FŐRENDŐRÖK ELLENI BÜNTETŐÜGY ...forrás főoldal vissza

ObudaFan 2010.12.19. 12:02
rendor 2010.12.17. 13:19

Tisztelt Tanácsadók!

Kicsit hosszú leszek, de a tényállás szempontjából fontos dolgokat igyekszem érthetően összesűríteni.

2009 januárjában kérelmeztem a megyei rendőrfőkapitányomtól (munkáltatómtól) a tőlem jogellenesen megvont járandóságok kifizetését. Kilenc (!) hónap múlva megszületett az ORFK határozat, mely felülbírálta a munkáltatóm első fokú döntését és RÉSZBEN helyt adott kérelmemnek: így megállapította, hogy munkáltatóm velem szemben 2003. 09.01-től kezdődően több mint 5 éven keresztül, folyamatosan jogellenes állapotot fenntartva , valótlan tartalmú állományparancsokat adott ki, így ezeket valamennyit megsemmisítette és elrendelte a ki nem fizetett járandóságok EGY RÉSZÉNEK kifizetését.

A HSZT egyértelműen rendelkezik ilyen esetben az eredeti állapot helyreállítására (ami azt jelenti jelen esetben, hogy ugyanezen időszakban végzett tevékenységet megbízási jogviszonyként kell értelmezni és fizetni utána a HSZT-ben is rögzített megbízási díjat.

DE! Az ORFK a HSZT 3 éves elévülési rendelkezéseire hivatkozva 2006 január 26 előtti időre megtagadta a megbízási díj kamatos kifizetését.

KÉRDÉSEIM:

Röviden ennyi, tudnék még érdekes dolgokat írni, de egyelőre megelégszem a fenti kérdések megválaszolásával.

E törvénysértő, diszkriminatív, alkotmányellenes bánásmódnak – reám nézve – meglett a következménye: nemcsak hogy megkárosítottak több millió forinttal, de egészségi állapotom a sok pluszmunka és a rengeteg idegeskedés miatt oly mértékben megromlott, hogy hivatásos szolgálatra alkalmatlan lettem és így idő előtt nyugállományba helyeztek.

Nagy tisztelettel kérem a tanácsaikat: LÁTNAK-E FANTÁZIÁT A FÜGGŐBEN LÉVŐ 27 havi megbízási díjam kamatokkal történő utólagos kifizetésére, vagy inkább ne is idegesítsem magam a történteken?

HA VALAKI TEVŐLEGESEN TUDNA TÁMOGATNI EZEN AZ ÚTON, AZZAL A FÜGGŐBEN LÉVŐ ILLETMÉNYEM EGY RÉSZÉT NAGYON SZÍVESEN MEGOSZTANÁM (a ki nem fizetett díj kb 27 * 35000 Ft + kamatos kamat 2003 szeptember 1-től-2004-2005 decemberig bezárólag)!

Segítségüket nagy tisztelettel köszönöm!