Rekord gyorsaságú büntető ítéletforrás főoldal vissza

ObudaFan 2011.06.16. 11:34

Tényleg nem ritka, nekem is volt ilyen ügyem, sőt, igen kifogásolható vidéki ügyészi gyakorlatot is tapasztaltam. Gombát tilosban gyűjtő, egyébként büntetlen előéletű (gombász) fiatalokat épphogy nem szabálysértési érték miatt két napra azért vett őrizetbe az ügyészség, hogy bíróság elé tudja őket állítani. Az ítélet egyébként próbára bocsátás lett.

Dr.Attika 2011.06.16. 06:57

Nem vitatom, hogy jogilag lehetséges, de ismerve az eljáró bíró "gyorsaságát" egyéb büntetőügyekben meglepő.

Kovács_Béla_Sándor 2011.06.16. 01:14

Be. XXIV. fejezet.Egyáltalán nem ritka, magam is jártam el ilyen eljárásban. A terhelteket szombaton tetten érték, hétfőn elítélték.

Dr.Attika 2011.06.15. 22:35

Olvasva az alábbi jogi fürumos hírt:http://www.jogiforum.hu/hirek/25584#…

Elgondolkozom, hogy a bánatba tudott 1 nappal az elkövetés után a Gyöngyösi Városi Bíróság ítéletet hozni. Pünkösd hétfőn beviszik a terheltet a Gyöngyösi Rendőrkapitányságra. Ügyész abbahagyja a pünkösd ünneplését , tán még a pünkösdi nagymisén hívják a mobilján. Rohan az ügyészségre, megírja a vádiratot. A bíróság kezelő irodája másnap 9-kor nyit. Ott toporog a kezelő iroda előtt kedden reggel. Iktatják az ügyet, kézbesítik a vádiratot a terheltnek és védőjének. Aznapra kitűzik a tárgyalást. Védő terhelt felkészül a tárgyalásra A keddre korábban kitűzött tárgyalások között van egy "lyukasóra". Vádismertetés, terhelt meghallgatás, bizonyítás, tanúk meghallgatása. Senki nem indítványoz bizonyítás. Berekesztés. Vádbeszéd, védőbeszéd, utolsó szó.ítélet hozatalra visszavonulás. Határozat hozatal. Jogorvoslati nyilatkozatok.

Kiváncsi lennék a részletekre. Tanulságos lenne, ha a védő kolléga megosztaná velünk a fórumon az ügy részleteit.Természetesen, ha védence is hozzájárul.