magánokirat hamisításforrás főoldal vissza

ObudaFan 2011.09.14. 15:27

Ha semmi több nem történt, akkor próbára bocsátás, esetleg pénzbüntetés.

lajcsó 2011.09.14. 15:05

Az írászakértők szakvéleményét semmiképpen ne vedd szentírásnak. Velem fordult elő: az ügyfél előttem írta alá a szerződést ennek ellenére két írásszakértő egybehangzóan állította, hogy az aláírás nem tőle származik. Ezután gyanúsítás, vádemelés, első fokon elmarasztalás. Míg végül II. fokon a bíróság által kirendelt intézet megállapította, hogy az aláírás mégis valódi. Csak éppen három évig álltam büntetőeljárás alatt, meg az ügyvédi kamaránál fegyelmi eljárás alatt, amíg a bíróság végül felmentett. Na köszönöm szépen!

csiga01 2011.09.14. 14:31

Ha vádemelésre kerülne sor, akkor milyen bűntetésre lehet számítani?

Kovács_Béla_Sándor 2011.09.14. 14:30

A magánokirathamisítást a felhasználással a férj mindenképpen elkövette. Mit használt magának azzal, hogy bemártotta az asszonyt? Aki bűnsegéd, ha ő csinálta a hamis okiratot.

ObudaFan 2011.09.14. 14:28

Elemezheti. Ha nem az írta alá, akinek a nevét tartalmazza az irat, és kiderül, hogy ki, akkor ebben az esetben szinte biztosan vádemelés lesz. Nem tartok valószínűnek egy puszta ügyészi megrovást.

csiga01 2011.09.14. 14:25

Tisztelt Fórumozók!

A következő történt egy ismerős házaspárral: a férj ellen magánokirat hamisítás vétsége miatt bűntetőeljárást indítottak (hitelfelvétel céljából munkáltatói igazoláson a munkáltató neve lett hamisítva). Behívták az ügyészségre, ahol hozzájárult ahhoz, hogy írását írásszakértővel elemeztessék (mivel nem Ő követte el). Az írásszakértő megállapította, hogy valóban nem az Ő aláírása. Az ügyben továbbra is gyanúsítottként szerepel. Most a feleségét is behívták mint gyanúsítottat és állítják az ügyészségen, hogy az írásszakértő megállapította, hogy a feleség írta alá a munkáltatói igazolást. Kérdésem az lenne, hogy a feleség tudta nélkül elemezheti írásszakértő az írást? Úgy, hogy nem kérték a feleség hozzájárulását ehhez az egészhez? Más kérdés, hogy honnan tudják, hogy milyen a feleség valódi aláírása, hiszen írásmintát nem vettek tőle.Várható, hogy vádemelés lesz vagy elképzelhető, hogy az ügyészség megszünteti az ügyet és nem adja bíróságra?

Köszönöm!