ez bűncselekménynek számít?forrás főoldal vissza

facanos 2011.07.08. 00:29

Lenne egy kérdésem. A lakótársammal 2000 óta közösen használt tárolóban helyeztük el az éppen asználatban nem lévő dolgainkat, (megjegyzem ez a beköltözés egyik feltétele volt, ami az adásvételi szerződésben is szerepel). Két éve a párom meghalt, a szomszédokkal való kapcsolatom különöző okok miatt megromlott,annyira, hogy márciusban megszólított, hogy lomtalanítás lesz, dobjam ki a holmijaimat. Mivel a párom dolgai voltak ott, és még nem voltam felkészülve arra, hogy a tárgyakat egyáltalán kiválogassam, nemet mondtam. A tárolót egyébként nem nagyon használtam, ezért csak 2 nappal ezelőtt szereztem tudomást arról, hogy a tárolóban őrzött dolgaim eltűntek. A szomszédot 6 fő előtt felelősségre vontam, sőt az egészet magnóra is vettem, amelyben elismeri, hogy nem ő, hanem a szintén a házban lakó fia és a menye takarított ott, ők dobták el a holmijaimat. Különben is, mondjam meg, mennyi kár ért, a fia majd kifizeti. Én nem vagyok hajlandó a tárgyaimért kuncsorogni, amelyeknek sokszor nem is anyagi, hanem kegyeleti értéke volt, ezért ragaszkodni szeretnék ahhoz, hogy a dolgaimat teljes egészében és hiánytalanul, a régi minőségben szolgáltassa vissza. Milyen lehetőségeim vannak? Nem riadok vissza semmitől, mert nem volt joga a dolgaimhoz hozzányúlni. Hova és milyen sikerrel fordulhatok?

guba 2011.07.06. 21:37

Már a húsz éves lányok is magáznak, kérlek szépen csak ezt ne!:)

guba 2011.07.06. 21:32

Már a húsz éves lányok is magáznak, kérlek szépen csak ezt ne!:)

Kovács_Béla_Sándor 2011.07.06. 21:23

Ha most komolyan azt hiszed, hogy nem tudom, hogy rendőrzsargon (meg az arra épülő bűnügyi tudósítás szóhasználata), akkor Isten bizony elkezdelek magázni.

guba 2011.07.06. 21:19

"betörő", "betöréses lopás", "betöréses lopás kísérlete"Nem néztek túl sok rendőrfilmet? :)

kovacsz 2011.07.06. 20:41

Persze, ha a betörés anyagi haszonszerzé miatt történik, csak a betörő hoppon marad, mert nem talált ott semmit, attól még jó lehet egy bet. lop. kiísérletnek....

Kovács_Béla_Sándor 2011.07.06. 06:19

A betörés a "betöréses lopás" rövid neve. Vagyis a megvalósulásához lopni is kellene. Nem kizárt, hogy a kísérlete megállapítható legyen. Kétségtelenül megvalósult azonban a rongálás, a kárértéktől függ, hogy szabálysértési vagy bűncselekményi alakzat. Szóba jöhet továbbá a magánlaksértés.

zünüke 2011.07.06. 01:32

Üdv.Lenne egy kérdésem.Ha egy tulajdonos által lezárt,használaton kívüli üzlethelyiséget valaki erőszakkal felfeszítve kinyit,az ugye gyakorlatilag betörés?!Annak ellenére,hogy az üzletben semmilyen érték nem volt,tehát elvinni semmit sem tudott az illető.Köszönjük a választ előre is.