csalás - bérbeadásforrás főoldal vissza

Kovács_Béla_Sándor 2011.01.27. 10:50

OFF„Gondolom Te sem lennél boldog, hogy egy 80 milliósingatlan 50%-ban tulajdonos lennél”

Ha már így rákérdeztél: de! Jelen helyzetemben kifejezetten boldog lennék vele!

ON

Kovács_Béla_Sándor 2011.01.27. 10:49

Tudod, az úgy van, hogy ha az ember arra szeretne választ kapni, hogy mit tehetne, a legcélszerűbb, ha azt is kérdezi. Mert ha nem így tesz, hanem inkább büntetőjogi tényállások mibenléte után érdeklődik, és még ott is vitába száll a szakemberekkel, akkor bizony könnyen kioktatás lesz a vége.

kiskatalin 2011.01.27. 10:06

Megmondanád melyik mondatban fenyegetőztem? Kérdeztem....Próbálok megoldást találni egy problémára.Ugyanis van egy ingatlan részem, amit évek óta nem tudok használni, mert a másik tulajdonos és az ő ismerőse használja, mert nekik éppen úgy van kedvük.Mivel már minden utat végigjártam és csak az évekig tartó per van hátra, előtte kérdeztem, hátha van gyorsabb megoldás.Gondolom Te sem lennél boldog, hogy egy 80 milliós ingatlan 50%-ban tulajdonos vagy és csak költségeid vannak, hasznod nincs.Ha kioktatást szerettem volna nem ide írok.

Kovács_Béla_Sándor 2011.01.27. 08:05

Nem tudod, mi a csalás, ami nem olyan nagy baj, de akkor ne is fenyegetőzz miatta feljelentéssel.

kiskatalin 2011.01.27. 06:35

Lehet, hogy félreérthető volt... Nincs köztük sem bérleti szerződés. A cég oda nincs bejelentve. Mégis ott kereskedik, számlát állít ki azon az ingatlanon, azzzal a címmel. Az önkormányzat elvileg majd bezáratja, ha az ügyintéző végre a sarkára áll. Nyilván megvan az oka miért nem teszi.Azért gondoltam, hogy csalás, mivel a másik tulajdonos szándékosan, a saját beleegyezésével nekem kárt okoz, anyagilag (is).

kovacsz 2011.01.26. 15:46

Mivel nem csalás.Azért a bérleti szerződésre kíváncsi lennék, hogy nem történt-e ott egy okirathamisítás.

ObudaFan 2011.01.26. 15:27

Nem érdemes.

kiskatalin 2011.01.26. 14:58

Tisztelt Fórumozók!A következő ügyben kérnék tanácsot.Van egy ingatlanom, melynek 50-50%-ban vagyunk tulajdonosai egy rokonommal. Az ingatlanon a másik tulajdonostárs beleegyezésével egy kereskedelemmel foglalkozó cég üzemel.Én nem adtam sem szóbeli, sem írásbeli engedélyt ehhez és bérleti szerződést sem kötöttem a céggel.Szeretném tudni, hogy érdemes-e a másik tulajdonost csalás miatt a rendőrségen feljelenteni.Mivel az ingatlant az én beleegyezésem nélkül adja bérbe.A birtokvédelem nem jöhet szóba. Az önkormányzattól már kértem segítséget, hiába. Apeh bevonva, cégbíróság bevonva, per megindítva.Tehát a jogilag "finomabb" utakat már végig jártam....Azért gondoltam erre a megoldásra, mert az ingatlanba több éve nem jutok be, hasznosítani nem tudom.Köszönöm a válaszokat!