közlekedési szabálysértés?forrás főoldal vissza

ObudaFan 2011.02.27. 18:03

A határozat ellen klfogással élhetsz. Ekkor első körben még az iratok alapján dönt csak a bíróság. Utána azonban az új határozattal szemben tárgyalás tartását kérheted, és akkor a bizonyítási indítványaidat is előterjesztheted.

Divine 2011.02.27. 17:42

Sziasztok!A segítségeteket szeretném kérni egy nagyon bonyolult ügyben.02.12.-én a parkolóból kifelé menet az előttem elhaladó autónak elsőbbséget adva kanyarodtam volna balra,amikor elhaladása után meggondolta magát és jobbról belém tolatott.Ilyen a Kreszben nincs,hogy várakozóhelyről kifelé menet meg kell várnom az előttem elhaladt járművet,hogy vissza akar- e tolatni vagy sem,viszont tolatni nem a tükörből kell,mert akár kisgyerek is lehetett volna mögötte. Amikor kiszálltunk,közölte,hogy én voltam a hibás és nem kell rendőrt hívni,mert ő is rendőr volt,ezzel foglalkozott. Én azért rendőrt hívtam,akik fényképeztek,dumcsiztak a volt kollegájukkal,de engem senki meg nem kérdezett,hogy mi történt.Jelentést nem írtak a helyszínen,később pedig nem mutatták meg,mit írtak le.Nemrég jött a határozat, hogy én vagyok a hibás, szabálysértési eljárást kezdeményeznek ellenem. Én ezt jogtalannak tartom,sőt azt is el tudom képzelni,hogy esetleg részrehajlás történt.Mit tudok ez ügyben tenni?Én nem akarok százezreket,csak azt,hogy a keletkezett káromat az utolsó fillérig megtérítse.Előre is köszönöm a segítségeteket!

lakatosviktor 2011.02.23. 12:38

Kedves judy-g,

Maximálisan érthető az indulata. Azt viszont, hogy indít-e eljárásokat és milyet, az Ön döntése. A rendőrségi eljárásból akkor sem lesz pénze, ha elmarasztalják az elkövetőt teszem azt segítségnyújtás elmulasztásában.

Nehéz döntés, az indulat nem mindig jó tanácsadó, még ha méltányolható okból fakad is. Javaslom aludni rá néhányat.

Üdvözlettel,LV

judy-g 2011.02.23. 12:25

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Az én indulatosságom sajnos inkább abból adódik, hogy aki belénkhajtott, az egy közszereplő édesanyja, és ahelyett,hogy odajött volna hozzánk meggyőződni arról, hogy minden ok, egyből telefonált másoknak,nem hívott mentőt,teljesen közönyös volt. Két luxusautó 5 percen belül odaérkezett hozzá, ellátták jó tanácsokkal,míg a rendőrség oda nem ért. Majd eltűntek. Se szonda,se tanuk meghallgatása,akik végignézték a történteket. Valamiért jegelik az ügyet,de addig,amíg a rendőrség nem dönt, nem tudom az amúgy is tartósan beteg gyermekemet kezelésre vinni,mert nincs mivel.

guba 2011.02.23. 09:11

Ha a gyerekeket sérülés érte volna, feltételezem, hogy nem hagytad volna ki a tényállásból. Ha pedig nem sérültek meg, akkor nem biztos akár módja, lehetősége lett volna olyan segítségnyújtásra, vagy ellátásra, amit később kórházi körülmények között kaptak.Nem gondolom, hogy feljelentéssel érdemes kezdened.

lakatosviktor 2011.02.23. 08:58

Kedves judy-g,

Természetesen tehet. Az, hogy a mentők mikor értek oda, ebben az esetben irreleváns, mindenkinek a tőle elvárható segítséget kell nyújtania.

Feljelentését bármelyik rendőrkapitányságon megteheti. Nagyon fontos, hogy nem csak a lakóhelye szerint illetékes hatóságnál teheti ezt meg, hanem BÁRMELYIKNÉL. Ha el akarják küldeni máshova, ragaszkodjon ahhoz, hogy vegyék jegyzőkönyvbe a feljelentését mert ez törvényi kötelezettségük és ha a rendőr ezt nem teszi meg, maga is bűncselekményt követ el.

Üdvözlettel,LV

judy-g 2011.02.10. 21:24

2011.02.06-án közúti balesetet szenvedtünk ( 2 autó karambol). Egyik gyrmek 11 hónapos,másik 8 éves. A másik autóban ülő személyről utóbb kiderült,hogy orvos,és mégcsak oda sem jött az üvöltő gyerekeimhez,hogy segítséget nyújtson-e? 20 perc múlva ért oda a mentő. A gyerekeket külön mentő vitte el, én két napig voltam kórházban. Kérdésem az lenne, hogy az illető személy ellen segítségnyújtás elmulasztása miatt tehetek-e feljelentést és ha igen, mi a menete? Köszönettel

Gabicsek 2011.02.06. 23:07

A feljelentési jegyzőkönyv a rendőrségen készül, nem a helyszínen.

nina35 2011.02.05. 11:10

Ha közlekedési szabálysértéskor a helyszínen nem készül jegyzőkönyv akkor nem is büntettek meg? Csak rám ijesztettek???