Lopás a családban - nekem bonyolultforrás főoldal vissza

Gabicsek 2011.10.17. 21:04

Nem hiszem, hogy sokra mész vele, ráadásul az sem kizárt, hogy elévült (kárértéktől függ)

Gabicsek 2011.10.06. 21:12

Miklós10!Oké, láttam, másik topicban meg is kaptad a választ a megoldásra.

Miklós10 2011.10.06. 10:28

Tisztelt Gabicsek!Kérdéseire válaszolva . Nekem nincs gyermekeim,van kettő húgom aki él még szerencsére,a nagyobbik húgom gyermeke lenne az örökösöm. A drága szüleim,és bátyáim,már a mennyekben vannak.A húgaim nem tartanak igényt rá,mert az ő örökösük is ugyanaz az unokaöcsénk lesz.A másik húgomnak sincsen gyermeke. Már ők is 65 év felett vannak,így már én is fontosnak tartom,hogy a javaimat olyan ember kapja,aki méltó rá.

Gabicsek 2011.10.05. 21:25

Renáta79!Én már tovább nem minősítem az írásaidat, mert nem vagyok hajlandó lealacsonyodni a te szintedre. Ennyi.

Miklós10!Sajnos igen, előfordul, hogy családon belül lopnak. Azt írod, hogy a testvéred fia és kizárod az öröklésből. Nincs gyereked? Szülőd? Feleséged? Másik testvéred? mert ő az öröklési sorrendben eléggé hátul van. Ha van gyereked, vagy szülőd, feleséged, másik testvéred, ő nem örökölne egyébként sem.A baj, hogy az ember a rokonait nem választhatja meg. (kivéve persze a házastársát)

Miklós10 2011.10.05. 11:40

Kedves válaszadók ! Nekem nincsen gyermekem,de bejáratos volt a megboldogult bátyám fia hozzám . Sajnos,sok minden eltűnt a lakásomból .De azt konkrétan bizonyítani nem tudom,hogy ő vitte el .Nem akarok feljelentést tenni ellene,de kizárom a örökösödésből.Nem tudom mi van ebben az országban,hogy már,a rokonaiban sem bízhat az ember meg.

manci54 2011.10.05. 10:01

Egyre inkább erősödik bennem az érzés, hogy itt egy megkeseredett elvált férj/apa írja le irónikusan a volt feleség nevében a történéseket. Az is elgondolkodtató, hogy mióta előző bejegyzésemben megírtam, hogy viszonylag jó stílusban és jó helyesírással ír a magát elvált feleségként bemutató személy, azóta látványosan pongyolábbak a megfogalmazások, és több a helyesírási hiba!Tudom, vannak ilyen alakok, mint amilyen kép kirajzolódik a szóban forgó hölgyről, de ők saját magukról nem ilyen képet szoktak festeni, nem szokták nyíltan bevallani a galád hátsó szándékaikat.Szóval, szerintem ne húzzátok fel magatokat az irományokon, ez csak egy ráérő és/vagy megkeseredett ember időtöltése!

Zizzz 2011.10.05. 07:27

Zizzz!Te pedig fantasztikus vagy - Köszi Gabicsek, de sajnos nem igaz, bedobtam a törölközőt.. és több exfeleséget nem is szeretnék.. De vitathatatlanul tanulságos időszak volt, megtanultam "félni" az elvált és kisgyerekes apukáktól:D:D

Gabicsek 2011.10.04. 21:35

Zizzz!Te pedig fantasztikus vagy:)

Gabicsek 2011.10.04. 21:34

„Ne haragudj,de nem írtam semmi olyant amivel feketére festettem volna magam ”

Csak ezt csináltad egész idő alatt.

„Én egy nagyon jó anya vagyok ”

Akkor nem szapulnád az apjukat nekik!

„A gyereknek az első mindig az anya,legyen az első,és utána mások ”

Na és az apa! De ezt ki kell érdemelni!

„az iskolában javasolták ,hogy a gyermekeimet nem kell engedni a nagyszülőkhöz ”

De bizony, ha beperelnek, úgyhogy jobban jársz, ha megegyezel velük. Az iskola pedig nem bíróság.

„Mindenki engem akar bántani,pedig én egy nagyon jó ember vagyok.”

Ne csodálkozz, ha így állsz a dolgokhoz. Megérdemled!

Zizzz 2011.10.04. 20:53

Manci54: a próféta szóljon belőled. De sajnos az én párom exe is hasonló kariber, tehát akár igaz is lehet.Én pl. meg lettem fenyegetve, hogy ha nem viszem el a megállapodás (bíróság előtti) szerinti három hét helyett a gyereket hat hétre a nyári szünetben, fel leszek jelentve kiskorú veszélyeztetéséért. Mondom ÉN. Az új asszony:)- ez nem elírás!Aztán korábban párom idióta módon kápé adta a tartásdíjat, az első veszekedés után be is lett ez adva végrehajtásra, még olyan időszakot is megjelölt a drága ex (éveket), amikor bizony még együtt éltek. Egy ágyban, egy asztalnál..Ugyan csak hat hónapot kapott meg duplán, de azért tudta ezt fokozni, amikor a zsebembe nyúltam (igen, én, mert nekem volt), és kifizettem, a végrehajtó meg elszámolt. Akkor meg jött a következő labda, hogy elloptam azt a pénzt - igen, ÉN, az új asszony, amit a végrehajtó saját jutaléka címén megtartott magának..Szóval ezek alapján akár igaz is lehet..

manci54 2011.10.04. 20:23

Szerintem megnyugodhat mindenki, ez biztos csak blöff volt!Ennyire nem festheti magát feketére véletlenül valaki, aki egyébként a fogalmazásából és helyesírásából ítélve nem kimondottan buta, vagy unintelligens nő.

mentaldr. 2011.10.04. 20:00

Mert forog a kerék...minden bűn amit elkövetett a nyakába zúdul egyszerre , s a gyerekei is elhagyják,amint megtehetik. Emlékezzen akkor majd...de nem fog.

Gabicsek 2011.10.04. 18:57

Igazad van, nem húzom fel magam:) De olyan ideges lettem, amikor olvastam a hozzászólásait, hogy nem bírtam magammal:) Pedig én is nő vagyok, el is váltam, gyerekeim is vannak, de sosem jutott eszembe, hogy a volt férjemmel így viselkedjem, már csak a gyerekeim érdekében sem!Hihetetlen, milyen primitív emberek vannak, és majd idősebb korára csodálkozik, ha a gyerekei elfordulnak tőle. Hát, meg is érdemli majd a magányt!

Zizzz 2011.10.04. 18:10

Ne húzd fel magad Gabicsek, felesleges. Itt az élő példa minden férfi rémálmára!Minden meg van:

Remélem, hogy az érintett férj is olvasta a beírásokat, és felveszi a kesztyűt!

Nem tudom, adott esetben ezek a beismerések bizonyítékként felhasználhatóak? Az érintett férj elég sok támpontot kapott a beazonosításhoz szerintem.

Ja igen, ehhez mit szóltok: "milyen apa az aki elvitte a beteg gyermeket az gyermekorvoshoz,mert nem adtam gyógyszert se vényt ." Ez a nap vicce akart lenni? Beteg gyereket a munkahelyre kell vinni, nem orvoshoz?!

Mellesleg, én is nő vagyok, és mégis kinyílt a bicska a zsembemben..

Gabicsek 2011.10.04. 17:37

„végig a nagymamánál volt,az apja csak néha aludt ott.Hiába volt napközben vele”

Hát, Kedves Renáta, ha hiszed, ha nem, a nagyszülőknek ugyanolyan láthatási joguk van, mint a szülőnek! Akár be is perelhetnek, és garantálom, hogy elveszted a pert, ha nem akarod nekik biztosítani a láthatást. Ha pedig megítélik és nem adod oda őket ennek ellenére, büntetőeljárás indul ellened. Lehet, hogy rád is férne.

Gabicsek 2011.10.04. 17:25

„mindent megbeszélek velük ,azt is az apjuk milyen szemét.”

Ezt majd meséld el a gyámügynek is, biztos fogják értékelni. Én is nagyon sajnálom a gyerekeidet! Így is kell, gratulálok, hogy az apjukat szapulod nekik! Ha a volt férjed kérné a gyerekelhelyezést, melynek keretében téged pszichológus megvizsgálnak, nyugodj meg, biztos, hogy neki ítélnék!

Gabicsek 2011.10.04. 17:22

„Igen én figyelembe veszem őket, mert a gyerekek anyja vagyok!”

Na, attól, hogy az anyjuk vagy, még nem azt jelenti, hogy figyelembe veszed őket. Tudod, nem ettől anya az anya, amit Te művelsz a gyerekeiddel. Nem megszülni kell, hanem igazi anyának lenni! Márpedig nem az ilyen viselkedéstől leszel Te anya.

„Jobban szeretik az apjukat meg az új nőt mint engem,”

Csodálkozol? Mit látnak Tőled a haragon és bosszúvágyon kívül?

„Megírtam az anyósnak,és erre azt mondta beteg vagyok ,meg nem vagyok normális ”

Szerintem igaza van!

„Meg fiatalnak is tartom hozzá ezt a nőt.A volt férjem csont és bőr mellette ”

Nem vagy Te kicsit féltékeny? Ha a férjed csont és bőr, nem gondoltad esetleg, hogy miattad, ahogy Te viselkedsz vele, mert tönkre akarod tenni?

„A nagymama sem jó ha vigyáz rájuk,mert a gyerekek túlzottan szeretik.És a gyereknek az anyja kell,hogy az első legyen,mert ő hordta a szíve alatt 9 hónapig .”

Eszem megáll, az is baj, ha a gyerekek túlzottan szeretik a nagyanyjukat! Úgy gondolod, emiatt kevesebb jut neked?Mint fentebb írtam, nem attól leszel ANYA, hogy kihordtad és megszülted, hanem attól, hogy hogy bánsz velük, jóra neveled-e, vagy sem, de az ilyenfajta nőnek, mint te, hiába papol bárki is, úgyis csak mondod a magadét úgy, hogy nem hallod meg a másikat!Szégyellheted magad!

Gabicsek 2011.10.04. 17:12

ja, mégsem, megtaláltam:)

Gabicsek 2011.10.04. 17:11

Jé, kiszedték, amit tegnap írtam, pedig nem is írtam csúnyát. Érdekes. Csak leírtam a véleményem a kedves Renáta79-nek.

hars52 2011.10.04. 14:19

Hát muszáj hozzászólnom, nem tudom elképzelni, hogy ilyen ember egyáltalán létezik? Szerintem az összes hozzászólása csak blöff!!! Nő és anya az ilyen? A volt férj az esze helyett nyilván más testrészére hallgatott, ő tudja megérte-e, de a gyerekeit mérhetetlenül sajnálom. Én is nő vagyok de a bicska kinyilt a zsebemben.

Kovács_Béla_Sándor 2011.10.04. 12:47

Elnézést, hogy ezt kell mondanom, de szerintem ez az ember megérdemli. Aki ezt a nőt képes volt elvenni... Aranyból van neki vajon?

pazs 2011.10.04. 12:14

„Én ha beteg a kisgyerek beviszem a munkahelyre és egész nap velem van ”Jesszusom és a munkatársaid mit szólnak? amúgy hogy látod el a munkádat betegápolás közben? Biztos, hogy egy beteg gyereknek a munkahelyed a legmegfelelőbb hely gyógyulni?

Zizzz 2011.10.04. 11:29

Renáta: ".Sérelmezte azt is ,hogy egész nyáron nála voltak a gyerekek és rájuk sem néztem . Kérdőre vont milyen anya vagyok én ? Azt mondta feléjük az ilyen anyákat szemétnek hívják,nem anyának . Nem vagyok szemét, csak jogom van az élethez és a szórakozáshoz is ."

Ezek szerint csak neked van jogod az élethez és a szórakozáshoz, az exednek nincs, neki "csak a gyerekeinek kellene élnie"!?

"mindent megbeszélek velük ,azt is az apjuk milyen szemét" -ehhez külön gratulálok. Később remélem rájönnek, hogy anyu se különb, sőt.

Szégyeld magad, felháborító, amiket írkálsz itt!

pazs 2011.10.04. 09:53

Nagyon sajnálom a gyerekeiteket.

Gabicsek 2011.10.03. 21:43

„nem veszi figyelembe az unokáit.”

És TE figyelembe veszed a gyerekeidet??? Istenkém, ha ilyen buta libákkal találkozom, akiben ennyi a bosszúvágy azzal az emberrek szemben, akit korábban esetleg szerelemmel szeretett, és gyermekeket is szült tőle, szégyellem, hogy nő vagyok!


pazs 2011.10.03. 17:56

Tehát amiért az anyósod utál téged, minden lehetséges módon kiszúrsz a volt férjeddel és még anyagilag is tönkreteszed?Hoppá, majdnem adtam életvezetési tanácsod kéretlenül.

mentaldr. 2011.10.03. 17:14

ez a blöff kategória, vagy egyszerűen csak hecceli a pasikat

hunfrakk 2011.10.03. 17:05

ha a volt férjednek lenne egy kis eszenem lenne ekkora vesztesha kérne jogi segítséget, nem lenne ittvagyisbármikor megfordulhat az ügy

ha feljelentene rendőrségen/ügyészségenés gyanúsított, majd vádlott lennél,akkor mit szólnál?

de úgysem tesz semmit,mert félénk papucs, aki még válás után is fél az asszonytól

Zizzz 2011.10.03. 16:34

Jézusom, micsoda emberek vannak!Renáta exférjének őszinte részvétem így, ismeretlenül is.

Mr X 2011.10.03. 16:22

Ha a bíróság jogerősen a férjének ítélte a mosógépet, ön mégis elhozta lakásból, engedély nélkül, az bizony nem ad okot pozitív nyilatkozatokra.

pazs 2011.10.03. 14:04

Nos, életvezetési tanácsot nem adunk, csak jogit, úgyhogy ezt nem is minősíteném.

pazs 2011.10.03. 13:24

Csak én nem értem?

Gabicsek 2011.09.25. 14:25

„Elvittem a mosógépet is amit váláskora volt férjem kapott meg, de nekem nagyobb szükségem volt rá .”

Te írtad, hogy a férjedé volt, én pedig azt, hogy ez lopás, mert elloptad a férjed tulajdonát.

Dr.Attika 2011.09.25. 11:01

Ez bizony lopás vétsége, dupla minősítő körülménnyel. A "3 ember" társtettesek.

Gabicsek 2011.09.24. 22:03

Volt jogod visszamenni a holmidért, ha becsöngetsz és beengednek. Ha felfeszítetted az ajtót és úgy mentél be, (vagy álkulcsal), betöréses lopást követtél el. Jogod van természetesen elvinni a saját holmidat, de az nem úgy működik, hogy bemegyek egy idegen lakásba erőszakkal. És ha beengednek, csak a saját holmidat viheted el.Ha a bíróság a mosógépet nem neked ítélte, akkor azt bizony elloptad, ergo, nem a saját, hanem más holmiját vitted el. Nem úgy működik ám az, hogy "de nekem nagyobb szükségem volt rá". Van jogerős ítélet arról, hogy az a férjed tulajdona.Nagy bajba kerülhetsz, készülj fel rá!

Rexor 2011.09.22. 21:50

Akár bajba is kerülhetsz, ha feljelentenek, mert ez lehet akár a zártöréses lopás esete is.

naeznincs 2011.09.07. 23:32

Ok, rád hallgatok. Talán nem véletlenül nyomatékosítod, hogy nem az én dolgom .

De ha otthon történik ilyen, az kiszolgáltatottá tesz, mert ha nem teszel semmit, akkor megismétlődik- addig lopnak amíg csak bugyi marad rajtad. Ha feljelentem, és igazam lett, akkor sem lehet egyszerűen túllépni rajta. Ha bosszút forral, nem kerülhetem el, mert hazajön a "vallatás" után. Két rossz dolog között kell választanom és bevallom ,félek. Ismeretlen tényező a rendőrségi eljárás; nem szeretnék úgy járni, hogy meglopnak és végül még meg is hurcolnak.

Kilelkiztem magam. Tény, abból rosszabbul jöhetek ki, ha magam kezdem gyűjtögetni a bizonyítékokat, ezért nem is teszek inkább ilyet.

ObudaFan 2011.09.07. 22:03

Ez tényleg nem a te feladatod.

naeznincs 2011.09.07. 20:15

mármint azonosítószámát, nem pedig a darabszámát

naeznincs 2011.09.07. 19:25

most jutott eszembe, ha esetleg könyvelni kezdeném a bankjegyek számát (úgy tudom az egyedi azonosító),melyek nálam vannak -hasznos lehet?

ObudaFan 2011.09.07. 19:18

Ez nem a te feladatod, hanem a rendőrségé.

naeznincs 2011.09.07. 19:14

Kedves ObudaFan!Hát ez az. Biztos vagyok benne, hogy lopás , abban is , hogy ki követi el. Napi szinten átkutatja a holmim, hogy találjon valamit. Azonban mégcsak tetten érni sem tudom, de nem tudom azzal jól járnék e (lapát kezek). Van valamilyen "egércsapda" ilyen esetre ? Valami technikai berendezés, vagy akár kémiai eljárás (uv festék..) ami megfizethető, mégis rendes bizonyíték amit elfogad a rendőrség?

ObudaFan 2011.09.07. 18:52

Tegyél ismeretlen tettes ellen feljelentést, ha nem vagy biztos benne. És azért totál alaptalan feljelentést ismeretlen tettes ellen se tegyél, mert még abból is lehet hatóság félrevezetésének vétsége, ha a hatóság szerint szándékosan tetted.

naeznincs 2011.09.07. 18:29

Ha családtagom rendszeresen meglop, van esély rá, hogy bizonyítható legyen? Vagy csak feljelentés, és ne foglalkozzak semmivel?

Rexor 2011.08.22. 16:46

Inkább ne, mert egyre rosszabb lesz :)

végrehajtó1 2011.08.22. 15:22

„Pedig elég sok mindent leírtam. Ez alapján vki jártas csak mond vmit...?”

Nagyon zavaros.Fuss neki még egyszer.Lépésről lépésre.Úgy hogy érthető legyen, ha választ akarsz...

Kovács_Béla_Sándor 2011.08.22. 14:22

Azt, hogy "fogalmazás elégtelen".

Gerike78 2011.08.22. 14:17

Pedig elég sok mindent leírtam. Ez alapján vki jártas csak mond vmit...?

pazs 2011.08.18. 17:26

Hát azt innen egyébként sem lehet megmondani, sajnos.

Gerike78 2011.08.18. 17:05

Köszi, de azt nem írta, hogy a terhelő vallomás elég e, és mire számíthatok

pazs 2011.08.18. 13:36

Rexor például jókat írt.

Gerike78 2011.08.18. 13:15

Kérem valaki írjon,nagyon megfélemlítettek

Gerike78 2011.08.17. 19:32

Nagyanyám és/vagy anyámé, ezt ők tudják, én csak a költözéskor szereztem tudomást rólaAZt sem tudom legális e vagy adómentes

Gerike78 2011.08.17. 19:29

Anyám tudja pontosan. Vagy a széfben a bankban, vagy nálukde nem csakk ez a lényeg, hanem amit keresnek az az ötszöröse, egy lakás ára!

Rexor 2011.08.17. 17:56

Egyébként bűncselekményi kategória az is, ha valakit hamisan vádolnak (nyilvánvalóan tudva annak az ellenkezőjét). Tehát ha ártatlan vagy , te is élhetsz feljelentéssel.

pazs 2011.08.17. 17:27

Most tulajdonképpen kinél van a pénz? És egyáltalán kinek a pénzéről beszélünk?

Gerike78 2011.08.17. 17:10

A baj hogy mindenképpen több millió forintról van szó

Gerike78 2011.08.17. 15:26

Ez nem derült ki a szövegből? NemViszont ez csak részben érdekli a hatóságokat ez a bajom.Ön szernt?Köszönöm

Rexor 2011.08.17. 15:17

Bár nem nagyon értem amit itt leírtál, de egy kérdésem van. Elsajáítottad a más tulajdonát képező pénzt vagy sem. Ha igen, akkor loptál, ha nem akkor nem.

Gerike78 2011.08.17. 13:15

Koszonom a valaszokat elore is!

Családi perpatvart követően anyám magához vette az otthon tárolt készpénzt.Én a létezéséről előtte nem tudtam, a perpatvar is anyám nyűge.

Rendőrségi ügy lett belőle, vallomást tettem, közben ő a pszchiátriára került skizofréniával amivel régóta kezelik. Én ápoltam.Előtte ügyvédi letétbe helyeztük, kórház után visszakértükHazakerülésünk után a pénz mint tárgyalóeszköz volt, de nem egyeztek meg (haszonélvezet stb)A pénz átvételét nagyanyám nem ismerte el, nagy balhé lett, nagyanyám többször rámhívta a rendőröket részegen mondvacsinált indokkal, sikertelenül.Még egyszer eljöttünk, anyám ugyanis ismét kórházba került, ezúttal egy hónapra.

Anyám zárójelentés után nem teljesen jó állapotban, váratlanul hazament, hogy megegyezik. Temérdek ügyvédi levél és szerződés született, de nagyanyám (alkoholista de nagyon eszes) egyre kevesebb mindenbe ment bele, majd anyám állapotát kihasználva képtelen hazugságokkal teljesen ellenem fordította.

Aztán most nyilatkoztak volna mindketten a feljelentés visszavonásról, és hogy anyám átadta - összegszerűen és anélkül, de ez többször is megiúsult - ezt az ügyvédünk követte végig. (nagyanyám x összeget mondott be a rendőrségen, gyanúsan kerek számot, mi annyit amennyi a letéten is van)Nagyanyám végül már nem egyezett bele semmibe, az összeget sem ismerte el, hogy átvette azt nem tudom.Hogy nyitottunk e széfet az nem tudom számít e.

Nagyanyám ügyvédi levelében is szerepel, hogy minden pénzüket a megélhetésükre fordították, nem lehet több megtakarítása, de ez talán nem is érdekes.Nekem viszont van ennyi adózott pénzem , amennyit követel..

Anyám - betegségéből kifolyólag - már azt állítja, hogy az összeg mégis x, és mi vittük el, én nem adom vissza!!!

Elég az eljáráshoz ezek után, ha a két nő ellenem vall? Akkor is ha anyám eddig homlokegyenest mást mondott és elmondása szerint a pontos összegről csak a mamának volt fogalma? Mi van ha ezt már teljesen ép elmével is állítani fogja? A fentiekről sok dokumentum, tanúk, és ügyvéd is tanuskodik.Nagyanyám azóta felkért egy híres büntetőügyvédet!

A cél hogy véletlenül sem jusson bíróságra az ügy.

Köszönöm