Rejtett kamera behozatala legális?forrás főoldal vissza

Angelicasol 2014.04.23. 21:12

Haditechnikai eszköznek minősül, mint a titkos vizuális megfigyelés eszköze a 16/2004. (II. 6.) Korm. rendeletalapján. Eltérőek a szabályok ha az EU-n belülről hozod, és ha azon kívülről. Behozatalra az Unió vámhatárain belülre külön hatósági engedély birtokában - a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal - van lehetőség. engedély hiányában ha jól tudom büntetendő cselekmény.

Mivel szerintem ez nem minősül közbiztonságra különösen veszélyes eszköznek, így a tartása már lehet szabályos. De javaslom nézz utána, mert ki akar a nyakába egy kamerás tollas hercehurcát...

Jogi kérdések 2 2014.04.23. 17:51

Vedd meg legálisan rendes webshopban garanciával. Ha kérdik honnét van, lesz róla papírod is.Nem tudom miért tökölnek az emberek pár ezer forint spórolásért ilyennel, aztán meg sírnak ha elveszik a csomag, megállítja a vám, behívják valahova, hibás a cucc, tönkremegy, nem úgy működik ahogy leírták, nem tudják beüzemelni, stb.A vaterán meg a szemetet árulják ami webshopban eladhatatlan lenne a garancia és a valós paraméterek hiánya miatt.

Kenderice 2011.08.10. 18:57

Volt rá példa, hogy valaki ilyet rendelt és behívták, hogy ő rendelte-e, mert tiltott eszköznek számít az idióta jogszabályok miatt. Ha ezt el akarod kerülni, vegyél itthon valahol a neten. Kicsit drágább, de biztos, hogy nem lesz belőle ilyen problémád. Én is a vaterán vettem ilyeneket.

Bluebay 2011.08.10. 17:54

Ha rendelek az ebay.com portálon rejtett kamerát, pontosan ezt:

http://cgi.ebay.com/…BayISAPI.dll?…

Akkor a behozatala az országba legális?És ha igen akkor ez Haditechnikai eszköznek minősül?

Köszönöm a segítséget.