Kártéritési igény a rendőrséggel szembenforrás főoldal vissza

bolondmelós 2010.11.20. 19:42

Én mégis úgy érzem, hogy gyakorlat és életszerűséggel szemben- meg az ártatlanság vélelme az valahogy Iustitia mérlegét a "terhelt" felé tolja.

„közös megyegyezéssel megszüntettem a munkaviszonyát.”Itt megint beszélhetünk arról, hogy ezt a közös megegyezést ki akarta jobban és milyen feltételekkel.

Sic transit gloria Mundi.

Nővér67 2010.11.20. 17:56

Köszönöm szépen a hozzá szólásokat,hidjék el nem könnyű elfogadni,hogy 30 éves jogviszonyt (ez idő alatt 3 munkahelyem volt) és 20 éves egészségügyben eltöltött múltat kidobhatók az ablakon,mert volt egy kolleganő akinek a "hatodik érzéke" azt mondta,hogy csak én lehettem az elkövető és a rendőrség az első perctől kezdve igy is kezelt.Mind végig közremüködő voltam a rendőrséggel,pedig néha tényleg megalázóan beszéltek velem.Hiába derült ki,hogy sehol nem találták meg az én újlenyomataimat,attól itt ebben a kisvárosban nem lett könnyebb a helyzetem,nem mehetek oda mindenkihez bizonygatni az igazamat.Engem ebből az egészből az bánt,hogy semmiféle bizonyíték nélkül még az nap rabosítottak és újlenyomatokat vettek töllem,csak mert be mentem a mellékhelyiségbe és a kolleganő hatodik érzéke rosszul müködött.Ezek mellett még a szembesítéseken is a tanúk keveredtek elletmondásba,nem pedig én.Mégegyszer köszönöm a hozzászólásokat,mindenkinek minden jót kívánok.Üdv,Nővér67.

Főlökött 2010.11.18. 09:34

Tisztelettel :

kovacsz- egyetértek, ez az életszerű és a bevált gyakorlat is.

bolondmelós - lehet futni a tisztelet köröket, de felesleges idő és pénz pocsékolás.

Nővér67 2010.11.17. 15:31

Egyszer már kértem a jelenlévők tanácsát itt a fórumban.http://www.jogiforum.hu/forum/21/25237#…Munkahelyi lopás címszó alatt. Ez annak az ügynek a vége.Végül is egyetlen koleganő valomása alapján állította a rendőrnyomozó hölgy, hogy csak én lehetek az elkövető. ( A nyomozó a koleganőt folyamatossan Évikének hívta)Jövőre lessz 30 éve, hogy az egészségügyben dolgozom, de ezek után nem lessz könnyű elhelyezkednem a környéken.

kovacsz 2010.11.17. 14:40

Ha nem munkatársai, akkor bárki más...

kovacsz 2010.11.17. 14:39

Idézet a főnök nyilatkozatából:T. Bíróság, a kedves kolléganől lopás gyanújába keveredett, mivel munkatársai terhelő vallomást tettek rá (vagy miért is volt gyanúsított), bár ezt az eljárást a rendőrség megszüntette, kolléganőm az igy kialakult munakahelyi légkört már nem viselte el, ezért közös megyegyezéssel megszüntettem a munkaviszonyát.

bolondmelós 2010.11.17. 14:05

dr. Benke: tanúsíthatom, hogy egy kisvárosban a pletyka az bizony pokollá tudja az ember életét tenni.Főleg ha a munkáltató,a kollégák teszik ezt.És azután ahogy terjed úgy lesz "rákos" a hülyeség,a valóságból, meg baromság.

Eskü alatt hajlandó vagyok kijelenteni, hogy vidéken, ha valaki még nem is vétkes, de megvádolják valamivel, vagy netánŐ tesz szóvá valamit, ami ránézve sérelmezhető- komoly kihatással van az új munkahelyre való bejutásra,a közösségi életről nem is beszélvePedig a tv. szerint a munkaadó se tényt,se adatot se véleményt nem nyilatkozhat 3 fél részére, a tv.i kivételeket leszámítva.

Nővér67: Igen sajnállak, hogy a munkatársaid kiközösítettek, a munkaadód pedig szabadságra küldött,egyfajta felfüggesztésként, majd pedig kvázi a megromlott munkahelyi viszonyok miatt "felmondott", mert ugye itt megint az a fránya "közös megegyezés", ami "nyomás" alatt jött létre.

Sok kollégád van?

Csak van valaki, akiben van annyi lelkiismeret, hogy elmegy és védett tanúkéntnévtelenül elmondja, ami az igazság.

Én viszont itt azt kérdezem meg, miért van az, hogy néha a teljesen ellenoldalon álló tanúkat is megidéznek- mégha tudják is, hogy nem fog kedvezőt vallani, tehát saját maga vagy a munkáltató ellen.

Mert, ugye a bíróság előtt hazudni bűncselekmény:

illetve olvasni lehet az illetőről a választ.

Gondolom nem vet fel a pénz, iránya jogpont egyik jogászához,(keress rá a neten hol van hozzád közel fogadóóra) hátha segít valamit,

dr. Benke 2010.11.17. 13:29

Nővér 67 nyugodtan forduljon ügyvédhez.

Az utóbbi két előttem szólóval egyetértve, azt kell mondjam, hogy szerintem kevés az esélye annak, hogy ebből az ügyből a rendőrséggel szemben kártérítést tudjon érvényesíteni.

Persze nem lehetetlen, kérdés, hogy hogy tudja bizonyítani, hogy e miatt váltak meg magától a munkahelyén?

Kollegák, főnök stb. elmennek e tanúskodni az ön állítását alátámasztandó?

Szerintem ezt gondolja végig.

Továbbá nehezen érvényesíthető jogilag a "másként néznek a kisvárosban" kategória.Bár kétségtelen, hogy lehet ily módon is nem vagyoni kárt okozni.

kovacsz 2010.11.17. 13:07

Gondolom bizonyíték hiányos megszüntetés. Így határozottan kijelenteni, hogy kaphat kártérítést?

Kovács_Béla_Sándor 2010.11.17. 13:01

Saját felróható magatartására előnyök szerzése végett senki nem hivatkozhat. Nehéz lesz egy közös megegyezéses munkaviszony megszüntetésről bizonyítani, hogy nem felróható.

Nővér67 2010.11.17. 11:59

Az az igazság, hogy a vádaskodás miatt a volt kolegáim kijelentették, hogy nem hajlandók velem együtt dolgozni. Az igazgató úr mondta, hogy menjek addig szabadságra, de a szabadságom elfogyott az ügy húzódása miatt, ezért nem volt más választásom.Tehát ezekszerint ezek után érdemes ügyvédhez fordulnom?

Dr.Attika 2010.11.17. 11:27

Tisztelt Nővér!Igen kérhet és kaphat is kártérítést. Viszont kár volt ez a közös megegyezéses munkaviszony megszüntetés. nehezen tudja bizonyítani, hogy ezen rendőrségi ügy miatt szünt meg a munkaviszony. Ugyanis ez a munkaviszony megszünés forintosítható.

Nővér67 2010.11.17. 11:10

Tisztel Hölgyem/Uram!

Ez évben a rendőrség engem lopással vádolt meg az eljárás lefolytatása elött. Én hiába mondtam, hogy nekem semmi közöm az ügyhöz, ők állították, hogy csak én lehettem. Azt még hozzá kell tennem, hogy egy vidéki kisvárosban lakom, ahol a hírek gyorsan terjednek. A vizsgálat lezárult, és semmiféle bizonyítékot nem találtak ellenem ( nem is találhattak, mert nem én voltam az elkövető ).Viszont én ez miatt az előzetes vádaskodás miatt elveszítettem a munkahelyem és az ismerősök is elfordúltak tőlem, újjal mutogatnak rám. A munkaviszonyom enyhe kényszer hatására közösmegegyezéssel megszünt.Az lenne a kérdésem, hogy a rendőrségtől kérhetek e kártérítést és hogy mire számíthatok.

Üdvözlettel!

Nővér