Ha nem egyezünk meg, mit tud velem csinálni?forrás főoldal vissza

Nortia (törölt felhasználó) 2010.06.26. 10:40

Köszönöm szépen!

ObudaFan 2010.06.25. 19:05

Ahhoz, hogy bejusson, elegendő lesz a jegyzőnél birtokvédelmet kérnie. Persze, hosszabb távon, ha megegyezni nem sikerül, meg kell indítani a közös tulajdon megszüntetése iránti pert.

Nortia (törölt felhasználó) 2010.06.25. 12:29

Óóóhhh,ezer bocs amiért ide mertem írni! Akkor keresgélek tovább,mert még mindig rejtély,hogy mivel nem tudnak megeggyezni a ház sorsával kapcsolatosan,mégis milyen követelésre számíthat az exétől?!A b.nőmnek szinte mindene a házban maradt,a laptopját falhoz vágta az az "állat",jelenleg a szüleinél lakik,ahol nincsen i.net! Így már tiszta?

Kovács_Béla_Sándor 2010.06.25. 08:56

A rendőrök hülyék; a birtokvédelmet pedig a jegyzőtől kell kérni.

De ez nem bünteőjog ám egyáltalán.

(Barátnő nem tud gépelni a hosszú műkörmöktől, vagy a számítógép powergombját nem találja?)

Nortia (törölt felhasználó) 2010.06.24. 22:04

Én egy barátnőm nevében kérnék segítséget.Tavaly szeptemberben házat vásároltak az akkori barátjával közösen(ők egyébként már 20éve kapcsolatban voltak).A ház megvásárlásához kölcsönt vettek fel,aminek a törlesztőjét a pasas számlájáról vonják.A ház,illetve a kölcsön is kettejük nevén van.A rezsiről szóló számlák a b.nőm nevén voltak&ezt ő is fizette,amíg a pasas március közepén (piásan)egy vita alkalmával ki nem rakta a b.nőmet a közös házukból.Mivel akkor nem sok mindent tudott magával elhozni,így később visszament,hogy elhozzon néhány fontos dolgot,de azonban az ürge lecserélte a házuk ajtaján a zárat és a kapuét is,nem engedte be hiába kérte.Erre a b.nőm hívta a rendőröket,akik közölték vele,hogy nincs is joga bemenni a házba,mivel nincsen oda bejelentve.Tehát van neki egy fél háza,de még sincs??????? Hát hogy van ez???Hozzáteszem,a pasi sincs oda bejelentve!!!Akkor ő miért lehet ott&birtokolhatja az egész házat??A b.nőm sajnos leiratni nem tudja a nevéről a házat,mivel nincs fél millió forintja.És most attól fél,hogy az ürge előbb utóbb követelni fogja rajta a kölcsön felét.Szegény nagyon el van keseredve,kérem segítsenek!Mit lehet tenni ebben az esetben? És ki mit követelhet a másiktól jogosan? Előre is köszönöm a nevében.

ButusLibus 2010.06.12. 14:43

Ha lehetne, megoldanám így. Sajnos csak édesanyám él, ő meg a bátyámnak felvett devizás jelzálogot fizeti, röhejes fizetésből. Annyi segítséget kapunk tőle, hogy itt lakhatunk, és megveszi nekem azt a gyógyszert, amit az orvosom ajánlott a kezeléssel járó tünetek enyhítésére. Többet nem is várhatnék tőle, én kéne őt segítsem..

Minden esetre köszönöm szépen a segítségedet, és a tanácsaidat, remélem sikerül megegyezni,ha igen, akkor mindenképpen írásban.

MajorDomus 2010.06.12. 14:28

Ez utóbbi tiszteletreméltó törekvés.

Azt értsd meg, hogy az idő ellened dolgozik. Az ,,áldozatod,, sakkban tart amig tartozol neki. A gyerek gyorsan nő nem kell erről tudomást szereznie.

Arra törekedj, hogy minden kifizetésnek nyoma legyen (átutalás,csekk) igy bizonyitható

A legfontosabb az hogy fizesd ki neki a juniusi részt, aztán irásban rögzitsétek hogy junius 30-al mennyivel tartozol összesen.

Egyezz meg a szüleiddel hogy 4 hónapig ellátnak benneteket, a 4 honapi gyes-ből fizesd ki s aztán felejtsétek el egymást.

ButusLibus 2010.06.12. 14:09

Kedves MajorDomus!

Köszi a válaszodat!

Igazad van, nyilván meg is érdemelném, csak érdekelt, hogy kérhet-e rá kamatot, mivel ahogy írtam, olyan összeg is szerepel az "ajánlatában", amiről szó sem volt a tárgyalások alatt. A feljelentésében is jóval nagyobb összeg szerepelt, mint amiről valójában szó van, ezért nem is ismertem el a teljes összeget sosem, ettől függetlenül kifizetném neki. A dupláját is visszafizetném , csak nem ekkora részletekben.

Igyekszem is vele megállapodni, mivel neki is biztos jobb lenne megkapni a pénzét, mint éveket várni rá, csak kíváncsi vagyok milyen törvényes lehetőségei vannak, mert szeretném a kislányomat mindenféle szempontból megkímélni a hülyeségem miatt.

Még egyszer köszönöm szépen a válaszodat!!

MajorDomus 2010.06.12. 13:55

Buta liba

,,egyáltalán kérhet rá kamatot,, ?

Ez tetszik !Ha törvényesen hitelt veszel fel, akkor a kamat több mint a hitel összege !

Itt pedig meglopsz egy másik embert s azon gondolkodsz hogy jogos-e neki a kamat ?Én a dupláját kérném tőled vissza !

Egyébként jobb ha megegyeztek, mert saját magad alatt vágod a fát.A Gyes 2 év ami hamar letelik s utána minden jövedelmed 33 %-át letiltja a végrehajtó !

Ha végrehajtást indit, akkor azt a kamatokkal együtt növelt összegre teszi, ,,bárhonnan járó,bárhonnan letiltható,, jövedelmedre.

Ehhez jön még a végrehajtási költség ami a tartozás 20-25 %-a !

Vagyis kb. 330.000-et fizetsz ki a végén ! Jobb ha irásbeli megállapodást kötsz vele, mert igy bármikor ujabb követeléssel állhat elő !

ButusLibus 2010.06.12. 13:30

Sziasztok!

Májusban jogerősen egy évre próbára bocsátottak lopás vétsége miatt, másodfokon is. Durván 180 ezer forintról van szó. Nagyon megbántam már, évekkel ezelőtt volt, de már mindegy, tanultam belőle.

Közvetlenül az ítélet kihirdetése után beszéltem az illetővel, akitől a pénzt loptam, és elmondtam neki, hogy jelenleg Gyes-en vagyok, esélyem sincs újra dolgozni, mivel a kislányom felügyeletét nem tudom megoldani. Egyébként pedig áttétes bőrrákkal kezelnek, ezért sem tudnék most dolgozni. Megegyeztünk (szóban), hogy elküldi a számlaszámát, és minden hónapban 10ezer forinttal fizetem neki az adósságot, amíg lejár, vagy ameddig nem tudom a maradékot is fizetni.Pár napja azonban küldött egy e-mailt, mely szerint nem 10, hanem 20 ezer forintot kérne havonta, visszamenőleges kamatokkal, amíg le nem jár a tartozás. Úgy, hogy ő bármikor visszavonhatná tőlem a részletfizetési kedvezményt, plusz még egy olyan összeget is szeretne tőlem kamatokkal "beszedni", ami nem szerepel az ítéletben. Igazából joga lenne hozzá, és még valahol örülök is, hogy felajánlotta ezt a lehetőséget, de én havonta 20 ezer forintot 40-enből nem tudok neki adni.Kérdésem az lenne, ha nem tudok vele megegyezni arról, hogy csak 10ezerrel fizessem havonta, mit tehet?Gondolom végrehajtást kérhet, de ha nincs mit végrehajtani rajtam? Se házam, kocsim, még egy telefon sincs a nevemen. Anyukámnál lakom, ahol igazolni tudjuk, hogy minden az övé. A gyest tudom nem lehet letiltatni.Kéri a végrehajtást, majd ha nem tudnak mit behajtani, akkor várnak vele, míg lesz fizetésem pl? Tehet valami mást?Bírósági határozatot nem kaptam az ítélet után, csak egy csekket, amit az állam javára kell befizetnem, de gondolom az volt benne, hogy 15 napon belül fizessem vissza az összeget neki. Egyáltalán kérhet rá kamatot?

És még egy buta kérdés, de ez nagyon fontos! Ha nem tudok fizetni neki, kaphatok valami büntetést bíróságtól? Nagyon félek a kislányom miatt, ugyanis megijesztettek, hogy ha nem fizetem ki neki, akkor még le is ültethetnek, és akkor elveszik tőlem.

A segítséget előre is köszönöm!