Nagyon fontos!!!Segítsenek, kérem!!!forrás főoldal vissza

Kolkhisz 2009.11.01. 16:19

Kedves fórumozók!

Szakszerű véleményeket várok a következő témával kapcsolatban:

Néhány napja kaptam egy levelet a rendőrségtől, amelyben közlik, hogy 2009. augusztus 16-án a megengedett 60 km/ óra sebesség helyett, 81 km/ óra sebességgel közlekedtem.Még csak egy értesítést kaptam, amely szerint 2009. október 20-án hivatalból közigazgatási eljárás indult velem szemben.

A következőkre lennék kíváncsi:Tudomásom szerint a szabálysértést követő 60 napon belül értesíteni kell a szabálysértőt.Ezt a levélben is tudomásomra hozták, az azonban nem egyértelmű számomra, hogy a 60 nap munkanapot, vagy naptári napot jelent, ugyanis minden más esetben feltüntetik, hogy munkanapról van szó, ebben az esetben azonban nem.Az interneten olvastam, hogy 2009. október 2-ig ilyen esetekben naptári nappal számoltak.

Azt is írják a levélben, hogy az ügyintézés indokolt esetben meghosszabítható 22 nappal, a 60 nap lejárta előtt, azonaban ilyen jellegű hosszabbításról nem kaptam értesítést.

Az lenne a kérdésem, hogy ebben az esetben érdemes-e fellebbezni, és mire hivatkozhatok? Arra kérném Önöket, hogy még ma este válaszoljanak, ugyanis holnap lejár a fellebezési határidő.

Válaszukat előre is köszönöm!Üdvözlettel: Kolkhisz