Tanácsot kérnékforrás főoldal vissza

cinimini 2009.08.15. 17:29

köszönöm a választ

cinimini 2009.08.15. 17:29

köszönöm a választ

Feri29 2009.08.15. 12:19

Erre így általánosságban csak azt lehet mondani, hogy kérdéseket fognak feltenni, melyekre válaszolni kell és az igazságot kell elmondani. Erről jegyzőkönyv készül, melyet a végén alá kell írni. Kb. ennyi.

cinimini 2009.08.15. 12:06

Jó napot Ügyvéd Úr !

Köszönöm a válaszát...

Már csak egy kérdésem lenne , felhívtak a rendőrségről , hogy menjek be kihallgatásra .

Konkrétumot nem mondhattak, csak hogy pár kérdést szeretnének feltenni .

Nem tudom mégis mire számíthatok , mert a párom "ügye" 3évvel azelőtt volt , mielőtt megismertük volna egymást.Így nem tudom milyen ügyben szeretnének velem beszélni.

Nem tudná megmondani mégis mire számíthatok?

Válaszát előre is köszönöm !

guess who 2009.08.12. 12:49

de a szóban kötött szerződéssel a főbérlő nem tudja bizonyítani azt,hogy az a 2 személy valaha is ott lakott. Mivel az albérletben volt már egy személy és vele beszéltek ezzel kapcsolatban. (hogy beköltöznek)Véleményem szerint innentől kezdve tehetetlen és azt a pénzt amit nem fizettek ki neki már nem látja viszont.Kérdésem még mindig nem tisztázott számomra.Tehát akkor a főbérlő jogosan kérheti azt az összeget és ütközik a jogbba az,hogy nem fizetik ki azt amiről papírjuk sincs?

guess who 2009.08.12. 12:00

a szerződés igazából egy szociális támogatásra kellett nekik. Mellyel az egyetemen igazolhatják,hogy albérletben laknak. Mivel ezzel a dokumentummal nem rendelkeztek a főbérlő hibájából ezért kb 3 félévnyi támogatástól estek el. A főbérlő pedig követel tőlük még fogyasztásból fennmaradt összeget amit soknak tartanak. Annak kifizették azt a részét amit úgy gondoltak,hogy valóban fogyasztottak egy kb 15000 Ft-os tartozást ott hagytak. Mivel nem kaptak szerződést jogilag nem köti őket semmi ehhez a tartozáshoz.Nos így (minden részlet tisztázott most már számotokra) a főbérelő jogosan követelheti-e ezt az összeget vagy hajthatja be rajtuk bármilyen módon?

guess who 2009.08.12. 11:41

konkrétan arra gondolok,hogy ha az a 2 személy kapott egy nagyon fontos levelet ami arra a régi címre ment ahol laktak és oda azért nem mennek vissza a levélért mert addig nem adnak oda semmit amíg ki nem fizetik azt az összeget amihez szerződés nem kötötte őket.az összeget pedig azért nem fizetik ki mert kellett volna nekik szerződés és emiatt nem kevés pénztől estek el támogatás miatt.Tudtommal pedig ha valaki nem ad szerződés albérlethez azzal saját maga alatt vágja a fát.Szóval ez esetben ki sérti meg a jogot?

Kovács_Béla_Sándor 2009.08.12. 11:35

1-2. Az attól függ. Mondjuk, inkább igen, mint nem.

guess who 2009.08.12. 11:28

üdv mindenkinek,nekem lenne 2 kérdésem amire szívesen várom a válaszokat:

kinga_ 2009.08.12. 11:15

Tisztelt dr. Grád András!Köszönöm a tanácsot, egyelőre azonban be kell vallani, gyávák vagyunk minden ilyesmihez...

Pistone 2009.08.11. 22:56

Először is gratulálni szeretnék a párválasztásához...Másodszor, szerintem menjen be, a "hölgy" biztos segíteni fog. A párja megjelölhet egy személyt, akivel szeretne kapcsolatot tartani, és ha az ügyész nem tiltja meg, akkor erre lehetősége lesz.

Üdvözlettel: Pistone

cinimini 2009.08.11. 17:08

Tiszteletem !

Sajnos fogalmam sincs az ilyen dolgok hogy mennek, így szeretnék Öntől segítséget kérni.Az lenne a problémám, hogy a páromat letartóztatták,a jobbik része hogy legalább eltudtam tőle köszönni, a gondom csak annyi lenne, hogy nem tudom hogyan működnek ezek a dolgok, mint pl. kapcsolatfelvétel, mert úgy hallottam hogy ő kérvényezheti, akkor kapok egy papírt,ki kell töltenem,majd visszaküldeni.

Csak nem tudom, hogy ez konkrétan állandó lakhelyhez van e kötve, vagy pedig, a tartózkodási helyem is megfelel. Már nem lakom a szüleimmel,de nem igazán szeretném hogy ha őhozzájuk kerülne a levél.

Más címre is kiküldhetik nekem?

A másik kérdésem annyi lenne - hogy ma bent voltam a rendőrkapitányságon, ahol a hölgy felhívta a figyelmem arra hogy a párom át lesz szállítva máshová, (én úgy tudom a venyige utcába) és mondta hogy holnap menjek be hogy elmondhassák, hogy mégis mi van.Jobban mondva hogy hogyan tudok csomagot küldeni ilyesmi. Viszont nem tudom hogy valóban bemehetek e, vagy megvárjam amíg értesítenek, a pontos elhelyezés helyszínéről.

Elnézést hogy ilyen hosszú levelet írtam,de a mai napom maga lett így a pokol, főleg hogy azt sem tudom mit tehetek.Legfőképp 20éves fejjel, mert sajnos, csak élettársi kapcsolatban állunk, és nem tudom hogy így mennyire fognak tájékoztatni az miatt, hogy nem vagyok közvetlen hozzátartozója.

Kérem legyen szíves visszaírni!Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

Üdvözletem...

Grád András 2009.08.10. 16:31

(Előszörre látszólag megszakadt az internet-kapcsolat)

Grád András 2009.08.10. 16:30

Kedves Kinga!

A közös tulajdon megszüntetését kellene kérni az édesanyjának a bíróságon. Akár ő váltja magához a másik felét, akár árverés útján értékesíti a bíróság, még mindig jobban járnak , mintha az egész ház ára elvész. Ha hagyják magukat terrorizálni, a helyzet nem jobb, hanem csak rosszabb lesz. Ex-bontóperes bíróként sok ilyet láttam... Üdv:

Grád András 2009.08.10. 16:27

Kedves Kinga!

Valószínűleg a közös tulajdon megszüntetését kellene kérnie az édesanyjának a bíróságtól. Akár ő váltja magához, akár árverésre kerül, valószínűleg még így is jobban járnak ,minha az egész hár ára elvész. Ha hagyják magukat terrorizálni, a helyzet nem jobb, hanem rosszabb lesz csak, ezt mint "öreg" ex-bontósperes bíró bizton állíthatom. Üdv:

kinga_ 2009.08.10. 16:14

Tisztelt Olvasók!Elkeseredettségemben írok a fórumra, esetleges tanácsért, vagy ötletért. Édesanyám és édesapám között az elmúlt fél évben mérgesedett el annyira a viszony, hogy többek között édesapám az ő nevére kb. 6 éve felvett hitelt úgy döntött, hogy nem fizeti; fizesse édesanyám, aki kb. 65e Ft-ot keres, ebből 30e Ft a törlesztés. Én és a párom is velük élünk, mi támogatjuk. Félünk, hogy nem fizetés esetén a bank vinné a házat, ami 50-50%-ban övék. Édesanyámnak összehoztunk egy szolid nyaralást; a kolléganőjével ment el. Apám már az első nap zaklatta telefonon. Anyu kikapcsolta az övét, de valahogy kinyomozta a kolléganő számát, és éjjel azon hívta fel. Megfenyegette, hogy még egyszer ki ne kapcsolja a sajátját, és a beszélgetés alatt se merje kinyomni a telefont. Én titokban hallgattam végig a mocskolódását, anya se szólni nem mert, se kinyomni. Csak hallgatott. Ez persze csak töredéke a szitkozódásoknak, pocskondiázásoknak, és lelki-fizikai terrornak. Kívülállóként első tanácsom az lenne, hogy hagyjuk ott. Módunk csekély erre, és tudom, hogy elherdálná a házat is. Meg persze utánunk jönne. Magában beszél. De a munkáját ellátja! Ha nem tudunk váltani, -mert ő ugye a házat eladni nem akarja-, akkor ennyi? Anya bukja az ő házrészét, ha otthagyjuk? Mert ismerem, az enyészeté lenne. Ha tanácsot nem is tudnak adni, legalább valamennyire kiírtam magamból…

gaborov 2009.08.10. 02:09

Ágica 73

Ez olyan hosszu hogy már az 5 ik sornál feladtam :D

websas 2009.08.05. 11:02

agica73!

Az az érzésem hülyére veszed a fórumot.

Magadtól ennyire nem lehetsz sötét, csak ha továbbképezted magad "Szőkeakadémián".

websas

Jozsosz123 2009.08.05. 10:44

Igazából az érdekel, hogy a Btk. ban mire hivatkozzak?Üdv József

Jozsosz123 2009.08.05. 08:45

Bíróság nem foglalkozik vele, azt mondta a bíró, az építésügy a hatósági szakértő(kétszer lenyilatkoztatta őket, hogy minden stimmel) ha ők azt mondják jó akkor ő azt elfogadja , a jegyző aláírta..A nyilatkozatok azért durvák szerintem, előző leírásomban taglaltam, ráadásul 5 db fényképem van amin jól láthatóak, hogy a tervek teljesen valótlanságot tartalmaznak. Ez persze sehol nem számít..

Kovács_Béla_Sándor 2009.08.04. 13:16

Hagyd a bíróságot dolgozni.

Jozsosz123 2009.08.03. 23:01

Érkeztették fél éve. A terven nincs tervezői bélyegző(éredekes nem hajlandóak kiadni, nem másolható).Se bűntetőjogi nyilatkozat(akkor őt kérném számon természetesen). Az eltérés a valóságtól(a lényeg), 20m2 tetőszerkezet, alap, tartószerkezet természetesen, megfejelve a több mint,10 éve épült dumával.Plusz tetőtér beépítés 5m2-re sacolva, ami a valóságban 15, ráadásul egy statikus se adná meg(még nekem sem). A bíróságon lenyilatkozták, hogy minden az előírásoknak megfelel. Bíróság(jognyil pótlása miatt van).Ezenkivül több minden nem stimmel, azt hagyjuk, bonyolult(határidő,stb..). Nem vagyok sem zsaru sem jogász csak azt látom ez nem jogszerű. Azért kértem a segítséget, hogy mivel mehetek tovább , ha velem megcsinálják, megcsinálják mással is. Nem akarom ,hogy a nyomozó hatóság rossz szóhasználat miatt, elutasítson.

Üdv József

ObudaFan 2009.08.03. 17:51

Ha kicsit pontosabban leírod, előrébb jutunk. Mi minden hiányzik a tervről? Mit jelent az, hogy befogadták? (Érkeztették csak, vagy ki is adták a használatbavételit?)

Jozsosz123 2009.08.02. 22:15

A lehetet, hogy értsem Obudafan? Mi áll meg, mert a hatóságok, mintha nem akarnának tudomást venni erről. Btk. ban mire hivatkozzak?? Hivatali visszaélés azt mondják nem jó nem alapos..Üdv József

agica73 2009.08.02. 20:40

Kedves Szakértő !Nagyon szeretném kérni öntől tanácsot és véleményt,hogy ezt nem bírom elviselni a bírosági ügyemmel,csak türelemmel kitartottam,hogy nem tud az alperes alábecsülni engem minden próbálkozásnál,mert az alperes össze-vissza hazudik. Az alperes azt állítja,hogy nem tett fel a nettre rólam akt képeket,pedig ez nem igaz,mert én is láttam és szó szerint azt mondta,hogy ez csak blöffölés,mert akkor ki más csinálta,meg ki írogatott nekem ilyeneket e-mailen,csak úgy nem írhat nekem ilyen hülyeségeket,más nem lehetett,csak az alperes volt! Alperes szerint előre menekülés volt,azt akarja hogy ne írjak neki,én azért írtam neki,hogy ne hazudjon folyamatosan meg nem engedtem elmenekülni,mert még nem mondta el az igazat mindent és ez nem zaklatás hanem veszekedtük,csak én nem hagytam ,hogy hülyét csináljon belőlem,hogy felzaklat engem és ez idegesítő nekem!Szóval az alperes azt mondta a bíróságon,hogy egy előremenekülés volt a részéről,egy blöffölés,épp azért,mert folyamatosan írogattam neki,hogy én zaklattam őt. Könnyen megtudta ígérni,hogy az akt képeit leszedi a netről és az állítása szerint azokat nem is rakta fel (1.meztelen női test arc és fej nélkül,2. meztelen női test arccal mindkettő amit az ágyon készült) meg egyébként az iwiw-en én magam tettem közé magamról olyan képet,hogy a fürdőkádban üldögéltem.És azt mondta,hogy nagyon szívesen bocsánatot kér tőlem bármiért.Na most 2004 évben nyáron baráti kapcsolatban voltam alperessel és kapcsolat alatt Windows Messenger (rövidese :MSN és az alperesnek,meg nekem ugyan az MSN címük,min az e-mail címük és ezeken az MSN címen is tartottuk a kapcsolatot,és web camerán keresztül készítette az alperes aktképeimet.), akt képeket titokban készített rólam web camerán keresztül az engedélyem nélkül amiről én nem tudtam,hogy lefényképezte és 2005.november 24 –én és 25 –én között egy éjszakán áskálódás miatt a www.Chat.hu honlapra feltette az alperes és mutogatta mindenkinek, Rumcáájsz infójában fent volt az aktképem,én akkor tudtam meg,hogy mit csinált az alperes és teljesen kivoltam borulva lelkileg és idegileg,hogy sokszor psziologushoz jártam. Igen felismerhető volt,felismertem saját magamat is ,mert az alperes feltette engedélyem nélkül kirakta a www.Chat.hu-ra az akt képeimet, Rumcáájsz felhasználóval beszélgetem és akkor láttam legelőször Rumcáájsz infójában a 2 darab akt fotóm (1.meztelen női test arc és fej nélkül,2. meztelen női test arccal mindkettő az ágyon készült helyezte el rólam az interneten)és közben többen is látták és közben kihirdette és az alperes küldözgette a Rumcáájsz felhasználó néven az akt képeimet.Az alperesnek asztali számítógépje volt és volt web camerája,azzal készíthette a képeimet,hogy mikor tette fel legelőször akt képeimet azt én pontosan nem tudom megmondani,azt csak az alperes tudhatja,én csak azt tudom ,hogy 2005 november 24.-én és 25-én között egy éjszakán került a Rumcáájsz infójába, de azokat a képeket 2004-ben nyáron este készítette otthon ,pontosan sajnos nem tudom mikor készítette rólam képeket.Rumcáájsz infójában akkor láttam legelőször az én 2 darab akt fotóimat és közben publikus volt,amit mások is láttak,közösben beszéltek rólam. Amikor megláttam az akt fotómat a Rumcáájsz adatlapjáról www.chat.hu-n ,gyorsan letöltöttem és utána felvettem a kapcsolatot moderátorral és moderátornak átküldtem MSN-N (arc nélküli akt fotómat),mert kellett a bizonyíték az akt fotómról. Átküldtem és utána kitöröltem. A moderátor megnézte,hogy megegyezik-e a másik kép(arccal is),ami Rumcáájsz infójában volt. És valóban megegyezett,ezért letiltotta az alperest a chat.hu-ról!Tehát Azt is mondta az alperes ,hogy Rumcáájsz név nem volt chaten.. 1.Ő ezt honnan tudja? 2.a moderátor is látta! 3.a Rumcáájszal beszéltem www.chat.hu-n és szerintem ő is alperes volt,csak álnéven amit küldözgette Rumcáájsznak.Ismét Honnan tudja,hogy nem is találni rólam ilyeneket netten az én képeimmel és honnan tudja,hogy rumcáájsz ilyen felhasználó név nem volt meg hogy moderátorok, csak úgy nem tilthatja le a csetről??.Rumcáájsz adatlapja(mellé csatoltam):Regisztrált:2005.11.18 02:34Utoljára belépve:2005.11.25 01:57Az alperes ugyan így volt,rövid időn belül letiltották. Szerintem azért tiltották le a moderátorok,hogy tilos reklámozni az én akt képeimet,mert mivel nem engedélyeztem az alperesnek semmit se!Ezért hazudik mert tudja,hogy kitöröltem a képeimet és ezért mondja nekem vagyis írta nekem,hogy nem rakott fel a nettre semmilyen aktképet rólam,mert nem is találni rólam ilyeneket netten, mivel nem is készültek Úgy hogy annyi eszem nekem is van,hogy a nettre nem csak feltenni lehet képeket,hanem le is lehet törölni. Ezért nincsenek fenn már a képek.Egy idő után www.chat.hu portál üzemeltetőjével(chat.hu Team) folytatott levelezés amit írt nekem e-maiba(ím élt címe: bejelentes@chat.hu ),hogy a Rumcáájsz már korában inaktíválva volt és négy kérdéses képet törölték az adatlapjáról. Pedig tény volt az én képeimmel,de én csak kettőt láttam,a többi kettőt az nem láttam,hogy milyen akt kép volt!A bíróságon az alperes azt mondta,hogy neki mind1 ,hogy feloldanak-e,vagy nem ,mert másik chaten is érdeklődnek felőlem.Utánna azzal zsarolt,hogy csak akkor szedi le a másik chat-ról az akt képeimet,ha feloldom a chat.hu-ról,de nem oldottam fel a tiltását,mivel a moderátorok nem hiába tiltanak le embereket meg a cuccaimat sem volt hajlandó vissza szolgáltatni.Úgy hogy erről amit az alperes utána írt nekem levélbe 2005 nov.30-án,hogy nekem mindegy,te te is ,szóval,ha visszavontad a dolgaidat és beléphetek a csetre akkor majd lekerülnek a képeid a netről,másik csetten vagyok már. ott is érdeklődnek felőled és utána azt is írta nekem 2005 dec.1-én,hogy hogy mit csinálok a képekkel az a magánügyem és mint írtam ameddig nem vagyok feloldva addig nem vagyok hajlandó veled tárgyalni és hogy mindezte miért csináltam,azért amiért te végiglátogattad a ismerőseimet és próbáltál lejáratni náluk. Tehát még egyszer hogy megértsd.Ha fel leszek oldva hajlandó leszek veled beszélni,addig nem. Tehát rajtad múlik mikor oldasz fel,akkor majd én is teszek annak érdekébe,hogy te is fel legyél oldva. addig nem meg több bizonyítékkal is van csatolva amiket írt nekem sokat. Nem tudom mit csináljak ,mert a bíróságon azt mondtam,hogy a családom,az ismerőseim nem tudtak róla,de a lányom nem rég mondta meg nekem,hogy mi történt,hogy az alperessel levelezett és arról is vannak bizonyítékaim is. Én ennek nagyon nem örültem,főleg azért nem mert az alperes az akt képeimről beszélt a lányomnak is. A lányom megtalálta a bíróságaimról szóló papírokat ésAlperes azt akarta,hogy a lányom beszéljen le engem és mondja meg nekem,hogy "értsd meg külön vagyunk" és,hogy nem értem,hogy Zoltán nem rakott ki akt képeket netre. Lányom is látta a mi számítógépünkben a fotóimról beszéltek rólam csetten,csak a lányom nem tudta,hogy ki szórakozott,de én később meg mondtam,hogy ki volt. Lányom nem szeretne beleavatkozni az ügyünkbe,mert ez a mi dolgunk,nem pedig a lányomé. És nem fog tárgyalásra menni(tanúnak),mert mondta szó szerint nekem. Ezt nem bírom elviselni azt is,hogy az alperes hazudik folyamatosan a lányomnak is és nagyon haragszom rá .Az igazság az alperes beismerte levélben,mert ő azt mondta még régebben,hogy azért csinált mindent,mert jelszó lopással visszaélt ezzel velem az akt fotóimmal és nem tudom miért kell hazudni,hogy én zaklatom ez nem igaz,mert azért írtam neki,mert azzal zaklat engem,hogy én sosem szerettem őt stb...inkább ő zaklat engem,hogy nem vagyok korrekt az áskálódás miatt. Különben is ezt nem zaklatás,mert egymást írogattuk és nem csak én írogattam. Nekem az az érzésem azért mondja,hogy én zaklatom őt,mert fél az igazságtól szerintem a képeim miatt.A jelszó lopással azért ijesztettem meg őt,mert vártam,hogy elő kerüljenek az akt fotóim ,ahogy mások mondták meg az alperes maga is mondta nekem,hogy ha én nem hagyom abba szerinte az áskálódás akkor valószínű felteszik az internetre az akt képeimet.... és előkerült netten az akt képeimet,de csak kettőt láttam többi kettőt nem láttam sajnos. Meg mondom őszítén,hogy mikor az mondta nekem,hogy ha én nem hagyom abba az áskálódás akkor felteszik az internetre és ezért ijesztettem meg a jelszavát,mert hisztizet minden félét chat.hu-n és megbízhatatlan,hogy megalázott engem.Az alperesnek asztali számítógépje volt és volt web camerája,azzal készíthette a képeimet,hogy mikor tette fel legelőször akt képeimet azt én pontosan nem tudom megmondani,azt csak az alperes tudhatja,én csak azt tudom ,hogy 2005 november 24.-én és 25-én között egy éjszakán került a Rumcáájsz infójába, de azokat a képeket 2004-ben nyáron este készítette otthon ,pontosan sajnos nem tudom mikor készítette rólam képeket és azt is csak az alperes tudja.Rumcáájsz infójában akkor láttam legelőször az én 2 darab akt fotóimat és közben publikus volt,amit mások is láttak,közösben beszéltek rólam. Az alperes egyik asztali számítógépén volt ( van neki több is) ,nem laptoppal készítette az én aktképeimet, mert amikor web camerán keresztül,akkor otthon volt és milyen meg melyik számítógéppel rakott ki a nettre az sajnos nem tudom,csak is alperes tudja mikor rakót ki legelőször az én akt képeimmel. Aztán ő még az mondja nekem azt is,hogy sosem szerettem őt.Ő nagyot tévedet,mert pontosan azért nem tudom szó nélkül hagyni amit tett velem,mert szerettem. Az sem gondolja a képekre az interneten,ha valaki szeret valakit az nem tesz ilyet a másikkal. El tudja képzelni,hogy mit éreztem mikor megtudtam ezt az egészet,de szerintem nem tudja vagy csak azért mert nem akarja megtudni. Szerintem csak azért írja,hogy nem szerettem őt,mert nem vonom vissza a feljelentésemet. Mindig mondta nekem hogy ,,vond vissza a feljelentést'',de én semmi képen nem vonom vissza,mert pontosan ő sosem szeretet engem. Meg azt hogy avval zsarolta,hogy ha vissza vonom a feljelentésemet akkor leszedi az internetről meg oltsam fel a tiltását és megkapom a cuccaimat,de már vissza kaptam a cuccaimat,de nagy nehezen teljesítette. Az alperes jól tudta,hogy velem nem lehet játszani a cuccaimmal,mert azt is bepereltem volna,mert volt tanúm akinek hazudott a jeltolmácsnak,hogy nem költözött el a lakás címét és akkor sem mondta igazat Zalaegerszegen a bíróságon,de én és a jeltolmácsom akkor mondtuk meg Zalaegerszegen a bíróságon minden,hogy csak már vissza kaptam a cuccaimat jeltolmácsommal és édesapámmal vettük át a dolgaimat együtt. Ezt a történet , én így emlékszem rá és nem változtatom meg. És 2005 januártól négy éve keresztül ment a balhé csetten meg levélbe is és elegem lett belőle az alperest aljas viselkedéséből amit folyamatosan fenyegetőzött minden félét és ezért volt muszáj feljelenteni alperest,de annyira elszomorító hogy 2005 decemberben a rendőrségen így állnak hozzá, hogy nem bűncselekmény az akt képeimről és elutasította meg nem önhibámból késtem el a határidőt,mert elírták és csak romlott a helyzetem , milyen védelmet kaptam amit szükségem volt rá? Semmilyet ez rettentően elszomorít volt az egész még jobban engem a helyzetemet 2006 áprilisig,hogy nem figyelt rám és kénytelen voltam egyedül minden utána eljárni minden a bírósági panasznapon és ezt sok volt nekem.Az a kellemetlen érzésem,hogy az alperes nagyon hülyének nézet engem meg kinevet,hogy én úgy sem tudok majd intézkedni,mert én hallássérült vagyok és senki nem fog majd megérteni a beszéd hibám miatt és érzem amit ő gondol!Sőt Első tárgyaláson a tárgyaló terem előtt a folyosón nevetett is és nem tudom,hogy milyen viccesnek tartja a pernek?Gondolom azért nevettet,hogy én úgy sem jutok semmire meg hogy nem tudom semmit,orjásan tévedt,hogy nem jutok el majd és ez nem vicc hanem komoly ügyről van szó. Nem értem az alperes viselkedését! Igazából nekem fáj a legjobban,amikor azt mondta nekem levélben,hogy ez az ő magánügye(az én képeim),ami tényleg nem az ő magánügye,csak az hiszi,hogy olyan buta nő vagyok,hogy ezzel lerázhat engem.Tehát nem hazudhat semmi képen a bíróságon,mert amit az alperes leveleztük és ott van a bizonyítékok ahol beismerte nekem. Ami www.iwiw.hu-n volt fürdőkádas képeim,azok nem akt képek voltak és semmi kihívó jele nem volt és miért a fürdőkádas képeimet beszél az alperes mikor neki semmi köze hozzá saját honlapomra mit tettem fel?!Ezt nem normális dolog,hogy mindig váltott témát beszél,hogy nem akar tudomásul venni az akt képeimről mit csinált csak tagadja a bíroságon mikor nekem beismerte levélbe!Ha valóban buta és tényleg nincs helyén se az esze,se a szíve,akkor csak sajnálni tudom vagy ha csak átvert engem akkor csak gyűlölet!!!Az átverés az nem fog össze jönni neki semmi képe !!Nagyon sajnálom az alperest,hogy így viselkedet velem és ezt szánalmas volt. Nem bírom elviselni,hogy folyamatosan hazudik ,kibírhatatlan és nem tudok megnyugodni addig amíg el nem meséli hogy mit csinált a képeimmel és hogyan csinálta azokat titokban meg fent van e még neten stb.Ezt nagyon idegesítő! Nekem az érzésem,hogy semmi képen nem én zaklattam őt,csak azért írtam neki,hogy mesélje el minden részletesen,de sokszor könyörögtem is neki,de hiába. Igazából ezt nem lehet hagyni,hogy lejárasson ott is engem a bíróságon!!!Utálom a hazudságot vagy álszentséget,megvettem a hazug vagy álszentembert,mert egy idő után nem viselem el,hogy alábecsül engem és ez nem hagyom soha,csak kicsit félek mindentől a hallássérülésem miatt,hogy nem figyelnek majd rám,csak reménykedek,hogy sikerülni fog elérni a céljaim amit elakartam érni. Szerintem az alperes még a lányomnak is megalázta az anyját vagyis engem és ez nagyon csúnya dolog volt,amikor ezt is megtudtam és nagyon mérges vagyok rá,hogy egy idő után nem viselem el,hogy alábecsült és nem felejtek!Én nekem nagyon furcsa az alperes,mert bocsánatot akar tőlem kérni,de minek kér bocsánatot tőlem,amikor én vagyok a rossz ,hogy ilyeneket feltételezik nekem és valójába mit akar tőlem. Kérem segítsen nekem,mert nem nyugszom meg,addig amíg ki nem derül,hogy az alperes miért tette ezt velem!Nem tudom valami gyanús nekem a bátya,mert a bátya tanított Sopronba a hallássérülteket és mi a véleménye a hallássérültekről,hogy az alperes képes volt ilyet megtenni velem,de nem vagyok biztos benne,hogy alperessel szövetgeztek.Jó lenne ezt is megtudni a bíroságon mi az igazság,mert ha valóba így van akkor azt nem szeretem,hogy ő miatta elhíreszteljen hülyeségeket a hallássérültekről.Szerencsére a bátya annyira nem ismerhet engem,mert nem Sopronba jártam iskolában hanem pesten jártam iskolában. Komolyan tényleg azt hiszi az alperes,hogy minden megkapja,hogy nem derül ki semmi,istenem micsoda naiv és ezért mondtam első tárgyaláson Győrben,hogy nincs bocsánat,hogy ilyeneket feltételezi a bíróságon,mert nem tűrőm el a hazudságaiból az áskálódás miatt!Hát nem vagyok olyan hülye,hogy minden próbálkozásnál bedőlök neki a sok hazudságaiból!Az alperes majd ne csodálkozón,hogy harcias vagyok,mert ő váltotta ki belőlem,hogy az hiszi ,hogy megbocsátom őt meg,hogy nem csinálom meg ezt vele!Nagyon rosszul ismerte engem az alperes és ez nem volt igazán szép tőle!Én mindig is harcos voltam mindenkivel,de csak az igazságot harcolom érte,csak az a baj,hogy mivel hallássérült vagyok,így nehezen kommunikálok,hogy nem ért amit mondok,mert mivel beszédhibás vagyok és ezzel kapaszkodik szerintem,ha tényleg így van akkor nem is akarta megérteni sose és ez bunkóság volt. Hát pontosan alperes nem képes megérteni,hogy nem mond igazat mikor ott vannak bíróságon a bízonyítékaim! Nagyon mérges vagyok alperesre,mert nem tudtuk megbeszélni vele személyesen négyszemközt és ezért feljelentettem,mert nem tudtam vele őszítén megbeszélni,mert ő hazudozott mindent és nem bosszú állni szeretném a feljelentéssel,mert muszáj volt mindent a pernek és nem tudtam tenni semmit,csak bíroság lett a vége.Volt rola szo,hogy mediátorhoz forduljuk hozzá és arra sem volt hajlandó és ezt alperes köszönheti a pernek,mert ő akarta eljönni a bíróságra nem én. Ezt nem érti,hogy ezt tiszta világosság nekem.Szeretném megkérni arra,hogy mivel én hallássérült vagyok és tudom,hogy beszédhibás vagyok,mert nem érzékelem a hangomat,mivel nem hallom jól. Különben nehezen kommunikálok személyesen és nem akarok semmi féle félre értésekbe kerülni a beszédhibám miatt.Ne haragudj,hogy jeltolmácsom nagyon jó volt amit a bíró tett fel kérdéseket és tudtam válaszolni rá,de én úgy érzem,hogy nem részletesen mondta el,hogy mit mondott az alperes bíróságon személyesen,mert valami hiányzott belőle,hogy alperes így hazudik amikor ügyvédem átküldte részemre a jegyzőkönyvről és én így tudtam meg,hogy valójába mit mondott az alperes!Szóval a jeltolmács csak a lényegét tolmácsolta nekem és az nekem nem elég,mert az apróságra is sokat számít nekem.És lesz igazságügyi szakértő aki megvizsgálja a számítógépüket és a bíró javamra rendelte ki és kértem kártérítést 1,5 Millát az aperestől.Elnézését kérem,hogy így leírtam részletesen,mert máskép nem is tudnám leírni.Az a kérdésem, hogy mire számíthatok és mit tehetek meg kérhetem e a rendőrség önhibájából késtem el valami kártérítés hagyaság munkát végzet és lehet kérni többet a volt barátomtól kártérítést is?Sürgös Választ kérek és előre is köszönöm szépen!Üdvözlettel:Ágica


Jozsosz123 2009.08.02. 17:47

A lehetet, hogy értsem Obudafan? Mi áll meg, mert a hatóságok, mintha nem akarnának tudomást venni erről. Btk. ban mire hivatkozzak?? Hivatali visszaélés azt mondják nem jó nem alapos..Üdv József

ObudaFan 2009.08.02. 11:50

Lehet.

Jozsosz123 2009.08.02. 11:19

Tisztelt fórumtagok!

Osztatlan közös tulajdonba tulajtársam engedély nélkül építkezett. Fennmaradási engedélyt probálja megszerezni.

A bajom az üggyel, hogy valótlan terveket nyújtott be(méret és tetőszerkezet teljesen más stb.) , tervezői bélyegző nélküliek a tervek, nincs tervezői jogi nyilatkozat sem, mindezt az építési osztály befogadta, hiába jeleztem nekik, hogy nem stimmel. Műszakisként tudom, ezt nem tehették volna meg. Van ennek a cselekménynek bűntetőjogi következménye? Vagy kihez forduljak?Köszönöm a válaszokat

Üdv József