Külföldiforrás főoldal vissza

pöpe 2010.11.18. 18:34

Köszönöm a kedvességét igy már értem :)Nem tudtam elképzelni hogy mehet ez.

vona100 2010.11.18. 18:23

Amennyiben az utcán megállítanak egy külföldi személyt és nincs nála semmilyen irat, tud magyar nyelven beszélni, amennyiben nem rendelkezik magyarországi lakóhellyel, a Rendőrségi törvény szerint előállítják személyazonossága megállapítása végett (konzulátus, stb), amennyiben létező személy elengedik! Ha nem tud magyarul, előállítás, tolmács, személyazonosság megállapítása (konzulátus), ha jogszerűen tartózkodik elengedik, ha nem nem kér menekültstátuszt visszatoloncolják, ha igen menekülteket elhelyező létesítményben helyezik el!

Amennyiben valaki direkt rossz adatokat közöl, előállítás, valódi személyazonosság megállapítása, szabálysértési feljelentés!

pöpe 2010.11.18. 18:06

Nagyon szépen köszönöm a válaszát , megnyugtatott.Nem szerettem volna bajba kerülni ez miatt, akkor azért fogadta el, nem értettem hogy müködik a rendszer de van egy hátul ütője is igy megtudnak büntetni :) de nem bánom válalom a felelőséget.

Ha teszem azt egy külföldit megálitanak nincs nála utlevél és bediktálja az adatait nem mondja hogy külföldi, az gondolom rögtön kiderül mivel akkor őt nem tudják a rendszerböl lekérni vagy ha álnevet diktál be?

vona100 2010.11.18. 17:50

Ténylegesen tartalmazza az országos nyilvántartó rendszer a Magyarországon lakóhellyel rendelkező, magyar és külföldi állampolgár adatait, ezt leellenőrizte a rendőr, hogy a közölt adatokkal ténylegesen létezik ilyen személy! Ezzel egyidejűleg a körözési rendszerben is lekérik az adatokat és ha nem köröznek,(márpedig nem köröztek) akkor minden rendben van! Az nem gond, hogy nincs nálad személyi igazolvány, mert joga van adataidat bediktálni!Azzal, hogy azt a lakcímedet adtad meg, ahol most ténylegesen tartózkodsz abból a szempontból jobb, hogy gyorsabb lesz a levelezés a rendőréggel!

pöpe 2010.11.18. 16:54

Külföldi állampolgár vagyok , magyar országon menekült ként élek. Közlekedési szabálysértést követtem el de nem voltak nálam az irataim. A rendőr kérte diktáljam be az adataimat de nem kérdezte az állampolgárságomat. Az adatokat leelenőrizte rádión ,majd azok alapján megirta a feljelentést. Az lenne a kédésem ha leelenőrizte az adatokat akkor nem lehet gondom belőle? Gondolom benne vagyok a rendszerbe mivel van magyarországi állandó lakcimem, mondjuk nem azt kérte hanem a mostani cimem, mive a 2 nem ugyan az (most barátnőmnél lakom)Nem szeretném ha ebböl problémám lenne , hatóság félrevezetése vagy ilyesmi.Elvileg a nevem, anyám neve ,születésihely alapján letud elenőrizni a rendszerbe hogy létező személy vagyok és valós adatokat adtam meg? gondolom azt is tette vagy csak a körözést elenőrzi? nem tudom hogymegy ez.Ha valaki tud ezügyben segiteni megköszönném..