beidézés tanuként...forrás főoldal vissza

kovacsz 2010.09.15. 21:32

De nem zárható ki Obudafan verziója és a rokonod vicces kedve sem, ha még nem láttad az idézést.

kovacsz 2010.09.15. 21:15

Nem lenne logikus, ha nem a te ismert címedre küldené a bíróság az idézét.Lehetséges okok, hogy korábban a rokonod címét adtad meg, az állandó, vagy ideiglenes lakcímed egyezik a rokonéval, esetleg aki tanúként beidéztetett az úgy tudta, hogy a rokonod címén laksz.

ObudaFan 2010.09.15. 21:13

Leginkább az lehet, hogy hibázott a bíróság.

nihillus 2010.09.15. 19:13

Sziasztok!Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy ma tudtam meg hogy beidéztek a bíróságra tanúként egy lopási ügyben, ami két nap múlva lesz. Viszont ezt csak ma tudtam meg, az idézést az az egyik rokonomnál van, akivel együtt meg kell jelennem. Még nem kérdeztem tőle, hogy hogyan került hozzá az idézésem, de gyanítom hogy valami sántít a történetben. Lehetséges hogy egy idézést nem az én címemre küld ki a bíróság, és ha igen mely esetekben lehetséges ez?Ja és nincs közöttünk olyan jogi viszony hogy ő esetleg a megbízottam lenne vagy mondjuk a gyámom.

A segítséget előre is köszönöm.

kovacsz 2010.07.02. 12:09

Kell!!!! Akkor ezt mond el.

Shoter 2010.07.01. 17:42

Közöm nincs az esthez (és kétlem, hogy bárkinek is lenne, bár ez magán vélemény) csak ez időtájt Én éppen nem tartózkodtam cégen belül, konkrétan semmiről nem tudok azon kívül, amit a kollégák elmeséltek, persze mindenki már verzióba! :)Ezért kérdeztem, hogy kell-e valamire is felelnem, ha nem tudok az ügyről semmit!

De köszi az infot!

kovacsz 2010.07.01. 07:45

Amennyiben nem vagy érintett a lopásban úgy tanúként kötelességed az igazat mondani, legjobb tudásod szerint a feltett kérdésekre válaszolni. Nincs ebben semmi extra és neked is ez a lejjobb.

Shoter 2010.06.30. 23:20

http://kephost.hu/…4C2BB50B.jpg

Shoter 2010.06.30. 23:19

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni megpróbálok rövid lenni!

Adott egy cég aki gépek forgalmazásával foglalkozik!Ez a cég napi/heti szinten kap árut külföldről, és napi szinten ki is szállít árut főként belföldre!Egyik ilyen kiszállítás alkalmával a dobozba, gép helyett egy vízzel töltött flakont találtak!Ez az ügy tavaly novemberben volt!Az ott dolgozók meggyanúsítva, kihallgatva, hely bekamerázva, felvételek átnézve…persze semmit nem találtak!A beszállítások alkalmával rengetegszer érkezik üres doboz gép nélkül, illetve flakon helyett bútorlap van benne és még lehetne sorolni!Minden dolgozó kapott egy levelet!

[url=http://kephost.hu/share-D5B2_4C2BB45F.html][img]http://kephost.hu/thumb-D5B2_4C2BB45F.jpg[/img][/url]

Kérdésem a következő:Milyen jogaim vannak egy kihallgatás során?Az illető az adott időszakban nem volt munkaviszony (betegszabadságon volt okt. elejétől dec. végéig) és az üggyel kapcsolatban nem tud semmit mondani, kell-e valamire is felelnie?Ujjlenyomatot vehetnek-e?

És egy másik kérdés nem ide tarozik, de talán tudnátok segíteni egy-két szóban!

A munkáltató visszatartja a dolgozók prémiumának másik felét arra hivatkozva, hogy nagy volt a hiány, belső vizsgálat kiderítette (cégtől független nyomozók) nem az ott dolgozók tehetnek róla, miközben a vezetőség kijeleni, hogy a dolgozókat nem terheli anyagi felelősség!

A dolgozók tehetnek-e bármilyen lépést ez ügyben?

Bocsánat ha kicsit hosszúra sikeredett!Előre is köszönöm a segítséget!