Kihallgatásslal kapcsolatbanforrás főoldal vissza

ndoora 2010.09.19. 01:18

Egyébként úgy tudom később még nyilatkozhatsz úgy, hogy szeretnél kihallgatva lenni (nem beismerő vallomást tenni :) ).

Elképzelhető, hogy iratismertetések után vagy egyéb eseményeken pl. csak akkor jelezhetsz valamit (nem voltak körültekintőek, rosszul tudnak valamit, egy adat téves, nyomozzanak utána alaposabban..stb. ) , ha kihallgattak. Nem tudom, jelezhetsz-e ilyeneket ugyanúgy mindkét esetben. Bár elvileg csak a védekezésnek ezen formájáról mondtál le.

ndoora 2010.09.19. 01:12

Ezek szerint ha valaki az elején azt mondja, hogy "Köszönöm, nem szeretnék nyilatkozni az ügyben és semmi közöm hozzá, viszontlátásra!" vagy türelmesen végiüli azt a pár órát , ami alatt 20-30-40 kérdést szegeznek neki és azt mondja, hogy nem, nem , nem tudom, nem tudom, nem ismerem, azt se tdudom miről van szó ...stb. ; akkor a kettő ugyanaz vagy nem ?Vagy inkább az előbbi semleges, utóbbi pedig vaalmrnnyire pozitív ?

Egyébként ha valami piti ügyben engem vádolna pl. egy exismerősöm és nem lenne közöm hozzá (vagy felháborító módon felnagyítanák valamely korábbi tettemet, megnyilvánulásomat ) én se tennék vallomást. Faggassanak mást.

pa57 2010.09.18. 22:44

.. meg aki ebben az országban él, ahol van még hova fejlődni ugye ...Amúgy köszöönm.Nem hiszem, hogy tovább menne az ügy amúgy .:)

kovacsz 2010.09.18. 22:28

„Azt hallottam, gyakran bárkire ráhúzzák a vizeslepedőt.”Általában azok szokták ezt emlegetni akik egyébként tényleg sárosak valamiben. :-)

kovacsz 2010.09.18. 22:19

Attól függ.Maga a vallomástétel megtagadása egy jogi lehetőség, mellyel valaki vagy él, vagy nem, de ez önnmagában nem okoz semmiféle hátrányt.Az pedig így nem dönthető el, hogy érdemes volt-e megtagadnod.

pa57 2010.09.18. 21:53

Érdeklődni szeretnék, hogy a gyanusítotti meghallgatáson ha valaki megtagadtja a vallomástételt, az jár-e valamilyen hátránnyal ?

Magánmegjegyzésem, hogy önérzeti és önbecsülési okból történt, és egyébként sincs semmi hozzáfűznivaló az ügyhöz. Ez egy semleges tény a nyomozatás során vagy felróható utólag a gyansitottnak ? (Persze reméljük, nem lesz semmi folytatása az ügynek.)Azt hallottam, gyakran bárkire ráhúzzák a vizeslepedőt.A kérdések 80%-ára meg amúgy se tudktam volna válaszolni.