Ügyész viselkedése, modoraforrás főoldal vissza

Dr.Attika 2011.07.07. 19:40

Jó. Ügyész vielkedése tárgyaláson problematikáját lezárhatjuk.Lépjünk tovább.

Egyjogász 2011.07.07. 19:20

A bíróság a tárgyalás elején jegyzőkönyvbe mondja a jelenlévők (köztük az ügyész) nevét is, amit minden jelenlévő hallhat, ha odafigyel.

Szerintem az ügyésznek a tárgyalás szünetében nem kötelessége társalogni a folyosón a tárgyaláson jelenlévő más személyekkel, akit ez érint, az nagyon könnyen megtudhatja a nevét, meg hogy melyik ügyészségről jött.

Panaszt meg annak az ügyészségnek a vezetőjénél lehet tenni, amelyiknél az érintett ügyész dolgozik, gondolom majd a lawcitrom által hivatkozott utasítás alapján bírálják el...:)))

guba 2011.07.07. 19:11

Kismukk! Egyébként közöd van hozzá? Ne akarjál már te lenni a felettes ügyészi szerv. Gipsz Jakabnak hívják.

kismukk 2011.07.07. 18:38

lawcitromköszönöm, de sajnos nem találom itt a Törvénytárban, a google sem adja ki. Hol látható?

Dr.Attikatisztelem jóindulatú észrevételedet!Hát, bíró elfeledkezett a bemutatásról. Tárgyaláson meg mi meg sem szólalhattunk, mert hallgatóságra lettünk lefokozva, teljes némaságra.„Az ügyész nyilvánvalóan azon ügyészségtől jött amelyik vádatemelt.”Nem! Az ügygazda ügyészség a vádirat készítését kiszervezte egy másik kerülethez, de az ügygazda képviselte. Amiből hatalmas tájékozatlanság keletkezett...

Dr.Attika 2011.07.07. 15:54

A bíróság kötelessége, hogy bemutassa a bírói tanácsot, jegyzőkönyvvezetőt, az ügyészt és az egyéb feleket. Nyilván ügyész váltás esetén, ezt meg kell tennie a folytatólagos tárgyaláson is. Az ügyész nyilvánvalóan azon ügyészségtől jött amelyik vádatemelt.

Panaszt a tárgyaláson lehet tenni az ügyészi viselkedés ellen, mint ahogy már leírtam.

Hol vannak leírva ezen alapszabályok?

Ott ahol a köpködni tilos, köszönni illik és stb. Vagyis íratlan szabályok.

lawcitrom 2011.07.07. 15:30

Kedves kismukk,

a modorbeli kérdések végett pedig ajánlom, hogy a olvasd el az ügyészek tárgyalási szünetekben való megnyilvánulási lehetőségeiről , valamint az ügyészi hangulatfegyelem egyes kérdéseiről szóló 32/1971 (XIII.2.) LÜ utasítást.

kismukk 2011.07.07. 14:14

„tárgyalás szünetében az ügyről nem beszélgetünk”Szerinted az ügyhöz tartozik, ha a nevét kérdezzük?Egyébként, hol vannak rögzítve ilyen "alapszabályok"?

Megmaradt a kérdés: hol lehet panaszt tenni ügyész viselkedéséért?

Dr.Attika 2011.07.07. 12:06

A tárgyaláson és nem a szünetben kellett volna ezt tisztázni. Ez egyébként normál helyzet, hogy 4-5 ügyész is képviseli a vádhatóságot. Alapszabály: tárgyalás szünetében az ügyről nem beszélgetünk az ügyésszel.

kismukk 2011.07.07. 10:32

Tárgyalás folytatásán új, ismeretlen ügyész jelent meg. A szünetben kérdeztük: Ön melyik ügyészségtől van? Találják ki! Érdeklődtünk a neve felől, hogy hívják? Nem mondom meg! (mondott még másféléket is)Hivatalos személy részéről megengedett az ilyesmi?Hol lehet panaszt tenni? Az ügyészségen? A munkáltatónál etikai vétség miatt? Ki az ügyész munkáltatója?