Bűncselekmény külföldönforrás főoldal vissza

Nick Name 2004.07.06. 05:20

Én inkább a követségen keresztül próbálkoznék, vagy próbálnék megbízni - esetleg a magyar partnerén keresztül - egy kinti ügyvédet. ha ennyire friss a dolog, akkor korántsem biztos, hogy kiadják Magyarországnak, sőt nagy valószínűség szerint ott fognak eljárni vele szemben.

gretilco 2004.07.05. 19:26

Nem tudom sajnos, hogy pontosan mi történt, valószínűleg a rendőrségen tartják bent 4 napja, de semmilyen értesítést nem kaptunk. Az itthoni rendőrségen mondták, hogy már másik esetben is volt rá példa, hogy egy hónapig előzetesben volt az illető Németországban, és a család nem kapott addig hírt róla. Ez egy közlekedési kihágás miatt volt.Most körözést adunk ki, de ha tudnál jobb megoldást ajánlani nagyon megköszönném. Mert ez a bizonytalanság a legrosszabb, azt sem tudjuk hol van.

Nick Name 2004.07.05. 13:43

Ha a németek nem ajálják fel az eljárást Magyasrországnak, akkor lefolytathatják ők, és a büntetése letöltésének végéig is ott tarthatják. Azt, hogy mire számíthat, nem tudom, nem ismerem a német büntetőjogot.

Ha kiadják, a jogkövetkezmények az elkövetési értéktől függenek. Jogilag olyan, hogy nagy értékű lopás nincs, ha megmondod forintban a hozzávetőleges elkövetési értéket, megmondom a magyar minősítést és büntetési tételt.

gretilco 2004.07.04. 19:28

Németországban elkapták az elkövetőt, nagy értékű lopást követett el. Mennyi ideig tarthatják ott? Mikor jöhet haza Magyarországra?Milyen büntetésre számíthat, ha eddig tiszta volt az előélete?

Nick Name 2004.07.04. 18:27

Ha a magyar hatóságok tudomást szereznek róla, akkor a magyar törvények szerint, a lakóhelyed szerint illetékes nyomozó hatóság, ügyészség majd bíróság előtt.

gretilco 2004.07.04. 12:29

Jelen esetben magyar állampolgár lop külföldön. Hogyan folyik az eljárás?