Bűnszervezet,tárgyalásról lemondás..forrás főoldal vissza

ObudaFan 2011.06.01. 15:15

Nem.

newmax 2011.06.01. 00:27

Kedves Fórumozók!

Segítségeteket szeretném kérni egy roppant fordulatos ügyben:

Még 2009-ben vettek őrizetbe Szerzői Jogok megsértése bűntett megalapozott gyanújával, majd következett 9 hónap előzetes. Végig beismerésben voltam, segítettem a nyomozást, stb.2009 végén, az akkor még kerületi ügyészséggel, tárgyalásról való lemondás-ban megegyeztünk, ezt akkor alá is írtuk, így szabadultam 2010 elején előzetesből.Az ügy ekkor a szakértői vélemények megérkezése után, bűnszervezet minősítést kapott, így a Fővárosi ügyészséghez került, akik először elutasították a tárgyalásról lemondási kérelmünket, majd fellebbezés után, mivel a Legfelsőbb ügyészség nekünk adott igazat, mégis el kellett fogadniuk. Ekkor a nyomozás lezárásakor megkaptam a bűnszervezetben való elkövetés gyanúsítást, és ezzel együtt a tárgyalásról lemondás lehetőségét is. Ezután az Ügyészséggel megegyeztünk egy 2év 1 hónaptól 3 évig tartó szabadságvesztés tételben, aminek felét a Btk. új 90. §-ára hivatkozva próbaidőre felfüggesztik. Ez került a vádiratba is. Mivel tárgyalásról lemondásnál nem érvényesülhetnek a bűnszervezet hátrányos körülményei, így ez teljesen helyénvaló volt.A napokban kaptam meg a Bíróságtól a nyilvános ülés időpontját, június végén lesz.

Kérdésem:

Ilyet találtam ez ügyben:"Ha a részben felfüggesztett szabadságvesztés felfüggesztett részének végrehajtását elrendelik, az általános szabályok alapján kell állást foglalni abban, hogy a szabadságvesztés egészéből az elítélt feltételes szabadságra bocsátható-e. Ha a terhelt az általános szabályok szerint ebből feltételes szabadságra bocsátható, a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontjának meghatározásakor a teljes végrehajtandó szabadságvesztés időtartamát kell figyelembe venni"

meg ilyet:"Ha a részben felfüggesztett szabadságvesztés felfüggesztett részének végrehajtását elrendelik, az általános szabályok alapján kell állást foglalni abban, hogy a teljes szabadságvesztésből az elítélt feltételes szabadságra bocsátható-e. Ha a Btk. 47. §-ának (4) bekezdésében felsorolt okok egyike sem áll fenn, az elítélt feltételes szabadságra bocsátásának nincs akadálya."

Kérlek titeket segítsetek, mert nagyon közeleg a június vége, és nem tudom mit várhatok...