hatályon kívül helyezésforrás főoldal vissza

lakatosviktor 2011.02.23. 13:14

Kedves antoanetta,

A büntetőeljárási jog szabályai szerint az, hogy Ön az elsőfokú bíróság ellen bárki (akár Ön) pert indított, önmagában nem alapozza meg az elsőfokú bíróság kizárt voltát, tehát hogy ezért esetleg elfogult ítélet született volna. Mert gondolom erre céloz. Így a másodfokú bíróság borítékolhatóan nem fogja ezért hatályon kívül helyezni az ítéletet.

A jogszabályok beollózását mellőzném, mert szükségtelen de nézze meg a Be. 373.§-át, amely a hatályon kívül helyezés eseteit taglalja, ha ez a céljuk.

A Be. szövegét itt megtalálja: http://net.jogtar.hu/…/getdoc2.cgi?…

Ha nem indiszkrét, miért szeretné az új elsőfokú eljárást?

Üdvözlettel,LV

antoanetta 2011.02.20. 19:00

Tisztelt Obudafan! Köszön válaszát de kérhetném bövebben?

ObudaFan 2011.02.20. 18:47

Nem.

antoanetta 2011.02.20. 15:54

Tisztelt Ügyvéd Urak/Hölgyek!A következő kérdéssel fordulok Önökhöz: Egy büntetőügyben eljáró bíróság ellen, közigazgatási kártérítési eljárást indított a közvetlen hozzátartozóm, (mivel én akadályoztatva voltam)tehát perben álltam (pontosabban a közvetlen hozzátartozóm, az én nevemben) a bírósággal. A bíróság ítéletet hozott I. fokon. A II. fokú tárgyalás hamarosan lesz. A kérdésem az, hogy a II. fokú bíróságon hatályon kívül helyeztethetem-e az I. fokú bíróság itéletét ezen indokkal? Tehát az I. fokú bíróságot jóval az itélethozatal előtt bepereltem, az I. fokú bíróság ennek ellenére itéletet hozott, ami ellen én fellebeztem és így egy másik megyében , másik városban lesz a II. fok. Ha kérhetem, legyenek szivesek az idevonatkozó paragrafusokat is leírni nekem. Előre is köszönöm.