személyes adatok védelmeforrás főoldal vissza

Vogon 2009.10.21. 20:28

esetleg valaki válaszolna?:)Az érdekel, egy ilyen "súlyos" esetet mennyire kezelnek szigorúan a gyakorlatban. Valamint azt, hogy ha én beismertem, az aki nem most bepakolta az adatait nem fogja és nem tudják bizonyítani, akkor a perköltséget ilyenkor rám hárítják?

Vogon 2009.10.19. 22:24

Még ami érdekel hogy a jelentős érdeksérelem megtörtént-e így, páran a zaklatottak közül felhívták telefonon de semmi más nem történt. Nem verték meg, nem mázolták össze festékkel a házát.

Vogon 2009.10.19. 22:20

Éveken át tartó neten, néha telefonon történő zaklatás után, az elkövető kilétére amikor fény derült, azon az internetes fórumon ahonnan engem és még vagy 20 emebert piszkált kiraktuk a nevét, címét, telefonszámát. Most engem feljelentett ezért. Beismertem, mivel egyértelmű volt.

Korábban történt feljelentés a zaklatások miatt, a rendőrség tojt rá, tettes ismeretlen címmel lezárták a nyomozást. Az illető kilétét magánnyomozás derítette ki. Az okos, most a feljelentésében olyan módon elismerte a konfliktust hogy megemlítette hogy "a vitánkat 2007 végén lezártuk". A közzététel ez előtt volt, a feljelentés apropója az volt most, hogy más emberek ugyanilyen tartalmú zaklatása után megkerestek és privát üzenetben elkérték ezeket az adatokat. Természetesen az illető kitapétázta vele azt a fórumot ami szét lett cseszve.

Kell-e mennem követ törni Baracskára, illetve mire számíthatok? :)

„177/A. § (1) Aki a személyes adatok védelméről vagy kezeléséről szóló törvényi rendelkezések megszegésével jogtalan haszonszerzési célból vagy jelentős érdeksérelmet okozva

a) jogosulatlanul vagy a céltól eltérően személyes adatot kezel,

b) az adatok biztonságát szolgáló intézkedést elmulasztja,

vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.