feljelentésforrás főoldal vissza

Dr. Jégember 2014.11.27. 14:25

Kinyomozzák :)

További választ lásd a másik topicban, ahol ugyanez a kérdés szerepel.

Üdv:Dr. Jégember

Liqvorx89 2014.11.27. 03:39

Egy olyan kérdésesem lenne, hogy bántottak ketten megfenyegettek és oda kellett adnom a pénzemet hogy békén hadjaknak. Feljelentést tettem ismeretlen tettes ellen + egy kocsma felvette az elkövetőket, de 4 óra telt el a feljelentés között. Megtudják találni őket fénykép vagy videó alapján? Ismeretlen embereket hogy találnak meg?

Dr. Jégember 2014.11.20. 15:11

Tisztelt Jancsi05!

Pl:

Ezt ennyiből nehéz megmondani......

Üdv:Dr. Jégember

jancsi05 2014.11.19. 15:53

Tisztelt Szerkesztőség!

A rendőrség behívott legalább 2 alkalmazottunkat és azt kérdezték, hogy kiveszi fel a munkabérüket, kiír alá és a munkaviszonyukkal kapcsolatos kérdéseket tettek fel nekik.

Minket az eljárásról nem értesítettek, de az kiderült, hogy az ügyet áthelyezték valahová.

A kérdésem az, hogy hová helyezhetik?

Az ügyvédünk azt mondta, hogy addig ne érdeklődjünk amíg bennünket be nem hívnak.

Tisztelettel

Véleményem 2014.09.14. 23:16

ha elkövetett valamit és feljelentették akkor ugyan az lesz az eljárás mint előtteha volt védője akkor tőle informálódjon.

több konkrétum, több információ

dobosist (törölt felhasználó) 2014.09.14. 22:55

A Be. 174. (1) f) pont alapján el fogják utasítani a feljelentést, ha az ügyet már jogerősen elbírálták.

jogiügy 2014.09.14. 14:46

Sziasztok,Mennyiszer lehet ugyanazon ügy miatt feljelentést tenni?Pár hónappal ezelőtt fejeződött be az eljárás, amit megnyertem. Nem tudom milyen okból, de most megint volt feljelentés, állítólag ugyanazzal vádolnak, amiből már tisztáztam magam, és amit már megnyertem.Ilyen esetben mit lehet tenni? Köszönöm.

elveszett 2012.05.16. 17:33

Valódi kérdésem (ezért is van ebben a rovatban): TEGYEK FELJELENTÉST?

elveszett 2012.05.15. 13:03

Egykor barátom formailag rendben lévő, de színlelt szerződés „eredményeként” átutalt sok millió pénz a magánszámlámra. Az egyezség az volt, szól, amikor kell neki és én kiveszem, adom, ahogy és amikor kéri. A neje elől akart eldugni a pénzt, volt rá oka.Le is zajlott az átadás 3-4 hónap alatt szakaszosan, de mint annyiszor, most is a papírmunka maradt volna a végére…..Közben a barát sok-sok pénzt elvitt a cégből, ahol együtt dolgoztunk. Nekem, mint felelős vezetőnek, egy dolgom maradt, amikor kiderült, hogy sikkasztott vagy hűtlen kezelt. A feljelentés, különben engem jelent fel a tulajdonos.

Mit ad Isten, a „balhé” kirobbanásakor el kezdte követelni rajtom a már átadott pénzt. A színlelt szerződés színleltségét és a pénzátvételeket letagadta, sőt, lekötelezett - hamis - tanukkal (másik cégben beosztottjai és a feleség) „igazolta” állításait.Polgári perben nyert, a bíróság csak a papírokkal foglalkozott, közvetett bizonyítékokkal nem. A „barát” készülvén a zsarolásomra, jó sakkozó módjára eleve kitervelte a lépéseket, úgy készítette a szerződést és egyebeket, hogy ha bukik, tudjon engem zsarolni.Ma már a végrehajtó jár a nyakamra. Életemben nem tartoztam senkinek, most meg vinnének mindent a fejem felől.

Kérdezem. mit tudok én tenni?

Gabicsek 2012.01.24. 21:31

Á, nem veszik őrizetbe, főleg, ha tudják, hogy Ausztráliában van.

Dr.Attika 2012.01.24. 19:31

Van ilyen Gabicsek!"szencsd" elérte azt, hogy nem jöhet úgy Magyarországra, hogy ne kelljen attól félnie, hogy a repülőtéren őrizetbe veszik.

orion68 2012.01.23. 12:25

Sziasztok!

/Elnézést, hogy ide is beteszem ezt a kérdést, de nagyon fontos, mert határidős./

Van egy eset, amit meg kéne oldanom, ehhez kérek segítséget.Jogerősen elítélt fogvatartott büntetésének végrehajtását a LB félbeszakítja (később az eljárást megszüntette törvényes vád hiányában), azonban az elítélt nem szabadulhat, mert van 50 ezer forint pénzbüntetése. Az LB határozat megérkezik csütörtök délben, de az elítéltet csupán péntek délután értesítik, így a családja nem tudja kifizetni legközelebb csak hétfőn a pénzbüntetést, mivel a BV-ben délig van pénztár, és a postai befizetés csekkjét, valamint igazoló számlát nem fogadják el. Az elítéltet csütörtökön nem helyezik át fogház fokozatú körletre, ahogy azt a jogszabály elrendeli, csupán pénteken délután. Több mint egy napot eleve olyan fogvatartási fokozatban van, amely nem az előírásnak megfelelő. Hétfői napon szabadul, négy nappal azt követően, hogy szabadulhatott volna.jogszabályi hivatkozást keresek a LB határozatának végrehajtására, hogy történt-e olyan mulasztás ,amely a jogellenes fogvatartás tényállását megvalósítja.ps: a pénzbüntetést azért nem fizették ki a szabadításig, mert a családnak fölösleges megterhelés lett volna. Elvileg, ugyebár, bármikor befizetheti, és már szabadul is. Itt a BV éppen azt a lehetőséget vette el tőle, hogy befizethesse. Miután ártatlanul ült öt hónapot, még ráhúzattak vele fölöslegesen négy napot.Nagyon kérem, jogszabályi hivatkozás elérésében segítsetek!

Gabicsek 2012.01.23. 11:16

Nincs ilyen. Ha van hamis vád, és esetleg mellőzik a büntetést, mert az alapügyben feltárta a vád hamisságát (ilyet még egyébként nem láttam, legfeljebb enyhítették a büntetést, min. egy ügyészi megrovásra), nem állapítanak meg helyette hatóság félrevezetését. Azt az követi el, aki ismeretlen tettes ellen teszi a feljelentést.

Dr.Attika 2012.01.23. 01:43

Arra akartam utalni, ha a hamis vá miatt a Btk. 236.§ (2) bekezdés alapján a büntetést mellőzik, mert a vád hamisságát feltárta, akkor a hatóság félrevezetése miatt még felelősségre vonják.

Gabicsek 2012.01.22. 21:48

„haraguttam egy barátomra magyarországon és ezert feljelentettem”

Ez hamis vád és nem hatóság félrevezetése.

Dr.Attika 2012.01.22. 07:04

Valami bizonyosan történt vagy történni fog, ha az Austsztrálok megküldik a jegyzőkönyvet. A feljelentett, akkor értesül, ha meggyanúsítják és idézik gynúsítotti kihallgatásra. Az Ausztrálok levele után a hatóság félrevezetése miatt mindenképpen meg kell indítaniuk Ön ellen a büntetőeljárást.

szendcs 2012.01.18. 04:51

Dr Attika!A feljelentésemet 2011 nov,20.-án tettem, és 2011 dec. 9.-én jöttem el Ausztráliába a rendőrség és a követség is tudta az elérhetőségem,de senki nem szólt hozzám azt sem tudtam lett-e belőle valami, De ma itt bementem a helyi rendőrségre ahol elmondtam az igazat, és jegyzőkönyvbe vették azt mondták ők továbbitják a Követségre ők meg gondolom értesitik a Budapesti rendőrséget.Mondtam ha kell visszamegyek mo.-ra de minden nap beszélek a barátommal akit "szemét módon" feljelentettem ő azt mondja senki nem kereste és már eltelt 2 hónap, nem tudom meddig tarthat az utlevél lekérdezése pl.? , de ilyen lassan menne? esetleg ha elutasitották akkor miert nem szóltak még ott voltam,? most meg gondolom nem tudnak értesiteni.Köszönöm.

Dr.Attika 2012.01.16. 07:56

Valamit bizonyosan léptek a renőrök. ha mást nem feljelentés kiegészítést kértek. Ha megtagadták volna a nyomozást vagy elindították és megszüntették, arról értesíteni kell a feljelentőt. Ha ez nem történt meg, akkor bizonyosan folyik a nyomozás. Lehet, hogy most ellenőrzik a feljelentettett útlevél adatbázisokban. Lehet, hogy a nemzetbiztonsági hivatal is ellenőrzi. Nem-e terrorista.Mindenképpen gyorsan be kellene vallani, mert a feljelentettnek komoly bonyodalmai lehetnek.

szendcs 2012.01.16. 06:30

koszonom a válaszokat!

Gabicsek 2012.01.14. 20:06

Nem csak akkor büntetőeljárást eredményező hamis vád, ha valakit kihallgatnak. Már az is megvalósítja a bűncselekmény törvényi tényállását, ha név szerint jelentetted fel és elrendelték a nyomozást, nem kitétel a gyanúsítotti kihallgatás.Az, hogy még nem hallgattak ki szerinted senkit, nem jelenti azt, hogy nem rendeltek el nyomozást. A nyomozás határideje két hónap, ami hosszabbítható két hónappal, majd újabb két hónappal és így tovább.Ausztráliába nem fognak neked semmit kézbesíteni, ebben biztos vagyok, idézni még annyira sem:)

szendcs 2012.01.14. 07:59

KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKA,már csak az lenne a kérdésem, hogy 2 hónap elteltével nem kellene valakit meghalgatni? Vagy ha nem lett benne nyomozás akkor, az erre vonatkozó határozatot, hogy tudom meg? köszönöm Mert ahogy irtad csak akkor lenne büntetőeljárást eredményező hamis vád ha meggyanusitottak volna valakit de itt ki sem halgattak,senkit.

Gabicsek 2012.01.12. 23:21

És bizony ha minden igaz, akkor ez egy büntetőeljárást eredményező hamis vád lesz, ami miatt ellened fognak eljárást folytatni.De a Btk. 236. §-ában ezt írják:(2) Korlátlanul enyhíthető, különös méltánylást érdemlő esetben mellőzhető is a hamis vád elkövetőjének a büntetése, ha a vád hamisságát az alapügy befejezése előtt az eljáró hatóságnak feltárja. Erre lehet számítani.

ObudaFan 2012.01.12. 23:09

Akkor írj ugyanoda, ahol a feljelentést tetted.

szendcs 2012.01.12. 22:20

ObudaFan köszönöm a válaszod!,de felvettem a kapcsolatot a magyar nagykövetséggel és azt mondták ők nem foglalkoznak velem irjak levelet vagy fax-ot annak a rendőrségnek ahol a feljelentést tettem. De , hogy átlátható legyen a helyzet a következő: haraguttam egy barátomra magyarországon és ezert feljelentettem Bp-en azzal a hülyeséggel, hogy meg akart verni és láttam nála olyan útlevelet amiben az ő képe volt de nem az ő nevére volt kiállitva.Ez még 2011 nov 18.án volt mikor feljelentettem.közben én december 12-én visszajöttem ausztráliába.2nappal ezelőtt beszéltem vele skype-n és elmondtam neki mindent ő csodálkozott mert nem kereste senki pedig mindig otthon van , a feljelentésemtől számitva lassan 2 honap is eltelt és semmi, lehet nincs is belőle ügy?? de azt mondja ő nem érdeklődhet mert nem is keresték, ha nincs belőle ügy akkor kell lenni valami határozatnak, de én azt nem kapom meg mert gondolom ide nem postázzák. Akkor honnan kaphatok infót? Köszönöm a segitséget

ObudaFan 2011.12.17. 09:46

A magyar külképviseletre.


szendcs 2011.12.16. 04:10

udv mindenkinek!A kovetkezo problemara szeretnek valaszt kapni,Kulfoldi allampolgar vagyok es feljelentest tettem Budapesten a rendorsegen es sajnos hamis vadakat mondtam ott el,most szeretnem ezt rendbe hozni,termeszetesen vallalom a kovetkezmenyeit. A problema az , hogy mar vissza utaztam Ausztraliaba. Hova tudnek itt elmenni ahol elmondhatnam, hogy mit tettem illetve milyen lehetosegem lenne a dolog tisztazasara? Koszonom a valasz(oka)t elore is.

Gabicsek 2011.12.15. 14:42

ha hatóság előtt állítják, akkor hamis vád.

edina33 2011.12.14. 22:35

Én vagyok a feljelentő és engem megvádoltak vagyis gyanusitanak de feljelentést nem tettek csak rágalmazásnak mondanám h én hamisitottam a feljelentést vagyis a jegyzőkönyvet.

Gabicsek 2011.12.14. 21:46

Ez nekem kissé zagyvának tűnik. Most te a feljelentő, vagy a gyanúsított (vádlott) vagy?

edina33 2011.12.14. 17:46

A kérdésem csak azért volt mert tettem egy feljelentést és azzal vádolnak hogy én hamisitottam és erre hivatkoztak hogy ilyen kérdés nincs bent.És az ügyszám is elég fura rajta én se értem miért különbözik vagy ezt mi alapján írják rá.Ha ezzel vádolnak és ezt én már nagyon unom mit tehetek?Szeretném ha mielőbb lemenne az ügy mert külföldön dolgozom viszont így nem jutok információhoz és sok mindennel párosult.Rágalmazásnak megállja a helyét?

A válasz előre is köszönöm

ObudaFan 2011.12.14. 14:36

Mert benne van a jegyzőkönyv-mintában, amit használnak. Ennyi.

edina33 2011.12.14. 13:34

Persze gondolom hogy a kérdés hülyén hagzik tudom.De mivel nem tudom ki az igy honnan tudjam hogy rokonom e?

ius latratus 2011.12.14. 13:27

edina33

Miért, rokonod az "ismeretlen"?

:)

edina33 2011.12.14. 13:23

Tisztel Ügyvéd Úr és Mindenki!Ha ismeretlen tettes ellen tesznek feljelentés miért teszik fel a kérdést és a jegyzőkönyvben miért szerepel hogy rokoni kapcsolatban van e az elkövetővel?

nemneked 2011.12.09. 22:50

Köszönöm a választ!

Nem tudom, azóta ez a tartalom el lett távolítva, de rengeteg oldalon publikálják a képeket (orvosi stb) próbálom kerülni ezeket, de ha mindenki megúszhat mindent, akkor sosem lesz nyugalom.

ágika777 2011.12.07. 18:13

nemneked!

Sajnos a magyar hatóságok nem tudnak mit kezdeni a külföldi oldalakon megjelenő tartalmakkal, letiltásuk, eltávolításuk lehetetlen (ez az általános gyakorlat). Ha feljelented és elindul a nyomozás a tartalom akkor sem lesz letiltható, meg esetleg a torrent miatt neked is problémád adódhat a dologból (számítógépen lévő nem boltban vásárolt programok, stb. = szerzői jogok megsértésének vétsége/bűntette), amely miatt jó esetben "csak" pénzbüntetésre ítél a bíróság (ami 2010. év óta súlyos 100 ezer forintok) plusz még a szerzőnek is megítél a bíróság jó sok 100 ezret vagy milliót.

Neked kell eldönteni, hogy belevágsz-e vagy sem. (Megéri-e vagy sem.)

Remélem segítettem!

nemneked 2011.12.03. 14:57

Kedves jogban jártasak!

Azért fordulok önökhöz, mert a következő esetben nem tudom mi a teendő.

A történetben rengeteg szereplő van, mint főemberkék és mellék emberkék.

Első körben is adott egy weboldal: http://megmondjuk.info/

Itt az első cikkben, rengeteg személyes adat található (orvosi papír, nevek, beszélgetések hangfelvételek).

Ez ellen szeretnék feljelentést tenni, de félek a kockázattól. Tudom a szerző címét, nevét és rengeteg információt róla, mégis amiért nem rohantam a rendőrségre az (torrent.)illegális fájlcsere.

A blog, szerzemény elolvasása után a hosting céghez fordultam, melyben azt hittem sikerrel járok. (paragrafusok bemásolása) Ami után megígérték a blog eltávolítását.(külföldi cég)[Mindenki boldog]Viszont ez nem jött össze, megjelent a frissítés és egy újabb szöveg.

"Az utóbbi napokban polgárjogi harcost próbálsz játszani, aki hősként (HERO) védi Balázs, Vinnai, illetve jómaga személyiség jogait.

84.0.19.29 ip címről írt leveleddel sokat nem értél el. Két napja próbálod lekapcsoltatni az oldalt. Hivatkozol mindenre. Mi van ebben a bejegyzésben olyan, ami nem igaz? De látod, nem sikerült a próbálkozásod."

A szöveg tartalma szerint, kiadták a levelet az illetőnek és semmit sem lépnek ez ügyben.

Viszont felfoghatatlannak tartom, hogy egy idegennek mi köze van mind ehhez.

A tömör kérdésem: Felmerjem jelenteni az illetőt? Mi lesz ha feljelentem, de a torrent miatt ránk akaszkodnak? Mire számítsunk? Megjegyzem nagy oldalakról van szó.

Köszönöm a válaszukat!

Gabicsek 2011.11.29. 21:49

Ha nyomozás keretében küldtél a megkeresést, akkor is Be. 71. § (1). De biztos tudod, ahogy látom.Mivel azt írták, hogy a rendőrség megkeresést küldött, ezért vagy feljelentés kiegészítés keretében, vagy pedig nyomozás során küldte, ez biztos. Ha nem lenne semmi, nem lenne megkeresés sem.Ha pedig nyomozás van, annak befejeztével a sértett is láthatja az iratokat. (mármint itt a bejelentő, vagy nevezzük, ahogy akarjuk, de arra panaszkodik, hogy tőle lopták a kutyát)

Agent Cooper 2011.11.28. 09:37

Gabicsek,

ha feljelentés kiegészítés keretében küldtek volna megkeresést, akkor azt a Be. 71. § alapján kellett volna küldeni. Gondolom, hogy a „sértett” elballagott a kapitányságra, jól kipanaszkodta magát, aztán aláírta a jegyzőkönyvet, amit ő feljelentésnek hív, valójában azonban egy állampolgári bejelentés.

Üdv: Agent Cooper

Gabicsek 2011.11.25. 20:25

Agent Cooper!

ezt írta:

„feljelentést tett a kerületi rendőrségen, hogy az egyesület ellopta a kutyáját ”

innen gondolom, hogy lopás miatt van büntetőeljárás, gyanítom, ismeretlen tettes ellen.

De: ha bejelentést tett, - biztos tudod - akkor is tartalma szerint kell elbírálni, ha a jegyzőkönyv címe nem "feljelentés", hanem "bejelentés".El tudom képzelni azt is - amit írtál -, hogy feljelentés kiegészítés keretében küldték a megkeresést.

Agent Cooper 2011.11.25. 11:25

Gabicsek,

szerintem jelen esetben a rendőrség még általános ügy keretében - a közigazgatási eljárás szabályai szerint - csak azt vizsgálja, hogy megállapítható-e egyáltalán a bűncselekmény gyanúja („...a rendőrség a 2004. CXL. Tv 26§ (1) c pontja alapján...”). Feltehetően bejelentést tett a „tulajdonos”, mert feljelentés esetén feljelentés kiegészítésnek lett volna helye.

Üdv: Agent Cooper

Gabicsek 2011.11.25. 08:56

A sértett a nyomozás végén az iratokat megtekintheti, azokról másolatot kérhet.De megkeresésre az adatokat a nyomozóhatóságnak akkor is kötelesek kiadni, különben rendbírságot szabnak ki.

kati1973 2011.11.24. 21:39

Iratbetekintés ürügyével sem szerezheti meg?

ObudaFan 2011.11.24. 21:30

Kötelesek megadni. Nem adják ki a feljelentőnek.

kati1973 2011.11.24. 20:32

Kedves jogban jártasak!

A történet alanya egy állatvédő egyesület amelyikhez bejelentettek egy talált kölyökkutyát.Az egyesület egy tagja kiment és gondozásába vette a bolhás, elhanyagolt kiskutyát. Orvoshoz vitte, beoltatta. Majd az egyesületi protokol szerint elkezdték keresni a kutya gazdáját. Plakátokon, internetes adatbázisokban, fórumokon, állatorvosoknál, saját honlapjukon.

Jelentkezett is egy illető, hogy szerinte ez az ő kutyája, eljött, megnézte, felismerte.

És itt jön a fordulat, semmi, de semmilyen tulajdonjogot igazoló iratot nem tudott bemutatni. Sem oltási könyvet, sem ajándékozásról, vételről dokumentumot. Időközben a kutya egyedi azonosítóval lett ellátva (chip), az egyesület csak ennek a kedvezményes árának a megtérítését kérte a fiatalembertől (2000.- Ft). Ő ezt is megtagadta viszont követeli a kutyát, akit az egyesület tagjai nem adtak neki oda ezek után, hisz valószínűsíthető, hogy nem az ő kutyája csak szeretné ingyen megkapni, mert a sintértelepen is csak 500 Ft ért vehetne másikat.Ezek után az állítólagos "tulajdonos" napi szinten zaklatta az egyesület tagjait telefonon, emailben majd feljelentést tett a kerületi rendőrségen, hogy az egyesület ellopta a kutyáját (a rendőrségi iratokban az van, hogy a rendőrség eljárást folytat az illető bejelentése alapján, nem tudom, hogy ez jelent-e valami különbséget)Állítólag fényképekkel tudja igazolni a tulajdonjogot, amihez könnyű hozzájutni, hisz egy egész albumnyi kép készült a gazda keresésekor.

Az egyesület most kapott egy rendőrségi megkeresést, amiben a rendőrség a 2004. CXL. Tv 26§ (1) c pontja alapján kutya tartózkodási helyét és chipszámát kéri az ügyben történő hivatalos felhasználásra.

Kötelesek ezt megadni? Ezeket az adatokat a rendőrség kiadhatja a bejelentőnek?És egyáltalán, van valami mód, hogy ettől az "úriembertől" végképp megszabaduljanak és ne tudjon többet kellemetlenkedni?

Minden segítséget előre is köszönök.

fridamaar 2011.10.24. 23:26

Nagyon szépen köszönöm!

ObudaFan 2011.10.24. 11:14

Az első fokon eljárt bíróságon kérhetsz végrehajtást.

fridamaar 2011.10.23. 20:11

Kedves Szakértők!

Technikai kérdésem van:60 000 Ft-omat nyúlta le valaki. tettem feljelentést, tárgyalás megvolt, a bíróság a tettest kötelezte az összeg és kamatai visszafizetésére. Ugyanakkor börtönre is ítélte.

Hogy jutok a pénzemhez? Nekem mit kell tennem? Az ítélet birtokában kihez fordulhatok, hogy megkapjam a megítélt pénzt?

Köszönettel!

Kovács_Béla_Sándor 2011.10.20. 22:44

A nyomozás határideje elsőre 30 nap, azt lehet hosszabbítani újabb 30 nappal. Aztán tovább.

edi333 2011.10.20. 10:18

Nem talaltam topikot a kérdésemhez :(Tisztelt Forumozok Ügyvéd Úr!Több mint 1 hónapja tettem feljelentést ismeretlen tettes ellen, a rendőrség 2hete azt mondta hogy írt levelet a szolgáltatónak hogy kinek a nevén van bejegyezve az előfizetés.Ez valóban ilyen ilyen hosszú idejig tart?Mert még mindig semmi....Ez az első ilyen ügyem, ez tényleg ennyire lassú?Csak mert én is írtam a szolgáltatónak magán emberként velem 2napon belül közölték h csak rendőrségi megkeresésre adnak ki bármit is...Nekik pedig elképzelhető h 1hónapon belül se reagálnak?

köszönöm a válaszokat

avgh 2011.09.03. 12:34

Köszönöm!Akkor ezek szerint fordulhatok a jegyzőhöz vagy a polgármesterhez.További szép hétvégét kívánok!

avgh 2011.09.03. 12:33

Az előzőhöz még annyit, hogy a mozgó fóliáról felvételt készítettem, bementem a rendőrségre, de a rendőrnő, akivel beszéltem, azt mondta, hogy nem tudja megnézni, mert éppen dolgozott a számítógépén és ha kilép, elveszik az eddigi munkája.Menjek vissza másnap, akkor bent lesz a fönöke.Normális dolog ez egy rendőrségen?

ObudaFan 2011.09.03. 12:30

Természetesen a tulajdonos ellenőrizheti a bérlő lakáshasználatát.

avgh 2011.09.03. 12:28

Tisztelt Szakértők!Egy ikerház eggyik felének tulajdonosa vagyok, a másik fél az önkormányzaté, bérlők laknak benne.Nálam a földszinten munkahely, a tetőtérben kis pihenő lett kialakítva, a szomszédnál a tetőtér egy sima padlás, régi rossz födémmel. Nálam,a tetőtérben a közös falon, két dugaszoló aljzat között, a villanyvezeték magasságában sorozatos , kb. 10 cm-es függőleges hajszálrepedéseket fedeztem fel. A fal kb. 2 éves, én építtettem. Szeles időben az említett dugaszoló aljzatok elé tett vékony fólia jól láthatóan mozog (ablakok, ajtók csukva).Ez a pihenő legeldugottabb részén van. Ebből arra következtettem, hogy a szomszéd talán megfúrta a falat. A rendőrség azt modta hogy ők nem mehetnek be. Kérdésem: a tulajdonos, ilyen esetben ellenőrizheti-e a bérlő padlását.A közben megérkezett villanyszámlám elég tetemes, most próbálom ellenőrizni hogy mi okozza a nagy fogyasztást. Másik szomszéd azt mondta, hogy ha dugaszoló aljzatot épített be és csak éjszaka használja, amikor hallja hogy nálam is működik valami,pl. Tv, ventillátor, soha nem fogom rajta kapni. A falak elég vékonyak és nem nagyon lehet észrevétlenül lemenni megnézni hogy pörög-e a villanyóra amikor nem fogyasztok áramot.

A_Mester_Sikolya 2011.01.24. 15:14

Nadír, értelek, voltaképp igen, ez kétélű fegyver lehet - én is tapasztalom az ügyész kedvességét. én mondok egy konkrét példát, mire gondoltam: összeesik egy ember az utcán, az úttól elég távol, és ezt meglátja egy autóvezető. tilosban megáll, odafut az összeesett emberhez. jön a rendőr, megbírságolja. tegyük fel, az összeesett ember magához tér, még el is kíséri az autóvezető valahova. az emberünknek nem szokása, vagy nem passzióból állt meg tilosban, egyszerűen cselekedett, helyesen, ösztönösen, segítve egy másik embert, védve az életét. és most mégis, neki kell kifizetni a bírságot, mert, jog szerint, hibázott. én ilyesmire gondoltam.vagy mondok még valamit. hogy a száraz bizonyítékok alapján hogy lehet rosszul dönteni. a hentes, véres kézzel a kezében átsétál a szomszédhoz, mert az megígérte, pulttól távozva, hogy pár óra múlva megadja a pénzt, és a hentesnek kapóra jött (szomszédos ház), hogy akkor elkéri most, apróban, mivel a mostani vásárló csak húszezressel tud fizetni. a szomszéd, mivel sem a pénzt nem akarja megadni, sem bajt abból, hogy nem adta meg, lefotózza véres késsel a szomszédot, hogy a szomszédért kiált a kerítés előtt.ebből kerekít a szomszéd a maga javára egy olyan történetet, hogy életveszélyesen megfenyegette a hentes, mert (valami korábbi vitájukat felhozza) xy. így értettem azt, hogy a jog "száraz". nem "emberi". fekete-fehér, legtöbbször.

landi74 2011.01.24. 14:32

Tisztelt segítő!

Tavaly decemberben elkövettem egy közlekedési szabálysértést (9. § (4) bekezdés d) pont - Folyamatos piros fény esetére előírt megállási kötelezettség)természetesen meg is büntettek 100.000 Ft-ra miatta. Eszem ágában sincs fellebbezni, hiszen jogos a büntetés a fotón is látszik egyértelműen, hogy átmentem a piros lámpán azonban azt szeretém megtudni, hogy van-e lehetőségem részletfizetésre. Ha van milyen inkokkal kérhetek életem első közlekedési szabálysértési ügyében.Várom segítő hozzászólásukat!Tisztelettel: LANDI

A_Mester_Sikolya 2011.01.24. 14:12

ezért nem szeretem én a jogot. túl száraz, túl szívtelen, túl hideg. morális alapú igazságszolgáltatás kellene, de az valahogy nem ízlik az embereknek.

valaki19 2011.01.24. 10:07

T. Fórum!

Segítséget szeretnék kérni. Pár hónapja egy koncert volt a városban és sajnos nem mehettünk be mert volt nálunk alkohol amit nem ott vettünk, láttuk, hogy a közeli romos épületnek az ajtaja be van döntve (gondolom a koncerten rughatta be valaki, mert pank koncert volt és ott sok a részeg) és megnéztük mi van ott. Nem gondoltam volna hogy ebből ügy lesz, mert tudtuk hogy régóta üresen áll és nyaranta az udvarra szoktam látni bemászó gyerekeket focizni. Na a lényeg, lementünk a pincébe ahol nagyon meleg volt, aminek örültünk mivel volt vagy 10 centi hó és -10 fok este, gondoltuk kicsit maradunk és elmegyünk. Így is történt. Amikor haza indultunk az ajtót vissza próbáltuk tenni a helyére, nehogy már ha lenne valami minket vegyenek elő.

Többet nem tértünk vissza mert már javult az idő. KB 1 hónapja hívott valaki a rendőrségtől hogy meg akar hallgatni, nem tudtam milyen ügyben ezért bementem. Sajnos tudhatták nekem és az egyik ,,bűntársamnak" a nevét mert pár éve mér fiatal koruan elkövettünk egy bűncselekményt ahol ujjlenyomatot vettek. Elkérték a számát is. Hál'Isten azóta nem kerestek de bármikor csönghet a telefon attól félek. Azt mondták ne szóljak a többieknek erről, amit így is tettem. Egy betört ablakkal is vádolnak minket a ház udvarán de azt nem mi követtük el, gondolom akik előttünk ott jártak azok vagy esetleg nyáron rugták be labdával és most vették észre... Ujjlenyomat szerintem az ajtó visszarakásakor került oda.

Az lenne a kérdésem, hogy mi várható ezért. Az előző ügyünket kiskorúan követtük el, úgy tudom az ilyenkor nem számít bele már. Szerintem magánlaksértéssel vádolnak amit el is követtünk, de jobb lett volna ha megfagyunk az utcán? Nem tudtuk hogy valakié, gondoltam énis hogy valami emberé volt aki meghalt vagy valami. Lehetséges lehet a peren kívüli megegyezés? Köszönöm a válaszokat előre is!

ObudaFan 2011.01.24. 09:53

Attól függ, miről szól a beszélgetés.

magee 2011.01.24. 08:43

Sziasztok!

Egy olyan kérésem lenne a barátnőm váloperében kerültem egy olyan szituban,hogy felhivtam a férjét és felvette a beszélgetésünket a tudtom nélkül és ezt fel akarja használni a biroságon esetleg ilyenkor mit lehetne tenni ellene?

Gabicsek 2011.01.20. 16:39

Kedves Marcsiszabi!Nagyon szívesen.

Marcsiszabi 2011.01.20. 15:09

Kedves Gabicsek!

Köszönöm a válaszodat, sajnos én is erre jutottam.

Gabicsek 2011.01.19. 21:34

Ha nem hallgattak ki gyanúsítottként, nem kapsz határozatot. (panaszjogod sincs ellene)

Marcsiszabi 2011.01.19. 18:32

Segítséget kérnék büntető ügyben!Ha feljelentettek, kérhetem, hogy az eljárás megszüntetéséről (nem gyanúsítottak meg)a Be.74.§.B.(5) bek. és az 55.§ alapján küldjék meg nekem a határozatot?Valaki adjon nekem valami biztató választ, amit nagyon köszönök előre is.

kismukk 2011.01.17. 20:46

moncsa82:

úgy emlékszem, tavaly tavasz táján itt a Jogi Fórum közölte a Pécsi Ítélőtábla állásfoglalását, hogy az engedély nélkül készített hangfelvétel felhasználható, amennyiben jogellenes cselekmény bizonyítását szolgálja.

moncsa82 2011.01.17. 19:58

Kérdésem a következő lenne:Feljelentettem egy embert, mert több alkalommal életveszélyesen megfenyegetett engem és egész családom, valamint könnyű testi sértést követett el velem szemben.Mindent rögzítettem a telefonommal, de ő nem tudott róla.Beadtam bizonyítékként a rendőrségre.Az ügyvédje kérte ennek kirekesztését az ügyből, hivatkozva arra, hogy jogellenesen készítettem a felvételt.Mással nem tudom állításaim igazolni, ezért lenne szükségem arra, hogy a hatóság elfogadja bizonyítékként.Van ahol azt olvasom, hogy felhasználhatom, van ahol azt, hogy nem.Szeretném megkérdezni, hogy milyen jogszabály vonatkozik ide, mire tudok hivatkozni, hogy saját védelmem érdekében rögzítettem, mert másképp nem tudtam volna bizonyítani, hogy miket csinál.(válla a jogellenes rögzítés következményeit)Köszönöm

vadvirág (törölt felhasználó) 2011.01.16. 20:59

A szomszédom nevében teszem fel az alábbi kérdést. Egy 4 emeletes társasházban lakik és 2 hetente mennek hozzá az unokák 4-6-és 8 évesek. Mivel nem a sarokban ülnek igy némely hanggal és zörejjel jár. Ök a harmadik emeleten laknak és az alatuk lévő több alkalommal kihivja a rendört,hogy nem tud piheni.Ez kb délután 3-4 óra tájt. Már attól tart,hogy ez miatt az unokák nem mernek elmenni hozzá.Hova forduljon panasszal,a szomszéd zaklatása miatt,szerinte az unokák nem hangosabbak mint más gyerekek ezt én is tanusithatom .vadvirág

Gabicsek 2011.01.16. 20:39

illene postafordultával. Ha két hétig semmi, be kéne menni sz emélyesen utána a rendőrségre érdeklődni.

kismukk 2011.01.16. 11:30

Köszönöm, írni fogunk érdeklődést.Erre kb. mennyi idő alatt kellene választ kapnunk?

Gabicsek 2011.01.15. 21:54

Véleményem szerint a rendőrségen és feltétlenül ajánlott (esetleg tértivevényes) levélben.Írd meg, milyen ügyben tettél feljelentést, (ha te tetted) és udvariasan azt, kérjed, írásban tájékoztassanak az ügy állásáról, (főleg, ha egyben sértett is vagy). Utalj rá, hogy semmilyen értesítést nem kaptál. Azért kell írásban, mert muszáj reagálniuk szintén írásban.

kismukk 2011.01.15. 20:04

Gabicsek:

Köszönöm!Mégis, mit tanácsolsz?Hol, a rendőrségen, ahová be lett adva? Vagy ügyészségen?Telefonon, vagy írásban?

Gabicsek 2011.01.14. 22:57

kismukk!Feltétlen érdeklődj utána, valamilyen értesítést már kellett volna kapnod.

kismukk 2011.01.14. 16:11

Gabicsek:

„csak akkor értesítik, ha egyben ő a sértett is. A törvény a sértett értesítését írja elő.”

Ez a helyzet!Döntést 3 nap alatt, kiegészítés plusz 15 nap, még pár nap a postázásra, legyen összesen egy hónap.De nálunk már két és fél hónap telt el!Mi történhetett?

Gabicsek 2011.01.14. 13:36

kismukk!

kismukk 2011.01.13. 20:00

Gabicsek 2010.12.11 12:11„Feljelentő bemegy a rendőrségre, és magánindítványt terjeszt elő zaklatás miatt XY ellen. 3 napja van a rendőrségnek arra, hogy: elutasítja a feljelentést, vagy feljelentés kiegészítését rendeli el, vagy elrendeli a nyomozást.”

Erről, feljelentés elbírálásáról, születik határozat?Feljelentő megkapja?Vagy, hogyan értesülhet, mi történt?

Főlökött 2011.01.04. 07:51

Tisztelettel :

Ahogy kbs - írta. A hatóság küldeni fog értesítést, az áttételről. Összes bcs.-t nem sorolnánk fel, hogy hol mi határozza meg al illetékességet, mert igen hosszadalmas lenne. Nem véletlenül lett írva, hogy általában, mert pl. gyerektartásos ügyekben a nemfizető személy lakhelye szerint illetékes a kapitányság.

Kovács_Béla_Sándor 2011.01.03. 20:56

Általában az elkövetés helye szerinti kapitányság. De akárhol teszed a feljelentést, át kell tenniük az illetékeshez.

Ancsika1 2011.01.03. 19:55

Sziasztok!

Egy nem igazán idevágó kérdésem lenne, de úgy gondoltam, hogy ti tudtok segíteni.Arra keresek jogszabályt, jogszabályokat, melyek a nyomozó hatóságok illetékességét szabályozzák.Tudnátok nekem segíteni?Már az is nagy segítség lenne, ha leírnátok, hogy egy bűncselekmény elkövetése milyen illetékességi szabályok vonatkoznak a nyomozó hatóságokra.

Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

ObudaFan 2011.01.02. 13:05

Fizetési meghagyásos eljárást lehet indítani.

Asher 2011.01.02. 10:58

Sziasztok!

A következő problémával fordulok hozzátok. Kb. egy éve vett barátnőm egy előfizetéses mobiltelefont, amit akkori barátja eladott használt telefonként, a megvétel után. Barátnője nem akarta, de a fiú elvette tőle, és elvitte eladni. Majd utána azt ígérte, hogy visszaadja a pénz a lánynak, de azóta elváltak útjaik, és a lány az előfizetést még mindig fizeti, a fiú többszöri felszólítás után sem volt hajlandó kifizetni. Bár az érték nem nagy, 2 évre havi 4500 ft, amit ettől függetlenül a lány látni szeretne.Az eladáskor készült átvételi elismervény amin a fiú aláírása szerepel. Mit érdemes ilyenkor tenni? Minden szükséges dokumentum megvan, csak az átvételi elismervény hiányzik, amit gondolom a szaküzletben lehet kikérni. Feljelentést lehet tenni, mire lehet számítani?

Előre is köszönöm válaszukat.

dina33 2011.01.01. 19:22

Köszi.

monalisa1 2011.01.01. 17:03

Itt balra található az "Adattár" rovat és azon belül a kereső., oda írd be az apaság vélelmének megdöntése kifejezést., a megjelenő x számú találatot olvasgassad, vagyis az egyik-másik topicot. (Mások hasonló esetéből és a válaszokból sokat lehet tanulni, hasznosítani.)

Buta az a nő -vagy éppenséggel számító- aki már akkor teherbe esik az új pasitól miközben a válást még nem mondták ki + 300 nap a szülésig még.

Minden jót!

dina33 2011.01.01. 16:40

Köszönöm szépen a segítséget!

monalisa1 2011.01.01. 16:35

Végső soron mindig a pervesztes féllel fizettetik meg a peres eljárás költségeit, és a másik fél ügyvédi költségét is.

A bíróság által elrendelendő DNS vizsgálat majd eldönti ki is az apa. Pont.

dina33 2011.01.01. 16:24

Ugy néz ki hogy a vér szerinti apa nem akarja elismerni és szerintünk is arra megy ki a dolog hogy a páromtól nyúljanak le pénzt, akkor kérjük az apaság megdöntését. akkor azt kinek kell fizetni?

monalisa1 2011.01.01. 16:18

Ha a nő majd nem akarja a párod nevéről levetetni a gyermeket -mondjuk hogy t.díjat követeljen tőle amit a pasijával eltapsolnának-, akkor kénytelen lesz a párod bírósághoz fordulni és kérni az apaság vélelmének megdöntését. A születéstől maximum egy év áll rendelkezésre hogy párod lépjen ezen ügyben. (A gyámhatóságon keresztül kell pert kezdeményezni a gyermek/anyja/ ellen, a többit ott majd elmondják.)

Simább az ügy ha a gyermek vélelmezett vérszerinti apja a gyámhivatalnál teljes jogú elismerő nyílatkozatot tenne.

A bírtok a tulajdon, aki azt önhatalmúlag elfoglalja (= beköltözik) bírtokhábosítást követ el. Első körben az önkormányzat bírságolhatja ha nem költözik ki, másodsorban bírósághoz lehet fordulni a jogsérelem miatt.

dina33 2011.01.01. 14:05

Köszönöm a válaszokat, de mi van akkor ha a hölgy aki szeret mindenkin átgázolni nem is akarja levetetni a nevet a születendő gyerekről. mit tehet a párom? Mit jelent az a birtok védelem? Ugyanis a pali ellen eljárás folyik mivel többször megfenyegette páromat hogy megveri.

monalisa1 2010.12.31. 19:33

És még annyit, hogy amíg a bíróság nem dönt a lakáshasználatról addig a párod jogosult ott lakni, vagyis nehogy a pali betegye oda a lábát!

monalisa1 2010.12.31. 19:27

dina33-nak írtam az alábbiakat:

monalisa1 2010.12.31. 19:26

Titoktartás kötelezi az orvost, a jogászt, a papot, valamint bizonyos munkakörök velejárója a hivatali titoktartás., egyéb másféle titoktartási kötelezettség nincs, vagyis a hölgy elmehet a sóhivatalba.

Ha a párod tulajdonostárs a lakásban akkor hozzájárulása nélkül harmadik személy oda nem cuccolhat be, ha mégis megteszi kérjen az önkormányzattól bírtokvédelmet.

Nagy a valószínűsége, hogy a megszületendő babának a párodat fogják apaként anyakönyvezni, mivelhogy a fogantatás még a házasság ideje alatt (+ a válástól további 300 nap) történt. A hölgynek bonyorult lesz a leíratás...

dina33 2010.12.31. 16:10

Sziasztok!Olyan gondom van, hogy párom válófélben van.közben feleségének lett egy barátja akitől terhes lett egy hét együttlét után, kiderült hogy a palinak is van élettársa aki semmit se tudott semmiről csak pletyka szinten, most vette fel a párommal a kapcsolatot és tudta meg hogy terhes az élettársától.Párom megmutatta neki a kismama könyvet erre a párom felesége azt mondta feljelentést tett az ügyészségen titoktartás megsértése matt. Illetve a nő kidobja az élettársát akkor oda költözhet abba a lakásba a férfi amelyikbe a barátom neje és fia lakik (meg hivatalosan a párom is) és aminek a hiteleit és a rezsit is a párom fizeti.Az lenne a kérdésem, hogy tehet e feljelentést a felesége és oda költözhet a férfi a közös lakásukba ha még nem mondták ki a válást?Köszönöm

kuruzslo 2010.12.19. 08:17

Köszönöm a választ. Természetesen tudom hogy a kérdésem nem a Munkaügyi Bíróságra tartozik. A felmondásban nincs indok csak az, hogy rendkívüli felmondás azonnali hatállyal, de nincs kinek a részéről. A munka bér nincs a mai napig rendezve, pedig az elszámolás háromszor módosult mindig más számokkal, de még így sem jó az összeg. Az ügy folyamatban a M.Bíróságon. Ha Bíróság meg is ítéli, fizetni nem hiszem hogy fognak, mert az APEH felé végre hajtás van a cég ellen.Ezért érdeklődtem egy másik lehetőség iránt, mert számomra érthetetlen hogy lehet valakit lopással vádolni(alaptalanul), majd a dolog saját módszerrel való lerendezését emlegetni, megjelenni négy emberrel egy ellen ,és erőt fitoktatni.Pedig egy őrző-védő cég biztonságért felelős vezetőjének ez a módszer úgy gondolom nem megengedhető a dolgozóival szemben.Egyébként 3 hónapon belül 4 fő elbocsájtás volt mind azért, mert kértük a rendes törvényes, szerződésben foglalt bért.

bolondmelós 2010.12.18. 23:48

Nem az a szégyen ha szükséges, hanem ha a környezete ezért megveti.

kuruzslo: max azt tudod bizonyítani, hogy adot pillanatban ŐK hívtak téged. A szóbeli felmondás nem érvényes, ha nincs indoklás az már elég ahhoz hogy felmondás jogellenessé váljon, a rendes felmondás kötelező eleme.Ha netán úgy jött ki a felmondás a postán hogy közös megegyezéssel,(=ilyent is láttam már, röhej hogy határozott idejű szerződés lejárata előtt volt 2 nappal) akkor persze nem szabad visszaküldeni, ha netán aláírva kérik, így ugye nem érvényes .

Kovács_Béla_Sándor 2010.12.18. 23:10

Edit, neked most elsősorban egy pszichiáterre van szükséged, nem ügyvédre.

Kovács_Béla_Sándor 2010.12.18. 23:08

Hogy a jó égbe lehetne utólag lehallgatni egy telefonbeszélgetést? Gondolod, rögzítette a telefontársaság?Munkaügyi bíróságon rágalmazás miatti ügy nem folyhat, az büntetőbíróságra tartozik.Ha pedig a felmondás jogellenességének megállapítása iránt perelsz, és tényleg nem indokolták semmivel, akkor nyert ügyed van. Nagy hiba lenne a bírót magadra haragítani ezzel a hülyeséggel.

OFFDurva leszek (rossz kedvem van): ahogy olvaslak, érteni vélem a munkáltató motivációját.ON

kuruzslo 2010.12.18. 21:53

Segítséget szeretnék kérni,hogy bizonyítékként a telefonon történő beszélgetés lehallgatását kérhetem-e, ha igen meddig már mint időben? A munkahelyemen telefonon mondtak fel, ocsmány nyomdafestéket nem tűrő hangnemben, valótlanságot állítva. Később ezt indoklásként nem merték leírni, sőt semmi indoklást nem írtak.A Munkaügyi Bíróságon folyamatban van az ügy. Rágalmazásra viszont csak a telefonos beszélgetés van bizonyítéknak, természetesen ki van írva az időpont a lezajlott beszélgetésről. Tehát percre megtudom adni az időt, mindez augusztusban történt. Válasz köszönöm.

Edit56 2010.12.18. 09:19

Nagy segítségre lenne szükségem!!!!!!!!Tavaly októberben 2009-ben elváltam. A válás közösmegegyezéssel ért véget. Az ügyvédem aljas módon összepaktál a férjemmel és annak ügyvédjével. A lehető legaljasabb megállapodásba vittek bele. taklatott megtévesztett voltam. Amikor a későbbiekben erre rájöttem az ügyvédemet többször kértem, hogy a válásig üljünk le a ellenféllel és tárgyaljuk újra. Több hónapon át (ez nyár volt) nem adott lehetőséhet erre. Majd az utolsó tárgyalás előtt egy félórával adott időt. Én akkor már ebbők nem kértem. Gondoltam essünk túl rajta. (sajnos) halasztást kellett volna talán kérnem. már több mint egy éve elváltunk egy földi pokollá vált az életem. Minden össze van zavarva. Olyan helyzetbe kerültem, hogy már látom a volt férjem mindenmből ki fog fosztani. Lassan már csak az önbíráskodás jut az eszembe holott csak egy emberi ügyvédre lenne szükségem mert nekem most segytségre van szükségem. Félek tragédia árán fog megoldódni a problémám sorozata. Kilátástalannak látom a további életemet.Tudom, hogy az ühyvédem minden téren lelketlenül járt el, sőt bizonyos szabályokat áthágva. Nem bosszúból de hogy mások ne kerülhessenek a markába már azon gondolkodm feljetentést teszek az Ügyvédi Kamaránál.De az erőm egyre kevesebb félek mindentől. rettegek.Meg vagyok félemlítve a férjem által és az ügyvéd által is. Azok támadnak akiknek nagyon vastag vaj van a fejükön. Óriásit csalódtam a jodszolgáltatásban.Ez még nem hogy igazságszolgáltatásnak nem felel meg de a jogszolgáltatásnak sem.Hiszem ha egy ilyen ügyvéd ellen elfogiltság nélkül lehetne fellépni helyre lehetne tenni ezt a foglalkozást.Emberi sorsokon gázolnak át hatlams díjakért.Meg kellene állítani ezt a folyamatot.ha valaki segyteni tudna kérem tegye meg addig amíg én ezt a szánalmas hányingertkeltő ügyet magam meg nem oldom.

Tiszteletel: Edit(a helyesírásomért elnézést)

Edit56 2010.12.18. 09:19

Nagy segítségre lenne szükségem!!!!!!!!Tavaly októberben 2009-ben elváltam. A válás közösmegegyezéssel ért véget. Az ügyvédem aljas módon összepaktál a férjemmel és annak ügyvédjével. A lehető legaljasabb megállapodásba vittek bele. taklatott megtévesztett voltam. Amikor a későbbiekben erre rájöttem az ügyvédemet többször kértem, hogy a válásig üljünk le a ellenféllel és tárgyaljuk újra. Több hónapon át (ez nyár volt) nem adott lehetőséhet erre. Majd az utolsó tárgyalás előtt egy félórával adott időt. Én akkor már ebbők nem kértem. Gondoltam essünk túl rajta. (sajnos) halasztást kellett volna talán kérnem. már több mint egy éve elváltunk egy földi pokollá vált az életem. Minden össze van zavarva. Olyan helyzetbe kerültem, hogy már látom a volt férjem mindenmből ki fog fosztani. Lassan már csak az önbíráskodás jut az eszembe holott csak egy emberi ügyvédre lenne szükségem mert nekem most segytségre van szükségem. Félek tragédia árán fog megoldódni a problémám sorozata. Kilátástalannak látom a további életemet.Tudom, hogy az ühyvédem minden téren lelketlenül járt el, sőt bizonyos szabályokat áthágva. Nem bosszúból de hogy mások ne kerülhessenek a markába már azon gondolkodm feljetentést teszek az Ügyvédi Kamaránál.De az erőm egyre kevesebb félek mindentől. rettegek.Meg vagyok félemlítve a férjem által és az ügyvéd által is. Azok támadnak akiknek nagyon vastag vaj van a fejükön. Óriásit csalódtam a jodszolgáltatásban.Ez még nem hogy igazságszolgáltatásnak nem felel meg de a jogszolgáltatásnak sem.Hiszem ha egy ilyen ügyvéd ellen elfogiltság nélkül lehetne fellépni helyre lehetne tenni ezt a foglalkozást.Emberi sorsokon gázolnak át hatlams díjakért.Meg kellene állítani ezt a folyamatot.ha valaki segyteni tudna kérem tegye meg addig amíg én ezt a szánalmas hányingertkeltő ügyet magam meg nem oldom.

Tiszteletel: Edit(a helyesírásomért elnézést)

kovacsz 2010.12.14. 15:09

Rendőrségi Tv.

(4) A személyazonosság igazolásának megtagadása esetén az igazoltatott a személyazonosság megállapítása céljából feltartóztatható, a személyazonosság megállapításának sikertelensége esetén előállítható, ha a személyazonosítás megállapítása más módon nem biztosítható, a személyazonosság megállapítása céljából az igazoltatottól ujjnyomat vehető, az igazoltatottról fényképfelvétel készíthető, továbbá a külső testi jegyek észlelés és mérés alapján rögzíthetők.

Szabálysértéek:

Személyazonosság igazolásával kapcsolatos kötelességek megszegése

27. § (1) Aki személyazonosítására alkalmas okmányával kapcsolatos kötelezettségét megszegi, az igazoltatásra feljogosított személy felszólítására személyi adatainak bemondását, illetőleg az okmány átadását megtagadja, vagy az említett adatokra vonatkozólag az intézkedés során valótlant állít;

százezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

bgyula70 2010.12.14. 04:52

Tisztelt Fórumozók!

Az egyik ismerősömet elvitték a rendőrök mert nem akarta magát igazolni (volt nála személyi , csak picit ittas volt)A kapitányságon odaadta az igazolványt és felvették a jegyzőkönyvet.Kérdésem: Számíthat e még valamilyen büntetésre és ha igen mekkorára?Válaszukat előre is köszönöm.

Tisztelettel:

Tovább: http://www.jogiforum.hu/forum/31/26127#…

A_Mester_Sikolya 2010.12.12. 11:56

szerintem igen, sőt, egész biztosan. nem állta volna meg egyenként az egész. á, ennél bonyolultabb, nem fogom itt kiteregetni. :)

pa57 2010.12.12. 11:35

szerinted akkor ez dobott nagyot az ügyön, hogy több ember tette ?csak nem a lány és az apa ?

A_Mester_Sikolya 2010.12.12. 11:31

zaklatás. többrendbeli. nem tudom, miért emelt vádat, de egy utolsó mocsadéknak írtak le. de valószínűleg azért, mert tényleg többen tették ezt. nem, nem nyomozták le azok az észlények, pedig hazudott.

pa57 2010.12.12. 06:37

És akkor mivel vádolt meg az ügyész ? Amúgy írtad, hogy többen is feljelentettek. A leírásod alapján elég piti a dolog (2-3 levél az semmi,a sértett szava meg egy dolog .. ) , így fura, hogy az ügyész erre vádat emelt. Nem lehet, hogy főképp azért emelt vádat ellened , mert többen is feljelentettek ? Ez így együtt talán már erősebb, mint az a pár levél meg a sértett szavai.

Annak nem nyomozták le a számát, aki hívogatta ?? Pedig ez tök egyszerű lenne.

A_Mester_Sikolya 2010.12.11. 13:26

úgy vagyok beállítva, hogy én kerestem valakit, úgy, hogy az nem is akart velem szóbaállni. egy postai levél van beadva, bizonyítékként, meg bevallottam, hogy jópárszor beszélgettem valakivel (a gond csak az, hogy az a valaki azt mondja, hogy ő elutasító volt, nem is akart - ami persze hamis), és hogy nem is kereste társaságom (megint hamis). főként internetes beszélgetések voltak, abból egyetlen egy sincs csatolva. vagyis van kettő (szerintem két üzenet nem hinném, hogy zaklatás), amire abszolút nem emlékszem, és semmi sem utal arra, hogy ezt valóban én írtam volna (tehát olyan, mintha wordben összerittyentettél volna valamit, más ember stílusában, és azt vitted volna be a zsarukhoz).kb. ennyi

pa57 2010.12.11. 13:10

Mester sikolya :De - ha nem vagyok indiszkrét - Te elkövetted a zaklatást ? Mármint van rá biznyítékuk , és be is vallottad ?

Mert nálam a a helyzet, hogy semmi bizonyíték nincs, és nem is követtem el (ergo nincs bzizonyíték) , leszámítva egy tanú emlékfoszlányait, hogy a sértett élettársa magánembetként érdekelt meg a kedvs sértett 2 mondatosbizonygatását a feljelenrésben, hogy a kedvesének írt chates leveleim és az őt zaklató 50-60 levele szerinte hasonlóak ...mondanom se kell, nem hasonlóak, se a nevem, se rám utalómegjgyzés nem szerepel benne. Az Ip címek meg nem hozzám vezettek.És volt pofájuk erre meggyanusítani.

A Te eseted ben van legalább valami normális bizonyíték ? (Amellett, hogy írod, jól kiforgatták. A kiforgatást elhiszem, hallod ... Tapasztalom ..)

A_Mester_Sikolya 2010.12.11. 12:53

értem, köszönöm!de valami nem stimmel. nekem a rendőr valami megrovásról beszélt, hogy ő megrovást akart adni nekem, csak a sértett ragaszkodott a bírósághoz...ez valami kamu volt, vagy tényleg történhet ilyen?

Gabicsek 2010.12.11. 12:11

Feljelentő bemegy a rendőrségre, és magánindítványt terjeszt elő zaklatás miatt XY ellen. 3 napja van a rendőrségnek arra, hogy: elutasítja a feljelentést, vagy feljelentés kiegészítését rendeli el, vagy elrendeli a nyomozást.Ezután kihallgatja a sértettet tanúként és az esetleges többi tanút, majd ha van megalapozott gyanú, akkor a gyanúsítottat is. Ha vége a nyomozásnak, a sértettnek és a gyanúsítottnak is értesítést küldenek az iratismertetésről. Ezután dönt: vagy megszünteti a nyomozást bűncselekmény hiányában, vagy tovább adja az ügyésznek. Az ügyész többféle-képpen dönthet, pl. megszüntetheti a nyomozást bizonyíték hiányában, esetleg vádat emel (a zaklatás közvádas)A feljelentőnek nincs beleszólása, hogy fejezzék be a nyomozást. Feljelentést visszavonni nem lehet. Ha megváltoztatja a vallomását, (tehát visszvonja, hogy nem történt bűncselekmény) a rendőrség ugyan megszüntetheti a nyomozást bcs. hiányában, de ezután büntetőeljárást eredményező hamis vád miatt eljárást kezdeményez a feljelentő ellen (5 éves börtönnel fenyegeti a törvény).

A_Mester_Sikolya 2010.12.11. 11:08

mi a feljelentés menete? pontosabban, vegyünk egy olyan ügyet, hogy zaklatás, hogy megy ez?besétál a "sértett" a rendőrségre, és mondja, fel szeretném ezt az izét jelenteni.megtörténik a feljelentés.ezután? rögtön tanúvallomás?visszavonhatja a feljelentést, megmásíthatja a vallomását?és, mikor vége az ügynek, a rendőr hogy tehet? van a feljelentőnek valami beleszólása, mi és hogy lesz, miután a nyomozati szakasz befejeződött? pl. azt mondja a feljelentő, hagyjuk az egészet, vagy valami ilyesmi? a rendőrnek ezután muszáj elküldenie az ügyészségre az iratokat?mint gyanúsított/vádlott, nem sokat tudtam meg erről.

Kovács_Béla_Sándor 2010.12.11. 09:54

Most szombaton igen.

pa57 2010.12.11. 05:31

Szombaton is benn vannak ?

filmes 2010.12.10. 19:48

Gabicsek, kösz a választ.

Gabicsek 2010.12.10. 18:56

mert pénteken fél 2-ig van munkaidő. Holnap is pénteki munkarend lesz.

filmes 2010.12.10. 18:21

Mindenkinek köszönöm a válaszokat.

Ma voltam a yardon, le se szartak, mondták, senki sincs bent (13.30-kor).

Holnap mehetek újra, de akkor sem biztos semmi.

No ennyi történt.

Para tovább.

Főlökött 2010.12.10. 09:14

Tisztelettel :

Az esetek 99%-ában, telefonon keresztül nem adnak felvilágosítást.

Amúgy Bűnügyi Osztály.

filmes 2010.12.09. 22:55

Gabicsek, köszönöm.

Ez egyszerűen úgy zajlik, hogy betelefonálok a körzeti kapitányságra? Melyik osztályt kell kérnem?Telefonon keresztül adnak információt?

Gabicsek 2010.12.09. 22:28

Bármikor várható. A helyedben utánanéznék a rendőrségen. Elkövetés helye szerinti rendőrkapitányság az illetékes. Érdeklődj utána, van-e ilyen feljelentés, és beszélj az előadóval. Jobb mint rosálni. Feljelenetéstől - mint itt mondták is - elállni nem lehet, ha nem követtél el bűncselekményt, megszüntetik ellened. De nem kizárt, hogy végig kell az eljárást ehhez csinálni. Szóval tanácsolom, nézz körül az illetékes kapitányságon. (talán cég székhelye szerint illetékesnél elsősorban, másodsorban lakhelyed szerinti illetékesnél) És mennyi az érték? Kérdezték, de nem válaszolták. Ettől is függhet házkutatás.Ha nov. 29-én tették meg a feljelentést, tegyük fel, 3 nap múlva rendeltek nyomozást. Innen indul a határidő.Ilyen esetekben szoktak tartani házkutatást, de akkor mindent meg fognak nézni. Tehát jobb, ha te mész oda hozzájuk és elmondod, amit itt leírtál.

filmes 2010.12.09. 21:40

kovacsz, köszönöm.Újra felteszem a kérdést, ha a rendőrség nov 29-én kapta meg a feljelentést, mikor várható a házkutatás?

A házkutatás biztos ilyen esetben?

kovacsz 2010.12.09. 21:31

Jobbára nappal, lehetőleg max. 22.00 -ig.

filmes 2010.12.09. 20:49

kérek mindenkit, lehetőleg még ma válaszoljon valaki, be vagyok tojva alaposan.

filmes 2010.12.09. 20:46

köszönöm a tanácsokat.

Ma megpróbáltam kapcsolatba lépni velük, nem álltak szóba velem (telefon, e mail).

Ezek szerint elkerülhetetlen a házkutatás?

Ha a rendőrség november 29-én hétfőn kapta meg a feljelentést, akkor már most várhatom a házkutatást?

Ez éjjel szokott lenni?

bolondmelós 2010.12.09. 14:17

Igaz. De ha sikkasztás, akkor már nem valósult meg.

kovacsz 2010.12.09. 14:15

Nem per. Ha már megtették a feljelentést attól nem állhatnak el. Kissé másabbak a szbályok.

bolondmelós 2010.12.09. 14:04

+elállnak a feljelentéstől, mert nem történt kár/megtérült.

Főlökött 2010.12.09. 10:55

Tisztelettel :

Mint ahogy javasolták, az összes ingóságot egy helyre összepakolni, elszámolást elkészíteni és előkészíteni ( legyen másolati páldány magunknak is ! ). Ha a nyomozó hatóság megy házkutatást foganatosítani, rögzíteni kell a jegyzőkönyvön hol, mit találtak. 3.-lapon szereplő, "házkutatás menete" helyen szerepeljen, hogy az összekészített ingóságokat ls az elszámolást a házkutatást szenvedő önként átadja.

Még annyi, ha netán megtörténne az elszámolás a céggel, 2 db jótípusú független tanu legyen jelen !, továbbá fel kell venni egy jegyzőkönyvet az elszámolásról, továbbá a cégtől kell akkor kérni egy igazolást, hogy nincs fennálló tartozás feléjük.

filmes 2010.12.08. 19:34

Kovacsz, köszönöm.

kovacsz 2010.12.08. 19:29

Csak a házkutatásra értettem.Ha megvannak a cuccok, és a levelezéseid, akkor talán még a gyanúsítotti kihallgatás is elkerülhető, de biztos meg fognak hallgatni. Addig 1-2 hét is eltelhet.

filmes 2010.12.08. 19:25

A bármi félelmetesen hangzik.Letartóztatás?Hiszen én a feljelentés megtétele előtt 2 alkalommal ajánlottam az átadást...

Van tapasztalat, ha a rendőrség 1 hete kapta kézhez a feljelentést, mikor mozdulnak rá az ügyre?

kovacsz 2010.12.08. 19:21

Bármit.

filmes 2010.12.08. 19:10

Kovacsz köszönöm.

Ebben az esetben viszont a dolgok mennek a maguk útján.

Elképzelhetőnek tartod a házkutatást?

kovacsz 2010.12.08. 18:37

Te tudod milyen a viszonyod a volt megbízóval, de ezek szerint nem éppen a legjobb.Ha hajlandóak az egyeztetésre, úgy minnél hamarabb telefonon időpontegyeztetés után a dolgokat tételesen átadni.Ha egyeztetnek ajánlott levelet küldeni az átadás időpontjáról.Addig is készítsd össze a cuccokat egy dobozba, az elküldött emaileket nyomtasd ki, ha netalántán mennek a rendőrök házkutatni, vagy neked kell azokat bevinni kéznél legyenek.

filmes 2010.12.08. 17:45

Mindenkihez.

Ma 12.54-kor elindult maileket ha valakinek van türelme elolvasni, utolsó bejegyzésemben feltett kérdéseket valaki meg tudná válaszolni?

köszönöm,

filmes 2010.12.08. 14:57

Bolondmelós, kösz a választ.

Nincs elszámolási vita.

Valóban időhiány miatt csúsztam.

A feljelentésről egy cégnél dolgozó volt kollégámtól értesültem, írásban tették meg.

Azt sem tudom melyik rendőrkapitányságoon.Talán a kerületileg illetékesben.

Mit léphet most a rendőrség?

A Markót illetően valóban van rá esély?

Én is gondoltam egy levélre feléjük, kösz a megerősítést. A rendőrséget nem értesíthetném valahogy?Persze aztsem tudom, hol landolt a feljelentés...

A jelzésem, hogy készen állok az átadásra, e-mailek voltak, nem postai levelek.

Ha a rendőrség múlt hét hétfőn kapta meg a feljelentést, mikor léphetnek konkrét dolgot és mit?

köszönöm

bolondmelós 2010.12.08. 14:34

Honnan tudsz a feljelentésről, súgott valaki?

Akkor hivatalosan tértivevényes levélben - hivatkozvaa korábbi e-mailek-re /dátum idő, cím amiről küldted/jelzed a korábbi megbízódnak, hogy átadnád a dolgokat.Az se baj ha egy ügyvéd írja ezt meg, pénzbe kerül, de jobb, ha látják, hogy komolyan gondolod és nem fekszel be önként a Markóba.Megértjük a paranoiát, nem kellemes dolog, ha büntetőjogi eljárás indul ellened- úgy, hogy igazából ....én egy elszámolási vitát érzek a háttérben.Nem fizettek ki rendesen ugye, vagy valami mással is gond van?

Ha egy cégnek lógnak a leadással, akkor már ezernyi módon próbálja (fél év sok idő)elérni a "sikkasztót",hogy hozza már vissza a dolgait.

bolondmelós 2010.12.08. 14:25

Az lenne a legjobb, ha a jelzésed, hogy készen állsz az átadásra, az visszamenőleg bizonyítható lenne, pl. tértis levél tanúk, etc.

Sokszor elhangzik a VÁLASZ itt:Mindenképpen jobb lenne egy ügyvéd- akár kirendelt/pártfogó is.Ne várd meg, hogy a rendőrségi kivizsgálási/nyomozási szakasz odáig eljusson, hogy a gyanúsításból idézés kihallgatás,rabosítás legyen. Nem értek a büntetőjoghoz, de ha a cég el akar meszelni bosszúból akkor nem kellene hagyni-pl jelezni kell hogy minden leltárban/átvételi elismervényben jelzett dolog megvan. Írásban.

Ja és az összérték amivel lógsz az mennyi?Kb.

filmes 2010.12.08. 14:16

Paranoiám se kicsi: arról vízionálok, hogy kijön a yard és bevisz, vagy házkutatást tart, gyerekeimet, feleségemet nem kímélve...

Megvannak az e-mailek, melyben kérdeztem, hogy elszámolhatunk-e.Ezek nov. közepén és végén születtek, erre nem reagáltak, hanem feljelentettek a hónap legvégén.

Be vagyok tojva, mi lehet a további menetrend?

köszönöm

filmes 2010.12.08. 13:41

Én is sikkasztásra gondoltam.Persze vissza akartam adni, de nem reagáltak, hanem feljelentettek.Most mit tegyek?Várjam a rendőrség idézését?Házkutatásra is számíthatok?

Kovács_Béla_Sándor 2010.12.08. 13:32

Hogy sikkasztottál. De ha megvannak azok a dolgok, és vissza is adod őket, akkor nem áll meg.

filmes 2010.12.08. 12:54

Egy cég külsős partnere voltam, termékeiket forgalmaztam.Nyáron lejárt a szerződésünk.Nekem természetesen el kellett volna számolnom a rám bízott értékekkel, mobil, laptop, számlák, szerződések.

Ezt nem tettem meg, külföldön voltam, családi ok, vidéki tartózkodás.

Novemberben 3 alkalommal jeleztem feléjük, hogy készen állok a leadásra.Nem válaszoltak, de ma értesültem arról, hogy feljelentettek a rendőrségen, 1 hete.

Mi várható?Mi állhat a feljelentésben? Hogy elloptam a dolgokat?

Tanácstalan vagyok. OK, én késtem, de ez a hír letaglózott.

segítséget kérek, tanácsot.