Objektív felelőségforrás főoldal vissza

Gabicsek 2011.09.21. 21:13

Hej, micsoda kérdés:)Csak magánvélemény:Lehet tulajdonos egy ötéves, de gondolom lesz az autónak egy üzembentartója, aki használja rendszeresen, mivel egy ötéves nem fog rá biztosítást kötni, nem fog utána adót fizetni és nem fogja használni, vezetni. De ha nincs üzembentartó, biztos, hogy ugyanúgy kiküldik, a törvényes képviselője pedig köteles lesz kifizetni. Tehát nem lehet kibújni a felelősség alól semmiképp. Még jó, hogy nem egy meg nem született gyerek nevére akarod iratni.

lajcsó 2011.09.21. 21:09

Nyugodtan írasd át a gyeremeked nevére az autót! Fizesd ki utána az átírási illetéket! Ha ezt követően el akarod adni az autót, vagy bármilyen módon rendelkezni akarsz vele, ahhoz gyámhivatali engedély szükséges. A legszebb az egészben az, hogy a bírságot mindezek ellenére ki kell fizetni. Az fel sem merült benned, hogy inkább be kellene tartani a sebességkorlátozást?

pszabo 2011.09.21. 20:46

Hello.Ha az autómat az 5 éves gyerekem nevére iratom és mondjuk gyorshajtás miatt kiküldik az ő nevére(objektív felelőség) a büntetést akkor ki kell fizetni????