Halsztási kérelemforrás főoldal vissza

Kovács_Béla_Sándor 2014.06.12. 09:42

És miért a büntetőjog rovatban írtál?

Kovács_Béla_Sándor 2014.06.12. 09:21

Ha igaz, amit állítasz, és nem tartozol, akkor miért a halasztást gondolod adekvát lépésnek? Ha kifizetted azt a számlát, akkor miért hagytad végrehajtásig fajulni a dolgot?

Mirelit87 2014.06.12. 07:16

Jó napot!azt szeretném tudni hogy milyen módon tudom beadni a halasztási kérelmet egy bírósági végrehajtónak , időnyerés céljából mert egy már kifizetett telefonszámlát akarnak bevasalni rajtam és elviekben már 2007 óta.A választ előre is köszönöm

Agent Cooper 2014.05.16. 16:18

Kedves HelpMeNoW!

Lehet, hogy a szabadságvesztés félbeszakítására gondolt? Mert az nem olyan egyszerű, nem fogják automatikusan engedélyezni.

Üdvözlettel: Agent Cooper

ObudaFan 2014.05.15. 20:44

Már melyik három hónapról?Egyébként bármilyen halasztási kérelmet minél előbb érdemes beadni.

HelpMeNoW 2014.05.15. 12:42

Tegnap kaptam 1 év hat hónapot, a kérdésem az lenne hogy a halasztást mikor adjam be a három hónapról?

abigel69 2011.03.10. 17:04

HA AZ ELSŐ FOKÚ BÍRÓSÁG A HALASZTÁST MEGADTA AZ CSAK AKKOR VÁLIK JOGERŐSSÉ HA A MÁSODFOK IS RÁBÓLINT TEHÁT AZ ÜGYÉSZ NEM FELEBEZIK HA MÉGIS AKKOR MAJD KIDERÜL MI VAN .. NEM EGYSZERŰ EZ SEHOGY SEM ... SENKINEK ... ÉN CSAK AZT NEM ÉRTEM MIÉRT NEM EGY OLYAN BÍRÓ DÖNT AZ ILYEN KÉRDÉSBEN AKI NEM ÉRINTETT AZ ÜGYBEN ÉS PÁRTATLAN TUD MARADNI .

abigel69 2011.03.10. 17:04

HA AZ ELSŐ FOKÚ BÍRÓSÁG A HALASZTÁST MEGADTA AZ CSAK AKKOR VÁLIK JOGERŐSSÉ HA A MÁSODFOK IS RÁBÓLINT TEHÁT AZ ÜGYÉSZ NEM FELEBEZIK HA MÉGIS AKKOR MAJD KIDERÜL MI VAN .. NEM EGYSZERŰ EZ SEHOGY SEM ... SENKINEK ... ÉN CSAK AZT NEM ÉRTEM MIÉRT NEM EGY OLYAN BÍRÓ DÖNT AZ ILYEN KÉRDÉSBEN AKI NEM ÉRINTETT AZ ÜGYBEN ÉS PÁRTATLAN TUD MARADNI .

abigel69 2011.03.08. 08:00

az első 3 hónap halasztást megadják a szociális háttér miatt általában . a második3 hónapot csak kimondottan alátámasztott orvosi dokumentumokkal és akkor kell beadni amikor a az első 3 hónapon belül vannak ! az első halasztás a jogerős ítélet kihirdetés napjától szól, és nem akkor amikor megérkezik a határozat, hogy megkapják! az orvosi indokok alapján írják be a kérelembe, hogy kérnek orvosszakértő kirendelését. Jah ne várja meg a börtön behívót azonnal adja be a kérelmet a halasztásra , az első fokon eljáró bíróságra ügyszámot bele írni elsőfokút másodfokút is.Mert ha nem lesz ideje dönteni mondjuk a bírónak akkor ha járna is a halasztás nem fogja megkapni és nem lesz halasztó hatálya a beadványnak .Sok sikert és oda figyelést ..

lakatosviktor 2011.03.02. 10:37

A Be. a következőket mondja a halasztásról:

„591. § (1) A tanács elnöke a két évnél nem súlyosabb szabadságvesztés végrehajtásának megkezdésére az elítélt kérelmére fontos okból, különösen az elítélt személyi vagy családi körülményeire való tekintettel, legfeljebb három hónapra halasztást engedélyezhet.(2) Ha az elítélt betegsége az elítélt életét közvetlenül veszélyezteti, a tanács elnöke

(3) El kell halasztani - kérelem nélkül, hivatalból is - a szabadságvesztés végrehajtásának megkezdését annak a nőnek az esetében, aki

(4) A (2) bekezdés és a (3) bekezdés a) pontja esetében a tanács elnöke igazságügyi orvos-szakértői szakvélemény alapján állapítja meg a halasztás egészségügyi feltételeinek fennállását, és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága egészségügyi szolgálata vezetőjének - az elítélt egészségügyi állapotának büntetés-végrehajtás keretei között való kezelhetőségére vonatkozó - nyilatkozatát figyelembe véve határoz a kérelemről.(5)(6) Az (1)-(4) bekezdésben meghatározott feltételek esetén sincs helye az elhalasztásnak, ha az súlyosan veszélyeztetné a közbiztonságot vagy a közrendet, illetve ha az elítélt szökésétől vagy elrejtőzésétől kell tartani.(7) Ha a szabadságvesztés végrehajtásának elhalasztása iránti kérelmet olyan időben terjesztik elő, hogy annak elintézésére a végrehajtás megkezdésére kitűzött határnap előtt már nincs lehetőség, a tanács elnöke a kérelem elbírálását mellőzi és erről a kérelmezőt értesíti. Ha a szabadságvesztést már foganatba vették, a kérelmet a szabadságvesztés végrehajtásának esetleges félbeszakítás iránti intézkedés végett a büntetés-végrehajtási intézetnek megküldi.”

A halasztás tárgyában az elsőfokú bíróság dönt, oda kell írni. Írja le tömören a lényeget, csatolja másolatban az orvosi dokumentációt és kérjen szakértői vizsgálatot a halasztás feltételei fennállásának alátámasztására.

antoanetta 2011.03.02. 00:09

Illetve hogyan kérelmezze? / hónap vagy 9 hónap halasztás? vagy hogyan? Mennyit lehet kérni. Az orvosok azt mondták, hogy a szívműtét az minimum 3 hét bennfekvés a rehabilitáció 3 hónap. A másik sebészeti műtétet csak a szívműtét után lehet elvégezni, hogy a hosszabb altatást kibírja a szive. Az orvosok szerint ez 3-4 hét, a rehabilitáció minimum fél év.

antoanetta 2011.03.02. 00:02

Köszönöm szépen a válaszát. Igazából komoly műtéteken kell átesnie (pl szívműtét, egyéb sebészeti műtétek) és a gyógyulás azért "hatásosabb" ha civil körülmények között lábadozik az ember És jobb bemenni egészségesen, mint így súlyos betegen. Persze a büntetést nem lehet elkerülni,de gyógyuljon meg ,, szedje össze magát készítse fel a gyermekeit , a feleségét. Szerintem így érthető, hogy miért szeretne halasztást. A Büntetés végrehajtás könyvében a 126. paragrafus szerint a halasztást az első fokon eljárt bírónál lehet kérni. de már a másodfok is megvolt és most a foganatbavételi papírt várja. Most akkor kihez írja a kérelmet? A BV OP-ra, vagy a foganatbavételt megalkotó I. fokú bíróhoz? Válaszát előre is köszönöm.

lakatosviktor 2011.03.01. 22:16

Természetesen a büntetés-végrehajtási kórházban való elhelyezésre van lehetősége, ha ez indokolt. Ha olyan probléma van, ami ott nem kezelhető, külső kórházban fogják őt kezelni

Bár ilyen vélemény alapján még a halasztás is indokolt lehet. Kérjék a halasztást az egészségi állapotra hivatkozással. Veszíteni nem lehet vele. Azt viszont ne felejtsék el, amikor emellett döntenek, hogy a büntetés halasztható, de egyszer le kell tölteni. Sokan vannak úgy vele, hogy "jobb túlesni rajta", mint hosszabb ideig azzal a tudattal élni, hogy nehéz a jövő tervezése, mert "majd be kell menni". Ha viszont letölti, szabad ember, teljes élettel. De ez az Önök döntése.

Üdvözlettel,LV

antoanetta 2011.03.01. 21:30

Tisztelt Lakatos Viktor! Válaszát köszönöm.kérdésére az alábbiakat közlöm:

4,6 év , amiből 22 hónapot előzetben töltött. A börtönkórházi elhelyezést én a büntetés letöltésére alkalmas helyként kérdeztem. Tehát lehetősége van-e arra, hogy a súlyos és krónikus betegségei miatt börtönkórházban töltse le az ítéletét? Vagy csak betegszobai elhelyezést kérhet? Az orvosszakértői véleményben ez szerepel: " X.Y fenálló szívbetegsége miatt nála bármikor felléphetnek heveny szívelégtelenség tünetei, melyek megfelelő azonnali beavatkozás nélkül akár halálos eredményhez is vezethetnek." Valamint: " Mivel szívbetegsége (rohamokban jelentkező szívritmuszavar) bizonyítottan a pszichés állapotával összefügg a végrehajtandó szabadságvesztés erre mindenképpen súlyosbító hatással bír. Ebben az esetben a szívbetegség stádiumának súlyosbodása várható gyakoribb, egyre súlyosabb rohamokkal."

lakatosviktor 2011.03.01. 19:02

Mennyi a büntetése?

lakatosviktor 2011.03.01. 19:01

A Be. 591.§ (1) bekezdése szerint a tanács elnöke két évnél nem súlyosabb szabadságvesztés végrehajtásának megkezdésére az elítélt kérelmére fontos okból, különösen az elítélt személyi vagy családi körülményeire való tekintettel, legfeljebb három hónapra halasztást engedélyezhet.

Ennél hosszabb tartamú halasztás csak akkor lehet, ha betegsége az életét veszélyezteti. Ezt igazságügyi orvosszakértő állapítja meg.

Ha a testvére börtönben nem kezelhető, ki fogják vinni "külső" kórházba és ott fogják elvégezni a szükséges kezeléseket (műtéteket), természetesen ekkor ott a helyszínen folyamatosan őrizni fogják.

Tehát semmilyen 3x3 hónapos lehetőségről nincs szó.

Üdvözlettel,LV

antoanetta 2011.03.01. 16:14

Van-e arra lehetőség, hogy a betegségeire való tekintettel börtönkórházban helyezzék el? És ha van, akkor ezt kitől kell kérni?

antoanetta 2011.03.01. 16:13

Megjegyzem, a testvéremnek orvosszakértői véleményben is igazolták, hogy a betegségeit nem lehet börtön körülmények között műteni, rehabilitálni.

antoanetta 2011.03.01. 16:12

Megjegyzem, a testvéremnek orvosszakértői véleményben is igazolták, hogy a betegségeit nem lehet börötn körülmények között műteni, rehabilitálni.

antoanetta 2011.03.01. 16:08

Tisztelt Fórumozók!

A következő kérdésem van: jogerős ítélet kapott a testvérem.Még nem érkezett meg a foganatbavételi dokumentum. Úgy hallottuk lehet kérni 3 X 3 hónap halasztást. Azt a tájékoztatást kaptuk, hogy az első 3 hónapot meg szokták adni, a második három hónapot már nehezen a harmadik 3 hónap pedig csak"dísznek" van, csupán formaságból. A testvérem orvosok által alátámasztott dokumentumokkal is bizonyítottan súlyos beteg. Több műtétet is el kell végezni a bevonulása előtt. Erre hivatkozva kérjük majd meg a halasztást.Tehát a kérdésem az lenne, hogy azonnal 3 X 3 hónap halasztást kérjünk a betegségekre, az azzal járó kezelésekre, műtétekre, rehabilitációra hivatkozva? Vagy mindig csak 1 X 3 hónapot lehet kérni és ha letelik utána kell kérni a következőt? Illetve még az lenne a kérdésem, hogy a foganatbavételi papír megérkezését követően írjunk kérelmet, vagy még az előtt? Válaszukat előre is köszönöm.