Szoptatós anyuka tanúforrás főoldal vissza

deminos 2011.01.13. 14:48

Köszönöm mindenkinek a segítőkész hozzászólásokat, sikerült azt elérnünk, hogy ne kelljen személyesen megjelennie, elég csak írásban válaszolnia. Ezt meg is tette nemrég, reméljük már többször nem fogják zaklatni többet ezzel.

ObudaFan 2010.12.01. 12:15

Azt meg lehet próbálni, hogy kéri, hogy írásban tehessen vallomást.

kfgabri 2010.12.01. 08:44

Bemenni előbb-utóbb be kell, de ha ír egy érvekkel teli levelet:

Nekem volt már ilyen terheltem és a bíró megértette a dolgot.

kisspista 2010.12.01. 06:14

Én nem vagyok ügyvéd, de az én tárgyalásomon az ellenfél több tanúja is kimentette magát mindenféle indokokkal írásban, amelyet jó előre elküldött a bíróságnak. Pl. nem ismeri a felek között a problémát, és nem tud érdemben tanúvallomással szolgálni. Persze lehet hogy a feleségedet abban az ügyben általánosságban is megkérdezik a volt férjével kapcsolatosan.

Továbbá a tanúktól a bíró a tanúvallomás elején azt is megkérdezte, hogy a tanú haragosa-e bármelyik félnek. Talán ő is mondhatná/megírhatná levélben azt, hogy ő rossz viszonyban van vele.

El tudom tehát képzelni, hogy ha ezt előre lelevelezitek a bírósággal, és hivatkoztok a szoptatásra, valamint természetesen arra is, hogy akkor nem találkoztak, akkor van esélye a dolognak. Én megpróbálnám már a levéllel elküldeni azt az igazolást, de ha sürget az idő, akkor erre is csak hivatkoznék.

Hangsúlyozom, hogy nem vagyok ügyvéd, és nem értek a joghoz. A fentiekkel max el tudtok indulni és megkérdezni valaki hozzáértőt.

Gabicsek 2010.11.30. 22:15

Meg kell jelenni, mert a bíróság elővezettetheti.

deminos 2010.11.30. 14:59

Tisztelt mindenki!

Röviden kezdeném az üggyel: A feleségem volt pasija elkövetett valamit valaki ellen abban az időben, amikor állítólag még együtt voltak. Ezért a feleségem be lett idézve, mint tanú a védelem érdekében. Annak idején még a rendőrség is felvette a vallomását jegyzőkönyvbe. A beidézés után meg is jelent a tárgyaláson (akkor még terhesen) és elmondta, hogy azon a napon nem is találkoztak, mert ő dolgozott, melyről igazolást is tud hozni. Azóta eltelt fél év, de megint beidézték tanúskodni ugyanarra az ügyre. Közben megszületett a gyermekünk, aki hála a jó égnek anyatejen él és egyelőre csak a mellből eszik.A kérdés pedig: Van-e joga megtagadni a megjelenést a körülményekre hivatkozva (szoptatás 3 óránként)? Vagy tehet-e vallomást írásban? Mindenképpen el szeretnénk kerülni azt, hogy be kelljen menni a tárgyalásra, nemcsak a szoptatás okán, hanem mert nagyon utálja azt az embert.