feljelentés nagyon fontosforrás főoldal vissza

Manna8 2010.11.25. 17:53

Ha netkávézó, akkor elégtelen bizonyíték miatt lezárják az ügyet? vagy más nyomon indulnak tovább?

Főlökött 2010.11.25. 17:42

Tisztelettel :

Pl kávézó esetén semmi érdemi információ nincs, de ha aktív a hatóság, kideríthető máshonnan. Mint pl. Vatera féle csalások esetén, amikor az email-alapján Békéscsaba, regisztrálás alapján Miskolc, bankszámlaszám alapján Sopron.Lőn meglett a szentem, pedig nagyon nem akarta, hogy meglegyen.

Ha az elkövető több nyomot hagy ( neten ), több szálon tud elindulni a hatóság is, annál nagyobb a valószínűsége, hogy felderítésre kerül.

Manna8 2010.11.25. 17:24

És ha kiderül,ha az az IP cím nyilvános helyet ad ki, a továbbiakban milyen lehetőség van?

Főlökött 2010.11.25. 14:01

Tisztelettel :

Azután nyomoz, ami a tudomására jut. Ha elmondjuk, illetőleg felhívjuk a figyelmet rá, akkor figyelembe fogják venni, s segítjük is a nyomozást.Ha nem mondjuk el, akkor a szolgáltató szerveréről kérnek majd be adatokat és a szolgáltató informatikusa fog válaszolni a megkeresésre, ki, honnan, milyen IP című gépről, stb. lépett be a hálózatára és ott dorbézolt, a megadott intervallumban.

Manna8 2010.11.25. 13:39

még anynit szeretnék kérdezni ,hogy a blogomra irtak egy bejegyzést, hogy sajnálják hogy feltörték a gépemet,és a látogatószámláló rögzítette az IP címet. Iylenkor a rendőség csak ez ellen az IP cím ellen nyomoz?

Vagy megnézik az én emailjeimet is,hogy ki irogatott onnan?Mert a bejegyzésbe be van irba hogy az illető volt...

Főlökött 2010.11.25. 12:22

Tisztelettel :

Kihámozzuk.....

A magánindítvány nem vonható vissza.

Van olyan cselekmény is, amit a hatóság hivalból üldöz, tehát az is folytatódik tovább.

Volt olyan esetem, hogy a sértett feljelentést akart tenni, de a közeg "elregélte, jól gondolja meg" nem vette fel a sértett panaszát. Vélelmezem, hasonló eset lehetett. A sértett mégiscsak feljelentést tett, magánindítvánnyal együtt és elindult az eljárás.Majd amikor kiderült, hogy a közvetlen hozzátartozó tréfálta meg, meg akarta szüntetni az eljárást. Sírva jött hozzám, hogy most mit lehet tenni.... ( már semmit, mivel a rendszer beindult, magánindítvány nem vonható vissza, hivatalból üldözendő büncselekményekre pedig nincs ráhatásunk )

A legény, aki az elkövető volt, lakásán házkutatást tartott a hatóság, számítógép lefoglalás, stb. Majd kiderült, hogy a tréfa ára az lett, hogy vagy 25 db jogtiszta programmal nem tud elszámolni a szentem, feltörte az egyik szolgáltató rendszerét, onnan adatokat töltött le és vagy 500 db másolt ( Ps ) játéklemez van a birtokában illegálisan, stb., stb.

A sértettünk nézett, mint a moziban, s az elkövető, illetve hozzátartozója kapott egy jó kis büntetést és 2.5M Ft kártérítési pert akasztottak a nyakába ( forgalmazó cégek ).Jó tanulópénz volt mindkét fél számára.

Hanna8 2010.11.25. 08:18

Uh..elnézést de most teljesen nem értem,nem volt soha iylen ügyem.És nagyon laikus vagyok.

Akkor pontosan hogyis van ez? Tehát a feljelentésem magánindítványos, tehát nem vonható vissza?

A magánvádat pedigejthetem én?

Mi a különbség a magánvád és a magánindítvány között?

Most végül visszavonhatom vagy mégsem?

Kovács_Béla_Sándor 2010.11.25. 08:09

Sztorno: a magánindítvány nem vonható vissza.Viszont a felsoroltak magánvádasak, a vád pedig ejthető. Csak akkor a bűnügyi költségeket a magánvádló fizeti.

Kovács_Béla_Sándor 2010.11.25. 08:04

A rágalmazás és becsületsértés illetve, ha az is része a gyanúnak, a levéltitoksértés sértettje visszavonhatja a magánindítványt, de számítástechnikai rendszer biztonsága elleni bűncselekmény marad.A rendőrség több okból is megszüntetheti a nyomozást, de ezeket az okokat a feljelentő már nem tudja befolyásolni. A büntető igazságszolgáltatás gépezete beindult.

Hanna8 2010.11.25. 07:37

Köszönöm a választ,de egy iylen eset hogy működik? Rájöttem, hogy nem szeretném folytatni az ügyet,mépgcsak a rendőrsaégen van az ügy.De teljesen felesleges.

Nincs valamilyen mód rá, hogy ne folytatodjon az ügy?

Kovács_Béla_Sándor 2010.11.25. 07:18

Nem.

Hanna8 2010.11.24. 23:47

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni. Feljelentést tettem a következő ok miatt: Az emailemet feltörték, és a nevemben irogattak.Becsületsértés és rágalmazás is történt.

Kérdésem az lenne, hogy

1. visszavonhatom a feljelentést?2.Ha igen akkor hogyan?3.Ha nem akkor hogyan lehetne elérni,h visszavonjam?4.Hogyan működik egy ilyen eset?