a teendő? Simán megúszhatja az élettárs?Ha bemegy a rendőrségre, ott mi az eljárás ilyen esetben?

Köszönöm előre is a válaszokat.