Feljelentés pedofília miattforrás főoldal vissza

Nyuszkó123 2014.05.05. 07:55

Köszönöm a válaszokat! A férfi, aki a "gyanusított" 36 éves, a kislány pedig 10,5 éves volt akkor. Most már 11. Tehát bőven kiskorú. Szakértői vélemény?? Nem, semmi ilyesmi nem készült. Annyi áll a végzésben, hogy pszichológus kikérdezte a kislányt, és a férfival szemben semmilyen különleges reakciója nem volt, nem mutatott szorongást, félelmet. Erre én csak annyit mondanék, hogy persze, hogy nem, mivel a kislány szereti, ő is akarja a kapcsolatot. Persze nem egyértelmű, hogy milyen kapcsolatot akar a kislány, mivel hol példaképnek, hol pótapának, hogy szerelmének titulálja a férfit. Tehát össze van zavarodva teljesen.

Kovács_Béla_Sándor 2014.04.29. 13:32

Világos. Tehát a levél szolgálhat bizonyítékul a befejezett bűncselekmény elkövetésére (bár szerintem nem túl jó bizonyíték), és megvalósíthatja a "rábírni törekszik" tényállását, de kísérlet aligha lesz.

Agent Cooper 2014.04.29. 13:01

Kedves KBS!

Úgy látszik, hogy ezek szerint félreérthetően fogalmaztam, így akkor pontosítanék.A szexuális vágy felkeltésére irányuló simogatások, csókok esetén a bűncselekmény kísérlete állapítható meg, ha a tettes magatartása már közvetlenül közösülésre vagy fajtalanságra irányul, de még nem minősíthető fajtalanságnak. Utóbbi esetben ugyanis a szexuális visszaélés már befejezett.Egyébként korábban pontatlanul fogalmaztam, mert bizonyos esetben megállapítható a szexuális visszaélés előkészület esetén is. Ugyanis az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennegyedik életévét be nem töltött személyt arra törekszik rábírni, hogy vele vagy mással szexuális cselekményt végezzen, három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűntettet követ el!Arra tudok még tippelni, hogy azért került megszüntetésre az ügy, mert az "elkövető" nem töltötte be a 18 életévét.

Üdvözlettel: Agent Cooper

Kovács_Béla_Sándor 2014.04.29. 12:30

Mitől lenne kísérlet egy levél?

Agent Cooper 2014.04.29. 12:18

Kedves Nyuszkó123!

A nyomozás megszüntetése ellen panasszal lehet élni.Amennyiben a levelezés már konkrétumot is tartalmaz, abban az esetben már legalább kísérletről beszélhetünk, feltéve, hogy a kislány még nem töltötte be a 14. életévét.Készült szakértői vélemény? Az mit tartalmaz a cselekménnyel kapcsolatban?

Üdvözlettel: Agent Cooper

Nyuszkó123 2014.04.29. 11:43

Agent Coopertől szeretném kérdezni, hogy mi számít előkészületnek? Gondolom a levelezésre gondoltál. De pont ez az, hogy a levelezésben már tények voltak leírva arról, hogy mik történtek. Simogatások, csókok, stb. Szóval nem értem.

Nyuszkó123 2014.04.29. 11:42

Igen, Rolandnak sajnos igaza van. Valakinek van ismerőse a rendőrségnél, mert a nyomozást lezáró végzést bárkinek megmutattam, mindenki azt mondta, hogy látszik, hogy el van sikálva az ügy.. És a férfi továbbra is a kislány közvetlen közelében van. Hajrá magyar igazság szolgáltatás...

Agent Cooper 2014.04.28. 10:56

Kedves Nyuszkó123!

Kizárólag egy levelezés alapján senkit sem fognak elítélni. Könnyen elképzelhető, hogy a nyomozóhatóság még a kísérletet sem tudta bizonyítani, az előkészület pedig nem büntethető.

Üdvözlettel: Agent Cooper

Sherlock 2014.04.28. 08:59

Nem tudjuk.

Nyuszkó123 2014.04.28. 08:50

Hogy lehet, hogy egy pedofil, aki ellen volt bizonyíték (levelezés) szabadon jár-kel, és a rendőrség lezárta a nyomozást??

guba 2011.09.03. 09:20

Ez emberileg esetleg érthető is, csak ezt a történetet a legkevésbé onnan érdemes felfejteni, hogy a férjnek egy 17 éves lánnyal van szexuális kapcsolata. Az ugyanis nem bűncselekmény.

Gabucika 2011.09.03. 08:19

Helló Gabicsek!Tanácsot kértek tőlem és nem tudtam mit mondani. A részleteket nem tudom a feleség biztos szeretné,ha otthon lehetne és nem máshol kellene lefeküdnie,mert napközben ott van a lakásban.Mindent ő csinál,úgy tudom és azért nem mer ott maradni,mert a férjnek eljár a keze.Be van fenyítve.A rendőrség nem segít csak akkor,ha vér folyik.Az azért megdöbbentő,hogy a férjnek fiatalabb barátnője van,mint a lánya. Valószínű én sem hagynám annyiban,pláne ha mindent meg kell tennie a férjnek.Gabucika

Gabicsek 2011.09.02. 22:16

Ha a feleség több mint fél éve nem él a férjével, vajon mi köze hozzá, hogy a férje kivel van együtt? Azért egy 17 éves lány már nem óvodás.Nem féltékeny kicsit a feleség annak ellenére, hogy fél éve már nem él a férjével? Mi az alapja egyáltalán ennek a beírásnak? Számomra kissé érthetetlen.

Gabucika 2011.09.01. 19:41

Sziasztok Fórumozók!Tanács kellene a következőhöz. Férj és feleség,közös minden a feleség több,mint fél éve nem él a lakásban a férjével,de megfőz,kimos és rendben tartja a házat és még a vállalkozásban is dolgozik. A feleség nem mer otthon aludni,mert a férj terrorban tartja. Egy hónapja a férj aki 42 éves egy 17 éves iskolás lánnyal jár haza.Drogoznak,isznak stb.A többit lehet képzelni.A feleség már kétszer rajtakapta őket és kiverte a balhét. A férj szeretné,hogy a feleség hazaköltözzön,de milyen áron? A feleség nem tudja ilyenkor hová lehet fordulni a lány kiskorúsága miatt. Szülőkkel már beszélt,de a lány ezt fel sem fogta.Nem engedték ki a házukból,de akkor is kiszökött. Pénz bőven van a férjnek és a kislány szerelmes.Hol lehet bejelenteni,a gyámhatóságnál? Lenne valakinek ötlete a dologhoz? Előre is köszönöm!

Herb 2011.09.01. 12:36

Erre voltam kíváncsi. Köszönöm a választ!

Kovács_Béla_Sándor 2011.09.01. 12:28

Feljelentést bárki bármi miatt tehet. Ez egy szabad ország. De hogy egy ilyet csípőből elutasítanak, az is zicher.

Herb 2011.09.01. 12:27

Köszi.

Tehát akkor egészen biztosra vehető, hogy aki azt állítja, hogy feljelentette az illetőt, az kamuzik?

Persze elmehetett a rendőrségre, de akkor ez alapján el kellett, hogy hajtsák...

Kovács_Béla_Sándor 2011.09.01. 12:19

A trollkodás sehogyan sem tud a szó büntetőjogi értelmében erőszakos lenni.

Herb 2011.09.01. 12:08

Kedves Kovács Béla Sándor!

Nem viccelek. Te jogász vagy? Lehet, hogy jogász szemmel vicces, bocs.

Szóval vettem magamnak a fáradságot, hogy laikus szemmel belenézzek a BTK-ba. És nagyon jól tudom, hogy olyan bűncselekmény nincs, hogy pedofília, meg gyerekekhez vonzódás.

Nem is erre voltam kíváncsi. Hanem arra, hogy a rendőrség csak a BTK-ban konkrétan szereplő cselekmények alapján indíthat egyáltalán nyomozást, vagy akár élhet feltételezésekkel és az alapján kivonulhat?

Másrészt pedig ha a beírásaival közfelháborodást okoz, akkor emiatt érheti-e valamilyen szankció? Mit tudom én, pl. garázdaság, különös tekintettel a BTK-nak erre a paragrafusára:

"271. § (1) Aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

Vagy ez erre nem vonatkozik, csak valamilyen tetlegességre?

Elnézést, csak azért kérdezem ezeket, mert annyira nem értek hozzá. Ha értenék hozzá, nem kérdezném. Lehet, hogy csak rendőrállami beidegződések ezek nálam...

Kovács_Béla_Sándor 2011.09.01. 11:46

Ugye viccelsz? Találsz olyan elnevezésű bűncselekményt a Btk.-ban, hogy "pedofília"; pláne olyan tényállásút, hogy "aki gyerekekhez vonzódik"?

Herb 2011.09.01. 11:36

Tisztelt Jogászok!

Volna egy kérdésem:Ha valaki egy internetes oldalon (blog, fórum) kijelenti, hogy a gyerekekhez vonzódik, ill. a beírásaiból ez kikövetkeztethető, akkor pusztán ezzel megvalósíthat-e bűncselekményt? A beírásaiban nincs szó sem tiltott pornográf felvételekkel visszaélésről, sem megrontásról, szemérem elleni erőszakról vagy erőszakos közösülésről.

Feljelenthetik-e pusztán az alapján, hogy a gyerekekhez vonzódik? Befogad(hat)ja-e a feljelentést a rendőrség? Indul(hat)-e bármilyen eljárás?

Lenyomozza-e a rendőrség a tartózkodási helyét? Kivonulhat-e a rendőrség azzal, hogy "hátha" talál valami jogsértőt a számítógépén?

Köszönettel: Herb