Illetékbélyeg? Miért...?forrás főoldal vissza

Dr.Attika 2010.03.29. 20:15

A büntetőeljárásról szóló törvényünk szerint bárki tehet feljelentést, ha bűncselekmény elkövetését észleli.Ugyanezen törvényünk mentességet is ad a volt vagy jelenlegi hozzátartozók tanúvallomás tételi kötelezettsége alól. Ez a szabály egyben erkölcsi útmutatást is ad azirányba, hogy ilyet ne tegyenek. Egészséges erkölcsű ember nem is tesz ilyet.

briell 2010.03.29. 19:56

"Főleg nem volt férjet, és nem ilyen cselekmények miatt"Na és ez a hozzászólás... na ez igen. Mindent elárul a hozzászólóról. De mindegy nem ez a legfőbb problémám.Az ügyészséget mégis érdekelte a dolog... volt férjet" aki engem földönfutóvá tesz a jelentős összegű nyugdíjával... na még szép hogy feljelentettem. A roma barátnőjét is aki sértegette a halott édesanyám és engem. Még szép. Hol vannak a jogaim, ha nem teszem ezt? De úgy látom így sincs jogom, mert "PÉNZ BESZÉL, KUTYA UGAT"

briell 2010.03.29. 19:52

Úgy látom, itt nem én vagyok egyedül abban, aki nem ért valamit...Mit nem értek? ez a dr Attika-nak szól...El kellene olvasni az előzményt. Ha valaki jogtalanul használ valamit- tehát hivatalos okirattal él vissza- és nekem köszönhetően szolg. nyugdíjas, akkor miért ne jelenthetném fel?De egyébként sem ez a kérdésem, ez másik ügy, amit itt nem fogok taglalni.Óbudafan válaszait többre tartom itt mint másokét, és van még egy hölgy akinek minden elismerésem az oldalon.

Dr.Attika 2010.03.29. 19:38

Ha nem érti, akkor nem kell feljelentgetni. Főleg nem volt férjet, és nem ilyen cselekmények miatt.

briell 2010.03.29. 19:13

Még most is kérhetem a költségmentességet ezek szerint?De nem értem miért lettem én magánvádló hirtelen???Amikor feljelentést tettem ugyanabban az időben a volt férjem ellen, hogy jogtalanul használja a rendőr igazolványát miközben már nyugdíjas ingyen utazásokra, akkor nem kellett illetéket fizetnem.. nem értem ezt..De nagyon köszönöm a választ!!!!!

ObudaFan 2010.03.29. 19:04

A magánvádlónak kell illetéket fizetnie. Költségmentességet kérhetsz.

briell 2010.03.29. 15:00

Azt kihagytam, hogy becsületsértés vétsége és én mint magánvádló vagyok megjelölve... pedig felőlem zaklatás is lehetett volna, hiszen naponta vagy 30 smst kaptam.

briell 2010.03.29. 14:57

2008 novemberében a rendőrségen tettem feljelentést, mert a férjem volt barátnője több sértő smst küldözgetett nekem a telefonomra. Kb 2 hó múlva egy papírt kaptam a rendőrségtől (a férjem is rendőr volt és éppen a szobatársa írta ezt a levelet) hogy átküldték a bíróságra. Azóta se kép se hang nem volt. Viszont ma kaptam egy idézést és mellékelve egy felszólítást, hogy fizessek be magánvádas eljárási illetékként 5 ezer ft-ot.Kérdésem, hogy volt már egy hasonló feljelentésem és akkor nem kellett illetéket fizetnem, és nem is tudok róla, hogy ha valaki a rendőrségen jelent fel valakit akkor kellene fizetnie illetéket- valamint hogy kérhetek e költségmentességet, hiszen így is nagyon rossz helyzetben vagyok munkahely híján, családi pótlékon kívül mást nem kapok jelenleg.

Köszönöm a választ. H.Gabriella.