Zsarolás fenyegetés testi sértésforrás főoldal vissza

laeyer 2010.01.26. 09:16

Mindenképp jelentsd fel őket, rablás vagy önbíráskodásban. Vagy ezentúl mindig adsz nekik pénzt, ha felhívnak? A telefon alapján be tudják őket mérni, ahonnan hívtak téged. A parkolóban még lehet megvan a videofelvétel. Mosat még frissek az emlékek az esetleges tanúkban.

Mi lesz a következő lépésük szerinted, ha nem fizetsz, meddig engeded ezt még? Ezentúl mindig félni akarsz és ha a családodat is felkeresik?

Bandino 2010.01.26. 00:30

Tref,szerintem sürgősen tegyél feljelentést.Ez súlyos bűncselekmény.Pár éve egy ismerősömet is megverték és elvették tőle a pénzét a telefonját és az aranyláncát.Ezután több hónapon keresztül pénzt zsaroltak ki tőle.Végül megunta besétált a rendőrségre és feljelentést tett.A nyomozók a következő találkozóra "elkisérték" az ismerősöm és a pénz átadása után őrizetbe vették őket.A nyomozók határozottan és keményen léptek fel.Az ilyen embereknek a börtönben a helyük.

justizmord 2010.01.25. 23:58

Volt valami alapja a követelésüknek? Tartoztál nekik pénzzel, avagy ők gondolhatják úgy hogy tartozol nekik? Úgy értem, van valamilyen elszámolási vita, hogy szerinted nem tartozol de szerintük meg igen? Pl. egy régebbi szerződés, vagy vásárlás, vagy adásvétel miatt? Létezhet hogy ráadásul úgy tartozol, hogy amiből kifolyólag tartozol az egyben bűncselekmény is a részedről? Kell félned magyarul a rendőröktől? Mert ha neked nincs rejtegetni valód, akkor a rendőrök simán megvédenek ezek ellen. Ha van félni valód a rendőröktől, akkor is megvédenek, de lehet, hogy el is számoltatnak amellett, hogy a verésektől tökéletesen megvédenek.

Amúgy a tartozás vagy a vélt tartozás sem indok és mentség az erőszakra, úgyhogy ez kőkemény bűncselekmény a részükről.

Dr.Attika 2010.01.25. 20:14

A rendőrök meg tudják szervezni az elfogásukat. Nem valószínű, hogy nem előzetesbe töltik ítélethozatalig az időt, így tőlük nem kell félni. A család se fog nagyon hőzongeni, mert tudják, hogy eljut hozzájuk a hatóság.

ObudaFan 2010.01.25. 19:21

Akkor most tegyél feljelentést.

Tref 2010.01.25. 19:02

Azért nem tettem feljelentést mert féltem hogyha ezt teszem sulyosabb következménye lesz

Tref 2010.01.25. 19:01

Azért nem tettem feljelentést mert féltem hogyha ezt teszem sulyosabb következménye lesz

DarkLord 2010.01.25. 18:22

Egy tipp...vedd fel a helyi Magyar Gárda egységgel a kapcsolatot.

escargot 2010.01.25. 18:16

És miért nem tettél feljelentést rablás miatt?

Tref 2010.01.25. 18:13

Kedves Fórumozók!

Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok ti mit tennétek az adott helyzetben. Jogilag mit léphetek mik a lehetőségeim.2009 novemberében egy parkolóban beszélgettem ismerőseimmel mikor odajött két jókötésű fiatalember és megfenyegettek megvertek valamint oda kellett adnom a pénzem mely kb 29000Huf volt. Azt reméltem ha odaaom békén hagynak. Azóta telefonszámot váltottam minden erőmmel probálom kerülni őket. Azonban nemrég megtudták a telefonszámom és ujból fenyegetözni kezdtek valamint személyes találkozót akarnak. Félek hogy újból pénzt követelnek és ha ennek nem teszek eleget akkor saját testi épségem valamint a családom az értékeim kerülnek veszélybe. Attól is tartok hogy értesítsem a rendőrséget félek nem tudnának megvédeni.