közvetítői eljárás költsége büntetőeljárásbanforrás főoldal vissza

dNver 2011.01.17. 18:54

Tisztelt Attila2!

A tanúk költségtérítése, iü. orvosszakértői vélemény a legvalószínűbb eddigi költség. A nyomozó hatóság tud nyilatkozni a pontos összegről. Az ügy előadójától meg kell kérdezni, vagy az iratismertetés során megnézni.

Szívesen

dNver

Attila2 2011.01.16. 21:09

Tisztelt dNver!

Köszönöm szépen a választ!Ebben az esetben megállapodhatok a másik féllel,hogy a közvetítői eljárás keretén belül az összeg másik felét adom neki oda,tehát azt tüntetjük fel,mint neki kiesett összeget.Ha sikeres a közvetítői eljárás,az addig felmerült költségek körülbelül mennyit tesznek majd ki?

Köszönettel:Attila2

dNver 2011.01.16. 20:13

Nem lett volna szabad pénzt adni. Büntethetőséget megszüntető okként csak a közvetítői eljárás során nyújtott kompenzációt lehet figyelembe venni. Vagyis amit eddig adtál nem.

Ha sikeres lesz a közvetítői eljárás, megszüntetik az eljárását és semmi büntetést nem kapsz.

A megszüntetéskor az eddig keletkezett költségek (szakértői díj, kirendelt védő díja stb.) megtérítésére fognak kötelezni. Az eljárásnak külön költsége nincs.

A nyomozás során kell indítványozni a közvetítői eljárás lefolytatását. Egy rakás feltétele van, többek között, hogy az ügyészség is hozzájáruljon. (Ez így nincs leírva a feltételek között, de minden további feltétel megléte mellett is dönthetnek úgy, hogy vádat emelnek.)

dNver

Attila2 2011.01.15. 22:06

Tisztelt Fórumozók!Kérem ha valaki vett már részt közvetítői eljárásban büntetőügyben,illetve van információja arról,hogy milyen költségei vannak,írjon!Egy súlyos testi sértést követően szeretnénk közvetítői eljárást,és a rendőrségen is azt mondták,valamint a Pártfogó Felügyelői Szolgálat honlapján is azt írták,hogy díj-és illetékmentes.Ennek következtében a sértettel megállapodva a munkájából a sérülés miatt kieső összeg egy részét már átadtam neki,melyet leírtunk,nyilatkozatban rögzítettünk.Megállapodtunk,hogy a másik felét 2 hónap múlva adom oda neki.Azt mondták a rendőrségen,hogy ha már beidéztek,majd ott előtte szóljunk,hogy kérni szeretnénk a közvetítői eljárást.Sajnos nem teljesen világos számomra,hogy milyen költségek lehetnek,mivel a törvényben találtam rá utalásokat,hogy lehetnek.Illetve azt sem tudom,hogy ki kell fizetni a kirendelt védőt,perköltséget,ilyesmiket?

Kérem segítsenek!