Elkobzás!forrás főoldal vissza

Dr.Attika 2010.01.28. 17:21

Guba nem hülye itt senki. Tudjuk, hogy pénzbüntetést nem lehet összbüntetésbe foglalni. A pénzbüntetést arra írtam, hogy az ügyész indítványozhat amit akar, a bíróság ítélhet pénzbüntetést és végrehajtható szabadság vesztést is.

guba 2010.01.28. 17:12

Pénzbüntetést szeretnél összbüntetésbe foglalni?

Dr.Attika 2010.01.28. 15:49

Bizonyára az ügyészi indívány volt végrehajtásában felfüggesztett szabadágvesztés. Amiből lehet akár pénzbüntetés is. Vélhetően ebből is végrehajtható lesz. És ekkor már el lehet gondolkodni az összbüntetésben.Ha ez bekövetkezik, akkor- és amennyiben fennáll az összbüntetésbe foglalás feltétele- akkor az önre mindenképpen kedvezőbb.

ObudaFan 2010.01.28. 13:34

Már nem kapod vissza. Gondolom, az az oka, hogy azzal követted el a bűncselekményt.A bíróság nem javasol felfüggesztettet, hanem dönt róla. Felfüggesztett büntetést nem lehet összbüntetésbe foglalni.

Zsuzschi 2010.01.27. 17:41

Sziasztok!

!Két hete csalás bűntette végett kaptam 1,5 év letöltendő börtönbüntetést!De már előtt a nyomozás során lefoglalták tőlem a számítógépemet!Az Ítélethirdetésen közölte velem a bírónő, hogy a számítógépem elkobzásra került!!!Azt szeretném tudni, hogy ezt mit is jelent pontosan.Tehát már azt nem kapom vissza?de mi jogon???Én csalás miatt ülök, mégis ők lopnak meg engem???

2. Kérdés: a 1,5 év letöltendőn kívül van még egy tárgyalásom,ami szintén ugyanazon kategóriába (csalás)c miatt és ugyanazon időszakban volt, csak a ezt a bíróság nem egyesítette!és itt javasolták a felfüggesztettet!És ha összbüntetést kapo, akkor nekem az rossz vagy jó lesz?