Megérdeklődnémforrás főoldal vissza

ObudaFan 2010.05.11. 21:57

Oda.

Avante 2010.05.11. 16:43

Köszönöm!

Szóval,így a józan paraszti eszemmel :

_elsőfokú ítelet,ott szóban fellebbezek igaz ?Megküldik majd a papírt a másodfokú tárgyalás időpontjáról, így van?...És az azon szereplő dátum elött kell legalább 8 nappal írásban is beadnom a fellebbezézemet? Ha,igen akkor hova? ahol lesz a másodfok tárgyalásom?

Bocsánat,de az ilyenhez egy kicsit rövid a felfogásom !

ObudaFan 2010.05.10. 18:35

Fellebbezni büntetőügyben ott helyben szóban kell, vagy legfeljebb 3 nap gondolkodási időt kérhetsz, és akkor írásban. A részletes indokolást meg a másodfokú tárgyalás/nyilvános ülés előtt legalább 8 nappal kell benyújtani. Ez az, amire nem lehet formanyomtatványt rendszeresíteni, mert nem szabványosítható, hogy miféle ezernyi indokkal lehet fellebbezni.

Avante 2010.05.10. 16:01

Köszönöm Pazs !

Az ,hogy az " indokokat írásban utána " -ez mit is jelent ?Van valamilyen formanyomtatvány,vagy fogjak egy üres papírt és írjam meg, hogy miért is akarok fellebbezni?És ezt meddig,hova és kinek kell benyújtani?köszi.

pazs 2010.05.10. 15:45

Nincs jelentősége, mondhatod ott helyben, hogy "fellebbezek" aztán majd az indokokat írásban utána, amíg nem mondod ki (adod be írásban), hogy nem kívánsz fellebbezni, meggondolhatod magad, persze határidőn belül.

Avante 2010.05.10. 15:41

Valaki? Bocsi, nem akarok erőszakoskodni,de egy kicsit sürgetne a dolog ,mert csütörtökön lesz tárgyalás...

Avante 2010.05.09. 19:15

Köszönöm !Igen,egy bűntetőügyről van szó .

"ítéletben (I. fok) benne lesz, hogyan, miként, hová kell benyújtani fellebbezést "

Sajnos nem tudom ,hogy melyik is volna a helyesebb.

hunfrakk 2010.05.09. 18:11

*

325. § (1) Az, akivel az elsőfokú bíróság az ítéletet kihirdetés útján közli, a fellebbezését nyomban bejelentheti, vagy erre háromnapi határidőt tarthat fenn. E határidő elmulasztása miatt nincs helye igazolásnak.

(2) A kézbesítés útján közölt ítélet ellen nyolc napon belül lehet fellebbezni.

(3) A nem a kihirdetéskor bejelentett fellebbezést az első fokú bíróságnál kell írásban vagy telefax útján benyújtani, illetőleg jegyzőkönyvbe mondani.

hunfrakk 2010.05.09. 18:03

„Akkor, ez most megint egy elsőfokú tárgyalás lesz? ”

Igen, minden kezdődik tulajdonképpen előlről.

*

büntetőügyről van szó?

Büntetőeljárásról szóló törvény:

http://net.jogtar.hu/…/getdoc2.cgi?…

Büntető Törvénykönyv:

http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…

Avante 2010.05.09. 17:37

Tisztelt Ügyvéd Úr és Fórumozók !

Az ügyemben a kerületi bíróság felmentést határozott meg ! Az ügy felkerült a Fővárosi Bíróságra,ahol Sem helyben nem hagyták az ítéletemet sem nem súlyosbították hanem (HK) hatályon kívül helyezték, és újra visszaadták az esőfokú ítéletet hozó bíróságnak , csak kizárták a bírót az ügyemből!Kérdésem a következő lenne: Akkor, ez most megint egy elsőfokú tárgyalás lesz ? És ha az ítelet ellen fellebbezni szeretnék,akkor azt pontosan,hogyan kell megtennem? Ott,helyben szóban ,vagy mi ennek a hivatalos formája ? A fellebbezés benyújtásának van számomra valamilyen anyagi vonzata ? Ha fellebbeztem,akkor mi történik ? Megy az ügy tovább másodfokra ? Kérem Önöket,hogy csak azt ne válaszolják ,hogy az ügyvédemet kérdezzem,mert az nekem nincs....Válaszukat előre is megköszönöm!