Kölcsön, szerencsejáték, életveszélyes fenyegetésekforrás főoldal vissza

kovacsz 2010.09.02. 19:48

Ptk.„202. § Ha a szerződő fél a szerződés megkötésekor a másik fél helyzetének kihasználásával feltűnően aránytalan előnyt kötött ki, a szerződés semmis (uzsorás szerződés).”

kovacsz 2010.09.02. 09:54

Petike: „én meg mint primitív nevetek”Én is. LOL LOL LOL LOL LOL LOL

kovacsz 2010.09.02. 09:46

Shady: Petike. A neten több egyéb fórumon is látható, hogy neked alapvető perverziód az hogy ostobaságokat írkálj és nagy poofával, kevés ésszel próbálj okoskodni.

Kovács_Béla_Sándor 2010.09.02. 09:42

Uzsorakamat nincs. Uzsorás szerződés lehet, és annak teljesen egyértelmű és pontos meghatározása van a Ptk.-ban.

(Valaki erre téved, elolvassa, amit a Providentről írtál, aztán majd te is nyújthatod be a kérelmet a technikai rovatban, hogy töröljék a hozzászólásodat, mert különben szénné perelnek.)

kovacsz 2010.09.01. 19:01

„elmentek jogászhoz, és anyagilag függetlenítették magukat egymástól” Érdekes, de sajna így anyu is tartozik.

„mindig vagy üzletre” Pl. ez is tévedésbe ejtés lehet.

LiaLia 2010.09.01. 18:52

Ismét köszönöm az értékes sorokat!

Anyum szólt, hogy neki is küldtek "fizetési meghagyást" mivel házastrásak... Ilyenkor Ő is tényleg felelős??? Kb 1 éve elmentek jogászhoz, és anyagilag függetlenítették magukat egymástól.Ellenben lehet a kölcsöt ezen dokumentum megszületése előtt íródott... Ilyenkor mi a helyzet?

Nem tudom mi számít tévedésbe ejtésnekApum az emberektől mindig vagy üzletre, vagy tartozásra kérte. Azonban ezt általában el is játszotta...

kovacsz 2010.09.01. 16:41

Feljelentést az tegyen aki fenyegetve van a többi családtag pedig mellé állhat mint tanú.Szerintem a leírtak inkább önbíráskodás, ill. uzsorás szerződés esetén esetleg zsarolás.

Akinek papírja van a kölcsönadásról az fordulhat a bírósághoz is, akinek erről uzsorás szerződése van az is, de az esetleg bíróságon támadható. (Egyébként nem hinném, hogy a szerződésből kiderül annak uzsorás jellege, legalábbis nem így szokás megírni.)Azt hogy történt-e büncselekmény így nem lehet tudni, mivel nem ismerjük a kölcsön felvételének/-einek összes körülményát, mint pl. történt-e tévedésbe ejtés.

kadaj01 2010.09.01. 11:54

Ezért nem. Mellesleg, a zaklatás tényét bizonyítani is kell, nem elég az "anyu aztmondta."

LiaLia 2010.09.01. 11:33

Illetve kimaradt az előző hozzászólásomból, hogy akkor szabadságvesztés nem következhet be, illetve a munkahelyéről ezért kirúghatják???

KÖSZÖNÖM!!!!!

LiaLia 2010.09.01. 11:31

Először is köszönöm az eddigi válaszokat!

Másodszor természetesen nem arra gondoltam, hogy bárkinek is gyűjtést kéne szerveznie. Elég nyomorúságos helyzet ez így is, amiről nem én tehetek, de engem is érint.Azt szeretném megtudni, ilyen esetben mi a "forgatókönyv", melyet nagyjából le is írtatok.Ha jól értem, akkor

A lényeg a lényeg, hogy ilyen mértékű tartozást(hitelezők, banki kölcsönök) nem fog tudni visszafizetni. Nincs miből...tudom, hogy egy fokozatos törlesztésről van szó, de szerintem élete végéig se fog elfogyni.

Szóval hiába fenyegetőznek.

Kovács_Béla_Sándor 2010.09.01. 10:34

Nem nagy baj lesz, hanem nagy baj van. Önmagában kölcsönt felvenni, és nem tduni visszafizetni nem bűncselekmény, de az a hitelező, aki tudja bizonyítani a kölcsönt, állami erőszakkal (végrehajtás) is érvényt szerezhet az igényének. (Azokról nem is bezsélve, akik az állam kihagyásával intézik az ilyesmit.)

Mégis, hogyan tudnánk mi itt segíteni? Rendezzünk gyűjtést?

kadaj01 2010.09.01. 10:03
LiaLia 2010.09.01. 09:28

T. Forumozók!

Segítséget szeretnék kérni az ügyemben, mivel lassan én is megbolondulok. Édesapám 3 éve szerencsejátékozik, és kölcsönkért pénzekből „finanszíroz”. Ezekről kölcsönökről "váltót" illetve papírokat ír alá, Kb 14 M forint. Plusz vagy egy uzsorakamatos is, erről nincs papír. Mikor kiderült a szenvedélye, könyörögtünk menjen el orvoshoz, ezt meg is tette és több hónapon át járt kezeléses kontrollra. Nagyon sok embertől kért pénzt, akik nem tudják, hogy szenvedélybeteg. Most több ember is fenyegetőzik. Pl: Szüleimre gyújtják a házat, ne csodálkozzanak ha megáll egy fekete autó a házuk előtt és abba bekényszerítik őket, lelövik őket... Ezeket tegnap tudtam meg édesanyámtól, aki nem tehet semmiről, mégis őt is fenyegetik. Sokszor ellenőrzik a házat, hívják őket nap mint nap. 3-4 ember az aki ilyen mértékben fenyegetőzik. (1-2 M Ft ról van szó fejenként.) Van aki a munkahelyén akarja kiteregetni, hogy apum kölcsönkért tőle (apum vezető beosztásban van egy nagy cégnél). Szépsége a dolognak, hogy elköltöztek egy új házba, amire módosított hitelt vettek fel, mert már egyszer megpróbálták rendezni apum tartozásait, azonban Ő újrakezdte kölcsönkéregetést és a szerencsejátékot, hogy a hiteleket rendezni tudja. A házat a jelenlegi helyzet alapján fél év múlva elárverezik mivel nem elég a fizetése a hitelre (ezt is tegnap tudtam meg), ha apumat kirúgják a munkahelyéről, mert valaki "bejelenti" a szenvedélyét a cégnél, akkor még a hitel eddig fizetett részét sem tudja törlszteni... MIT lehet csinálni?Kérlek benneteket fórumozók, a kérdéseimet próbáljátok megválaszolni, mert félek nagy baj lesz! Kérdéseim:

Kérlek, ehhez a témához ne tegyetek fel más témájú kérdéseket, mert akkor nem lesz esélye sem, hogy választ kaphassak a kérdéseimre! KÖSZÖNÖM!

A válaszokért pedig EZER HÁLA előre is!