Műszaki hiba miatt közigazgatási bírságforrás főoldal vissza

Mareth 2010.11.30. 17:43

Kedves cat981!

Köszönöm a hozzászólásodat. Sajnos egyedül utaztam, nem voltak tanúk. Háromszög nem volt nálam, de a vészvillogót azonnal kitettem, amint megálltam.Sajnos ahogy a bírságra sem, úgy ügyvédre sem telik, így marad a személyes egyeztetés.

cat981 2010.11.30. 16:43

Ha valóban minden így történt ahogy írtad és minderről így tájékoztattad a hatóságot akkor meglepő, hogy elutasították. tanúk esetleg voltak, vagy egyedűl utaztál? A háromszög kitétele lakott területen belül nem kötelező. Egyébként leszakadt, libegő kipufogó fokozottan veszélyes veszélyes lehet, ezért sem értem a hatóság hozzáállását. Esetleg kérj személyes egyeztetést, vagy hátha tud jogász itt jobb tanácsot adni.

Mareth 2010.11.30. 15:21

Tisztelt fórumozók!Pár hónappal ezelőtt Budapesten az Örs vezér téri IKEA parkolójából hajtottam kifelé személygépjárművemmel, amikor az autó motorteréből hatalmas csattanást, robbanásszerű zajt hallottam. A parkolóházból kiérve csak egy helyen tudtam megállni, egy behajtani tilos tábla után. Ellenkező esetben a parkolóház és egy személyi parkoló teljes forgalmát elállom. Ahol leparkoltam, semmilyen szembejövő forgalmat nem veszélyeztettem. Mint utólag kiderült, egy kipufogócső leszakadása okozta a problémát. Sajnos nekem még semmilyen műszaki problémával nem volt kapcsolatom, ezért eléggé megijedtem a hang hallatán és úgy véltem, azonnal le kell állítanom az autót, hogy átvizsgálhassam. A helyszínen mindössze 5 percig tartózkodtam, ahol is az átvizsgálás után telefonon segítséget kértem az autó műszaki állapotával és az elszállítással kapcsolatban.Egy jó hónappal később kaptam egy feljelentést a rendőrségtől, amiben fellebbezésnek adtak helyet. Sajnos erre esélyem sem volt, mivel a feljelentés postázását megelőzően 2 héttel már megírták a feljelentésre a választ, amiben 50.000,-Ft-ra büntettek.A fellebbezésemet (amiben mellékeltem többek között az autószervizben készült képeket, mint a műszaki hiba bizonyítékát) később elbírálták, de elutasítottak azzal az indokkal, hogy a kipufogócső leszakadása a KRESZ szerint nem minősül olyan műszaki hibának, ami indokolttá tette volna az autó azonnali leállítását.Kérdem én, ha nem állítom le az autót és vizsgálom át, honnan tudhattam volna, hogy mi a probléma? Talán hang alapján? Mert röntgen szemem sajnos nincs. Máshol viszont nem tudtam megállni, hogy ezt megtegyem. Elismerem, hogy a tilosban parkoltam, de tettem mindezt azért, hogy másoknak ne okozzak fennakadást a közlekedésben.Az 50.000,-Ft-ot szintén nagyon túlzónak találom, amit (mivel sajnos épp munkanélküli vagyok és egyedülálló) sem módomban, sem szándékomban nincs kifizetni.Mit tehetek..?