Közuti balesetforrás főoldal vissza

chr.ancsa 2010.09.10. 11:23

Sziasztok.nemrég egy közúti baleset részese voltam.egyikőnk se ismerte el.Így a szabálysértési hatóság hozott egy határozatot mi szerint én voltam a hibás.Ez ellen felebeztem és a bíróságra vittem az ügyet.Meg is kaptam a végzést,hogy megszüntették ellenem az eljárást.Felebezésnek helye nincs de 8 napon belül kérhetek tárgyalást.mikor válik ez a végzés jogerősé?Valamint a másik fél tárgyalást kérhet e?

kuckuli 2010.09.09. 21:31
kuckuli 2010.09.09. 21:25

Köszönöm a válaszokat

adventure 2010.09.08. 19:28

Én még annyival kiegészíteném, hogy a kifogásra elég rövid idő áll rendelkezésre, mindössze 8 nap a rendőrségi határozat kézhezvételétől! Ha ezen a határidőn már túl van, akkor igazolási kérelemmel lehet a határidő elmulasztását kimenteni. Az igazolási kérelemben elő kell adni a mulasztás okát. Az igazolási kérelemmel együtt a kifogást is be kell nyújtani.

Ha ez a határidő végképp elúszott az ügyészséghez lehet fordulni a törvénysértő rendőrségi határozat megtámadása végett.

kuckuli 2010.09.08. 17:26

Igaz -e, hogy ebben az esetben a rendőrségnek nem kell tovább küldenie a nyomozati anyagot????

érdeklödő1993 2010.09.08. 16:04

Üdv. Én olyan ügyben várom a segítségeteket hogy múltkor autóval mentem városban és jött egy enyhe be nem látható kanyar és a kanyarban láttam hogy velem szembe az én sávomba jött egy autó majd hirtelen a kormányt félrerántottam és mivel nem láttam (de ez egy út kereszteződés volt)egy parkoló autóba mentem bele de személyi sérülés nem történt és kocsiknak se lett nagy baja és aki velem szembe jött az elmenekült a rendőrök kijöttek majd helyszíneltek és kerestük a kocsit aki velem szembe jött de nem találtuk de hozzáteszem a parkoló autó nem tartotta be az 5 méteres távolságot az útkereszteződésbe amit ilyenkor meg kell hagyni.Ehhez az ügyhöz lenne kérdésem:elöszőr is mire számíthatok?(friss jogsim van,alkoholt nem fogyasztottam se kábítót.)másodszor hogy majd be kell mennem a rendőrségre fel venni a vallomást de a helyszínen már írtunk jegyző könyvet és abba berögzítették hogy 45–50 km/h-val mentem de ebbe nem vagyok biztos annyival lehet egy picivel többel de tényleg nem tudom ohgy mennyivel mentem.most ebböl ugye nem lessz semmi hogy azt mondtam hogy e két érték között mentem és kiderül hogy mondjuk 60-al mentem?Mert végülis pontosan nem tudtam.itt arra gondolok hogy hazudtam.