szembesítésforrás főoldal vissza

évike2 2010.06.02. 14:56

igen, van egy gyanúsított is az ügyben... :)

évike2 2010.06.02. 14:54

A helyzet az, hogy sem a tanúk, sem pedig a sértett fél nincs semmilyen veszélyben. Az állítólagos gyanúsított 159 cm és 50 kg-s lány, akit azzal vádolnak, hogy megvert -könnyű testi sértés- egy alkoholista negyven éves nőt az otthonában.Éppen fordítva történt az eset, ui. a hölgy esett neki, aki ellen muszáj volt védekezni és így még látlelet is született.Az egész ügy tiszta vicc és ha bárki egymás mellé állítaná őket azonnal látszana, hogy ki is a veszélyes.Én úgy tudom, hogy csak akkor lehet félelemről beszélni és kérni a szembesítés mellőzését nagykorú esetében, ha előzőleg komoly fenyegetéseken ment keresztül a sértett vagy a tanú.Az egyik tanú a sértett szintén alkoholista ivócimborája, a másik pedig a világ leghazugabb embere, akik haragban vannak a gyanúsítottal és elfogultak és mindent megtennének egy kis pénzért. Ennek bizonyítása lett volna a cél a szembesítésen- bár még ott van a tárgyalás és egy igen felkészült ügyvéd, aki mindent tud ezekről az emberekről.A törvény lehetőséged ad, de meg kell indokolni, mert akadályozhatják a rendőrség munkáját.

kovacsz 2010.06.02. 11:22

Nem mellékes, hogy milyen bűnügyről -talán valami erőszakos jellegűről- van szó, így eza kérés mivel magyarázható, de valószínűsíthető, hogy korábban erről a tanúk és a sértett már nyilatkoztak.Gondolom van egy gyanúsított is az ügyben és vele szemben történő szembesítésen nem kívánnak résztvenni.

A törvény lehetőséget ad arra, hogy ha a tanú védelme szükségessé és indolotá teszi, ill a 14 év alatti személyben félemet kelt a szembesítés, akkor ezt mellőzni lehessen.

évike2 2010.06.02. 10:31

Tiszteletem mindenkinek!

Volna egy kérdésem amire egyelőre sehol nem kaptam választ.Egy bizonyos b.ügyben van két tanú és persze egy sértett.A nyomozást meghosszabbítva szembesítéseket rendeltek el. A rendőrség szerint a sértett és a tanúk nem kívánnak részt venni a szembesítésen -szó szerint ezt mondta a nyomozó-, pedig semmi félnivalójuk nincs. Nem volt fenyegetés vagy megfélemlítés, semmi.Azt szeretném megtudni, hogy milyen indokai lehetnek a sértettnek és a tanúknak amelyekkel kihúzhatják magukat a felelősség alól? Válaszaitokat előre is nagyon köszönöm!