Fenyegetés, Zaklatásforrás főoldal vissza

Tomcsika 2009.11.20. 22:21

Üdv újra.HÁt tavaly is már számtlanszor fenyegetett, kb 20 szor, szóban + utalt ha nem fizetek esetleges tettlegességre.Azután nem szólt hozzám, most érdekes módon jön a tél, és ismét kezd fenyegetőzni...Nyílván ha fenntállna tartozás azt akkor sem ennek a rokonnak adnám oda mert aztán jönnne pl az elittam vagy valmi furcsa történet és azonnal fizessek újra.Akár van tartozás akár nem akkor sem teheti meg hogy terorrizál + fenyeget.

Emberek is eléggé megbotránykoznak a viselkedésén.10 évvel öregebb nálam és szerinte így simán megteheti.

De lennék akár olyan rendes is hogy ezt a rendőrség előtt elhalgatnám.Egyszer már tavaly felakartam jelenteni csak megesett rajta a szívem és még sem tettem.

Az aggasztóbb dolog hogy többszörösen büntetett elő élethű ez az ember.

Hupikék 2009.11.20. 21:53

Feljelentést mindenki tehet(csak mást nem vádlohat hamisan bűncselekmény elkövetésével, ill. nem vezetheti félre a hatóságot).

Amit leír,ha tényleg nincs semmi jogalapja és a rokon nem is hiheti, hogy van, akkor az komoly bűncselekmény, zsarolás lehet, ha hiheti, hogy vmiért jogos a követelés, az akkor is lehet önbíráskodás.

Kérdés, hogy mennyire komoly, megéri-e belemenni egy akár több éves eljárásba is emiatt...

Tomcsika 2009.11.20. 20:53

Üdv mindenkinek!Régen vettem egy motorkerékpárt kis összegért, 7-8 éve, és most a tulajdonosnak akitől megvettem az unokatestvére fenyeget, hogy még tartozok és azonnal adjam neki oda különben baj, lessz...4 ezer ft ről lenne szó szerinte.Volt mikor ezt a tulaj is halotta akitől vásároltam és mondta neki haggyon békén.Ma is találkoztam a sráccal aki az unokatestvér nyilvános helyen és mondta jobb ha befogom a pofám, csak fizessek NEKI, és jobb ha nem dumálok vissza neki...Én meg mondtam neki viccesen majd ha rámszakad a bank , és erre fel kirohant idegesen.az üzletkor készült adásvételi szerződés és 2 tanúm is van.Önök szerint tehetnék felejelentést a rendőrségen hogy ez az ember nem hagy békén és fenyeget? ( végül is semmi köze semmihez, ő csak egy rokon)