Tisztelt Nyomozó Hatóság!forrás főoldal vissza

lemi 2011.08.03. 20:20

Nagyjából igazad van.Amit február óta utána jártam ,ha előre tudom hagyom a francba.Balek voltam hogy azt hittem viszem az elkövető vallomását és minden rendben lesz. Később olvastam el a helyi kapitány elfogadott jelentését.Amit évi bűncselekményként beszámolójában elfogadtak, az véleményem szerint a térség havi tényleges adata lehet kb. A statisztika nagy úr.

guba 2011.08.03. 15:32

Mivel már éltél panasszal, azt gondolom nem. Indítványt, észrevételt tanúként is jogod van ugyan tenni, de ezzel semmilyen cselekvési kényszert nem rónál sem az ügyészségre, sem a nyomozóhatóságra. Szerintem próbáld tudomásul venni, hogy az igazságszolgáltatás malmai lassan, de azért őrölnek, és neked is jobb lesz, ha nem ezzel az üggyel fekszel-kelsz.

lemi 2011.08.03. 13:31

Guba! Az én esetemben magánszemély van feljelentve, aki aláirt valamit nevemben a banknál. A hatóság először azt válaszolta,a bank nem reagál a megkeresésre,lehet hogy ügyészi segitséget fog kérni. Másodszor azt válaszolták hogy biztos keresi a bank a tranzakciót.Szó sem volt ügyészről. A kérdésem az hogy én fordulhatok-e valamilyen jogszabály szerint ügyészséghez segitségért hiszen áprilisban indult újra a nyomozás,és azóta ránézésre semmi nem történt.Annyit igértek nem fogják ismét lezárni szakszerűtlenül az ügyet.Egyszer már meg kellett panaszolnom,igy vették elő újra!

guba 2011.08.03. 10:35

Lemi, a szakértő nyilván nyilatkozni fog arra nézve, hogy hamis az okirat, vagy valódi, és polgári jogi értelemben ez valamilyen irányba el is viszi a vitádat a bankkal.

Lina2009 2011.08.03. 05:20

Kedves Guba!Értem és köszönöm. Csak arra lennék még kíváncsi, hogy szerintetek (bocsánat a tegeződésért) miért nem csinálja meg a nyomozó hatóság azokat a nyomozati cselekményeket, amiket a hosszabbítás indokaként feltüntettek (szembesítések). Bár lehet ez egy örök kérdés marad.

lemi 2011.08.03. 05:00

Guba! A sértett vagyok én. Nekem a pénzem áll az ügyben!Ezért aggasztó az idő múlása.Mit tehetek hogy haladjon valami és ne zárják le eredménytelenül.Megvan név szerint az elkövető,CD-n a beismerése!

hunfrakk 2011.08.02. 21:38

http://www.flashgame.hu/…hei.swf.html

guba 2011.08.02. 20:51

Lemi, miért akarod sürgetni az eseményeket? Az időmúlás nyomatékos enyhítő körülmény.

guba 2011.08.02. 20:49

„Van e felettesük vagy bármi hatalmasabb szerv, akire még hallgatnak is, mert úgy látszik az ügyészi utasítás vajmi keveset ér. Az ő védője tényleg jó. ”

Ha tényleg jó, akkor tudja, hogy a nyomozati szakban milyen jogorvoslati lehetőségek állnak rendelkezésre. Nem lennék azonban biztos abban, hogy valóban jól ismered a tényeket. Az előzetes letartóztatás elrendelésére és fenntartására ui. az ügyész tesz indítványt és nem a nyomozóhatóság és az ügyész a jelek szerint úgy értékeli, hogy fennáll az összebeszélés veszélye.

lemi 2011.08.02. 19:51

Sziasztok Fórumozók!Magánokirathamisitás miatt folyamatban van ügyem egy vidéki kisvárosban. Május 13-án voltam kihallgatáson,minden bizonyitékot átadtam,inditványokat tettem. Létezik hogy ilyen lassú itt minden??Juniusban érdeklődtem,azt mondta az ügyintéző még nem érkezett válasz a megkeresésére az illetékes banktól.Az eljárási rendre azt mondta 15 nap után újra elküldi a kérdését,ha 30 nap után sem válaszol.az ügyészséghez fordul. Július elején ismét rákérdeztem ,a válasz több kérdést tett fel,és valószinűleg a vitatott tranzakciókat keresi a bank. Itt már nem beszélt ügyészségről,(akik nem tudnak panaszról mert rákérdeztem ott is.)Most-kb. 70 nappal a kihallgatásom után-ezt még lehet normális mederben haladó ügynek mondani,vagy valamilyen eljárási szabályra hivatkozva kérhetem-kérjem az ügyészség beavatkozását?Lemi

Lina2009 2011.08.02. 18:07

Tisztelt Dr. Attika!

Félreértés ne essék, nem az ügyvédet tartom hibásnak. Biztosan, hogy az ügyvéd mindent megtesz, nem is írtam semmi olyasmit, ami arra utalna, hogy nem tesz meg minden lehetséges lépést. Csak kíváncsi voltam, hogy ilyen esetben kihez lehet fordulni. Van e felettesük vagy bármi hatalmasabb szerv, akire még hallgatnak is, mert úgy látszik az ügyészi utasítás vajmi keveset ér. Az ő védője tényleg jó. De azért az ügyvédeket se kell ennyire védeni, mert a másik ismerősömé pl. soha nem elérhető, csak ha úgy van kedve. Persze a pénzéért tud telefonálni. De most ne is erről legyen a vita. Csak érdeklődtem, hogy hova lehet fordulni. És Dr. Attika köszönöm, de konkrét válaszra voltam kíváncsi, nem kioktatásra. És ez nem "különutas" eljárás, ahogy Ön írta, hanem érdeklődés. Ezzel szerintem nem sértettem meg senkit. Mert esetleg érdekel a folyamat.Sajnálom ha a kérdésemmel megsértettem az érzéseit.

végrehajtó1 2011.08.02. 16:17

KedvesDr.Attika nem mindenki olyan biztos ebben...

Sok léhűtő van...

kismukk 2011.08.02. 16:17

Felettes ügyésznél lehet panaszt tenni. Például, kerületi ügyész ellen a fővárosinál.

Dr.Attika 2011.08.02. 15:26

Kedves "Lina2009"!Az ismerősének van védője. Bizonyosan mindent elkövet azért, hogy védence - az ön ismerőse- a "legkissebb" kényszerintézkedést szenvedje el. Abban is biztos vagyok, hogy a védő a védői feladatait makszimálisan ellátja. Semmi szükség az ilyen "különutas" eljárásokra.

Lina2009 2011.08.02. 14:36

Kedves Mindenki!

Nekem a nyomozó hatósággal kapcsolatban lenne kérdésem. Ismerősömet okirathamisítással és orgazdasággal vádolják. Fél éve van előzetes letartóztatásban. Mindeddig 2x hallgatták meg, 1 részben eredményes szembesítésre került sor. Már az előzetes eleje óta kéri az ügyvédje a szembesítéseket a tanukkal, egyéb gyanusítottakkal, akikkel ellentétes a vallomás, ennek ellenére, sőt 2 panasz benyújtásának ellenére sem tesznek SEMMIT! A 2 panasz benyújtásakor az ügyészség utasította a nyomozó hatóságot a nyomozati cselekmények elvégzésére, gondolok itt a fent említett szembesítésekre. Ennek az lett a vége, hogy nemhogy nem csinálták meg, de az ismerősömet meg se hallgatták már 2 hónapja. Csak üdültetik. Most a fél éves bírói tárgyaláson kapott újabb két hónapot, mondván fennáll az összebeszélés veszélye.A kérdésem az lenne, hogy azon túl, hogy újabb panaszt nyújt be és fellebbez a döntés ellen a legfelsőbb bíróságon, mit lehet tenni, hogy az előadó megcsinálja a szembesítéseket. Kihez lehet fordulni, hogy dolgozzon. Vagy legalább legyen elérhető, mert 3 hónapja nem lehet elérni. Az osztályvezetőnek lehet panaszt benyújtani?Köszönöm előre is a válaszokat