előzetes letartoztatásforrás főoldal vissza

Gabriella41 2010.06.01. 12:13

Köszönöm válaszát, erre én is rájöttem, de már kifizettem 200 ezer forintot, és ujabb pénzt akar az ügyvéd.Az előzetes letartoztatásban lévőknek van olyan jogi foruma, ahol segitséget kaphatnék? Mert nagyon ugy tünik ebben az országban mindenki azt tehet amit akar, ( kivéve azt akinek nincs erről hivatalos papirja) de hol vannak az emberi jogok?

Dr.Attika 2010.05.27. 18:59

Ha ez a helyzet, akkor nem jó ügyvédet választott.

Gabriella41 2010.05.27. 17:20

ÜdvözlömÉrdeklődni szeretnék, hogy a páromat elözetes letartoztatásba helyezték, és a családja semmit nem tud rola,egyetlen papirt vagy értesitést nem kapunk, hiába fellebbeztünk, erről sem kaptunk sem egy papirt sem egy indoklást. A fellebbezésben kértük h szabadlábon védekezhessen, hivatkozva arra hogy az egyetlen kenyérkeresőnk egy 3 gyermekes családban, büntetlen előéletü, és munkábol jött haza amikor a rendőrök kijöttek, annyit kaptunk csak vissza h fenn áll a szökés veszélye. az ügyvédünk felvette a borsos hasznot, de nem tesz semmit, sőt kioktatott hogy neki nem az a dolga h az ügyfelét látogassa, és tájékoztassa az ügyről.Segitséget kérnék hova forduljak, hogy segiteni tudjam a páromat

ObudaFan 2010.05.21. 18:58

Felfegyverkezve 5 évig terjedő szabadságvesztés.

varadiplusz 2010.05.21. 09:21

Mik a büntetési tételei ennek?Köszönöm

ObudaFan 2010.05.20. 19:27

Indítanak, hivatalos személy elleni erőszak miatt.

varadiplusz 2010.05.20. 12:24

Az előállítási kísérlet a már folyamatban lévő garázdaság büntetőügy miatt volt. Egyetlen alkalommal (3 tárgyalás) sem jelent meg a tárgyaláson ezért próbálták be vinni, hogy meghallgassa a bírónő.Az előállítás során támadt a rendőrökre egy karóval, illetve megharapta az egyiküket.

Ezek után nem indítanak egy új eljárást hatóság elleni erőszak miatt?

ObudaFan 2010.05.20. 11:47

Hivatalos személy elleni erőszakkal.

(A rendőrség meg nem vehet senkit előzetes letartóztatásba. Az csak őrizetbevétel volt.)

varadiplusz 2010.05.20. 11:09

Az ügyben a következők történtek(előzmények alul). Tegnap a már említett szomszédot három rendőr megpróbálta előzetes letartoztatásba helyezni, hogy a bírónő meghallgathassa az ügyben.Az előállítás során a dulakodás alakult ki, mely során a szomszéd egy karóval támadt a rendőrökre. A dulakodás közben egy rendőrt, mind a szomszéd mind a kutyája megharapta.Mik lehetnek a következményei:• A garázdaság vádja kibővül hatóság elleni erőszakkal?• Milyen büntetésre számíthat ezek után?

Köszönöm a válaszokat

„Kérem aki tud segítsenA szomszédom egy problémás személy. Közel két éve lakásom ajtaját rugdosta és hígítót öntött a lakásomba az ablakon keresztül, ezért a rendőrség garázdaság miatt kedvezményezett eljárást ellene.Az ügy bírósági szakaszban van. Már a harmadik tárgyalás zajlott le, de egyiken sem jelent meg.A bírónő elmeorvosi vizsgalatra küldte, ahova rendőröknek kellett előállítania.A harmadik tárgyalásra szintén próbálták előállítani, de elrejtőzködött.Mi ilyenkor az eljárás?Körözést adnak ki ellene?Kitűznek egy tárgyalást és újra megpróbálják előállítani (és végtelen ideig húzódik az ügy)?”