Házkutatásforrás főoldal vissza

Főlökött 2010.12.06. 08:41

Tisztelettel :

toto12 - nyugalom, a hosszú élet titka.... Ki fognak érkezni.Lehetséges, hogy máshova küldték, vagy nem azonnalosként küldték, akkor iktatgatják, simogatják, kiosztogatják, majd végrehatják, s visszaküldik.

Azért annyira nem lennék nyugodt, mert ha van számítógép, az lesz az első kérdés, hogy jogtiszta programokkal, főleg rendszerprogrammal rendelkezik-e. Ha nem, viszik a gépet és az adathordozókat is, s ezen cselekmény kapcsán, az eljáró hatóság az illetékes. Ezt hívják ingyen B - lapoknak :)) Nincs statisztikai szemlélet amúgy :)

Természetesen kábítószert is keresni fogják.

golybli - jól írta monalisa1, nem mindegy milyen célzattal jelent meg az ajtóban a közeg. Ha mint bejelentők voltunk illendő a beengedés, de nem kötelező. Én még meg is kínálnám Őket valamivel, mivel a gondom-problémám megoldása céljából érkeztek.Ha halaszthatatlan nyomozati cselekményt, illeve határozattal jönnek, pl. házkutatni, akkor nincs sok választása az embernek. Ez a másik véglet.

monalisa1 2010.12.05. 21:42

Magánszemélyt nem vagy köteles a lakásodba beengedni ezzel szemben hatósági személyt (pl. a bejelentésre kiérkező rendőrt) igen.

Persze mire kiérkezik, a csendháborítás halk beszélgetésre és/vagy zenehallgatásra szelidül...

golybli 2010.12.05. 20:12

Tisztelt Fórumozók!

Lehet ,hogy nem idevág a kérdésem de az volt az egyetlen elő(bb) fórum amit találtam.

Az lenne a kérdésem ,hogy ha feljelentés(pl csendháborítás) után kijön a rendőr akkor joga van bejönni a lakásomba ha én ehhez nem járulok hozzá?

Válaszokat előre is köszönöm

toto12 2010.10.27. 20:15

üdv.

Még mindig nem voltak kint. Azt szeretném kérdezni, hogy ilyen ügyben "kötelező" e a házkutatás ?

végrehajtó1 köszönöm a tanácsot,nekem is megfordult már a fejemben, de sajnos a gépre szükségem van a munkához, és sok minden máshoz is.

végrehajtó1 2010.10.25. 11:18

„kijönnek jogukban áll e lefoglalni a számítógépem?”

vidd el két hétre máshová...

kovacsz 2010.10.25. 09:58

Fleto után szabadon: El...-k, nem kicsit, nagyon.

toto12 2010.10.24. 22:27

Köszönöm szépen a választ.

Elnézést a értelmetlen kérdésért, csak izgulok egy picit.Mert bár nincs itthon semmi, de mégis elég kellemetlen lenne. De magamnak köszönhetem, késő bánat ebgondolat... =)

Grád András 2010.10.24. 22:07

Kedves Toto!

Tisztázzuk: Én az ELTE Jogi Karán végeztem, nem pedig a Delphoi Jósdában. :-) Komolyra fordítva: Tökéletesen értelmetlen feltételezésekbe bocsátkozni, nem tudhatjuk, hogy ki akartak-e menni hétvégén is, csak nem volt elég szolgálatban lévő rendőr, vagy hétköznap se látták értelmét, vagy el se jutott hozzájuk a fax, mert elütés folytán a Vakok és Gyengénlátók Intézetének küldték meg. Üdv:

toto12 2010.10.24. 20:58

Értem.

Még azt szeretném megkérdezni, hogy lehet köze az ünnephez vagy a hétvégéhez, annak hogy eddig nem jöttek?

Köszönöm a választ.

ui: ha számítana valamit egy 30ezer fős kisvárosban lakom, de van rendőrkapitányság és minden egyéb

Grád András 2010.10.24. 20:28

Kedves Toto!

Valóban nem lenne sok értelme 2 nap után mindennek, de ki ettől még nem zárható. A számítógépet és az összes adathordozót is lefoglalhatják akár, ha szükségét látják. Üdv:

toto12 2010.10.24. 20:25

üdv.

Annyit tudni kell már az elején, hogy az ügy nem a lakóhelyemen, hanem egy másik megyében történt.

Sajnos az történt, hogy motozáskor egy rendőr talált nálam csekély mennyiségűnek számító kábítószert.Bevittek a rendőrségre felvették a jegyzőkönyvet, kihallgattak, gyorsteszt stb. (ami ilyenkor szokás) Eddig oké.

Mindez péntek este történt, szombat hajnalig a rendőrségen voltam, ahol közölték velem, hogy házkutatás lesz.Papírokat aláírtam ezzel kapcsolatban, majd a hölgy azt mondta, hogy átfaxolja az illetékes rendőrkapitányságra(a lakhelyemhez), és maximum 1 órán belül kint lesznek házkutatáson.Most vasárnap este van és még nem volt itt senki házkutatás céljából.

A kérdésem az lenne, hogy jöhetnek e még? Sok értelmét nem látnám majdnem 2 nap után. Valamint azt szeretném még megkérdezni, hogyha kijönnek jogukban áll e lefoglalni a számítógépem?

A válaszokat előre is köszönöm.