Internetes csalás!forrás főoldal vissza

nonolet 2018.04.19. 16:00

fabiáan

" és kötelezték hogy idén őszig fizessen a károsultaknak."

Esetleg ezen kötelezés alapján lehet fellépni.Az örökössel szemben, de csak az általa örökölt vagyon erejéig.

egyötvenes68 2018.04.19. 15:28

De mortuis nil nisi bene!

drbjozsef 2018.04.19. 15:26

Ha elhunyt, legfeljebb az örökösétől követelheted (ha a hozzátartozók mind visszautasítják a hagyatékot esetleg, akkor végső soron a Magyar Állam örököl). Azt kellene kideríteni. De ha nem volt az örökségben vagyon, vagy csak olyan kevés, hogy már esetleg más hitelező elvitte, akkor már saját vagyonával nem felel az örökös (az Állam sem). Ha pedig lett volna vagyon, csak még a halála előtt kiszervezte a rokonoknak, akkor annak már valszeg elég sok idő és pénz lenne utánajárni.

Egyszóval : kicsi az esély, hogy megtérüljön, de ahhoz is aránytalanul sok utánajárást igényelne.

Szerintem 20.000.- Ft megfelelő tanulópénz lesz, hogy soha ne utalj előre semennyit.

fabiána 2018.04.19. 14:44

Üdvözlök minden fórumozót!A páromnak még 2017.ben megkàrositották 20000 ft.al a jofogás internetes oldalon. Az illető személy az előreutalást követően a kért terméket nem küldte el. Nos a feljelentés megtörtént meg is lett az elkövető és persze több sértett is megtette a feljelentést. Az ügyészségre fel is terjesztették vádemelésre. Az illetőnek pártfogót rendeltek ki és kötelezték hogy idén őszig fizessen a károsultaknak. A probléma a következő az ügyészség megszüntette az eljárást mert az elkövető időközben elhalálozott!!! Persze senkit nem kártalanitott! A kérdésem a kövezkező: az elkövető halála esetén van helye vagyonelkobzásnak vagy esetleg a hozzátartozóját nem lehet kötelezni hogy visszafizesse a pénzt? Van rà valamennyi esély hogy ezek után viszonlássa a pénzét?Előre is köszönöm a válaszokat!Fabiána

drahcir 2018.04.17. 08:09

Tisztelt fórumozók!

Úgy érzem, hogy internetes csalás áldozata lettem.Birtokomban van ezzel kapcsolatban néhány email váltás, sms váltás, néhány általam rögzített telefonbeszélgetés, előleg átutalásról bizonylat.Amivel megkárosítottak az több mint 300-ezer Ft.Az a kérdésem, hogy érdemes-e feljelentést tenni, és ha igen, milyen formában? (személyesen, írásban stb?)Ha bírósági ügy lesz a dologból, szükséges-e nekem az ország másik szegletébe utaznom, ha a bűncselekmény elkövetője ott lakik?Adódhatnak-e az üggyel kapcsolatban költségeim?

Köszönöm a válaszokat.

Tomika86 2015.02.12. 21:21

Üdvözlök mindenkit!

Tavaly február végén történt ez az ügyem:Barátnőmnek akartam telefont intézni, találtam is a jofogas.hu-n egy Samsung Galaxy s3 LTE-t.Felhívtuk telefonon, első nap ki volt kapcsolva, másnap felvette, megbeszéltünk 48000Ft. Mondta, hogy ő utánvételesen nem küldi, mert már többször elküldte és visszajött a csomagja. Belementem az utalásba (máshol utaltam már többször is, de nem volt gond). Utalás után felhívtam, mondta, hogy feladta a csomagot, és hogy csak a postán múlik mikor ér ide, ez volt csütörtökön. Pénteken nem jött, hétfőn, kedden nem jött. Hétfőn és kedden próbáltuk hívni, de a szám nem elérhető.Azt hazudta, hogy a fia kórházban van, ezért kellene a pénz neki, azért olyan olcsó a telefon, meg felváltva van a feleségével bent, és nem elérhető mindig. Számlaszámot elvileg a nevelt fiáét adta meg.

Körmenden jelentettem fel. Pár hónapra rá kaptam levelet, hogy az érdi rendőrkapitányságra került mint bűnügy. Kellett tanúskodnom mégegyszer helyben, az Érdi rendőr hölgy kérdéseire. Majd megint eltelt 1-2 hónap és hívott telefonon a rendőr hölgy, hogy sajnos visszakerül az ügy körmendre. Levelet nem kaptam róla. És azóta semmi.

Valaki hátha tud segíteni, itt vannak az adatai: Számlaszám: Faragó Olivér : 11773315-01094998 LAFIHirdető neve: Lőcsei Attila 0630-9992761Érték 48000Ft

Azóta elvileg simán hívható telefonon. most már nem próbáltam, hisz innét úgy sem tudnék mit csinálni vele. Számlaszámot le tudják ellenőrizni az OTP bankfiókban, ha kérem?

Köszönöm a segítséget!

pappcs 2014.09.18. 18:30

tenager18 tipikus magyar, rohan a rendőrségre...

Minek, miért? milyen indokkal? azt írta az eladó hogy visszaveszi az árut, pedig nem lenne köteles mert nem vállalkozó és nem cég. Ha pedig visszaveszi, akkor hol a gond? 10 Kg alatti nem bekötött üzemeltetésű készüléket a vevőnek kell visszavinni még boltnál is...

JoghallgatóMiskolc 2014.09.17. 12:41

A jó öreg "Nigériai csalás" áldozata lettél. Röviden az esélyeidről: ha feljelentést teszel, eljárás indul. Ettől a pénzedet nem fogod megkapni és a gépet sem fogod visszakapni. Akkor sem, ha megtalálják az elkövetőket, amire maximum elvi esély kínálkozik. Szóval se gép, se pénz nem lesz, ez tanulópénz/gép volt. Ettől függetlenül tegyél feljelentést, előfordulhatnak csodák is.

Zsotija 2014.09.13. 15:30

Üdvözletem!

Próbálom röviden összefoglalni a velem történteket:Olx.hu-n hirdettem egy digitális kamerát, amire jött egy külföldi vevő, először lengyelül beszélt, majd miután én angolul válaszoltam ő is átváltott, de feltételeztem hogy lengyel. Euróban kért árajánlatot, mondtam 130, ő mondta hogy szállítással együtt 200-ért elviszi, de nem neki kell hanem az unokatesójának Nigériába. Ekkor még nem gyanakodtam, főleg mert rá egy napra kaptam egy teljesen hitelesnek tűnő levelet a HSBC Bankttól hogy a 200 Eurót elutalták a számlámra, ám csak akkor lesz ténylegesen az enyém, ha a csomagot elpostázom és a csomagazonosítót elküldöm a Banknak.Elküldtem a csomagot, a Banknak elküldtem az adatokat, ők pedig írták hogy megy a pénz. Úgy gondoltam hogy következő nap már a számlámon az összeg és mindenki boldog lesz. Következő reggel kaptam egy e-mailt a vevőtől hogy a 200 Euro helyett 340 Eurot vett le a bank a számlájáról és csak akkor kapom meg a pénzt ha elutalom neki a különbözetet 140 Euro-t, de nem is neki, hanem szintén egy unokatesójának Nigériába. Na ekkor lett nagyon gyanús a dolog.Elötte is gyanakodtam és rákerestem többször az ő e-mail címére is (helenadras40@gmail.com) és a Bank címére is (wiretransfer.hsbcbank@accountant.com) de egyikre se dobott ki csalást. Ezen a ponton azonban úgy gondoltam hogy eszem ágában sincs előre fizetni, főleg hogy nincs nekem csak úgy 140 Euróm előre. Hosszas kutakodás után kiderült hogy a Bank e-mail címe mögött van egy másik cím, ami az eredeti küldőé lehet (zrichard16@gmail.com), erre a címre pedig már kiadott igen sok csalást.

A "vevőtől" folyamatosan kaptam az üzeneteket hogy mikor küldöm a pénzt, én pedig miután kiderült a csalás, mondtam neki hogy azonnal küldje vissza az árut vagy fizessen különben a hatóságokhoz fordulok. Azóta nem válaszolt, amiből szintén kiderült hogy csalás volt az egész.

Sajnálom hogy ilyen hosszúra nyúlt a történetem, de úgy gondoltam minden részlet fontos lehet. A kérdésem az, hogy ilyen nemzetközi internetes csalásokkal lehet a rendőrséghez fordulni és tudok feljelentést tenni, vagy mi lenne a legjobb megoldás? Vannak adataim amikből ki lehet indulni. Rengeteg e-mail, 2 nigériai név is cím plusz valószínűleg Facebookon is megtaláltam az elkövetőt, de ez nem 100%.

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdvözlettel,F. Zs.

anyabajban 2014.09.10. 09:52

Üdvözlöm! Azzal a kérdéssel szeretnék Önhöz fordulni,hogy mit tehetek,ha épp most történt velem internetes csalás. Péntek reggel felhívtam egy telefonszámot,amit az Olx.hu-n talált a párom egy hirdetésben,ahol sthil fűkaszát hirdettek jó áron. Egy "hölggyel" beszéltem,aki előadta,hogy már lefoglalták a gépet,de ha hamarabb tudok utalni,az enyém,mert neki gyorsan kell a pénz,azért is adja a gépet ilyen jó áron. Megkaptam a számlaszámot,még aznap utaltam 8000 Ft. foglalót,megbeszéltük,hogy hétfőn megy a többi.. Hétfőn még beszéltünk,minden teljesen életszerű volt,iskolakezdés,éjszakai műszak-amiért gyorsan kellett mindig mindent intézni,stb. Akkor még egyáltalán nem gyanakodtunk..Aztán elment a pénz és másnap (tegnap) már nem volt elérhető a nő(és azóta sem),a fűkasza ma még megérkezhetne,de nem fog-tudom,mert felhívtam a megadott takarékszövetkezetet reggel és az ügyintéző azt mondta,sajnos tudnak róla,hogy több kétes ügye is van a hölgynek,a címe - ahogy sejtettem - valószínűleg kamu. Ilyen esetben mit tehetek? Mikor lehet feljelentést tenni és azt hogyan kell megtennem? Személyesen,vagy lehet telefonon is esetleg(csak mert itthon vagyok kisgyerekkel-nem lenne túl egyszerű)? Van rá esély,hogy ebből a pénzből látok még valaha valamennyit? Tudom,klasszikus példái voltunk az óvatlan,naiv,buta vásárlóknak,de a sürgetés megtette a hatását. A számlaszám: 69500170-15102287 Hol találhatok olyanokat,akiket esetleg szintén megkárosított? Válaszát előre is köszönöm,Tisztelettel!

pappcs 2014.08.23. 15:59

A 17/1999 korm. rendelet értelmében 30 napon belül köteles az eladó teljesíteni. Addig értelme nincs rendőrségre rohangálni, különben is ez csak akkor büntetőügy ha az eladónak szándékában sem állt a megrendelést teljesíteni.

odettfive 2014.08.19. 18:40

OLX-en elkövetett csalással kapcsolatban szeretnék írni, hátha olvassa valaki, akit szintén érint a történet. Találtam egy Irulu 7 4in1 tabletet. Írtam az eladónak (Fehérvári Zoltán névvel regisztrált), nagyon készségesen válaszolt a kérdéseimre. Szervizzel kapcsolatos kérdésemnél kezdtem az utánajárást. Azt mondta h az Edigital üzletekben lehet szervizelni. Felhívtam őket, ezt megerősítették. Hivatkozott egy cégre (Pod Cee Kft.), ahova utalnom kellett. Ennek is utánanéztem, semmi kompromittálót nem találtam, még a számlaszám is egyezett azzal, amit megadott az utaláshoz, így elutaltam az összeget. Az "úriember" eltűnt. Ma megtettem a feljelentést természetesen. Ha más is hasonló helyzeten van érdemes feljelentést tenni, mert ezt sokan üzletszerűen csinálják, ami már nem szabálysértési kategória, hanem bűncselekmény!!

ObudaFan 2014.08.13. 17:01

pepe112

A fizetési meghagyás reálisabbnak tűnik.

pepe112 2014.08.13. 10:17

Olyan kérdéssel fordulnek önökhöz, hogy olx en vasaroltam 20 ezer ft-ért egy ujnak mondott air max cipot közben ez hasznalt volt az elado viszont nem akarja vissza adni a pénzem! Ezzel fordulhatok a rendorséghez, vagy felejtsem el ?

danba79 2014.08.06. 10:57

Keresem azokat az internetes kàrosultakat,akiket Vidàkh Àdàm József(vagy éppen hogyan nevezi magàt)kàrosított meg.Velem az OLX-en történt,hogy az àtutalàs utàn nem kaptam meg a vàrt terméket.Jelenleg hàrman vagyunk így ezzel,de gondolom leszünk még egy pàran,és a rendôrségi feljelentéshez jó ha minnél több kàrosult àll össze.OTP sz.szàm :11773494-00591007Elérhetôségem danba0203@gmail.com

Agent Cooper 2014.08.05. 23:33

Kedves Aniedi!

Nyolc napon belül panasszal élhetnek a megszüntető határozattal szemben, és kérhetik a nyomozás folytatását. Célszerű lenne betekinteni a nyomozati aktába.

Üdvözlettel: Agent Cooper

Agent Cooper 2014.08.05. 23:32

Kedves ronny277!

Sajnos ennyi információ alapján nehéz még jósolni is, de nagyon valószínűnek tűnik, hogy ez az ügy guggolós lesz!

Üdvözlettel: Agent Cooper

Aniedi 2014.08.04. 16:06

Üdv!

Az alábbi problémával fordulok Önhöz. Tavaly szeptemberben az Ebay-ről vásároltunk cégünk számára 5 db, távközlési szolgáltatáshoz szükséges modulátort összesen 493.000,-ft- értékben. A fizetés nem PayPal-on keresztül történt...sajnos...A vásárlás után megkaptuk az e-mail-t a számlaszámmal, ahová az utalást kérik az eladó; utaltunk.Kicsi idő múlva, amikor ránéztünk a fiókra tapasztaltuk, hogy az eladó törölte magát, a terméket persze nem küldte el.Feljelentést tettünk, nem régen kaptunk az állásfoglalást, hogy az eljárást megszüntették mert az "elkövető kiléte nem volt megállapítható".Azt szeretném kérdezni, hogy ilyenkor merre tovább? Egyáltalán van-e bármilyen lehetőségünk továbblépni?Megtisztelő válaszát előre is köszönjük!

ronny277 2014.08.04. 15:25

Tiszteletem!A kerdesem.a kovetkezo lenne!2014.Marciusaban kaptam jogerosen 10honap bortonbuntetest 2evre felfuggesztve 4rendbeli csalasert (internetes)!De ez az ugy meg birosagi folyamatban volt mikor elkezdtem ujra csalni 2014.januartol kb majusig!Tehat a jogeros itelet utan meg benne van egy ket csalas!A csalas vetsegnek van megallapitva!A nyomozas folyik folyamatosan hosszabbitja az ugyeszseg a nyomozast!A kerdesem hogy a bortonbuntetest meglehet-e uszni penztbuntetessel illetve kozmunkaval vagy hosszabb felfuggesztettel?Koszonom valaszat!

Agent Cooper 2014.08.04. 10:07

Kedves Neumann!

Javaslom, hogy minél előbb vegye fel a kapcsolatot a magyart CERT-tel a +36(1)336 4833 telefonszámon, munkatársaik 24 órában állnak rendelkezésre.

Üdvözlettel: Agent Cooper

Neumann 2014.08.03. 03:13

Üdv

Adott egy gyermekvédelmi intézmény, ahol az egyik fiatal sajnos válaszolt egy ilyen "nigériai" levélre (kínai IP).Ezzel nem is volt gond, de most sorra érkeznek neki a fenyegető levelek, pénteken még postai! úton is kaptunk egyet. Továbbá folyamatosan próbálják feltörni a hálózatot. (sajnos fix az IP, és az SSH portnak nyitva kell lennie) Ha beállítok valami biztonsági dolgot (IP cím szűrés, automatikus blokkolás... stb) az csak néhány óráig működik.Hova lehet ilyen esetben fordulni?

Üdvözlettel: Viktor

Agent Cooper 2014.07.31. 15:50

Kedves Moltimi!

Természetesen tehet feljelentést, ráadásul ha több embert is megkárosított az eladó, akkor az üzletszerűség miatt bűncselekményt követett el. Az Önök közötti kommunikáció bizonyíték lehet.

Üdvözlettel: Agent Cooper

Moltimi 2014.07.31. 10:52

Tisztelt Cím!A következő történethez kérném a segítségét. 2014. 07.21-én Facebookon keresztül vásároltam egy terméket . Még azon a napon megadott bankfiókba befizettem az összeget azaz 5100ft. A mai napig nem jött semmi , hiába kérem a feladó bizonylatot küldje el csak hiteget vele. Kértem hogy utalja vissza vagy feljelentem erre megfenyegetett a családjával. Sajnos tudja a címemet mert megadtam neki. Kérdésem tehetek e feljelentést a kicsi összegre való tekintettel ? És elég lenne bizonyitéknak a fenyegető mondata ? A pénz nem számít ha nem kapnám vissza csak tudom hogy több embert is átvert.

Agent Cooper 2014.07.25. 22:24

Kedves krasznaja armia!

Kérjen betekintést a nyomozati iratokba, és amennyiben úgy látja, hogy még van értelme nyomozni, akkor éljen panasszal a nyomozást megszüntető határozattal szemben.Egyébként meg a hölgytől kártérítési perben követelheti a kárának megtérítését, amennyiben magatartása felróható volt.

Üdvözlettel: Agent Cooper

krasznaja armia 2014.07.24. 12:33

Kedves Mindenki!

2014.01.25.-én feljelentést tettem az alábbi névhez tartozó számlaszám tulajdonos ellen csalás miatt:Ujhegyiné Káló Mónika 10100716-40653400-01004003

(X-BOX-360 játékkonzol - Hirdetés : Apród)

Többen megkerestek akik szintén hasonlóan jártak és nem csak a károsultak hanem több kapitányság nyomozója is.

Az érdi rendőrség a mai napon lezárta a nyomozást mivel szerintük az elkövető személye nem megállapítható.A hölgyet többször meghallgatták elismerte,hogy a számlát ő nyitotta viszont nem tudja ki használja(ez áll a határozatban).(?)

Tehetek még valamit az ügyben, vagy végleg "keresztet" vethetek a pénzemre?


Agent Cooper 2014.07.17. 11:24

Kedves Deke!

Így első olvasatra nem feltétlenül fenyegeti letöltendő szabadságvesztés, azonban ha minél kisebb büntetéssel szeretné megúszni, akkor mielőbb célszerű védőhöz fordulnia. Elég széles a spektrum internetes csalásokra kiszabott büntetések tekintetében.

Üdvözlettel: Agent Cooper

Deke 2014.07.17. 00:09

Köszönöm a választ, gondoltam hogy dicséretet nem kapok érte de egyértelműen az sem derült ki hogy mire számíthatok.A hitelről pedig annyit hogy azt fizetnem kell es nem szeretnek e miatt belebukni ....Tudom hibát követtem el, es beismerem, de mire számíthatok, es mit javasol mit tegyek ilyen esetben? Soha nem történt velem meg ilyen.....

Agent Cooper 2014.07.16. 23:42

Kedves Deke!

Dicséretet nem fog kapni, és talán nem feltétlenül kell majd ilyen buta módon védekeznie.

Egyébiránt Ön az első ember, aki nem akarja a hitelét elveszíteni.

Üdvözlettel: Agent Cooper

Deke 2014.07.16. 23:00

Tisztelt Jogi Fórum!

Egy olyan problémával állok szemben ami igen kínos es igazából az érdekel milyen büntetésre számíthatok. Ma egy illető felkeresett akinek mobiltelefont adtam el az interneten előre utalással hogy mibe keveredtem ugyanis ot megkereste a rendőrség hogy megkapta e a tőlem vásárolt készüléket. A problema ott kezdődik hogy mivel engem is vertek mar at es semmi nem lett az ügyből ezért ugy gondoltam hogy ezt en is büntetlenül megtehetem, ezért volt is ra példa hogy ugy uzleteltem hogy semmit nem küldtem a kapott pénzért. Egy hónapja meg is szüntette a bank a folyószámlamat es a rendőrség azt is mondta az illetőnek aki megkeresett hogy eljárás folyik ellenem. Mire számíthatok? Eszem ágában se jutna meg egyszer ilyet tenni, azt sem azert tettem amit tettem mert szükségem volt ra hanem mert felidegesitett mennyire nem törődik ezzel a dologgal senki sem..... Új számlán van, biztos munkahelyem, hitelem.... Nem szeretnem ezeket elveszíteni es börtönbe kerülni.... Köszönöm a választ

Agent Cooper 2014.07.14. 10:49

Kedves cafebar!

Pontosítanék, nem „pénz áll benne”, hanem pénz veszett el benne.Régóta ismeretes (több mint egy éve), hogy maxféláron nem úgy működik, ahogy azt elképzelik...

Üdvözlettel: Agent Cooper

cafebar 2014.07.13. 12:20

Jó napot kívánok!A Maxféláron oldalról szeretnék információhoz jutni. Hosszú ideig úgy tűnt mintha létező vállalkozás lenne, de egy ideje elérhetetlenek. Sajnos éltem a rendszerük által felkínált kuponvásárlási lehetőséggel, tehát pénz áll benne. Előre is köszönöm a segítséget!

Agent Cooper 2014.07.09. 15:34

Kedves adye!

Fogja fel karitatív cselekménynek. Ha a hatóságok nem ismerik hivatalosan ezeket a jelenségeket, akkor hajlamosan azt hinni és elhitetni, hogy ilyesmi valójában nincs is...

Üdvözlettel: Agent Cooper

adye 2014.07.09. 13:34

Kedves Cooper!

Lemondtam a telefonról, a pénzről úgy-szint. Így mi értelme lehet a feljelentésnek?

Agent Cooper 2014.07.09. 13:21

Kedves adye!

Hideg vizet ne igyon, mert még megfájdul a torka, de se a telefont, sem a pénzt nem fogja látni. De ettől függetlenül tehet feljelentést, csak ne higgyen a rendőrségi statisztikáknak...

Üdvözlettel: Agent Cooper

adye 2014.07.08. 19:46

Megtörtént a baj.Éltemben nem éreztem magam ennyire hülyének és iszonyatosan szégyellem magam. Nagyon úgy tűnik, hogy a hírhedt nigériai internetes csalások egyikének áldozata lettem. A történet a következő:

A telefonguru.hu apróhirdetéseiben meghirdettem előző telefonomat amit Amerikában vásároltam tavaly, egy BlackBerry 9930 -as készülék. A hirdetésre egy google profilja alapján John Carick nevű úriember jelentkezett miszerint meg szeretné vásárolni a készüléket Nigériában tanuló lányának. Gondoltam furcsa, de ha előre fizet mi baj lehet.

135 angol fontot kértem a készülékért, majd megadtam az utaláshoz szükséges adataimat. Másnap kaptam egy levelet egy állítólagos angol pénzintézettől "Scotiabank" mi szerint Carick úr befizette a pénzt a számlámra és amint küldök a banknak egy bizonylatot, hogy a csomagot feladtam azonnal utalják a pénzt. Tudom, hülye vagyok, de elhittem.

Feladtam a csomagot pénteken (cirka 14.000) forintért majd visszaküldtem a bizonylatot az állítólagos banknak. Egy órája kaptam egy üzenetet ismét a banktól, a nemzetközi transzfer-limit náluk 235 font, ezért fizessek be még 100-at Carick úr lányának a westernunionon keresztül, hogy kiutaljanak nekem 235 fontot és akkor így rendben leszünk. Ez után a levél után kezdtem el kicsit keresgetni nigériai csalók után. Rá kellett döbbennem, hogy egész iparág épül ott az ilyen és ehhez hasonló csalásokra és kis hazánknak is már nagyon sok embert rászedtek hozzám hasonlóan.

A postázási adatok alapján rákerestem facebookon a címzett nevére, és ez a jóképű úriember jött ki találtként: https://www.facebook.com/…mi.emmatonybŐ egyébként egy ugyan olyan telefont tart a kezébe mint amit én is feladtam.

A hamis google felhasználó profilja a következő: https://plus.google.com/…038164/posts

Közvetítő bankként pedig a következő pénzintézet van feltüntetve: http://www.scotiabank.com/…0,,2,00.html

Ezen az oldalon részletesen írnak az ilyen jellegű csalásokról: http://www.fogyasztok.hu/…etes-atveres#…

Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek van értelme bármilyen szervnél feljelentést tennem a csalás miatt vagy inkább igyak az egészre hideg-vizet?!

Véleményem 2014.07.07. 15:56

kicsi...

Laleh 2014.07.05. 12:58

Mennyi az esélye annak hogy a pénzt vissza kapom?

Agent Cooper 2014.07.04. 07:35

Kedves Laleh!

Elrendelik a nyomozást, aztán majd meglátjuk. Ha hinni lehet a statisztikáknak, akkor felderítik a bűncselekményt (az elmúlt évben például Nógrád megyében 74,6% volt a felderítési mutató, azaz négy ismertté vált bűncselekmény esetén csupán egyet nem sikerült felderíteni).Ha hinni lehet a statisztikának...

Üdvözlettel: Agent Cooper

Laleh 2014.07.03. 17:10

Szép napot.A vateran vásároltam egy LG G2-es telefont. Feltörték az illető freemail fiókját meg a vaterás fiókot és a nevébe feltöltöttek termékeket. Utána minden lekommunikáltunk e-mailba majd utaltam. (72500ft) Hétfőn jött a levél délután a vaterától hogy késő bánat. A 293 pozitív értékeléssel rendelkező vateras tag helyett egy csalónak utaltam el ennyi pénzt. Van egy bankszámlaszámom és egy nevem.Tegnap bementem a rendőrségre ezt elmondtam. Azt mondták írjam le. Lepecsételtek es ennyi. Más károsult is van, ő ma tett feljelentést. Mi várható az ügyben?

pappcs 2014.07.01. 00:26

Balaton2013!

Ha tovább folytatod a személyes adatokkal való visszaélést meg a nagy nyilvánosság előtti rágalmazásokat, hamarosan ellened is fog folyni eljárás...

Manapság elterjedted az interneten az önbíráskodó, személyes adatokkal visszaélő oldalak, közösségek.

Ide nem ajánlatos senkinek sem feltölteni semmit, mert ezzel ő maga is bűncselekményt követ el!

Balaton2013 2014.06.27. 14:46

OLX károsultak figyelem!

Akit az OLX-en csaptak be Xbox-al vagy mobil telefonnal keresse fel az http://interneteskarosultakert.hu honlapot és a weboldal jobb oldalán található „Achive” menüpontban nézze végig a hirdetéseket! Aki felismeri azt a hirdetést, amivel becsapták vagy a hirdetésekről felismeri a csalót, az jelentkezzen írásban a weblap adminisztrátoránál!

Anka01 2014.06.25. 12:07

Majd elfelejtettem, itt van az illető számlaszáma és neve:Balogh Gábor1091800100000060-91030001 Unicredit bank

Anka01 2014.06.25. 12:05

Nem tudom, hogy ez az internetes csalások közé tartozik-e, de szerintem itt van a helye.

Rengeteg kupon oldal van, és megakadt a szemem egy jó ajánlaton. Fel is kerestem az oldalt: masszazs-gyogyaszat.hupont.hu

Láttam, hogy van egy jó ajánlatuk, miszerint 12 alkalom masszázs 8990 forintba kerül náluk.Vettem kettőt (17980 ft volt), leveleztem a vezetővel, és át is utaltam az összeget. (megjegyzem nem vaktában, hiszen a kupon oldalakon voltak értékeléseik, és sokan megvettek náluk kuponokat). Megkaptam a számlát is emailen, azt mondták, az első alkalommal amikor jövök, megkapom az eredeti példányt.

Kaptam is időpontot, bejelentkeztem. Ámde, amikor mentem volna, újra megnéztem a honlapjukat, hogy lássam, hova kell mennem.

És egy kiírás volt, miszerint balesetet szenvedtek, és csak 2-3 hónap múlva tudnak újra masszírozni (ez volt február közepe felé).Írták, hogy küldjük el a bankszámlaszámunkat, és ők visszautalják a pénzt, hgoy ne érezzük magunkat átverve.

El is küldtem a levelet, de nem jött válasz rá.Vártam vártam, de semmi nem történt, próbáltam őket felhívni, a szám ki van kapcsolva hónapok óta. Az emailekre nem válaszolnak.

Aztán ellenőriztem az adószámukat, miszerint nincs ilyen adószám a rendszerben. Elmentem a megadott címre, és találkoztam egy lakóval, aki azt mondta, hogy ott, abban a házban sosem volt masszázs szalon.

Rákerestem a névre, és a címre, amit a számlára írtak, és ezt találtam interneten:http://info.szolnok.hu/…rdetmeny.pdf

Ingatlannyilvántartási törlési kérelem.

Van egy nevem, egy bankszámlaszámom, egy számlám, és sem a szolgáltatást, sem a pénzem nem kaptam meg.

Ilyenkor a rendőrség tud valamit tenni, érdemes feljelentést tenni, vagy ez az összeg elúszott? Ez valamilyen szinten adócsalás is, hiszen egy nem létező adószámmal működtetek az interneten egy céget.

Van rá esélyem, hogy itt a birtokomban lévő információkkal tud valamit kezdeni a rendőrség, és visszakapom a pénzem?

Balaton2013 2014.06.22. 11:48

Kedves manocska07!

A közölt számlaszám tulajdonosával szemben jelenleg büntetőeljárás folyik.Keresd fel honlapunkat és vedd fel a kapcsolatot az adminnal, hogy csatlakozhass a többi károsulthoz feljelentéseddel!

Honlapunk linkje: http://interneteskarosultakert.hu/index.php/hu/

Android80 2014.06.21. 08:53

Sziasztok

Én az Apródon vagy is olx estem áldozatul egy bizonyosszabopeti222 Play station 3 játékot hirdetett 46000ft értjátékkal együtt.Persze személyesen is megnézhetük volna.Állította hogy ki lehet próbálni de mivel kicsit messze lakunk így bíztam benne hogy nem lesz gond.Ahogy az utalás meg történt már törölte is magát az oldalról.A rendőrségen érdeklődtem és mivel több információvalrendelkezem akár ismeretlen tettes ellen tehetnék feljelentést.Csak nem tudom mekkora herce hurca lenne belőle.Igazán nem a pénz fáj persze az is de leginkább a két gyerekem csalódása amit okozott nekik, ebbe bele gondolván meg teszem a feljelentést.

Agent Cooper 2014.06.05. 12:44

Kedves martesz!

Sok információval rendelkezik, ami elősegítheti az eredményes nyomozást. Ha nem tesz feljelentést, akkor biztos nem kapja vissza a pénzét.

Üdvözlettel: Agent Cooper

martesz 2014.06.05. 11:16

SEGÍTSÉGET SZERETNÉK KÉRNI. A Vaterán estem csalás áldozatául. Egy bizonyos ,,br1llance" nevű eladótól rendeltem meg egy kabátot, előre utalással. Az átutalt összeg 14 995 Ft volt. 25 munkanapos határidő volt megadva a termék megérkezéséig, amely lejárt, a termék nem érkezett meg, az eladó Vaterán megadott telefonszámán előfizető nem kapcsolható, így e-mailben próbáltam elérni, megkértem, utalja vissza a pénzemet. Nem reagál. Olvastam az értékeléseinél, hogy mostanában ezt több emberrel is megcsinálta (nyilván a vásárlás előtt is átnéztem az értékeléseit, de akkor azok pozitívak voltak, ezért mertem megrendelni az adott terméket).Tehát az eladó neve Gyalog Viktória, Mezőtúr,Bankszámlaszáma: K&H10402049-86766654-84871004e-mail címe: brillancee@gmail.comMI TUDOK TENNI? Ennyi információ birtokában tehetek feljelentést? Úgy értem, lehet-e eredményes a feljelentésem, vagy ne is számítsak arra, hogy viszont látom az átultalt összeget?Előre is köszönöm a válaszokat.

Vanda86 2014.06.05. 09:56

Én is az olxen estem áldozatul. Vaterán soha semmi problémám nem volt pedig évek óta vásárolok onnan. Az olxen meg negyedik vásárlás alkalmával átvertek. Ami felháborít, hogy tudtam bizonyítani a csalást. Elismerte az eladó, hogy nem küldött semmit. Jelentettem az olx-en , hogy ne hagyják hirdetni. A válasz az volt, hogy nekik nem jogkörük a bűncselekmény feltárása és az igazságszolgáltatás. Még csak regisztrálnia sem kellett újra. Azóta is veri át a vásárlókat.

fefe33 2014.06.03. 16:56

Sziasztok átverés áldozata letem az olx-en korában aprodként üzemelt.az alábi felhasználo általl Anna és Atesz aki magát Szálku Attilának adta ki lehet ez a valos neve ha valakinek ismerös kérem segitsen most készülök megteni a feljelentést.A történet röviden cserében egyeztünk meg részemröl alaplaphibás laptopot küldtem de ö nem küldte a 250 gb hdd-t amiben megegyeztünk. elöre is köszönöm a segitséget

Max1 2014.06.02. 15:26

Kedves átvertek

Nem kioktató jelleggel de ne legyünk már a végtelenségig butácskák!Ha interneten keresztül magánemberektől vásárolok névtelenül előfordul, hogy bárminemű elérhetőség nélkül se telefonszám se semmi akkor komoly összeget NE UTALJUNK előre ismétlem NE! Meg kell az embernek állapítani mi az az összeg amit nyilván nem szívesen de ha ne adj Isten baj van hajlandó beáldozni. Ha már mégis előre utal. Nálam ez max nagyon max 5000FT. Ha utal mégis többet és nem küldik az elvárt terméket akkor felesleges a sírás rívás. Lehet menni a rendőrségre feljelentést tenni ismeretlen tettes ellen amivel 90%-ra semmit nem fog elérni. Ennyit lehet tenni. Vagy figyelni tovább a hirdetéseket és próba vásárlást csinálni a gyanús hirdetésekkel hátha bele akadunk ugyanabba a csalóba. (számlaszámból észre vehetjük) Talán sikerül úgy megijeszteni, hogy visszautalja a kicsalt összeget.Néhány egyszerű tipp: Elénk kerül egy nagyon jó csábító hirdetés. 1. Nézzük meg mikor lett feltéve a hirdetés. Oldalt megnézhető! Ha tök friss akkor már legyünk óvatosak mert a csalók napi szinten dobálják fel a hirdetéseket mindig más profillal és így nyilván mindig friss lesz a hirdetés.2. Minimum legyen kint egy telefonszám ha nincs kérjünk az eladótól(persze ez sem garancia semmire de nem árt ha van)3.Kérjünk már egy facebook elérhetőséget az eladótól hogy lássuk kivel is van dolgunk. (ha nem tud adni attól még nem csaló de jelzés értékű lehet mert manapság 10ből 8embernek biztos van)4. Ha nem személyesen vesszük át a terméket kérjünk csak szépen pár olyan fényképet a termékről amilyet mi szeretnénk(olyan szögben legyen, olyan sorrendben stb. ahogy mi kérjük)csak hogy lássuk valóban az eladónál van a termék és nem egy netről letöltött kép.5. és a legfontosabb!!!Mielőtt beleugrunk hülyeségekbe mert leszáll a rózsaszín köd, hogy húúúúú de olcsóóóó :)előtte tájékozódjunk már mi a reális ára az adott terméknek. Rendben van, hogy olcsóbb használtan de éppen hogy fele vagy egyharmada árért nem fog nekünk soha senki semmit sem küldeni. Nem fogjuk megütni a főnyereményt át fognak .....!!!Senki nem bolondult meg hogy nekünk egy 10 forintosért odaad egy százast. Van sok ilyen és ehhez hasonló fórum ha megkaptuk a bankszámlaszámot ugyan google-t izzítsunk és írjuk be a kapott számot. Jó eséllyel dobálja ki az átvertek listáját a fórum hozzászólásokból. Vagy üssük be egy bankszámlaszám keresőbe. Kiadja nekünk hol nyitották a fiókot. Ha Veszprémi hirdetés van a fiók pedig Záhonyi már gyanús a dolog. Nyilván még ettől sem feltétlen csaló de érdemes rákérdezni mi a város váltás oka. Szóval ezer és egy apró praktika van amivel azért 99%-os biztonsággal ki lehet szűrni a csalókat. Gondolkozzunk ne kapkodjunk okosan ráérősen ha sürget az eladó sürgessen nem hajlandó megcsinálni a kért dolgokat? Ne csinálja!!! Tovább egy másik hirdetésre ennyi, van elég a neten :)

kriszko08 2014.05.22. 20:42

Üdv mindenkinek!

Azzal szeretnék mindenkit óvatosságra inteni hogy vigyázzon az internetes vásárlásokkal.Az én esetem is szintén Apródon történt ahol is egy boltként árusító csalóval találkoztam. Számítástechnikai cikket szerettem volna venni. Előre utalást beszéltünk meg az összeg feléről,ám a csomagot a mai napig nem láttam viszont.

Szerintem már ismerős lehet:Számlaszám: OTP 11773102-00425623 Számlatulajdonos: Iker Zsolt

A feljelentést megtettem ellene.Kérem akit szintén ő csapott be az jelentse fel hogy könnyebb legyen a rendőrök munkája.

Agent Cooper 2014.05.09. 08:27

Kedves beloc!

Erről úgy tud meggyőződni, ha felveszi a céggel a kapcsolatot. De még egyszer hangsúlyozom, hogy nagyon csodálkoznék, ha ebből nyomozás kerekedne. Egyébként szerzői joggal kapcsolatos bűncselekmények esetén általában a NAV-nak van hatásköre eljárni.Ha mégis nyomozás indulna, akkor IP alapján 1-2 hónapnál hamarabb nem várható, hogy kopogtatnak Önnél.

Üdvözlettel: Agent Cooper

beloc 2014.05.09. 00:38

Kedves Cooper Ügynök!először is köszönöm a válaszát.lenne még néhány kérdedésem. a szóban forgó általam létrehozott közösségi profil nemegészen egy napig volt elérhető. (töröltem, mivel láttam a hivatalos oldalán hogy megtették a szükséges jogi lépéseket) azt is írták, jelentették az oldalnak,hogy töröljék az általam létrehozott közösségi profilt. én megelőztem őket és én magam töröltem. a kérdésemre már részben választ adott, hogy egyértelműen jogsértő cselekményt követtem el.

viszont állításuk szerint több vásárlójuk jelezte nekik az én oldalamat, +volt 2 vásárlójuk aki azt írta nekik hogy lehet hogy hamis terméket rendelt, mert nem olyan volt mint a szokásos pl. (meg sem fordult a fejemben ilyet tenni)ebből adódóan gondolom azt hogy a cég bepöccen rám, és nem fogja annyiban hagyni ezt a dolgot.eléggé kétségbe vagyok esve emiatt, bevallom nem gondoltam bele mi a következménye cselekedetemnek.írtam nekik egy emailt az ügyfélszolgálatukra, amiben leírtam hogy csupán csak egy rajongói-tapasztalat megosztói oldalnak széntam, de válaszra sem méltatnak.

értelemszerűen ha feljelentenek emiatt, akkor ismeretlen tettes ellen fog eljárás indulni.kikérik az ip címemet, majd a szolgáltatómtól lekérdezik kihez tartozik a cím.ebben az esetben mennyi lehet ennek a leforgási ideje?mennyi időn belül jönnek ki hozzám? a laptopomat lefoglalhatják? vagy levélben értesítenek a feljelentésről? hogyan tudhatnák tudomást szerezni arrol, hogy egyáltalán tényleg feljelentettek e emiatt?

üdv: beloc

Agent Cooper 2014.05.08. 22:10

Kedves beloc!

Csodálkoznék, ha büntetőeljárás indulna. A cselekménye egyértelműen jogellenes, ennek ellenére nem látom bizonyítottnak, hogy bármilyen bűncselekmény is megvalósult volna.

Üdvözlettel: Agent Cooper

beloc 2014.05.08. 18:51

üdv. a problémám a következő lenne.egy közösségi portálon létrehoztam egy profilt, egy elég népszerű magyar márka nevében. ismerősöket jelöltem be vele, majd üzenetet írtam nekik amiben egy linket küldtem el nekik, hogy kattintsanak rá, lájkolják, és akkor részt vesznek egy nyereménysorsoláson. a márka hivatalos profilján másnap megjelent egy közlemény hogy semmi kapcsolatban nincsenek az én oldalammal, és a márkájuk bitorlásáértjogi útra terelik ezt. tehát fel fognak jelenteni.írtam nekik egy emailt, amiben leírtam hogy ez csupán csak egy rajongói oldalnak szántam, semmi féle kárt nem szándékoztam ezzel nekik okozni, és bocsánatot kértem ezért.

azt tudom, hogy hatóság kérésére kifogják adni az ip címemet. mennyi idő körülbelül míg a hatóság meg fog keresni?

az internetszolgáltatóm az naplózza a böngészéseimet?táhát azokat is ki tudnák adni, hogy milyen weboldalakat nézegettem stb?

válaszukat megköszönöm. belo

Houdy82 2014.05.06. 20:24

Az apród egy fertő!Én is évek óta vaterázom és semmi panaszom nincs, és javarészt előre utaltam.Az apródon nem szabad előre utalni semmi képp, tele van csalókkal.

Nana2 2014.05.06. 09:37

Kedves Mindenki,

sajnos úgy néz ki, hogy én is áldozatául estem egy aprod.hu-n hírdető "kedves, korrekt" eladónak..

zene3000 néven hírdetDanyi Bélának nevezi magát11773456-01319576 OTP számot ad meg+36 209 401-338 telefonszám

Én naív egy Samsung s3 telefont szerettem volna megvenni tőle, 33 eFt-om bánja.. :-(

ahogy itt olvastam a leveleket, az aprod-hu-t nem szabad használni!!!!!10 éves vásárolok a Teszvesz/Vatera oldalakon és soha semmi problémám nem volt.. :-)

Köszönöm

Houdy82 2014.05.02. 15:17

Szaisztok!Egy újabb apróhirdetés csalóra hívom fel a figyelmet, sajnos én is áldozata lettem.Lehetséges, hogy már találkoztatok vele:

Számlaszám (OTP):11773102-00425623Név: IKER ZSOLT

Engem apródon vett rá egy laptop HDD megvásárlása során, sajna előre utaltam neki.De mivel egy számítástechnikai boltként árulta a terméket, megbíztam benne.

Hétfőn fel fogom jelenteni, aki estleg már megtette ,ha tud adjon ügyirat számot, hogy tudjak erre is hivatkozni majd a rendőrségen.

köszönöm.

Agent Cooper 2014.05.02. 08:51

Kedves manocska07!

Talán érdemes lenne a Veszprémi Rendőrkapitányságon feljelentést tennie, mivel a számlát Veszprémben nyitották, és egyébként is nagy gyakorlatuk van hasonló bűncselekmények felderítésében.

Üdvözlettel: Agent Cooper

manocska07 2014.04.30. 22:17

Csalás áldozata lettem Otp Szabo Anita 11773487-00178826 kisangyalka néven hirdette a termékeit my 77 ,mayo chix ,én egy mayo kabátot vásároltam ami természetesen sehol sincs az eladó teljesen elérhetetlené vált s mint megtudtam nem csak engem vert átt több számlaszámon fut senki ne utaljon neki,mert egy rohadt csaló ,kaptam egy listát ahol az ő neve is szerepel volt rajta egy telefonszám is fölvette Szabó Anita ,s nyilván azt mondta nem ő az aztán elkezdett azzal érvelni hogy a párja rendőr furi beszélgetés volt s tuti ő az,jövő hét folyamán megteszem a feljelentést csak azt nem értem ha nem én vagyok az első aki feljelenti miért garázdálkodik itt?s miért nem történik semmi érdemleges?

Agent Cooper 2014.04.30. 12:07

Kedves kovacsen222!

Feljelentést kell tenni a rendőrségen.

Üdvözlettel: Agent Cooper

kovacsen222 2014.04.30. 10:45

Martin212 hozzászólóhoz hasonlóan én is ráfaragtam alias Farkas Richárd (vargarichard0 loginnevű vásárlónál kifizetett hdd-re, mégcsak véletlenül sem vsásároljatok tőle semmit, semmilyen körülmények között.

Kérdés: vissza tudom követelni tőle a kifizetett 5.800 Ft-ot, ha igen hogyan ? Megvan a levelezés, átutalás stb.

Választ köszönöm

Csaba

Agent Cooper 2014.04.16. 11:38

Kedves Nosnos!

Ahhoz pontosan ismerni kellene a "fenyegetést", hogy meg lehessen róla mondani, hogy bármilyen eljárást megalapoz-e. A tartozást meg be kell hajtani, ha másképp nem megy, akkor peres úton. (Az ilyen emberek pont arra alapoznak, hogy a másik fél próbálja elkerülni a hivatalos eljárást.)

Üdvözlettel: Agent Cooper

Nosnos 2014.04.16. 08:35

Kedves Agent Cooper!

Nem, hanem pénzt csalt ki...van írás róla, és most pedig fenyegetőzik, hogy bajom eshet, illetve eléggé mocskolódva adja elő, hogy én zaklatom a pénz miatt...Ismerem a hivatalos eljárási módot (FMH), de ha ellentmond akkor bíróság, procedúra stb.A kérdés az, hogy mivel fenyeget fel lehet-e jelenteni emiatt rendőrségen?

Agent Cooper 2014.04.15. 17:34

Kedves Nosnos!

Mi volt az átverés? Az, hogy fiatalabbnak adta ki magát a valós koránál?

Üdvözlettel: Agent Cooper

efi99 2014.04.15. 14:47

JennyKifejthetnéd, hogy az utánvétel mennyivel biztonságosabb az előreutalásnál! Ugyanis semennyivel, mindkettő zsákbamacska.

Nosnos 2014.04.15. 10:38

Amit itt olvasgattam, azt többnyire adás-vétellel kapcsolatos csalás.Felhívnám a figyelmet a társkeresős csalókkal kapcsolatban is.Vagyis bárki bármilyen szépen is elbájol, ne higgyünk senkinek.Ezt komolyan kell venni. Sajnos belecsúsztam egy ilyenbe, ezért szeretném megosztani a csaló adatait - hogy a későbbiekben ne érjen többet célt.Papp Jenő (Jenci) - jelenleg inaktív felhasználó a Randivonal.hu (Jenci a neve), én a Lovebox.hu-n futottam vele össze - ott Livorno volt a neve (azóta törölte magát). Fiatalabbnak adja ki magát és bp-inek...ami nem igaz, veresegyházi.És ami még a legszörnyűbb, amikor próbál vele az ember értelmesen kommunikálni, fenyegetőzik.Szóval ha valaki belefutna akkor ne higgyen el neki semmit, illetve ha volt más is akit átvert, kérem jelentkezzen.köszi szépen

Agent Cooper 2014.04.14. 22:58

Kedves Jenny13!

„...de már nem hiszem, hogy létező személyek...” - a bankszámlaszám tulajdonosa egészen biztos, hogy létező személy. Mindenképpen érdemes feljelentést tenni, mert a kár miatt már bűncselekmény (csalás vétsége) miatt fognak eljárni. És még talán a pénzét is be tudja hajtatni.

Üdvözlettel: Agent Cooper

Jenny13 2014.04.14. 20:02

Tisztelt fórumozók!

Sajnos sok évnyi netes adás-vétel után engem is megrövidítettek 60.000 ft-tal. Eddig nagy szerencsém lehetett, mert csak hallani hallottam a csalókról, de még nem találkoztam velük mostanáig. Az úriember Tóth Tibor Nándornak adta ki magát az Apród-on. Nagyon jól előadta magát a telefonba, és lebeszélt sajnálatos módon az utánvételről. Ígért fűt-fát, hogy ő nem csaló, csak meg van szorulva, ki kell fizetnie az autó részletét. De igen is nagy csaló, hazug ember, mert a készülék a mai napig nem jött meg, ő meg eltűnt, mint az aranyóra. Átutaltam a pénzt az állítólagos felesége bankszámlájára, de már nem hiszem, hogy létező személyek. Fogalmam sincs érdemes e feljelenteni, mit tud tenni a rendőrség. Sajna én a pénzem szeretném, de azt már nem fogom látni..:( Ez olyan lelketlen dolog, elmondtam mennyi munkám van abban, hogy ezt a kis pénzt összekapartam, de ő egy perc alatt, lelkiismeret nélkül lenyúlta.Elmentettem a hirdetését szám megjelenítésével, az a e-mailjeit.Előre is köszönöm a tanácsokat.

Agent Cooper 2014.04.08. 23:42

Kedves tunyu36!

Se börtönt, se felfüggesztettet valószínűleg nem fog kapni. A bűnügyi költség nagyságáról érdeklődjön az ügy előadójánál.

Üdvözlettel: Agent Cooper

vi.joco 2014.04.08. 21:15

Tisztelt Fórumtársak, Látogatók!

Egy becstelen emberre szeretném felhívni a figyelmüket!

Annak ellenére, hogy többször felhívják az ember figyelmét, én bizony előre utaltam. Tudom előre nem utalunk, de 8 év internetes vásárlás után botlottam bele egy csalóba. Vásároltam már többször is, az apródon, jófogáson stb. előreutalással, nem volt probléma.

Az "úriember" 13.000 ft-tal károsított meg. Nagyon rutinosan úgy csűri-csavarja a beszélgetést, hogy előreutalás és postázás legyen a tranzakció vége.Több ismerősömet megkértem, hogy érdeklődjenek különböző termékei iránt és mindig azonos a párbeszéd szövege. "Jobb lenne személyes átvétel .....hú de az akkor mégsem megy, legyen előreutalás, mert utánvéttel nem küldök...stb."

Ha az ember gyermeke ragaszkodik a személyes átvételhez, akkor egyszerűen nem válaszol az üzenetekre. Átutalás után (sajnos nem előre kértem!) egy olyan telefonszámot ad meg ami folyamatosan ki van kapcsolva. Később üzenetben hazudozott, hogy lemerült és nincs nála töltő. ~halkan megjegyzem közel egy hete nincs nála töltő~ Üzenetben nagy nyaggatásra elárulta, hogy MPL futárral küldte a terméket. Ez nem igaz. A termék nem jött meg és azonosítóval sem tud szolgálni. Kértem, hogy utalja vissza a pénzemet, ezt nem tette meg.

Az Apródon balimut felhasználóként szerepel!Hírdetései két néven futnak, Nagy László és Kis Tamás, győri illetve debreceni székhellyel.

Hirdetései:

http://aprod.hu/…irdeto/qBcL/

http://www.jofogas.hu/…13650338.htm

Ezeket az adatokat adja meg:

Email cím: balimut@citromail.huTelefonszám: 30/ 877 13 83 Kis Tamás11600006-00000000-50819030 (Erste) Kis TamásilletveTakarék szövetkezet 54900268-17022648 Nagy László

Én személy szerint egy AMD processzor vásárlásakor jártam pórul az apródon. Átutalás és a pénz beérkezése után, kb egy nappal, az egyik ismerősöm megkeresésére vígan azt válaszolta, hogy meg van még a termék!

Kérek mindenkit legyen óvatos!

Köszönettel: vi.joco

tunyu36 2014.04.07. 15:56

Sziasztok!Köszönöm a választ tényleg ennyi történt de egyszerűen nem tudok lenyugodni.Mégis milyen büntetésre számíthatok?A nyomozó nagyon rendes volt és próbált nyugtatni de hiába.Börtönt vagy felfüggesztettet kaphatok?Mennyi a bűnügyi költség?Elvileg tanúnak hívtak nem engem jelentettek fel.Köszönöm sziasztok.

Agent Cooper 2014.04.07. 08:35

Kedves tunyu36!

Ha tényleg csak ennyi történt, abban az esetben nem számíthat súlyos büntetésre. Könnyen elképzelhető, hogy az igazi büntetés Ön számára a bűnügyi költség megfizetése lesz. Meg azért az egész eljárásban részt venni sem lesz kellemes...

Üdvözlettel: Agent Cooper

tunyu36 2014.04.05. 08:44

Sziasztok!A segítségeteket szeretném kérni mert nagyon meg vagyok ijedve.Behivatott a rendőrség tanúnak 600-ft-os internetes csalás miatt mivel én is utaltam pénzt.Mikor bementem a rendőrségre ott volt egy papír,hogy nekem is utalt 9 ember 600ft-ot összesen 5400ft értékben.Semmit nem tagadtam.2012 júliusában internetes adminisztrációs munkahirdetésre jelentkeztem.A regisztrációs díj 600ft volt.Elküldtem a megadott számlaszámra a pénzt.Kaptam egy másik levelet,hogy hirdessem álláskereső oldalakon ezt a kamu munkát és a bankszámlaszámot javítsam ki az enyémre.3-4 hétig hirdettem és ez alatt az idő alatt 9 ember elküldte a 600ft-ot.Nem gondoltam át,hogy nem törvényes dolgot csinálok.Mikor átgondoltam,hogy engem is becsaptak és én is becsapok másokat nem csináltam tovább és minden címet és levelet adatot kitöröltem a gépemről.Kapcsolatot senkivel nem tartottam fent.Vállalom a pénzek visszafizetését.Nagyon megbántam és szégyellem ez jó tanulópénz volt.Rendes kézzelfogható munkát vártam volna nem ilyet csak sajnos későn gondolkodtam.Milyen büntetést várhatok?1év9 hónap telt el és összesen 5400ft az okozott kár 9 embertől.Semmiféle ilyen hirdetésekkel nem foglalkoztam azóta és nem is fogok.Nagyon köszönöm a segítséget és nagyon bánt amit tettem tudatlanul.Sziasztok.

Agent Cooper 2014.04.04. 23:23

Kedves yasmine1122!

Miután a bankszámlaszámot a CIB Bank Zrt. Nyíregyháza II. fiókjában nyitották (4400 Nyíregyháza, Országzászló tér 7.), így én inkább egy megyével odébb keresném az elkövetőt az Ön helyében...

Üdvözlettel: Agent Cooper

yasmine1122 2014.04.04. 18:05

Sziasztok!

Apród-hu-n csalás áldozata lettem. Volt egy hirdetésem, hogy bizonyos márka, bizonyos ruháit keresem. Erre "divatbarlang" nevű felhasználó írt, hogy neki van butikja és ezek a tunikák, amiket keresek megtalálhatók. Mivel Tiszaújvárosban van elvileg üzlete, postát kértem. Tudom hülye voltam, hogy megbíztam benne és előre utaltam...Szóval Székely Orsolya nevű hölgyemény eltűnt, csomagomat nem küldte. Megírtam neki, ha pár napon belül se küldi,vagy a pénzemet vagy a ruhákat, megyek a rendőrségre! De számíthat arra is, hogy esetleg megkeresem mert ismerős vagyok arra felé. Persze ezután letiltott...

Számlaszám: CIB Bank 10702071-11259624-52000001Név: Székely Orsolya Tiszaújváros (elvileg)

Kriszta39 2014.03.21. 19:03

Alpinisa /aprod/ Csaló!

Hirdetést adtam fel az aprodon. Alpinistát keresek!Gál Attila Ipari alpinista jelentkezett az előtetö felrakására. 10.emelet 2014.02.07. Jöttek,felrakták,hibásan amit még aznap telefonon jeleztünk nekik.Ha esik az eső beázik, ha szél van leviszi a tetőt a szél. A telefont kikapcsolják, kinyomják ha keressük őket. Nem jönnek ki kijavítani a hibát,és a pénz sem kapjuk tőlük vissza.A Békéltető bíróságtól 2 hónap múlva kapok választ miután feljelentettem őket. Esetleg tud valaki gyorsabb megoldást?

Köszönöm.

martin212 2014.03.04. 21:25

Apródon hirdet Farkas Richárd debreceni lakos winchestereket vargarichard0 felhasználónéven. Ne rendeljetek tőle, mert a pénzed odalesz... Sajnos elküldtem a pénzt és hiába hivom még én "zaklatom" őt... Esetleg valaki járt így vele?

szakkrisz 2014.03.04. 11:26

Üdvözöllek Titeket!

Sajnos nekem is sikerült bele futnom egy csalóba 37000Ft-om bánta pedig próbáltam magam bebiztosítani amennyire csak lehet.

A csaló az aprodon hirdet telefonokat közel új állapotban.Fb profilnévBalazs Farkas migazzi2000@gmail.comErste Bank 11600006-00000000-52219618 sz. számla száma

Doki1958 2014.02.18. 19:34

Jó estét!Hát nekem is sikerült befutni a csőbe az aprodon - 60.000 Ft bánja - Samsung Galaxy Note 2.A válaszokat nagyjából megkaptam.Ilyen hirdetővel, ha valaki találkozott írjon az omega48@citromail.hu-ra.Az adatok : Fb hirdető profilja, klondike80 a válaszokba BalazsFarkas migazzi2000@gmail.com az internet maszek címe. :Farkas Balazs Erste Bank 11600006-00000000-52219618 sz. számla száma (állítólagos).

Hirdetett még Samsung S4, iPhone 4s.

Lanarey 2014.02.11. 09:30

Sziasztok!

Az egyik hirdető oldalon eladtam egy telefont a leírtaknak megfelelő állapotban (karcos, de működésében nincs hiba). erre már az nap reklamál a vevő hogy a telefon használhatatlan mert rossz a kijelzője is és lassú, netezni sem lehet rajta stb és vegyem vissza különben feljelent. a kijelzőjének semmi baja nem volt mikor én elküldtem neki, erre tanúim is vannak, bár gondolom ő is összeszed egy-két embert aki rámondja hogy már kicsomagoláskor is olyan volt. netezni is lehetett vele, benne is vannak az előzményekben az oldalak amiket felkerestem, de gondolom azt kitörli. 17000 ft-ot fizetett érte. én nem akarom neki visszafizetni mert nálam még ténlyeg nem volt baja fényképen látszik hogy a kijelző is jó nincsenek rajta olyan hibák mint amiket leírt. ha visszafizetem lesz egy elrontott telefonom és nuku pénzem. a működésében én nem tapasztaltam hibát ezért is írtam azt a leírásba, nem azért mert bárkit is át akartam volna verni. szerintem inkább arról van szó hogy egy amúgy vacak telefont vett csak nem olvasott utána hogy milyen ez a típus és most nem tetszik neki. szerintetek tényleg feljelent? ha igen mire számíthatok?

Bergkamp 2014.02.09. 12:54

Sziasztok!

A következő a problémám. A munkatársan ajánlotta egy ismerősét még novemberben, hogy ő segítene nekem egy amerikai rendelés haza postázásában. (A munkatársam egyáltalán nem ludas a dologban). Beszéltünk a sráccal, rendesnek tűnt, mondta hogy szívesen el postázza, de egyébként meg haza 1 hónap múlva az egyik ismerőse akár ő is eltudja hozni nekem és akkor nem kell kifizetni a postát sem. Így megrendeltem a dolgot az ő címére, én ezt online kifizettem a boltnak. Meg is érkezett hozzá a csomag, majd vártunk egy hónapot amikor a nagy nap előtt két nappal bejelentette a srác hogy az ismerős nem akarja hazavinni a csomagot, ezért vagy utaljak neki postaköltségre pénzt és akkor feladja, vagy majd január végén valaki lehet haza viszi, mert akkor megy valami másik ismerőse haza. Elkezdtem felkutatni pár kint lévő ismerőst, egyet találtam is aki szívesen elhozta volna a sráctól a csomagot, de a srác minden próbálkozása ellenére akinél a csomagom volt nem adott megfelelő időpontokat amikor átlehetne tőle venni. Aztán lett még egy ismerős aki már házhoz elment volna bármikor hozzá, de telefonban már azt se tudta milyen csomagról van szó, mikor felhívta az új ismerősöm. Ekkor újra ráírtam már erősebb hangvétellel hogy mégis mit nem tudja milyen csomagról van szó. Hadovált valamit majd kinyögte hogy megy haza valami ismerőse elviszi ő. Okés mondom adjunk még neki még egy esélyt. Majd elvileg írt hogy tényleg oda adta a srácnak aki szombaton el is repült. És abba maradtunk majd ha a srác megadja az új magyarországi telefonszámát neki, akkor azt továbbítja nekem hogy feltudjam vele venni a kapcsolatot. Majd eltelt a szombat és még pár nap mire újra megérdeklődtem hogy mi van az emberünkkel, erre a válasza az volt hogy előbb Londonba ment a barátnőjéhez, és majd csak 1 hét múlva megy ténylegesen haza. Jó eltelt egy újabb hét és megint nem lett fejlemény. Most azt sem tudja már a srác hogy hol van. Arra vár hogy megadja neki a telefonszámát.Itt lett elegem a történetből. Az a furcsa hogy az a személy amúgy egy teljesen normális jó indulatú ember a munkatársam szerint és ő is értetlenül áll a történet előtt. Most még próbálunk vele beszélni hogy, tisztázzunk minden részletet.Ezeknek a beszélgetéseknek van nyoma, igaz facebook levelezésekben. Nem tudom az bizonyíthat-e bármit is. A profilja 100%-ig valós.Van értelme ez ügyben egyáltalán feljelentést tenni? Vagy úgyse foglalkozna senki a dologgal. A termék értéke 230 dollár volt.A válaszokat előre is köszönöm!

krasznaja armia 2014.02.08. 14:42

Sziasztok!

Sajnos sok évnyi internetes vásárlás után sikerült "belefutnom" egy csalóba!Az Apródon hirdetett Xbox 360-as(slim Rgh) játék konzolt start17 felhasználó névvel.Mivel a gyermekeim már régóta szerettek volna egy ilyen játékot rábólintottam, hiszem az egész levelezésünk alatt nagyon korrekt volt a hölgy.A gép árát befizettem a megadott számlaszámra.Akkor vált gyanússá a dolog mikor megírta,hogy a pénzt megkapta majd törölte minden hirdetését és magát is az oldalról. A konzol azóta sem érkezett meg.Az Apród.hu nekem természetesen semminemű felvilágosítást nem adott a hirdetőről.

A hölgy akinek az utalást küldtem:Újhegyiné Káló MónikaSzámlaszám: Budapest Bank 10100716-40653......

A rendőrségi feljelentést megtettem, kérem aki esetleg hasonlóan járt az illetővel jelezze felém.A rendőrségi feljelentésen kívül tehetek még valamit?

bellington 2014.02.07. 16:16

Üdv.

Olyan problémám lenne, hogy az apródon belementem egy telefon cserébe postai úton ( tudom, buta voltam, finoman szólva)Én feladtam a telefont, amit az illető több,mint valószínű, hogy meg is kapott.Én viszont még semmit nem kaptam!Pedig úgy beszéltük meg, hogy egyszerre adjuk fel!Az illető nevét és címét tudom! ( ahova küldtem a telefont )Nem nagy értékű a készülék. Kb.: 10.000FTTehetek valamit? Rendőrségi feljelentés?Foglalkozik egyáltalán ilyen dologgal a rendőrség?köszi előre is a segítséget!

bodicsek 2014.02.06. 10:08

Tisztelt kokusz2000!

Esetleg egy próbát megérne a legnagyobb közösségi oldalon tájékozódni, ahol van egy Svindlerek Listája nevű csoport, ahol sok csal vagy károsult tud adatot cserélni.Így már a rendőrségen is fix ügyre lehet hivatkozni.

Agent Cooper 2014.02.06. 00:08

Kedves kokusz2000!

Na ez azért is érdekes, mert azoknál az ügyeknél, amikkel én találkoztam, ott korrekt módon nyomoztak és még az elkövetőket is elfogták. Ettől függetlenül, ha visszamenne, és mondaná, hogy az ügyvédem azt mondta, hogy kérdezzem meg a nevét és rendfokozatát, na akkor nagyon gyorsan le lenne az a feljelentés gépelve...

Üdvözlettel: Agent Cooper

kokusz2000 2014.02.05. 15:42

Kedves Agent Cooper!

Olyan mértékben hála Istennek nem hiányzik, hogy elkezdjünk utána járkálni, és Rendőrségre szerintem nem sokan szeretnek járni, ahogy mi sem, ezért mi ennyivel lezártuk a dolgot. Egyébként a szolnoki Rendőrkapitányságról van szó, egyáltalán nem titok.

Köszönjük még egyszer a segítségét!

Üdvözlettel: Hné, Marika

Agent Cooper 2014.02.05. 14:30

Kedves kokusz2000!

Ha a pénz nem hiányzik, akkor tényleg kár utána járni. De ha mégis, akkor ennyit megér, hiszen pont az internetes csalások esetén komoly esély van a bűncselekmény felderítésére.Egyébként melyik kapitányságról van szó, ha nem titok?

Üdvözlettel: Agent Cooper

kokusz2000 2014.02.05. 08:48

Kedves Agent Cooper!

Nem, azt azért nem kérték, de szerintem örültek volna ha neki :) Látszott rajtuk, hogy nem igazán szeretnének foglalkozni az ügyünkkel, gondolom sok ilyen lehet és komolyabb ügyekkel foglalkoznak inkább. Nem tudtuk, hogy kötelességük felvenni a feljelentést, nem értünk hozzá, gondoltuk, hogy mivel Ők a Rendőrök, Ők mondják meg, hogy mit lehet tenni, vagy mit nem.

Köszönjük szépen a tájékoztatását, gyors válaszát, átgondoljuk, elképzelhető, hogy vissza megyünk, bár őszintén szólva már nem sok kedvünk van megint a Rendőrségre menni. 32 ezer forintról van szó, legközelebb viszont biztos, hogy nem utalunk előre senkinek semmit, ezt legalább megtanultuk.

Még egyszer köszönjük szépen a segítségét!

Üdvözlettel: Hné, Marika

Agent Cooper 2014.02.04. 20:08

Kedves kokusz2000!

Azt nem kérték esetleg, hogy legközelebb az elkövetőt is vigye magával? Egyáltalán miért hagyta magát elküldeni?Menjen csak nyugodtan vissza, kötelességük felvenni a feljelentést. Az más kérdés, hogy nyomozást indítanak-e vagy szabálysértési eljárást, de a feljelentés felvételét semmiképpen nem tagadhatják meg. És mindent kötelesek elkövetni az elkövető kilétének kiderítése érdekében.

Üdvözlettel: Agent Cooper

kokusz2000 2014.02.04. 18:21

Tisztelt Szakértők!

Szeretném szíves segítségüket, tanácsukat kérni! Interneten (apród) vásároltunk egy telefont, amire elutaltuk előre az eladónak az árát. Ígérete ellenére, a telefon nem érkezett meg másnap, sem harmadnap, sem azután, az "eladó" telefonszáma pedig azóta is ki van kapcsolva. Az összeg szabálysértési értékhatáron belül van, a Rendőrségen azt mondták, hozzunk be magunkkal még két olyan embert, akit szintén átvert, mert csak akkor tehetnek valamit, ha legalább hárman egyszerre, egy időben tesznek feljelentést egy helyen. Kicsit furcsállom ezt, valóban így van ez? Törvényesen jártak el velünk szemben és helyesen tájékoztattak minket a Rendőrségen?

Előre is köszönöm válaszukat!

Hné, Marika

sputyi 2014.01.19. 08:07

Sziasztok.

Nagy okosan minden előzetes utánaolvasás nélkül beregisztráltam maxféláron nevű lenyúlós oldalra.Elkezdtem licitálni egy termékre azt gondolván húú milyen jó lesz ha megnyerem a terméket.Persze váltottam úgynevezett bideket is Paypal-on keresztül amivel licitálni lehet.A következő Paypal-os vásárlásnál már visszaigazoló E-mailt sem kaptam ill. nem írta a rendszerük jóvá a megvásárolt bidet.Persze így lemaradtam a licitált termékről amire már elköltöttem egy halom bidet.Nosza írtam a kapcsolatnál egy Emailt nekik,hogy mi történt,és jó lenne ha visszafizetnék a befizetett pénzem mivel nem én hibáztam hanem a rendszerük. Egyből elkezdtek hivatkozni valamilyen oldalszabályzatra,és ne aggódjak jóváírják.Persze nem hagytam válasz nélkül és írtam nekik,hogy azért kicsit ciki,hogy egy licites oldalnál(ahol minden másodperc számít)a rendszer nem ír jóvá azonnal egy Paypal-os Bid vásárlást,és a Paypal-ra bíznám a döntést a pénzvisszatérítéssel kapcsolatban.Na azóta törölték a regisztrált Email címem,és így persze belépni sem tudok ezáltal a jóváírt pénzem is törölték. Mindezt azért írtam le ,hogy más ne járjon így és messze kerüljétek el az oldalt. Sorry egy kicsit hosszúra sikeredett.

Üdv. sputyi

konzsu 2014.01.04. 17:29

Sziasztok!

Ha tud valaki akkor kérem válaszoljon.Vettem a vaterán az egyik eladótól játékot. A terméklapon külföldi küldeményként volt feltüntetve. Megérkezési idő 2-3 hét, vagy max35-40 munka nap. Sajnos a játék a mai napig nem érkezett meg. Az eladó mossa kezeit mondván, hogy Ő megrendelte a játékot számlával tudja igazolni. Elküldte a másolatot, és akkor derült ki hogy az ebay-n rendelte meg. de valaki hibájából még sem kaptam meg. Utána nézni nem hajlandó. A vatera azt tanácsolta hogy jelentsem fel. Sajnos többen is így jártunk ezzel az eladóval. A kérdésem, hogy van e értelme feljelenteni? És hogy ebben az esetben ki a felelős? Akitől én rendeltem, vagy akitől Ő? Egyáltalán fog engem valaki kártérítést fizetni?

Válaszát előre is köszönöm!

sgyuri2003 2013.12.30. 13:02

pappcs!!

Nem verték át őket! Nem létező nevű szállítóra hivatkoznak és nem teljesítik az elállás jogot sem amit még termék vásárlásakor is meg kellene tenniük hát még nem teljesítés esetén. A te hozzászólásod számomra több mint gyanús.

sgyuri2003 2013.12.30. 12:49

kedves efefte!

Jó érzed. Átvertek. És sajnos semmi esélyed a pénzed visszaszerzésére. Ez sajnos egy iparág. És mint ilyen jól felkészített és konspirált megoldásokkal. Általában alkoholista lecsúszott hekkerek segítik őket ebben a bűncselekményben. Nem akarok okoskodni , gondolom levontad a tanulságot.Nem kamu oldalakon is érdemes megnézni a vevők által generált elégedettségi osztályzatot. 95% alatt ne vásárolj! Magyar oldalon pedig csak utánvét.

efefte 2013.12.21. 10:37

Úgy érzem, átverés áldozata lettem.Az apródon megjelent nov. elején egy jó ajánlat egy fényképezőgépről. Felkerestem emailben az eladót. Kiderült, hogy lengyel, és van még több hasonló gépe. Egy hét alkudozás után megrendeltem egyet. A lengyel szállító cég normálisnak tűnt a weboldala alapján. Küldtek szerződésnek és számlának kinéző dokumentumot. Átutaltam a pénzt egy lengyel bankba. Következő héten jött az üzenet, hogy átment a pénz és 4-6 munkanapon belül felkeresnek és szállítanak. Ez nov. végén volt. Utána csak 8 levelet írtam a cégnek, 4-et az eladónak, de semmi válasz, és természetesen csomag sem. Nem értem el a céget sem telefonon, sem a honlapján levő üzenetküldő modullal. A honlapon egy kóddal meg tudtam nézni a tranzakció néhány adatát, ezt azonban két napja megszüntették. Ez így nem tűnik korrektnek.Megvan az eladó neve, címe, sz.ig. másolata. Továbbá a cég címe, regisztrációs számai, honlapja, telefon és faxszáma, bankszámlaszáma, egyéb ami átutaláshoz kellett. Számla, szerződés és pénzátutalásról nyugta is van.Kérdésem a következő: szeretném visszakapni a pénzem, mennyi esélyem van erre és mit kell tennem?Köszönöm a segítséget.

pappcs 2013.12.19. 21:06

Megírták világosan, hogy őket is átverték. Türelemmel kell várni amíg sorra kerülsz. Fenyegetéssel, feljenetéssel semmit sem érsz el. Én se állnék szóba olyannal, aki megfenyeget!Ezek a birkaösztön vezérelte fészbuk csoportok meg szánalmasok és bűncslekmény egytől egyik az összes!Mivel ha feltételezzük, hogy igazat mond és őket is átverték, akkor nyilván ők sem tudták több ügyfelüket kiszolgálni. Ezért már ki kell rakni a netre és lejáratni? várni kell egy ideig, aztán perelni (nem feljelenteni!) és majd a bíróság eldönti kinek van igaza, de addig mindenféle netes szarkeverés nem más mint nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás!

oriontronic 2013.12.19. 13:25

Érdemes rákeresni a cég nevére

https://www.facebook.com/…086965030311?…

http://facepress.com/…orul-jartak/

Zsoa01 2013.12.17. 20:41

Sziasztok!

Úgy érzem sikeresen átvert egy kuponos cég (foxkupon) Roxan Trade Kft egy nagyon kedvező tabletvásárlási lehetőséggel. Előre átutaltam 15eFt-ot egy "állítólag korábban" 50eFt árult tabletet lehetett ennyiért megvásárolni. A pénzt novemberben átutaltam dec. 10-ig ígérték legkésőbb az áru kiszállítását. Mondanom se kell áru sehol mikor reklamáltam e-mailen azt a választ kaptam hogy megtették a jogi lépéseket a beszállítóval szemben, ezért türelmemet kérik. Mivel én nem vagyok türelmes típus(főleg akkor nem aha gyanúsak a körülmények) ezért felszólítottam őket hogy azonnal utalják vissza a pénzemet mert különben feljelentést teszek de erre már nem is válaszoltak. Érdeklődnék hogy mást esetleg nem vert át ugyanez a kuponos cég? Feljelentést akkor érdemes tenni ha ezt többekkel is eljátszották mert akkor már üzletszerű a csalás(20eFt alatt csak szabálysértés ha jól tudom!!)érdemes összefogni ha több ilyen eset is volt. A cég (Roxan Trade Kft) most alakult 2013-ban 500eFt alaptőkével tehát ha jelentős összegre követték el a csalást akkor behajtani rajtuk szinte lehetetlen marad a rendőrségi feljelentés mint egyedüli megoldás.Kíváncsi vagyok a jogi szakértő véleményére is.

Köszönettel

Atis77 2013.12.11. 04:13

Fel kéne jelenteni ennyi, nem pedig zaklatni, mert még te jársz pórul.

Bruk 2013.12.08. 22:07

Szép estét kívánok!

Elég kellemetlen helyzetbe kerültem, történetesen egy tizenéves vert át. Volt errefelé ő is érdeklődni (az érdekelte mit kaphat), de azt a témát már törölték (itt volt elérhető: http://www.jogiforum.hu/forum/21/36852). Viszont itt is ugyanaz volt a kérdése: http://www.gyakorikerdesek.hu/…-szamithatok

Az általa előadott történethez annyit fűznék hozzá, hogy nem értettem félre a dolgot, le is mentettem a beszélgetésünket és ott van feketén-fehéren. Másrészt nekem nem szólt arról, hogy elköltötte a pénzem, valamint hogy amint tud fizet. Azt mondta, hogy másnap utal. Mikor másnap nem érkezett meg a pénzem, érdeklődtem iránta. Ekkor szakadt meg minden kapcsolatom vele, többé nem válaszolt.

Beszéltem az osztálytársaival is, meg akivel tudtam, de ennek ellenére sem tárgyal velem. Tudom, nem óriási összeg, meg az egészet nem így kellett volna lebonyolítani, de így történt. Nem is a pénz bánt, hanem hogy ilyet tett. Lehet nem is az első eset, és nem is az utolsó (más néven érdeklődtem az oldala iránt, ugyanúgy árulja). Én utólag tudtam meg, hogy ő még csak tanuló. Így talán az is elegendő lenne, ha valahogy értesíteném a szüleit (itt fórumon is azt tanácsolták neki, hogy a szüleivel beszélje meg - nyilván nem tette meg).

Sok információt sikerült szereznem az illetőről, kivéve a szülei elérhetőségét. Viszont tudom melyik iskolában tanul. Szóval az lenne a kérdésem, hogy helyes út, ha az iskolán keresztül érdeklődök? Vagy mit kéne tennem?

Előre is köszönöm szépen a segítséget!

Budafok 2013.11.30. 10:50

Szép napot! Kezdőként vagyok itt, nem tudom írhatok-e cég neveket, akikre felhívnám minden kedves állampolgár figyelmét, hogy ne járjanak rosszul. Kuponos vásárlással sikerült jó áron vásárolnom egy halogén sütőt és egy HD kamerát. Nem volt gyanúsan olcsó, és mivel munkám miatt, kevés szabadidőm van, így jó lehetőségnek tartom. Szóval megérkezett a termék, garancia, számla és magyar nyelvű használati utasítás nélkül. A cég megadott telefon számán elérhetetlen, megadott email címe nem valós, így nem tudta reklamálni. A kuponos cég az emeil-re még csak nem is válaszolt. Nyomozásba kezdtem. A cég nem szerepelt a fekete listán, ettől némileg jobban éreztem magam, de még nem sikerült velük kapcsolatot létesítenem. Nyomoztam tovább, találtam másik telefonszámot, email címet, ahol nagy nehezen sikerült kapcsolatot létesíteni. Az ügyfélszolgálat 10-15 óráig elérhető, egy hölgy személyében, akinek fogalma nincs a termékekről, amiket a cége értékesít. Most ott tartunk, hogy 3 hónap után a nem működő halogén sütőt kicserélték, van már számla is, de magyar nyelvű használati utasítást nem tudnak küldeni, mert nincs nekik. Fordítsam le én a webfordítóval. A cégtől azóta bevonták az adószámát, viszont másik két cég is alakult a helyébe, ugyan azok a termékek, a telefon szám is egyezik. Ha lehet cég neveket leírni, akkor megtenném, hogy mások ne kerüljenek ilyen faramuci helyzetbe. Tudom, hogy csalók mindig lesznek és az ember bármilyen óvatos át lehet verni. Azért rossz ez, mert megnehezíti a tisztességes cégek működését, no meg sajnos az enyémet is, akinek sokkal kényelmesebb itthonról intézni a vásárlást, mint zsúfolt üzletekbe mászkálni órákat.

KormosBeata 2013.11.15. 19:38

Tisztelt Fórum!Egy Amerikában élő ismerősöm (rendes amerikai - szinte 0 magyar nyelvtudással) vásárolt az aprod.hu oldalon egy 80,000 Forint értékű porcelánt egy magyar úriembertől. Western Unionon küldte a pénzt. Az eladó azonban nem ugyan azt a porcelánt küldte el, amit az ismerősöm szeretett volna, hanem egy másik olcsóbbat. Mit lehet ilyenkor tenni és egyátalán hogy bizonyítható az egész? Minden válaszra kíváncsi vagyok. Köszönöm!

Subbi 2013.11.14. 15:13

Sziasztok!

A következő helyzetbe kerültem:

Egy távoli ismerős könnyű pénzt ajánlva, bűntárs lettem.Az volt a feladatom, hogy egy kávézóból egy betclic-es póker számláról játsszak át pénzt a barátom számlájára.A probléma csak az, hogy amiről játszottam át, egy kamu számla volt és úgy lett rajta pénz, hogy interneten árult dolgokat, majd a kamu számlára küldette a pénzt. A hírdetett árút pedig nem küldte el. Sok 10ezer forintos dolgot árult és összesen 50ezer forintot játszottam át.

A kérdésem a követketkező, hogy ha feljelentést tesznek az áldozatok, ez lenyomozható e? Mert lényegében, a barátom mondhatja azt is, hogy ő csak leült pókerezni és nyert valakitől akiről azt sem tudja, hogy kicsoda.Foglalkozna ilyennel a rendőrség?Esetleg a pókeroldal kiadná a pénzmozgás adatait?

Előre is köszönöm a válaszokat!

ObudaFan 2013.11.04. 11:16

Polgári perben mindenképp érvényesíthetsz igényt, esetleg a feljelentést is meg lehet próbálni.

balek12 2013.11.02. 20:33

Üdv!Egy internetes fórumon keresztül tavasszal kölcsönadtam egy műszaki cikket valakinek,hogy próbálja ki és ha tetszik megveheti vagy vissza is hozhatja ha mégsem kell.Többször próbáltam visszakérni,kaptam ígéretet hogy kifizeti,később majd többször is arra,hogy inkább vissza hozza. Megvan az egész levelezés,többször szerepel benne,hogy elismeri,hogy az az én tulajdonom és visszakapom majd,de mégsem történik semmi csak hitegetés.Tudok ezzel kezdeni valamit? Ez belefér az internetes csalás kategóriába vagy nyeljem le,hogy naiv voltam és jóindulatúan megbíztam egy idegenben?

oriontronic 2013.11.02. 17:28

A legjobb amit tehetsz hogy feljelented, akkor van rá esély hogy viszontlátod a pénzed és a csalót is megbüntetik.

Valószínűleg nem ez volt az első (meg utolsó) csalása úgyhogy komolyabb büntetésre is számíthat.

A bankszámlaszámot meg nyilvánosságra hozhatnád valahol, hogy ha a következő áldozatnak van annyi esze hogy rákeres, láthatja hogy már átvertek a segítségével valakit.

DénesK 2013.11.01. 10:57

Én is az aprod.hu-n lettem átverve.Egy telefon postai küldésére utaltam át 5000-ft. Az eladó megkapta és jelzett, hogy feladta, de rögtön hozzá is tette, hogy meg adja adatait, hogy meglegyen a bizalom, és küldjem el még a telefon árának a felét, mert sürgősen pénzre van szüksége. De ekkor már teljesen tiszta volt, hogy miről is van szó. Mondtam, hogy a megbeszéltek szerint, ha másnak megérkezik a telefon küldöm a készülék teljes árát. Erre mondta elmegy a postára és visszafordítja a feladást és küldi vissza a pénzt. Persze másnap se telefon se nem utalta vissza az 5 ezer ft-ot. És törölte is magát az apródról.Mit fog tenni a rendőrség, ha feljelentem?Tudom a nevét és bankszámlaszámát. Illetve egy lakcímet, anya nevet valamit facebook profile-t, amik valószínűleg nem valósak.

schcharlie 2013.10.04. 20:25

Szintén csatlakoznék az aprod.hu portál telefonos átvertjeinek táborához. A weblapon hirdettek 1 telefont, felhívtam az eladót, megegyeztünk az árban, abban is, hogy utánvéttel küldi a telefont. Meg is kaptam, de az egy olcsó kínai bovli volt. Felhívtam erre az eladót, nem ezt a telefont hirdette meg, mire azt mondta csináljak vele amit akarok. Feljelentést tettem a szegedi rendőrfőkapitányságon csalás miatt. Eltelt fél év és megjött a végzés az szegedi önkormányzattól. A csalás nem valósult meg... Hát akkor mi ez?? Érdekes egy világban élünk, ha egy fadarabot kaptam volna Iph.. felirattal az a magyar törvények szerint legális.

mancika08 2013.09.25. 13:56

Üdv mindenkinek! Sajnos én is át lettem verve az aprod. Hu és keresem azokat akik Hunter gumicsizmát vásároltak Juhász Ildi-től és az erste banknal Nagy István számlájára utaltak.en meg teszem a feljelentést .kerem aki ugyan igy be lett csapva irjon . Köszönöm szépen Szép napot Éva

Agent Cooper 2013.09.24. 17:40

Kedves Jutka70!

A Büntető törvénykönyv szerint el kell kobozni azt a dolgot, amelyre a bűncselekményt elkövették, vagy amelyet a bűncselekmény befejezését követően e dolog elszállítása céljából használtak. Gondolom, hogy erre való hivatkozással történt a gépjármű lefoglalása (de ezt a határozatnak pontosan kell tartalmaznia). A NAV nem kobozta el, csupán lefoglalta, mivel álláspontjuk szerint elkobzásnak van helye.Természetesen a lefoglalás ellen panasszal kell érni, és meg lehet akadályozni, hogy elkobzásra kerüljön a gépjármű. Sajnos a NAV-nál bevett gyakorlat, hogy amit csak lehet begyűjtenek, de ettől ez még nem feltétlenül jogszerű!

Üdvözlettel: Agent Cooper

Jutka70 2013.09.24. 12:42

Üdv.

Kérem segítsen, nem rég elkobozta a vám és pénzügyőrség a nem saját tulajdonomat képző gépjárművet, 1,98 kg vágott dohány miatt, kérdésem az lenne szabályos-e ez az eljárás. Valóban ekkora bűncselekményt követtem el? Köszönöm. Üdv

pepe28 2013.09.24. 11:06

vinyo6:

Azt nem tudom mennyire megbízható, de spagetti kód az van.

Agent Cooper 2013.09.24. 03:16

Kedves István1990!

Nincs értelme késlekednie a feljelentéssel.

Üdv: Agent Cooper

Agent Cooper 2013.09.24. 03:15

Kedves vinyo6!

Hát nem kicsit gyanús, ráadásul a domain regisztrációs rekordját nézve még érdekesebb a dolog, főleg a mögöttes cég miatt. Nem lesz a kedvenc oldalam nekem sem :)

Üdv: Agent Cooper

István1990 2013.09.22. 18:08

Tisztelt Fórumozók!

Sajnos átlettem verve.Egy oldalon találtam telefont. Felhívtam az eladót, nagyon rendesnek bizonyult, segített mindenben. Átutaltam a pénzt felis hívott, hogy minden rendben, elkérte a címem hogy hova küldje a telefont.Leis vette a hírdetést még aznap. De ma megint felrakta másik néven de ugyanazzal a telefon számmal. Felhívtam nem vette fel. Felhívta a barátnőm vele közölte hogy a telefon még megvan. Miután átvettem a telefont és közöltem vele hogy én is itt vagyok lerakta. (Előtte mondott 1-2 kedves dolgot) Se pénz se telefon. Csak a bankszámlaszámja és a neve van meg. Valamint a telefonszáma.Mit tegyek most?Menjek a rendőrségre?István

vinyo6 2013.09.22. 00:31

Sziasztok!Tudtok valamit a maxféláron oldalról ? Nekem kicsit gyanusnak tűnik.

oriontronic 2013.09.19. 13:08

Legalább bekerül a statisztikákba

Agent Cooper 2013.09.19. 00:22

Persze, lehet feljelentést tenni Magyarországon, csak kérdés, hogy van-e értelme...

Üdv: Agent Cooper

oriontronic 2013.09.17. 15:08

Mondjuk mindent elküldhetsz a Paypalnek ami azt bizonyítja hogy te elküldted azt a virtuális aranyat.

Egyébként a paypal-en engedélyezett ezzel a virtuális arannyal való kereskedelem?

QuezalCoatl 2013.09.11. 14:55

Tisztelt Agent Cooper!

Köszönöm gyors válaszát, legalább látok némi reményt arra, hogy az úri ember feleljen a tetteiért.Talán majd az kedvét szegi és másokat nem károsít meg.

Maradok tisztelettelQuezal

Agent Cooper 2013.09.11. 12:47

Kedves QuezalCoatl!

Válasz kérdéseire:„Mit tudunk tenni ebben az esetben?”Feljelentést.„Ez csalásnak minősül-e, ha igen mi történhet?”Igen, szabálysértési értékre elkövetve.„Hogyan tudom bizonyítani az igazamat, ha már letörölte az érintett acountot és így a levelezés nem található?”Úgy, hogy mindent elmond a feljelentésben. (Ugye nem gondolja, hogy csak Ön lesz az egyetlen sértett??)„Van bármilyen módja annak, hogy a pénzt is vissza kapjam valahogyan?”Ez csak később derülhet ki.

Üdv: Agent Cooper

QuezalCoatl 2013.09.10. 13:48

Tisztelt Fórumozók!

(elég hosszú lett elnézést érte)

Olyan problémám lenne, hogy feleségem rendelt nekem egy cipőt a születésnapomra, Facebookon keresztül, egy bizonyos MárkaMánia Webshop nevezetű felhasználótól.

Az illető állítás szerint külföldről szerez be eredeti Nike cipőket. Az ár a bolti ár körülbelül 60% ami reálisnak is tűnhet, hiszen Amerikában lényegesen olcsóbbak mint itthon. Nem is ez volt a fő szempont, hanem, hogy itthon nem nagyon lehet kapni.A Facen folytatott levelezésben leírta, hogy előre utalást kér, és hogy arra, hogy nem lép le a pénzel a Facebook a garancia, mert hogy itt úgy is van nyoma a dolognak.Feleségem jó hószeműen elutalta neki a pénzt.Szállítási időnek, 15-20 napot adott meg. Eleinte nem is volt gond, aztán két héttel, később, mikor rákérdezett a várható szállítási időre, már nem érkezett semmilyen válasz, sem a céges, sem a saját Facebook accuntjáról. (mert, megadta a személyest is közben, azért, hogy meglegyen a bizalom)Eltelt még egy hónap semmi reakció nélkül, közben letörölte a MárkaMániás fiókot. Aztán kb egy hónappal ezelőtt ismét készült egy MárkaMánia account és felvette feleségemmel a kapcsolatot, mondván, hogy gondjai voltak, nem jöttek meg még a termékek, de várható az érkezés.Vártunk még egy hetet, de nem történt semmi.Szóltam neki, hogy akkor most már elfogyott a türelmünk, és szeretnénk az átutalt 22 ehuf ot vissza kapni.Ebbe bele is ment és egy hetes határidőben maradtunk. már az is lejárt lassan egy hónapja, és nem türténik semmi.Ha ráírok, hogy feljelentem, ha nem történik meg az átutalás, akkor megírja, hogy holnap utal. ez kb 2x megtörtént már.de utalás nem.

Elnézést a hosszú bevezetőért

kérdéseim:

Mit tudunk tenni ebben az esetben?Ez csalásnak minősül-e, ha igen mi történhet?Hogyan tudom bizonyítani az igazamat, ha már letörölte az érintett acountot és így a levelezés nem található?Van bármilyen módja annak, hogy a pénzt is vissza kapjam valahogyan?

Tudom a nevét, a számlaszámát, és a pénz elutalásáról meg van a bizonylat.

előre is köszönöm mindenkinek aki válaszol.

Maradok tisztelettelQuezal

oriontronic 2013.09.09. 23:37

A nigériai 419 scam-es csalók már hekkelgetnek is, úgyhogy ha valaki szivatja őket jobb ha számít arra is hogy megpróbálják megfertőzni a gépét, jelen esetben keyloggerrel.Ha sikerül akkor minden jelszóhoz, gyk minden leütött billentyűhöz esetleg képernyőmentésekhez vagy kompletten az egész géphez is hozzáférhetnek.

Egyenlőre még elég bénák, de el tudom képzelni hogy egyszer pár csaló összeáll pár hekkerrel és két bőrt is lehúznak az áldozatról.

https://krebsonsecurity.com/…-yahoo-boys/

xebrox 2013.08.12. 10:23

Sziasztok!

Először is köszönöm hogy ezt a topikot létrehoztátok, engem is megtalált Mrs Monika Kurz motorkerékpár vásárlás ügyben. Ami a leggyanúsabb volt hogy 2 levélváltás után egyből belement a "fizetésbe" anélkül hogy meggyőzödött volna a motor állapotáról. Az alábbi emailt kaptam tőle:

I'm quite satisfied with the condition and price. I will bepaying the PayPal charges from my account and i will be payingdirectly into your PayPal account without any delay, and i hope youhave a PayPal account. If you have one already, just send me theaddress to send it to, which is the email address you use for it oryou can send me a PayPal money request, so once i receive the detailsi will go ahead with the payment through PayPal and then i willcontact my shipping company after you get the payment. I will needyour home address for the Picked Up by the Shipping Company..

Még szerencse hogy mielőtt bármi adatot kiadtam volna neki , rákerestem a nevére a googleben. Ez a topik még nem egy embert meg fog menteni a csalástól.

oriontronic 2013.08.10. 13:05

Könnyen lehet írni olyan emailt, hogy úgy tűnjön mintha egy másik címről küldték volna, de a teljes fejlécet nézve (email header) kiderül ha ez történt.

A jelszavakat amúgy sem árt lecserélni néha, most legalább van rá indíték.Legyen minden fiókjához más, de ha ez semmiképp nem megy akkor legalább az email fiókokhoz ne használj olyan jelszót, amivel fórumokon vagy más, pl aukciós oldalakon regisztráltál.

Egy biztonságos és könnyen megjegyezhető jelszóra példa:HorgaszBOLTB4!jartam

Hosszú, tartalmaz kis/nagy betűket, spec karaktereket, számokat.

A hamis méleket jelöld/jelentsd be spamként.

Ha Western Unionnal kérik a pénzt 99.99% hogy átverés.

drotos5 2013.08.09. 18:32

Azt szeretném megtudni.Ha tudják az email. címet és a nevet akkor hozzá tudnak férni a többi adatomhoz?Be tudnak lépni az emailomba?Lehet butaságot kérdezek de nem szeretnék meglepődni.Ilyen címről jött az üzenet.

service.intl@secureroot.com

Ez volt az.Ennek az oldalán volt a PayPal üzenet.

Szilvia0801 2013.08.09. 15:17

drotos5!

Kb 2 perc, na legyen 5 perc egy e-mail cím létrehozása.Aki bedől az ilyesminek az meg is érdemli.Nem önre értem hanem általában.Tiltsa le a küldő címét vagy törölje a saját fiókját és hozzon létre egy másikat.Megspórol vele egy csomó idegeskedést.

Én pl. eleve nem nyitok meg ismeretlen maileket. Bontás nélkül kerül végleges törlésre.Azokon a maileken jókat nevetek ami úgy érkezik: 7 cm-rel nagyobb pénisz!Olyankor elgondolkodom mit kezdenék vele? :)

wers 2013.08.09. 14:59

szerintem kamu

Összevezetné, és csak a különbözetet utalná neked

drotos5 2013.08.09. 14:28

Ezt kaptam a PayPal tól.Ön szerint ez is csak egy kamú email?Erről a címről jött.

service@paypal.com. - Transaction Match Found - Awaiting Western Union Details(Transaction ID-KMM69870892V1725L0KM)

Powered by PayPal

Transaction Match Found !

Hello brigikar@freemail.hu,

Thank you for contacting us regarding your Transaction with Mrs Monika Kurz .The Transaction will appear as soon as the western union information is received from you,we have to follow this procedure due to some security reason. We want to Notify you that a payment of 1,340.00 EUR for a merchandise has been deposited into our database by Monika Kurz and is ready to be credited into your account, the Money was sent through the Service Option Secure Payment so that the transaction can be protected with adequate security measures for you to be able to receive your money. The International Agency Transfer Charges only accept payment through Western Union You have nothing to doubt about, You are safe and secured doing this transaction and your account will be credited immediately the western union receipt of 400.00 EUR is received from you. You need to understand the fact that you have to provide the fund from your own pocket and send it to the International Agency Transfer Charges, Then get back to us with the western union receipt for the verification and immediate remittance of your account.The conversion will also be made after payment is cleared.

So therefore, all you have to do now is to proceed to send the 400.00 EUR from your pocket through Western Union Money Transfer to the confirmed shipper address and make sure you contact us with the Necessary Western Union details so that we can verify it and then credit your account.

You are required to send the western union information as stated below.

(1) Sender's Name;(2) Receiver's Name;(3) MTCN;(4) Amount Sent;(5) Western Union Receipt.

We assure you that this is a safe and approved transaction and your account will be credited immediately we verify the Western Union details. You can contact us anytime if you have any question(s) about this transaction. We want you to understand that the money payment can't be reversed nor can it be canceled or split, so we assure you that you are 100% SECURED doing this transaction.

Once again be rest assured that you will have your Money, Once the Western Union Information is received from you for verification.VisaMasterCard American Express Switch and MaestroVisa Delta Visa Electron

drotos5 2013.08.09. 12:59

Egy ilyen emailt kaptam ismét.Hello Ákos Karsa

thanks for the mail i want you to know your money is in yourpaypal account but paypal will need to confirm that you have send the400eur to the pick up agent so paypal can release your money so i urgeyou to try and find the money and send it to the pick up agent causethe total cost of your money have been deducted from my paypal accountand send the money to the agent once the money is send to the agentsend the money details to paypal for quick activation of your accountwithout no delay as soon as possible and once the money is sent let meknow as soon as possible okay i wait to read from you soon?

>> Hello thanks for the mail i want you to know you will need to go and>> send the 400eur additional payment to the pick up agent and get back>> to paypal with the payment receipt that the money has been sent to the>> agent so paypal can release your money into your account without no>> delay so i urge you to proceed with the payment and send the money to>> the agent once the money is sent get back to paypal with the payment>> scan receipt for quick activation of your money into your account okay>> and once the money is sent to the agent let me know as soon as>> possible so i can contact the shipping agent as well okay i wait to>> read from you soon.>>>> Mrs Monika.

Licsino 2013.08.09. 12:01

Mónika, ne lepődj meg, akkor sem, ha mindenféle hülyeséget küldenek neked, nekem még kreált kamu Interpol felszólítást is küldtek, hogy küldjem az órát... ingyenes email címeket kreálnak bankok meg a rendőrség nevében és azzal ijesztgetnek. Aki nem jön rá, hogy ilyen címeket bárki tud kreálni és belemegy a csőbe annak annyi, úgy átvágják...Azt nem tanácsolom, hogy bosszantsd őket válaszolok küldözgetésével, ne legyenek még bosszúsabbak, inkább hagyd figyelmen kívül, had küldjék, majd megunják vagy pedig tényleg tiltsd le az email címet. Nem lesz belőle semmi bajod, ezek közönséges csalók. Tapasztalatból írom, engem is annyiszor megkörnyékeztek már, de én soha nem dőltem be nekik. Én előszeretettel szivatom őket, amennyire csak lehet, de ha megvannak nekik az adataid, számlaszám, inkább ezt ne tedd, szimplán hagy figyelmen kívül.

drotos5 2013.08.09. 11:31

Köszönöm.Ezt fogom tenni.Azt írta ez az illető hogy már átutalta a pénzt a PayPal ra.De megnéztük a PayPalt és nem volt rajta semmi.Pénzt nem utaltunk nekik és nem is fogunk.

Ez volt a címe.

Name : Michael AdebayoAddress : No 12 sotomi oke itunuCity : IbadanPostal Code : 23402Country : Nigeria.Ez az email címe.Mrs Monika Kurzmrsmonikakurz25@gmail.com

Köszönöm a segítséget.

Agent Cooper 2013.08.09. 10:53

Kedves drotos5!

Csak akkor lehet baja, ha fizet! Mert akkor azt a pénzt elbukta.Legcélszerűbb nem is válaszolni, illetve az e-mail címet tiltani.

Üdvözlettel: Agent Cooper

drotos5 2013.08.09. 09:45

Üdvözlöm.Egy olyan problémám lenne.Hirdettem egy motor kerékpárt.Egy jelentkező angolul irt hogy érdekli a motor.Pár levelezés után meg is egyeztünk,kicsit furcsa volt az egész.Irta hogy PayPal on keresztül fizeti és küld majd egy embert aki elviszi a motort.Jött is egy levél a PayPal tól de azon a szállítás költsége is rajta volt 400 euró.Ez már nem tetszett mert nem ezt beszéltük meg.Irtam neki hogy haggyuk az eladást mert nem így beszéltük meg az egészet,utána láttam csak a címet hogy Nigéria.Innen már tudtam hogy á verés,sajnos bedöltem.Pénzt nem kaptam a számlámra,de ő meg egyfojtába azt irja hogy küldjek el 400 eurót hogy fel tudjam szabaditani a pénzt.De írtam neki hogy már nem eladó a motor,de csak ír egy folytába.Ezt írta utoljára.

Hello thanks for the mail i want you to know you will need to go andsend the 400eur additional payment to the pick up agent and get backto paypal with the payment receipt that the money has been sent to theagent so paypal can release your money into your account without nodelay so i urge you to proceed with the payment and send the money tothe agent once the money is sent get back to paypal with the paymentscan receipt for quick activation of your money into your account okayand once the money is sent to the agent let me know as soon aspossible so i can contact the shipping agent as well okay i wait toread from you soon.

Mrs Monika.

Annyit szeretnék kérdezni hogy lehet ebből bármilyen problémám.Érdemes e vele foglalkozni.Vagy egy idő után megunyák az irógatást.Pénzt nem kaptunk a számlánkra,csak egy email címet és egy nevet adtam meg semmi mást.Köszönöm.

wers 2013.08.06. 13:54

„I AM INTERESTED ABOUT YOUR PROPERTY! IS IT STILL ON SALE?WHAT IS THE LAST PRICE”

Ezzel hogy csaltak ki belőled pénzt?

Licsino 2013.08.06. 11:38

Kedves Nightmare!

Ez még csak eszedbe se jusson, nem szabad ezekkel találkozni, nem szabad odamenni, mert ezek tényleg eltesznek bennünket láb alól.. érdemes utánanézni, mi történik azokkal, akik odamennek és találkoznak velük. Én is úgy tudom, hogy semmilyen mód nincs visszaszerezni tőle a pénzedet, azért is csinálhatják ezt bátran és ennyire nyilvánvalóan, mert Magyarországnak pl nincs együttműködési egyezménye Afrikával, így ezek bármit büntetlenül megtehetnek, nem lesz belőle ügy...Mekkora összegről van szó a te esetedben, mi történt pontosan? Leírnád egy kicsit bővebben? Vagy esetleg privátban? Nem tudom olvastad e, amiket én ideírtam, nálam is folyton próbálkoznak, de szerencsére én nem dőltem be nekik egyszer sem. Írj, illetve akármi kérdésed van, tedd fel.

nightmare 2013.08.03. 12:56

Nemrég egy nagyon jól megszervezett,őrült intelligensen kitervelt NIGÉRIAI CSALÁS áldozata lettem,sok pénzt csaltak ki belőlem,amiről tudom,hogy visszaszerezni már nem lehet.Csak azért írok ide,ha netán vannak még olyanok,akik hasonló kudarccal végződő tapasztalatokkal "gazdagodtak".Hülye voltam,naív,ostoba,lehet,hogy meg is érdemeltem.Figyelmeztetnék másokat is,ha netán az általuk feladott,megjelentetett hírdetésre valaki az alábbi angol szöveggel jelentkezne,hogy: "HELLO,HOW ARE YOU? I AM INTERESTED ABOUT YOUR PROPERTY! IS IT STILL ON SALE?WHAT IS THE LAST PRICE!stb."ENNEK MÉG VÉLETLENÜL SEM SZABAD BEDŐLNI!Az én esetem nagyon hihetőnek tünt,szinte hiteles,autentikus dokumentumokat kaptam email-ekben,summa summarum a 3 hónapig tartó ámítás végén kaptam egy hamisított,lejárt afrikai Visa kártyát,mely állítólag az ún.UBA (United Bank of Africa)által lett kiadva,de az én nevem alatt szépen látszódott egy másik név is,amit próbáltak lekaparni.De most már mindegy!Rengeteget szomorkodtam,elhanyagoltam a családomat,és még anyagi kár is lett.Tudom,hogy sokan azt fogják mondani,hogy meg is érdemeltem,ha ilyen hülye voltam,de most már nyiltan is beszélni akarok az egészről,mert nem tudom magamba tartani,ezért is írok most ide.Ha lenne lehetőségem,akkor néhányan összefognánk,és elmennénk Nigériába,felkutatni és felfedni ezeket a bűnözőket,de ilyen csak a filmekben van.Sokáig én is egy filmben éreztem magam,gondolván,hogy ezentúl már minden jobb lesz,ja,meg sok idő után elvihetem a gyerekemet tengerre,rendehozathatom a házam,stb......de tévedtem!

Agent Cooper 2013.08.02. 12:03

Kedves Joey24!

Ha a pénzt már átutalta és felvették, akkor már csak feljelentést tehet. Érdemes a feljelentést mielőbb megtennie, a feljelentéséhez csatolja a hirdetést, az elektronikus levelezést, az átutalási bizonylatot és minden más dokumentumot, ami a bűncselekményt bizonyíthatja.

Üdvözlettel: Agent Cooper

Joey_24 2013.08.01. 17:50

Internetes csalás áldozata lettem. Albérletet kerestem külföldön, és egy jó ajánlatra találtam. Megegyeztem a tulajjal, és úgy volt, hogy egy harmadik cégen keresztül bonyolítjuk a kaució és albérleti díj fizetést, de kiderült, hogy nem a cégtől kaptam meg a banki adatokat, csak egy nagyon hasonló email címről. Az átutalás megtörtént 2 napja (kedden) (1440€), van rá mód, hogy még visszaszerezzem ezt a pénzt?Mi a teendő ilyenkor?

Licsino 2013.08.01. 15:07

Most írtam választ úgy 2 órával ezelőtt, de annyival még kiegészíteném, hogy utánanéztem a neten, különböző angol nyelvű fórumokon és más országokban is kaptak borítékban levelet ettől az álügyvédtől, ugyanezzel a 2004 Tsunami sztorival, többek között Norvégiába is ment egy lakcímre ilyen levél.. csak tudnám mi alapján választják ki, hova megy a levél.. ez alapján gondolom, hogy nem baráti tréfáról volt szó.A másik, úgy tudom sosem a lakhelyükről, hanem netkávézókból stb. küldik ezeket a leveleket, tehát lenyomozhatatlan kiküldte.. bár érdekes a dolog, mert a cím amit meg megadnak valós, mert nyilván ha valamit elküldünk nekik,át fogják venni... így nyúlnak le, hogy ingyen akarják a terméket, szóval megkapják..csak tudnám milyen cím lehet az is, amit megadott, hogy küldjem az órát, mert gondolom nyilván nem a lakcíme...

Licsino 2013.08.01. 12:21

Kedves Agent Cooper, Oriontronic!

Nagyon köszönöm a hozzászólásokat, a segítséget és a hasznos tanácsokat.A borítékos levelemen semmi arra utaló jel nincsen, hogy a Magyar Posta kézbesítette volna. Feladó sincs rajta, csak a jobb sarokban egy matrica, hogy légi posta, "Postage paid GB" feltételezem Great Britain akar lenni, a magát ügyvédnek kiadó szemét ugyanis egy londoni címet, telefonszámokat meg elérhetőségeket adott meg, illetve narancssárga pontvonalak a matrica körül. De annak nyoma, hogy ez a Magyar Posta kezében járt volna, semmi nincs.Soha nem volt korábban dolgom semmilyen csalóval és természetesen én sem csaptam be soha senkit. Árulok is és vásárolok is a neten, de csak ellenőrzött megbízható helyről és soha semmilyen panaszom nem volt és fordítva, rám sem volt panasz, mint eladó. Nem értem..Az egész nigériai ügybe ezzel a levélszekrénybe dobott levéllel keveredtem bele, a benne megadott email címre a kamu címemről írtam, mintha bedőlnék, hogy meglássam, mi sül ki az egészből. Az nem lehetett egy hülye alak, mert a 3. levelem után nem jött több válasz, biztos kiszűrte, hogy csak játszom vele.. Aztán most az apróhirdetéseimre hajtanak..Én sem tartok a bosszútól, bár tudtommal semmi sincs, ami visszatartsa őket, sem attól, hogy átrázzák a fejünket, sem más bármilyen csalástól, ugyanis úgy tudom, hogy Magyarországnak nincsen együttműködési egyezménye Dél-Afrikával meg Afrikával együttvéve, gyakorlatilag ezek a tetűládák ezek szerint bármit büntetlenül megtehetnek, ebből az jön le nekem.... Ismerek egy magyar nőt, aki 1 millió, azaz egy millió Ft-o küldött nekik, mert hitelt akart felvenni és megbízott bennük... addig küldte nekik a pénzt, míg minden pénze el nem fogyott.. a hatóságok persze a füle botjukat sem mozdítják, mert nincs meg az együttműködési az országukkal..Pedig alaposan vissza akartam őket szivatni, nem egyszer emelt díjas szextelefonok, meg ezo tv emelt díjas számát adtam meg nekik, mintha az enyém lenne és ez sem esett le nekik... írtak folyton vissza, hogy nincs vonal illetve a szám érvénytelen... gondolom onnan hiába hívja ezeket a vonalakat, nem működik. Úgy tudom ezek az emelt díjas betelefonálós játékok is csak Romániából meg Szlovákiából hívhatók Mo.-n kívül.. Utána sem néztek ezeknek a számoknak, ennyire buták. Tehát okot végül is adtam nekik arra, hogy bosszúsak legyenek. Azt olvastam, ah berágnak, üres fenyegetéseket küldözgetnek stb. de szerencsére most csend van pár napja. Ez az utóbbi csinálhatott egy másik profilt amin írt egy másik termékemre, de visszaírtam és elhajtottam a frászba, azóta egyik profilról sem kapok üzeneteket..Nem tartok tőlük, bár annak koránt sem örülök, hogy a valós személyes adataim (név, lakcím) ilyen bűnözők kezében van.. és nem tudom, hogy kerülhetett hozzájuk. Akármennyire nyomozok, nem nagyon olvastam olyat, hogy itt Mo-n postaládákba kerülnének ilyen papíralapú levelek.Összegezve, jogilag, meg mindenféle értelemben véve, van mitől tartanom vagy származhat ebből az egészből bármiféle hátrányom? Köszönöm szíves segítségüket, szakértelmüket, eddigi válaszaikat is.

Agent Cooper 2013.07.31. 23:36

Kedves Licsino!

Nem valószínű, hogy a nigériai csalóktól tartania kellene:

Üdvözlettel: Agent Cooper

oriontronic 2013.07.31. 22:49

Ezek szerint sokkal jobban felkészült mint gondoltam volna, de úgy tűnik nem volt mindig elég elővigyázatos, hiszen valaki mégis megtalálta.Rengeteg apróság van ami a nyomára vezethetett, elég egyetlen hibát elkövetni és kitudódik a valós kiléte.

Pl kap egy mélt a valós címére mert gondolom így indult a dolog, amiben van egy link: http://csalas.hu/r465hz ahol egy űrlapot kell kitölteni.Vagy a link automatikusan kitölti a mél kliensben a subject mezőt is amiben egy egyedi kód van, ez alapján vissza tudják követni hogy eredetileg melyik emailcímre küldték a becsapós levelet amire ön a választ küldte, akkor is ha egy másik mélcímről válaszol.

Viszont egyáltalán nem biztos hogy egy régi csalója bukkant a nyomára, lehet hogy csak egy ismerőse akar önre ijeszteni, aki tud az ilyen dolgairól, vagy tök véletlenül találta meg egy ilyen levél, függetlenül az eddigi tevékenységétől.

A levél előtt volt magyar csalóval dolga?

Több úton is elindulhat:A levél szövegéből ragadjon ki jellemző szövegrészeket és keressen rá neten, hátha kapott más is ilyet, ha nem akkor a szöveget tegye fel olyan weblapokra ahol csalók adatait gyűjtik (van 2-3 magyar is), hátha visszajelez egy áldozat, vagy rátalál mielőtt bedőlne.

A borítékról is biztos ki lehet deríteni hogy bedobták, vagy a posta kézbesítette ki, a postán, vagy fórumokon egy szkennelt kép alapján biztos többet tudnak mondani.

Az élő címeket (meg telszámokat és emailcímeket) adják veszik az alvilágban, könnyen elképzelhetőnek tartom hogy ha egyszer válaszolt egy csalásra, akkor az email címe felkerül egy olyan listára is ahol azokat tartják számon akik bedőlnek az ilyesminek, innentől még több levelet is kaphat, kecsegtetőbb célponttá válik.

Egyébként az ilyen kézzel fogható levélszemétnél is vissza lehet vágni a csalónak, pl ha előre fizetett válaszboríték van benne, ebből össze lehet gyűjteni minél többet a környékről, lépcsőházakból, ismerősöktől, majd visszaküldeni mindet, hadd fizesse a költségeket meg töltsön időt a levelek szortírozásával, olvasásával, válaszolásával.

Kis összefogással eredményesen fel lehetne lépni a netes csalókkal szemben, pár ügyes hekker kellene akik ki tudják deríteni a csaló IP címét és be tudnak jutni a gépébe, ahol csak lehetne találni pár személyes adatot ami alapján már be lehet azonosítani őket ha már a hatóság nem működik közre benne, vagy más módon kihasználni a helyzetet, például visszalopni a kicsalt pénzt, vagy bizonyítékokat gyűjteni az eddig elkövetett csalásairól és átadni a rendőrségnek, de ez persze mind törvénytelen és büntetendő lenne.

Licsino 2013.07.30. 14:22

Kedves Oriontronic!

Azt elfelejtettem a tegnap esti hozzászólásomban leírni, hogy természetesen én is gyártok kamu email címeket, kamu nickneveket, soha nem a saját, valós, általam napi rendszerességgel használt címemről küldöm nekik az üzeneteimet, ennyire idióta azért nem vagyok. Megcsináltam egy címet kamu névvel, mikor bankszámlaszámot kérnek nem létező banknevet adok meg nem létező számlaszámmal.. (na persze, mert ezek ki akarják fizetni a terméket, igaz? ugyan már...) Tehát arra mindig is ügyeltem, hogy ami infot magamról kiadok, az mind kamu. Ebben az esetben csak nem tud rólam infokat gyűjteni, nem igaz?Illetve annyi, hogy az a...d.hu ingyenes hirdetési oldalon egy mobilszámomat kiírtam, ami titkosított,t tehát tudakozó nem adja ki, de ezek olyan idióta, béna csalók.. hogy kérték a számomat, hogy adjam meg.. megadtam nekik nemlétező kamu számot, folyton írtak vissza, hogy nem csöng ki meg ilyenek... bénák....persze arról a mobilszolgáltatónál intézkedtem, hogy minden emelt díjas szolgáltatást kapcsoljunk ki, illetve a hívásszűrőt is elintéztem, hogy ne tudjanak külföldi számról zaklatni (mivel senkim sincs külföldön, nem várok külföldi hívást). Ebben az esetben mi a helyzet? Csak nem történik semmi... Köszi a segítséget.

oriontronic 2013.07.30. 13:12

PinkiePie:Ha lehet róla negatív véleményt adni (mint pl a vaterán) akkor hagyjon. A telefont meglehet próbálni eladni, valószínűleg jobban jár így mintha jogi útra terelné a dolgot, úgy évekbe telhet és viszonylag kis összegről van szó.Vagy "zaklassa" az eladót hátha megtörik.

Licsino:Ha felkelti egy csaló érdeklődését, (pl mert válaszolt a levelére) akkor a csaló rákereshet az email címére, nick nevére a neten, összegyűjti milyen mélcímek, telszámok, nicknevek kapcsolódnak még önhöz, átnézi a fórumhozzászólásait, hirdetéseit stb. Vagy hozzájutott egy olyan oldal adatbázisához ahol megvoltak adva az adatai (pl feltörte egy webshop honlapját, vagy éppen a webshop adta el az adatait). Egy átlagos nethasználót hamar be lehet így azonosítani.

Elég nagy bosszúságot okozhat egy csaló akkor is ha csak a neten keresztül ismeri, extrém esetben börtönbe is juttathatja az áldozatot de ez nem jellemző a csalókra. Ők általában csak a pénzt tartják szem előtt, ha nem jön össze akkor továbbállnak egy másik áldozatra.De ha nagyon felidegesít valakit akiről gyakorlatilag azt sem tudja kicsoda és valószínűleg a rendőrség sem tudná kideríteni, míg a csaló mindent tud magáról akkor komolyabb baja is lehet belőle, még ha nagyon kicsi is az esélye.

Ha érdekli a dolog akkor képezze tovább magát (pl http://www.419eater.com/…/baiting.htm), és ne olyan mélcímről szívassa őket ami a valós kilétéhez köthető.

Gergőius:Én csak annyit tudok mondani hogy be kell menni a rendőrségre megtenni a feljelentést.Ha a csaló ilyen beszédes tud lenni a telefonon, akkor érdemes lehet felvenni egy okos telefonnal (könnyen, ingyen megoldható)

Véleményem 2013.07.30. 03:41

PinkiePie

Tanuló pénz volt...

Gergőius 2013.07.29. 23:28

Tisztelt Hölgyem, Uram!

A segítségét szeretném kérni internetes felületen történt vásárlással kapcsolatban. Az eladó az aukciós oldalon eredetiként feltüntetett festményt árult, adott el. Az adásvétel létrejött, ezt követően később kiderült, hogy a festmény nem felel meg a leírásnak, nem eredeti.Ekkor az eladóval telefonon történő beszélgetéskor kiderült, hogy ismerte a kép eredetét, így rosszhiszeműen eljárva, kárt okozott a vevőnek, amit nem akar téríteni.

Milyen törvényi szabályozás vonatkozik erre, milyen büntetőjogi következménye lehet az eladóra nézve? A vevő mindezt hogyan érvényesítheti?Ptk, Btk melyik §-a szabályozza az ügyet?

Válaszát várva,Köszönettel,Gergő

Licsino 2013.07.29. 23:25

Kedves Fórumozók, Kedves Hozzáértők, Kedves Mindenki!

Nekem az ún. 419-es nigériai csalókkal van rengeteg bajom és már kezdek is tartani tőlük, de tényleg. Az egyik az, hogy közismert magyar hirdetőoldalakon hirdetgetem a magam és családom dolgait, amik már nem kellenek.. (órák, autó alkatrészek, stb.) Már hozzá vagyok szokva, hogy az utóbbi időben 95%-ban ezek a nigériai (vagy akármilyen) mocskok írkálnak, persze angolul, hogy 'hey mi az utolsó ár, euroban ..' stb. Hobbimmá vált, hogy rendszeresen én kezdem el őket bosszúból szivatni, sokszor annyira idióták írnak rám, hogy észre sem veszik, hogy 2 hete szivatom őket azzal, hogy úgy teszek, mint aki bedőlt nekik, és játszom a bénát meg folyton akadékoskodom. Aztán mikor úgy hozza a helyzet, hogy nem tudom, mit lépjek már, jó durván beolvasok nekik és közlöm velük, hogy az első perctől fogva (vissza)szivatom őket..A másik viszont, hogy néhány hónappal ezelőtt kaptam egy levelet.. rendesen,papír alapon, postai úton, megcímezve ahogy azt kell a postaládába. A levél tartalma röviden, hogy *né Vilmos nevű 'rokonom' a családjával együtt szörnyethalt a 2004-es Tsunami katasztrófában és persze közel 9 milla Usa dollár maradt utánuk valahol egy biztonsági társaság őrizetében.. ő, az "ügyvéd" pedig engem talált meg, mint legközelebbi rokon..A levél elméletileg légipostával jött külföldről, de a család és ismerősök gyanakodnak, hogy nem külföldről jött, mert az ablakos boríték magyar termék.. a másik pedig, semmilyen Magyar posta kezelés nyoma nem látszik róla.. Honnan van meg a címem? Ki írta ezt a levelet? Ki dobta be a levélszekrényembe?Nem tudom van e egyáltalán összefüggés az állandó email-ekkel, meg a hirdetéseimre történő üzenetekkel, valamint a levélszekrényembe dobott levéllel kapcsolatban, de mindenesetre nagyon aggaszt, hogy a nevem, címem ilyen bűnözők kezében van.. Honnan jutnak egyáltalán hozzá? Aki ért a témához, mondja már meg, kell, hogy aggódjak emiatt?? Származhat bármiféle bajom pl hogy visszaszivatom őket, mikor be akarnak palizni? Mit lehetne tenni? Van valakinek valami jó tanácsa? Ügyvéd urak?

noname1977 2013.07.24. 10:18

Kedves Kőbeíró!

Nagyon köszönöm a széles körű tájékoztatást, és a számomra is értelmezhető részletes leírást!:)

Hogy fellebbezésnek van-e helye, azt majd otthon tudom megnézni, jelenleg nincs nálam a határozat.Természetesen nem nyelem le a BK-t, így ha a határozat szerint lehetőségem van, akkor pótmagánváddal fogok élni!

Iratbetekintésen nem voltam, így semmit nem tudok a nyomozásról.Csak annyit, hogy áprilisban tettem meg a feljelentést, és kb. 2 hete jött postán a megszüntető határozat.Sajnos a rendőrség ismeretlen elkövető ellen szüntette meg a nyomozást...Én konkrét személyt neveztem meg a feljelentésnél (mindkét esetben), de közel sem biztos, hogy úgy is hívják az illetőt, amit nekem megadott nevet.De számlaszám alapján utána tudtak volna nézni az illetőnek, nem?Vagy 40.000 és 35.000 ft csak úgy "elveszhet"??

noname1977 2013.07.24. 10:02

Kedves Agent Cooper!

Köszönöm válaszát!Sajnos a 8 nap már eltelt, igen...Így az ügyészség már biztosan elutasítaná az indítványomat ha panasszal élnék a megszüntetés miatt?

Köszönöm előre is a segítséget!

Agent Cooper 2013.07.24. 07:57

Kedves noname1977!

A nyomozást megszüntető határozat ellen panasszal lehet élni, viszont feltételezem, hogy a jogorvoslatra rendelkezésre álló határidő (8 nap) már eltelt.

Üdvözlettel: Agent Cooper

Kőbeíró 2013.07.23. 17:35

A nyomozást megszüntető határozat ellen fellebbezésnek van vagy nincs helye a szövegezés szerint?

Ha van, írsz az ügyészségnek - lehetőleg határidőn belül - indokaidat szépen felsorolva.

Ha nincs, de nem nyeled a BK-t, pótmagánváddal mehetsz bíróságra feltéve, ha ismered a tettes valódi kilétét.

Ha nem és nem hívtak a rendőrök iratbetekintésre, akkor szaladj el gyorsan és nézd át a keletkezett infokat.

Ha voltál, akkor tudsz mindent, akár azt, hogy nem találták meg az illetőt.

Ha ez egy belföldi bankszámla, akkor gyanítom, hogy van neki élő gazdája is.

HaJrá!

noname1977 2013.07.23. 14:10

Köszönöm az okítást!

De segítségért jöttem erre a fórumra, és nem azért, hogy elmondják mit mivel keverek!Ha jogász lennék, biztosan nem keverném a dolgokat!

Aki tud segítsen, légyszi.De ne abban, hogy elmondja mik a hibáim...

Milyen lehetőségeim vannak még, hogy vissza kaphassam a pénzemet????

Köszi előre is!

Agent Cooper 2013.07.23. 09:21

Fölösleges várni.

A. C.

Vektor73 2013.07.21. 09:15

Tisztelt Fórumozók!Történetem a következő. Rám írt az Apród-ról egy regisztrált felhasználó, hogy az egyik eladó termékem érdekelné cserébe az Ő termékéért. Mivel nekem pont jókor jött, mert szükségem lett volna a termékére, igent mondtam! Ez nagy hiba volt! A hirdetéseinek mennyiségét és minőségét elnézve nem gondoltam, hogy jómagam is áldozattá válok! Már az első kapcsolatfelvételnél írta, hogy nem küld semmit előre mert már verték át így, naivan azt hittem, hogy becsületes üzleti partner. Én másnap elküldtem a cserére szánt termékeket( kb.10ezerFt értékben+posta ktg.)amit rá két napra már a saját oldalán árult tovább!Ez kb. egy hete volt, azóta nem válaszol a megkereséseimre! Amit tudok róla:A pontos postai cím, név (ide kellett küldenem a csomagot) Az apródon használt felhasználónév: churakbay volt amit pár napja megváltoztatott: kabalapasika névre!Napi szinten küldöm neki az üzeneteket, hiába.Megvan az összes levelezés, üzenet, postai feladószelvény, IWIW és Facebook elérhetőség.Ezekkel már mehetek feljelentést tenni, vagy várjak még?Előre is Köszönöm a segítséget!

Agent Cooper 2013.07.17. 15:59

Kedves angry!

Reméljük, hogy jó kezekbe kerül az ügy!

Üdvözlettel: Agent Cooper

Kovács_Béla_Sándor 2013.07.17. 12:39

De csúnyán kevered a polgári jogi követelést a büntető eljárással. És úgy általában sem érted, mit olvasol. A nyomozást megszüntető végzésben ott kell lenni, mi a megszüntetés indoka.

Ja, és nem neked kell nyomozni.

noname1977 2013.07.17. 11:29

Tisztelt Ügyvéd Urak!

Korábban írtam már internetes csalás( szbálysértési kategória) miatt!egy alkalommal 40.000 ft, másik alkalommal 35.000 ft-al károsítottak meg!

Feljelentést tettem a rendőrségen, de pár napja megjött a rendőrségi határozat, és megszüntették a nyomozást!!??????

Tehát semmit nem sikerült kideríteniük??? Vagy mi az hogy megszüntették???

Van e arra mód, hogy valahogy visszakapjam a pénzemet?

Utaljak az akkor megadott számlaszámokra pár száz ft.-ot úgy, hogy bemegyek az adott bankba, így kideríthetem a valódi nevet, és úgy tegyem meg a feljelentést??Mert így a rendőrségnek azt a nevet tudtam elmondani, amit a csaló megadott, és ami valószínüleg nem fedi a valóságot....

Vagy a csaló települése szerinti jegyzőt keressem meg hivatalos úton???De ő mi alapján indítja meg a fizetés letiltást ???( mert állítólag már megteheti)Mit tegyek???75.000 ft-ról van szó, ami most nagyon jól jönne!!!!

Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

angry 2013.07.16. 21:04

Kedves Agent Cooper!Ma megtettem a feljelentést 3 A4-es oldal terjedelműre sikerül megírni a legapróbb részletekig mindent beleírtam, sajnos hangfelvétel nem készült, majd meglátjuk mi lesz. Köszönöm a válaszát.

donau 2013.07.16. 09:06

Tisztelt Jogi Fórum

2009-ben egy családtag kérésére feltettem két telefont a Vatera internetes aukciós oldalra amik el is keltek a két telefon kb összesen 150 ezer forintért. A családtag nem küldte el a telefont és engem feljelentettek. Voltam a rendőrségen ott jegyzőkönyvet vettek fel .Az eljárást egyszer már megszüntették majd újra kezdték azóta eltellt három év én akkor kértem közvetítő segítségét és a károsultnak felajánlottam egy magasabb sértékű saját tulajdonú telefont.Én azóta külföldön élek természetesen a hatóságokkal közöltem az elérhetőségemet és kaptam ismét egy levelet , hogy a nyomozást sokadjára is meghosszabbították. Kérdésem milyen büntetésre számíthatok és hogy meddig zaklathatnak még. Válaszukat előre is köszönöm

Agent Cooper 2013.07.16. 00:07

Kedves angry!

A két darab telefonszám bőven elég a feljelentéshez. Viszont ahhoz, hogy a bűncselekményt bizonyítani lehessen, mindenképpen jól jönne ,ég valami, mondjuk ha lenne pár hangfelvétel, az mindenképpen segítene...

Üdv: Agent Cooper

angry 2013.07.11. 18:37

Tiszteletem!Nem is tudom, hol kezdjem, meglehetősen óvatos ember vagyok, nehezen bízok meg bárkiben mostanában, de ennek ellenére hibáztam.Történetem a következő: internetes hirdetési felületeken eladásra hirdettünk haszonállatot. Nem volt túl sok komoly érdeklődő, de volt egy "úriember" - így hívott minket telefonon, hogy kedves uram így-meg úgy.. - aki szerette volna magáénak tudni az állatot, neki 100%-osan kell, de arra kért minket, hogy vigyük el neki, azt is mondta, hogy adjunk számlaszámot és ő el is utalja nekünk az árát előre, csak vigyük el. Nem fogadtuk el az előre utalást, átgondoltuk és arra jutottunk, hogy ha ennyire szüksége lenne neki rá akkor miért ne vihetnénk el neki -bár ilyenre még sosem volt példa, mert aki szeretett volna valamit az eljött és megnézte élőben is- hiszen veszíteni valónk nem volt (úgy gondoltuk) max kirándulunk egyet és ha nem kéri akkor hazajövünk. Egy órányi autóútra volt tőlünk a cél és mikor odaértünk felhívtuk, merre menjünk, monda kér 20 percet és elénk küld valakit, aki meg is érkezett, mi pedig mentünk utána. Elértünk egy olyan helyre, amit senkinek sem kívánok - nem volt kietlen, sőt.. - beálltunk egy ház udvarára, ahol rögtön becsukták utánunk a kaput, kedvesek voltak és lepakoltunk. Utána át kellett menni egy másik házba - nem messze ettől, mert ők nem itt laktak és ott intéződött volna az anyagi oldal. Párom bement és kb 15 percet volt bent, majd kijött és eljöttünk, vissza sem néztünk csak nyomta a gázt. Közben párom elmondta, hogy nem a teljes összeget kaptuk meg, hanem csak a 30%-t, mert nem volt náluk pénz. Mesélte, hogy míg bent volt felhívtak valakit, akitől a vevő megkérdezte, hogy mennyi pénz van nála -átadták a telefont páromnak is, hogy ő is beszéljen vele- mondta, hogy van, de kb csak 2 óra múlva tudja odaadni, mert éppen úton van abban az irányban ahonnét mi is jöttünk. Megbeszélte vele hogy ha mi hazaérünk rácsörgünk és majd találkozunk. De itt már eléggé kellemetlenül éreztük magunkat. Hazaértünk hívtuk, a válasz: még tárgyalok, majd hívom (ez volt este 9-kor), fél 11-kor újra hívtuk, a válasz ugyanaz. Idegesen megpróbáltunk lefeküdni, a párom magát okolta, hogy miért nem volt óvatosabb, és hogy a családja szája elől vette el a falatot így (eléggé kellett volna az a pénz, amit ezért kaptunk volna, szomorú, de ez van) fiam(15 éves) álomba sírta magát, mondván, hogy lehetnek ilyen szemetek, hogy másnak a munkájából előteremtett javait csak így elveszik, dühös volt, nagyon. Sajnálom magunkat, de összeteszem a két kezem, hogy épp bőrrel megúsztuk, mert míg a párom az anyagi dolgok miatt bent beszélgetett velük, én kint rendesen féltem, nehogy baja essen, hiszen ebben a környezetben, ahol voltunk a vitákat erőszakkal szokták rendezni. Tény, hogy végig nagyon udvariasak, segítőkészek voltak velünk. Ma reggel hívták a páromat, hogy nagyon sajnálják a tegnapi dolgot és hogy ne tegyünk már semmit (gondolom ne szóljunk a rendőrségnek) mert szégyenlik magukat e miatt és le fogják rendezni csak a nyugdíj megérkezzen. Én már nem hiszek a jó végkifejletben, nem tudom, hogy merjek-e feljelentést tenni, mert elég sok félmeztelen, kigyúrt csávó volt körülöttünk, akikből semmi jót nem nézek ki, félek hogy bosszút állnának (bár nem fenyegettek)Nem szeretném, hogy megtudják pontosan hol is lakunk, féltem a férjemet, a gyerekemet. Bár az eszem azt diktálja, hogy ezt nem szabad annyiban hagyni. Nem tudom mitévő legyek, a félelmem erősebb.Tudom, megfontoltabbak lehettünk volna, de minket a segítő szándék vezérelt, a pénz pedig jól jött volna. A jog milyen lehetőséget ad a felelősségre vonásra, mit lehet ilyenkor tanácsolni, a vevő nevét elfelejtettük (a sokk hatására) csupán 2 db telefonszámunk van és az emlékeink, amik teljesen élénken élnek bennünk. Kemény munkával, tisztességes szándékkal ide jutottunk. Szégyenlem.

Agent Cooper 2013.07.05. 01:10

Kedves Geri80!

Ha ebből feljelentés lesz, akkor nagy valószínűséggel gyanúsítás is lesz csalás vétsége miatt. Sajnos a védekezése kevéssé hihető (én biztos nem enném meg!).Ha nem lesz feljelentés, akkor megúszta, de azért ilyet máskor ne csináljon.

Üdv: Agent Cooper

Geri80 2013.07.04. 08:04

Tisztelt Kea4!

A németországi címemre írtak, és németül. Megmutattam egy német felettesemnek, és egy magyarnak, aki perfekt tud németül. Ők olvasták a levelet, és mondták, hogy ez egy internetes oldal éves belépési díja. Láttam már ilyet magyarországon, de ott nem kaptam addig belépési jogot még nem fizettem, nem hogy fordítva... Voltam az itteni internetszolgáltatómnál is, hogy az IP cím alapján meg tudnak e engem keresni, de azt mondta az nem olyan egyszerű dolog. Nem mondom hogy nem volt benne a szövegbe , hogy 240 eurót kell fizetni, de hogy nem volt egyértelmű az biztos. Köszönöm válaszát

kea4 2013.07.04. 00:43

Kedves Geri80!

Nem értem. A németek az itthoni címedre írtak magyarul? Mert ha az oldalt nem érted, akkor a német felszólító levelet biztos jól értelmezted?

Alapszabály, hogy a nem ajánlott levelet nem kapja meg a címzett (csak ha ő maga akarja). A sima levélbeni felszólítás azt látszik sugallni, hogy ők maguk sem bíznak a sikerben, hiszen még a későbbi esetleges eljáráshoz szükséges ajánlott díjat sem reszkírozzák meg.

Hogy milyen eljárást mennyire feszeget az oldal üzemeltetője, nem tudhatom.

De azt igen, hogy ha fizetési kötelezettség merül föl, akkor arra nagyon világosan föl kell hívni a figyelmet, és azért egy EUR 240 szövegelemnek a német szövegkörnyezetben is fel kellene tűnnie. Ha ilyen nem volt...

Ezen túlmenően: egy mezei regisztrációs űrlap kitöltése nem keletkeztethet fizetési kötelezettséget, már csak azért sem, mert tele van a net regisztrációs űrlapokkal, ingyenesen. Föl sem kellene tételezni, még a lehetőségét sem.

Üdv:KEA.

Geri80 2013.07.03. 01:33

Tisztelt jogi fórum!Németországban dolgozom és az interneten kerestem akciós telefont. Az online-businessportal.de honlapjára jutottam el ahol először meg kellett adnom nevemet itteni címemet és e-mail címemet a regisztrációhoz. Persze mikor beléptem már láttam, ez valami pénzfeltöltős átverés és nem foglalkoztam vele, azonban minap jött 2 levél egymás után melyben felszólítanak fizessek be 240 eurót 5 napon belül. Sajnos nem tudok jól németül és nem értettem mindent az oldalon, de az lehetséges hogy egy bizonyos apró betűs rész kipipálásával - ahol esetleg beleegyeztem hogy valami szolgáltatásra fizetek - nekem kötelességem lenne fizetni? IP cím alapján megkereshetnek? A net az én nevemen fut itt. A levél nem ajánlva jött és nem is volt se aláírva se lepecsételve,

Marteen911 2013.07.02. 18:31

Üdv!

Segítséggel fordulok hozzátok!A napokban megkárosított az apród.hu hírdetési portálon mucikaa alias szabina01222 felhasználó 3000Ft-al.egy samsung corby telefont hirdetett, banki átutalást kért majd azt igérte feladja a postán a telefont.amint a pénzt megkapta törölte magát az oldalról. volt több hírdetése pl huawei u8500 telefon 6000ért vagy cmeha smena symbol fényképezőgépek 5000/db...feltehetőleg ugyanez a samsung corby telefon volt feltéve június 10-én 2000-ért kis szabina néven...Erste Bank Zrt. számlaszámot adott meg Nyerges M. (nő) névre szól.számlaszáma: 11991119-97391498-00000000A mai napon feljelentést tettem ellene,további károsultakat keresek.További infókért keressetek!Köszönöm segítségetek!

marko12 2013.07.01. 22:06

Biciklifg!

Mindenképp érdemes feljelentést tenned, mivel, ha jól tudom, 50E Ft feletti érték esetében már bűncselekményről, nem pedig szabálysértésről van szó, szóval a bankok is azonnal kiadják a bankszámlaszám alapján a tulajdonos adatait. De ha feljelentést teszel, fontos, hogy ismeretlen személy ellen tedd, mert lehet, hogy tök kamu nevet adott meg!

Biciklifg 2013.06.29. 05:21

62000 Ft. -ért vettem volna egy Solex motort és alkatrészeket (Apród), amit át is utaltam, de csak kis értékű alkatrészeket kaptam és egy hete levélre sem válaszol. Mi az esélyem, megéri -e ennyi pénznél az eljárásokat csinálni? Köszönöm.

ObudaFan 2013.06.28. 10:58

A rendőrségen lehet feljelentést tenni. Ide viszont nem igazán célszerű kiírni mások személyes adatait.

tavirozsa7 2013.06.27. 12:57

Tisztelt Jogász!

Internetes csalás miatt írok. Nem tudom mit csináljak?

Rendeltem egy padot Szabó Dezső András - asztalostól, előre átutaltam a vételárat és nem küldte a megrendelt terméket!Többszöri megkeresésem után sem hajlandó elküldeni!

A csaló adatai:Szabó Dezső AndrásCím: 5465 Cserkeszőlő, Zöldmező u. 13.

Web: http://deskeasztalos.uw.hu/http://deskeasztalos.boltaneten.hu/

Legyenek szívesek segíteni!Köszönettel: Anonym

Könyv 2013.06.12. 12:58

horvathpeti1993!

Megnéztem az Apród-ot, ott külön felhívják az emberek figyelmét, hogy ne utaljanak előre és egyáltalán: legyenek óvatosak!

Te nem voltál az.

Elemi dolog, hogy előre nem fizet ki semmit az ember.

A mai világban annyira óvatosnak kell lenni, hogy szinte már nem is lehet nyugodtan és bizalommal élni. Sajnos, ez van.

Agent Cooper 2013.06.12. 11:52

Kedves horvathpeti1993!

Be kell ballagni a lakóhelye szerinti rendőrkapitányságra és jegyzőkönyvbe kell mondania a panaszfelvevőnek a történetet. Célszerű a hirdetésről, a banki bizonylatokról és az e-mail üzenetváltásról nyomtatott másolatot vinni.

Üdv: Agent Cooper

horvathpeti1993 2013.06.07. 13:58

Szeretnék Üdvözölni Mindenkit!

Olyan segítséget szeretnék kérni Önöktől, hogy több, mint valószínűleg én is internetes csalás áldozatává váltam. 3 és fél hete az aprod.hu oldalon kinéztem egy használt táblagépet. Az úriembernek a neve és a telefonszáma volt kint, illetve a városa az oldalon. Telefonon felvettem vele a kontaktust. Lediktálta a számlaszámot, nevet és utaltam. A megjegyzés rovatba beírtam miért utalom a pénzt. 1 hétig Könyörögtem neki, hogy írja le a postai szelvényszámot de mindig lerázott valami indokkal. Ezt követően 1 hét múlva rákérdezek, közli velem, hogy amit mondtam neki cím nem létezik... Pontosítottuk a lakcímet és állítása szerint feladta. Eltelt még egy hét és nem jött semmi. Kezdtem pipa lenni, mert ekkor is valami indokot nyomott. Aztán mondtam neki, hogy utalja vissza a pénzt. Erre azt mondta: jó. 3 napot vártam nem érkezett tranzakció. Ezután megint ráírtam, erre annyit mondott, hogy pénteken utalja a pénzt. A pénz most sem érkezett meg. Ezt követően körülnéztem más hirdetésekben stb és találtam egy email címet a megadott telefonszámhoz. Ráírtam erre az email-re ahol kiderült, hogy az úriember keresztneve nem is az, amit meg adott a hirdetéseknél, de a bankszámla tulajdonos nevével megegyezik. Hova kell és melyik hatósághoz kell ilyenkor fordulni és mit tudok tenni? A válaszokat köszönöm!

Agent Cooper 2013.06.06. 11:28

Kedves dácika1985!

A kárértéktől függ, hogy amit elkövetett, az vétségnek vagy bűntettnek minősül. Mivel több személy sérelmére követte el a csalást, ezért az biztosnak látszik, hogy ez bűncselekmény és nem szabálysértés (az üzletszerűség minősítő körülmény).Sajnos nem csak a mostani büntetését, hanem azt is le kell töltenie, ami még vissza van az előzőből. A letöltendő szabadságvesztés szinte biztosra vehető.

Üdv: Agent Cooper

Véleményem 2013.06.05. 17:52

dácika1985

Talán eleget kap ahhoz, hogy ne csinálja többet ezt. Ha csinált már ilyet, akkor nem ismeretlen az ügy neki, tudja mi lesz a menete. Ugyan az lesz valószínű mint amiért már ült egyszer, csak most már vissza eső lesz és több letöltendőt kap remélhetőleg.

Nem tudom minek kérsz segítséget, hisz ugyan abban a cipőben jár mint ezelőtt, ahogy írod. A lényeg, hogy többet fog ülni ha minden jól megy most.

dácika1985 2013.06.04. 18:22

SEGÍTSÉGET KÉRNÉK!!

Az egyik kedves ismerősöm csalásba keveredett,ismét...Tavaly novemberbe szabadult,feltételesen. Majd újra neki állt,most kb. 20 feljelentés van ellene. Most ez már büntett,vagy vétség? Kb mennyit kaphat? Ez milyen büntetési tétel? Légyszi segítsetek!!!!

AudistaA4 2013.06.04. 17:12

Tisztelt Oskan!

a cím kamu.van nekem ott ismerősöm,de az épület önkormányzat tulajdona volt most meg vadász múzeum.remélem tudtam segíteni.csalással kapcsolatosan még facebook.hu oldalon keresd a svindlerek listája oldalt.ott még tudnak hasznos infót adni.

Norby092 2013.05.22. 23:23

Sziasztok! Januárban vettem a vaterán Xbox 360-at, előre utalás.. külföldről érkezett volna, persze úgy hirdették, ha nem jön meg időben a gép, vagy valami probléma van vele akkor visszafizetik a pénzt. Január 31-énkifizettem a termék + posta ktsg árát,majd vártam március 15-ig, hátha megérkezik a termék. Kértem a pénzvisszafizetést, majd itt egy törvényre hivatkozott, mely szerint 30 napja van az eladónak visszafizetni a pénzt. Igérgetett igérgetett... mostmár több mint 2 hónapja várom a pénzemet.. KERESNÉK MÁSOKAT IS AKIKET ÁTVERTEK!ADATAI:

Kovács Norbert, vagy Gyalog Dóra Viktória

Számlaszám:OTP11773456-00904997

Lakhely: Mezőtúr

Van egy telszámom is :30/3618380

Ha valakit még átvertek, kérem jelentkezzen!

surmi 2013.05.21. 15:01

Károsultakat keresek, az apródon Kiss László és Hajdú István néven Iphon 5 32gb telefont árulnak egy telefon szám tartozik a nevükhöz de más településsel. sajnos nekem 105000ft-omba került ez a csalás.Megtettem a feljelentést de más károsult is kellene.

jani10 2013.05.21. 11:35

Az Uinvestről jókat írnak pl: Dávid de valójában 4 hónapja átutaltam az általuk megadott számlára 1000 usd de állítólag nem kapták meg azt írják.A bankom sem tudja a pénzem visszakérni. Mit lehet tenni?ÜJani

oriontronic 2013.05.17. 01:25

"Szeretném megkérdezni, hogy ennyire nyilvánosan lehet csalni az interneten?"

Hát még újságban, tévében, vagy személyesen.

Fel kell őket jelenteni.

tollpihe 2013.05.15. 23:38

Tisztelettel köszöntöm a Fórum olvasóit!Segítséget szeretnék kérni, mivel sajnos regisztráltam a VIP és YessPlus oldalon, valamint befizettem a kért összeget, amire 100 %-os pénzvisszafizetési garanciát vállaltak amennyiben 5 hónapon belül nem sikerül pénzt keresnem. E-mailben, ajánlott levélben, valamint telefonon számtalanszor felhívtam őket, ahol ígéretet is kaptam. Most ott tartok, hogy megszüntették a telefonkapcsolatot, valamint egyik levelemre sem kaptam választ.Szeretném megkérdezni, hogy ennyire nyilvánosan lehet csalni az interneten?

Válaszukat köszönöm!

sasafu 2013.05.11. 20:15

szerintem az is csalás,ha a leírás nem egyezik a küldött termékkel,epcikéhez hasonlóan és is rendeltem egy telcsit a vaterán,ami a képeken jól mutatott,aztán kaptam egy 0 perces aksival rendelkező lepukkant,csupa karcos valamit,ezek után amikor megreklamáltam,hogy visszaküldöm(a kézhezvétel másnapján) ,mert ez egy sz....r.azt a választ kaptam,hogy nem veszi vissza ,mert nem vállalt rá garanciát.

oriontronic 2013.05.07. 18:38

Még ha nem is telefonszám alapján, de bankszámlaszám alapján könnyen eljuthatnak a csalóhoz.

Agent Cooper 2013.05.06. 12:07

Igen, nagy eséllyel megtalálja a rendőrség az elkövetőt, mert ezek jól nyomozható ügyek.

Üdv: Agent Cooper

Oskan 2013.05.03. 23:27

és a telefon számmal mi a helyzet?és ha feljelentem.akkor a rendőrség letudja nyomozni az illetőt?

Spas12 2013.05.03. 23:12

Sajnos ebből a szempontból Balkán vagyunk. Sztori:

Én pár éve vettem az ebay-en fényképezőgépbe memóriakártyát egy németországi (ottani török) eladótól. Pár hét után a kártya beadta a törülközőt.Írtam a töröknek, hogy a kártya kaputt, küldjön már másikat gariban. A török visszaírt, hogy küldjem meg neki az elromlott kártyát és küld egy másikat.

Így is tettem, bár gondoltam, na, ennek is annyi, majd tojik jótállni és új kártyát küldeni.

2-3 hét múlva megjött az új kártya, ami azóta is gond nélkül működik...

Agent Cooper 2013.05.03. 22:13

Feljelentést!

Oskan 2013.05.03. 16:12

Sziasztok,A héten én is csalás áldozatává váltam az apród nevű oldalon, az eladó 1 xbox 360-ast árult amire én persze le is csaptam. Szóval az eladó nagyon megbízhatónak tűnt. Postai úton szerettem volna megvenni a gépet de azt mondta hogy ez csak előre utalással lehetséges, én belementem el is utaltam a pénzt (23.000 Ft-ot) és utánna elküldtem neki a bizonylatot ezt követően törölte a profilját és azóta sem jelentkezett, de ezt megelőzve felhívott 1 olyan számon amit még nem is láttam visszahívni pedig nem lehet mivel a szám nem megfelelő.A szám: +360011111111A törölt felhasználó neve: kretas volt.A számla tulajdonos neve: Algács ZsanettSzámlaszáma: 12011911 01384856 00100000Az állítólagos lakhelye pedig: Lábod Kossuth utca 87.Mit tehetek hogy viszont lássam a pénzem ?

Gabicsek 2013.04.27. 21:58

Azért vagy gyanúsított, mert van egy megalapozott gyanú. Ha kihallgatnak, elmondhatod az álláspontod, de a vallomást meg is tagadhatod. Hogy gondolod azt, hogy előtte meg sem hallgattak? Ha van egy megalapozott gyanú, akkor csak gyanúsítottként hallgathatnak ki, másképp nem. Egy eljárásban tanú van és gyanúsított, harmadik nincs.A sértett személye miatt jelenthetsz majd be elfogultsági kifogást, azt majd kivizsgálják és döntenek.

Véleményem 2013.04.27. 01:51

Ha így van akkor egy másik kapitányság is lefolytathatja. De mivel már nincs állományban az illető így lehet nem fog sikerülni. Ügyvéd lehet nem ártana, ha már gyanúsított...

Frankie84 2013.04.26. 10:16

Sziasztok,

lenne egy kérdésem.Csalás megalapozott gyanúja miatt ki akarnak hallgatni mint gyanúsított a Monori rendőrkapitányságon. Az a felháborító hogy azonnal gyanúsítottként úgy hogy meg sem hallgattak először engem hogy én mit gondolok erről vagy milyen bizonyítékaim vannak.

A feljelentő egy volt rendőr a Monori rendőrkapitányságról aki most már nyugdíjas. Szerintetek kérhetem a nyomozati hatóság kizárását elfogultságra hivatkozva? Kérhetem hogy máshol folytassák le a nyomozást? pl. a lakcímem szerinti rendőrségen?

Köszi a válaszokat előre is.

Agent Cooper 2013.04.25. 14:47

Kedves epcike!

A Vaterától aztán hiába várja a segítséget, mivel közvetlenül nem vett részt az adásvételben (hiszen kizárólag közvetítő szolgáltató), így nem is fog Önért az égvilágon semmit tenni.Mielőbb tegye meg a feljelentést!

Üdv: Agent Cooper

Véleményem 2013.04.25. 13:48

Aki internetes oldalon vásárol az kezdje ott, hogy elolvassa a szabályzatot amelyet leírnak!

Majd ha meg lettek károsítva és itt felteszik a kérdéseiket, felvetéseiket, akkor javarészt már a válaszuk is itt van csak párat kell kattintani meg olvasni!

Nagyon egyszerű a dolog ha nem járható az út az eladó és a vevő között normálisan, az egyik fél meg lett károsítva akkor feljelentést kell tenni!

epcike 2013.04.22. 21:46

Tisztelt Fórumozók!

Mit lehet tenni a vaterával vagy a csaló eladóval? Az eset a következő:

2012-ben a Vaterán vásárolni szerettem volna egy fényképezőt, a pénzt elutaltam, a gép nem érkezett meg azóta sem. Már akkor írtam (lassan egy éve) a Vaterának egy hosszú üzenetet, leírtam minden adatot az eladóról, és erre kaptam egy automata üzenetet: "Majd foglalkozunk az üggyel" szöveggel. A Vatera azóta sem foglalkozik az ügyemmel.

Mit lehet tenni a Vaterával, aki nem foglalkozik az üggyel, és mit lehet tenni a csaló eladóval, aki nem küldi a terméket? Vagy egyáltalán hová fordulhatnék segítségért? Mert jelenleg a pénzem is oda és a termék is náluk van.Köszönök minden segítséget!Üdv.

AAntii 2013.04.22. 13:44

Üdv!

Az alábbi kérdéssel fordulnék a jogtudókhoz:Ha az apródon egy csaló feltesz egy 40 ezer forintos telefont, aminek a vételárát valaki elutalta és cserébe nem kapott semmit, illetve ugyanezt a telefont megpróbálta másnak is eladni, aki az utolsó pillanatban mégse utalta el az árát, de ez nem a csalón múlott, akkor is a csalás szabálysértési alakzata állapítható meg, vagy esetleg valami komolyabb?Köszönöm a választ!

zsian 2013.04.22. 11:58

Bocs nem vagyok internetes csaló, véletlenül írtam ebbe a fórumba.

zsian 2013.04.22. 11:56

Valaki megtudná nekem mondani, hogy 1-5, és 2db 0-3-as ügyből mit lehet kapni? Mert egyértelmű választ még az ügyvédem sem tudott mondani. Első bűntényesként, 3 év az idő múlása, és két kiskorú gyermek,és megbánás..Ennyim van. A válaszokat köszönöm.

jankoboy 2013.04.21. 20:32

Én csak vásárló vagyok a nevezett oldalakon de mindig utávéttel vásárolok kizárólag. Ha ez nem tetszik az eladónak akkor tehet egy szívességet. Egyszer hirdettem csak és akkor is feltüntettem a lehetőségek között hogy utánvét vagy személyes átvétel. El is jöttek a termékért 40 km-t. Előre nem kértem volna az utalást mégpedig azért is mert fel van tüntetve hogy előre ne utalj. Nem értem meg azokat az embereket akik annak ellenére hogy az oldal felhívja a figyelmet arra hogy pénzt előre ne utaljon még is megteszik. Nekem aztán beszélhetne akár milyen szépen az eladó mert nem hatna meg. A mai világban ez nagy felelőtlenség. Meg érdemlik és legyen ez tanulópénz a számukra. Vannak oldalak mint pl Vatera, Tesz-vesz stb ahol lehetséges az előre utalás mert az oldal felelősséget vállal. Na ott kell vásárolni.Nem akartam senkit megbántani de mielőtt panaszkodna előtte nézzen utána a dolgoknak.

Kefir93 2013.04.20. 22:06

Sziasztok! A segítségeteket kérném! Az apródon már lassan 3 het egy felasználó vett tőlem egy doboz motoralkatrészt és a csomagot elküldtem neki (ajánlott levélben) de ő igérete elkenére a pénzr mégsem küldte utána előált azzal a szöveggel hogy nem jó az alkatrész erre mondtam neki hogy akkor küldje vissza a csomagot de azt sem tetteAzt szeretném kérdezni hogy mit lehet ilyenkor csinálni cím telefonszám megvan és a csomagfeladási ajánlószelvény isElőre is köszönöm!

sanchy 2013.04.20. 14:16

Üdv!

Segítséget kérek!

Vásároltam a vaterán egy erősítőt, amit az eladó úgy hirdetett hogy hibátlan és megvan a távirányítója. Miután elutaltam neki a pénzt, közölte hogy a távirányítót sajna nem tudta feladni, mert az édesanyjánál van, de később pótolja. Mondtam rendben, semmi gond. Megérkezett a készülék, és kiderült, hogy hibás, nem működik tökéletesen. Ezt jeleztem is neki, de ő azt mondta hogy csak rosszul kötöttem össze. Több e-mail váltás után mondta, hogy visszautalja a pénzt, de ezt a mai napig nem tette meg és mondanom sem kell, a távirányító sem érkezett meg. Írt egy e-mailt, hogy ő innentől kezdve befejezte a velem való levelezgetést és társalgást és használjam egészséggel az erősítőt.Jogi útra lehet ezt valahogy terelni?

Előre is köszi a választ!

zizuka18 2013.04.17. 20:31

Üdv!Valaki árul az apródon autógumikat Boldva Arany jános út 24-ben de kamu személyes átvétel vagy utalás lehetséges hát én utaltam tegnap azóta semmi!Vajda Tibornak adja ki magát.Unicredit bank: Vajda Tibor szsz: 10918001-00000038-10860004

Kenderice 2013.04.17. 15:26

Tegyél feljelentést ellene.Az egyetlen használható "nyom" a bankszámlaszám.

briós 2013.04.17. 13:44

Kedves Fórumozok,velem a múlt héten történt meg az internetes csalás.Pedig annyira tiszában voltam,hogy utalni,előre utalni a mai világban NEM szabad.Csak is a személyes találkozás a tuti,mikor a kezemben foghatom azt a valamit és kipróbálhatom,amit megszeretnék venni.És ezek ellenére még is bedöltem ennek a csalónak.Olyan jó beszélőkéje volt,hogy elhittem amit mond.Hát jól pofára estem................és 50 ezer forintom bánja.Ipohone 5-öt hirdetett Tamás néven az apródon ,az expresszen és még kitudja hol. Kértem tőle személyes adatokat ,és címet ahol elérhetem gondolhatjátok mind kamu adat volt,így utolag ellenőrizve.Előleg utalása után felhívott,hogy jújjj ne haragudjak de meghalt a nagymamája és a héten már nem fogunk tudni találkozni,mert utazik Romániába.Azóta 1 hét eltel,természetesen a telefonját nem veszi fel és az összes hirdetéseit törölte.

Neve : Maczó Tamásemail címe : kitomi19@freemail.huOTP 11773157-00264473telefonszáma : 06-30-318-47-50

Köszönöm,hogy meghallgattatok,szomorú vagyok és elkeseredett.

Véleményem 2013.04.15. 23:29

miklipikli

Csak netről szedett képeket tesz fel a hirdető és a nagy semmit adja el. Nem kevés embert vert át, de itt a topicban vissza olvasható az ember összes adata.Ha minden igaz már nem tud átverni senkit... de azért legyen óvatos mindenki.

delefin4 2013.04.11. 21:57

Károsultakat keresek!

Vásároltam az apród.hu-n egy XBOX 360 250GB-os gépet 45000Ft-ért csivav felhasználótól.Erre a számlaszámra utaltam át a pénzt:Nagy Brigitta 10918001-00000037-57560009 Unicredit.Amint megérkezett a számlára a pénzem,a felhasználó törölte a profilját.Azóta a kapcsolatot nem tudom vele felvenni,az XBOX pedig nem érkezett meg.Most készülök feljelentést tenni ellene a rendőrségen.Várom mindazok jelentkezését,akiket szintén megkárosított!

kutya1991 2013.04.05. 11:01

Kedves Fórumozók!

Szeretném felhívni mindenki figyelmét egy csalóra!Aprodón hírdettem egy telefoncsomagot 60.000 Ft értékben. Kaptam egy telefont, hogy érdekelne-e egy samsung S3 vagy egy iphon 5 csere. Én (utólag belegondolva hülye fejemmel) belementem a cserébe. Azt beszéltük meg, hogy egy napon feladjuk. És ahogy illik én fel is adtam a kedves eladó meg nem adta fel.Nem lehet könnyen átverni, de az úr nagyon kedvesnek és "becsületesnek" tűnt. Az a sztorija, hogy sok a gyerek és őket szeretné megajándékozni a beszélgetés során talán meg is sajnálja az ember. DE EZ ÁTVERÉS EGY HAZUG CSALÓ!!!!Megtettem a feljelentést! Remélem megkapja méltó bűntetését, de továbbra is hírdet!Az adatai: Hajdu Krisztián Török Bálint út 24. 2030Telefonszámok: 0670/5488744 , 0630/7153396Vigyázzatok! Ne utaljatok előre pénzt! Ne küldjetek előre csomagot! Talán jobb is ha nem internete vásároltok! (még akkor sem ha a másik fél nagyon kedvesnek és megbízhatónak tűnik)

Angyal20 2013.04.05. 10:34

Érdeklődni szeretnék, hogy az Allerima névvel futó fórumozó e-mail címét megkaphatom-e.

Üdv Angyal20

Angyal20 2013.04.05. 10:26

Kedves Allerima!

A hölgy nevét megtudná adni, ugyanis nagyon hasonló az én esetem is, előfordulhat hogy a keresett személy ugyan az.Az én megkárosítóm keresztneve Vivien.

Üdv Angyal20

Agent Cooper 2013.03.26. 18:03

Kedves gyarmi!

Talán inkább a renőrségen kellene bejelentést tennie, illetve az oldal üzemeltetőjéhez eljuttatni az információt.

Üdv: A. Cooper

gyarmi 2013.03.25. 21:35

Az oldalon már szereplő fiatalember Suki Tibor Benjámin ismét hirdet és keresi áldozatait a számlaszáma a régi 12010879-01367546-00100009 a számlához tartozó cím Budapest 7 ker Dob u 50 sz a telefonszáma amit most használ 06 20 554 6811 Az Apródon akadtam össze vele most is hirdet néhány dolgot ( http://aprod.hu/…k/user/fl0H/ ) utalás után ígérete szerint postáz de személyesen legnagyobb igyekezetem ellenére sem tudtam megnézni a hirdetett terméket gondolom az oldal olvasóinak ez nem ismeretlen. Bízom benne hogy sikerült az információimmal segítenem remélem hamarosan nem lesz lehetősége hirdetni.

AudistaA4 2013.03.24. 10:07

Kedves oriontronic!

ez egy nagyon jó hozzászólás és mennyire igaz,az ember jóformán semmit nem tehet ha egy ilyen helyzetbe kerül.ha azt nézzük akkor biztos lesznek olyan ügyek amiket meg sem fognak oldani,ha ennyi időbe telik.szomorú,hogy akik ezt a pályát választják mint a nyomozás,csak azt várja,hogy leteljen a 8 óra és menjen meccset nézni,de tisztelet a kivételnek.de nem akarok senkit becsmérelni ki hogy végzi a munkáját.

Véleményem 2013.03.20. 18:46

Agent Cooper

Bocsánat, a filmekre gondoltam...

oriontronic

Nem azért, hanem mert kevesen vannak és mellette más feladatokat is kapnak... Persze ez személy függő is, hogy ki hogy áll hozzá mint nyomozó. Vagy 24 órájában ezen gondolkodik vagy a 8 órában. 8 órában nem tud csodát tenni az ügyekben. De ha mellette még időt szán rá akkor esetleg jobb eredményei lesznek, ezt meg nem sokan vállalják be önként, hogy a szabad idejükből menjen el ez az idő.A záró jeles gondolatod nagyon jó! Kár, hogy ők nem így gondolják...Sok múlik a hozzá álláson. De egyes beosztásokban X összegért nem vállal kockázatot a nyomozó hogy körözöttet fogjon el. Van aki megteszi persze, de szerintem a többség nem. Dolgozhat kétszer annyit, de túlórát nem fizetnek neki általában, akkor miért törje magát, ha egy fix fizetése van gyakorlatilag. Ha teljesítmény béreznének akkor lehet hogy többen oda tennék magukat...

ati90 2013.03.20. 15:52

Jó napot kívánok!

A segítségüket szeretném kérni. Körülbelül 2 éve vásároltam egy kínai cégtől eredetinek árult karórákat, amikről azt állították, hogy egyenesen a gyárból jönnek, csak sokkal olcsóbbak. Kinézetre is pontosan olyanok voltak mint az eredetiek, garanciát is adtak hozzá. Nagyjából 60 db-ot rendeltem, amiből körülbelül 40-50 db-ot értékesítettem egy online aukciós oldalon (darabját 3-4000 ft-ért). Pár héttel ezelőtt feljelentést tettek ellenem termék hamis megjelölése miatt. A kérdésem az lenne, hogy milyen büntetésre számíthatok, illetve mit tudok tenni annak érdekében, hogy csökkenthessem, az esetleges büntetés mértékét? (Gondolok itt arra, hogy azon kívül, hogy beviszem a NAV-hoz az eladó hirdetését) Még egyetemre járó diák vagyok, esetleg ez az ügy érintheti a hallgatói jogviszonyom?

oriontronic 2013.03.20. 14:28

De hisz pont azért halmozódik fel ennyi ügye, mert nem oldja meg őket, nem?Ennek az egyik oka persze mindenképpen az, hogy nincs rá lehetősége, a másik viszont az hogy nem él meglévőkkel.Azért ha odateszi magát egy nyomozó, fel tud göngyölíteni egy ilyen ügyet, lehet hogy sok papírmunkával, talpalással, több munkával mint amennyit a munkahelyén elvárnak tőle, de ha nem csak azzal foglalkozik hogy a lehető legkevesebb munkát kelljen elvégeznie a fizetéséért akkor gördülékenyebben mehetne ez is. (az említett példánál maradva kimehetne a nyomozó a körözött személy bejelentett lakcímére és begyűjthetné akár egy igazoltatás keretében)

Nyilván nem lehet rajtuk számon kérni, mert mindenki ezt csinálja a saját munkahelyén, és ezt csinálná rendőrként is. De a rendőröknél, orvosoknál, ügyvédeknél meg kellene oldani ezt valahogy, mert rengeteg ember élete múlik közvetlenül azon, hogy hogy végzik a munkájukat.

Szerintem egyébként egy ügyvédnek vagy jogásznak van a legkevesebb oka panaszkodni a fizetésére, és a munkája nehézségére RELATÍVE a magyarországi helyzethez - mondjuk egy háziorvoshoz vagy egy útaszfaltozó munkájához/fizetéséhez - képest.Hozzáállás kérdése (és nem a fizetés nagyságáé)

Agent Cooper 2013.03.20. 12:13

Kedves Véleményem!

Honnan gondolod, hogy Amerikában bemérik? Mert megnyugtatlak, hogy Amerikában sem mérik be, maximum az amerikai filmekben.Egyébként meg egy nyomozónak Magyarországon átlagosan 20-30 ügye van egyszerre, miért pont ez kapna prioritást. Egy ilyen ügyben általában 1,5-2 év alatt születik meg az elsőfokú ítélet (jó esetben).

Üdv: A. Cooper

Véleményem 2013.03.20. 11:26

AudistaA4

Nem valószínű, hogy bemérik... ez nem amerika. Ha meg is van a tettes a széles körű adatgyűjtés után akkor beidézik. Majd ha nem jelenik meg köröztetik. Rengeteg időbe telhet ez...

AudistaA4 2013.03.19. 23:05

mennyi időbe tellik megekeresni a tettest,mert a telefonja be van kapcsolva és egyszer fel is vette,de mindent tagadot.bemérik egyáltalán?komolyan ha nem fognak semiit kezdeni az üggyel akkor én is ezt csinálom....annyira elszomoritó hogy pont az ilyenekkel nem foglalkoznak amivel havi 2milliót is összelophat a csaló!

Agent Cooper 2013.03.15. 01:44

Kedves Allerima!

A rendőrségen feljelentést tehet, a rendőrség a szabálysértési eljárásban is köteles megállapítani az elkövető kilétét. De amennyiben nem csak az Ön sérelmére követett el ilyen bűncselekményt partnere (ami elég valószínű), akkor az üzletszerűség minősíti a cselekményt, és ebben az esetben bűncselekmény valósult meg.

Üdv: A. Cooper

Allerima 2013.03.14. 23:54

Kedves Szerkesztőség!

Érdeklődni szeretnék egy elég hasonló eset miatt. Az egyik hirdetőoldalon találtam egy terméket. Elutaltam 7500 Ft-ot, hétfőn elvileg feladták elsőbbségivel, de nem érkezett meg. Mi ilyenkor a teendő? Napok óta nem válaszolt mikor kértem az ajánlott levél számát. Tegnap írta, hogy bocs, de nem volt itthon a húga, aki feladta, de amint hazaér megkérdezi és megírja. Nem írta meg. Este 10-kor írtam neki, hogy már biztos megjött a húga, írja meg, de azóta sem válaszolt.Úgy tudom, hogy szabálysértésnek minősül.Mit lehet tenni ilyen esetben?A postán nem igazán tudtam érdeklődni, mert a számot nem küldték el és az elsőbbséginek (amennyiben feladták) legkésőbb máig meg kellett volna érkeznie.

A postán átnézték a leveleket, ott nem volt, de nem is tudnak utánanézni mert nincs meg a szám.

A hölgy e-mailcímét, nevét és számlaszámát tudom.Tehát be lehet azonosítani, hogy kiről is van szó.

Köszönettel:Allerima

Norberth 2013.03.13. 14:36

Kedves Agent Cooper,Nagyon köszönöm segítségét!

Agent Cooper 2013.03.13. 14:08

Kedves Norberth!

Javaslom, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda Csúcstechnológiai Bűnözés Elleni Osztályával vegye fel a kapcsolatot, tőlük megfelelő segítséget kap.

Üdv: A. Cooper

oriontronic 2013.03.13. 13:41

A PayPal-t is meg lehet próbálni.

Norberth 2013.03.12. 17:02

Tanácsát kérem:Az ebay.de-en rendszeresen vásárolok, eddig csak pozitív tapasztalattal. Sajnos most belefutottam egy előre utalást kérő (ez jellemző külföldiekkel szemben, sajnos a paypal-al sokan visszaél(t/n)ek), azóta nem jelentkező eladóval. Az ebay felteszi a kezét, mert direktben utaltam a pénzt. Mit javasol, az eladó adatai alapján (neten próbáltam ellenőrizni, ott lakik a találatok és a helyi weblap szerint is) a német város rendőrségéhez forduljak postai úton feljelentéssel vagy Budapest rendőrséget keressem meg ügyemmel.Válaszát előre is köszönöm!

dorog 2013.03.08. 14:13

MINDENESETBE FEL KELL JELENTENI..A nyolc napos határidő az internetes online boltok vásárlásával kapcsolatos nem a szélhámosok védelmére...nyugodtan ballagj el a rendőrségre,mert csak igy van némi esélyed,nembeszélve arról hogy másokat ne tudjon ilyen álszent dumával megvezetni...

dorog 2013.03.08. 14:09

És nem hiábavaló a jogi forum valamint a facebookon a svindlerek listája...itt az eredmény ismét....http://mno.hu/kek_hirek/netes-csalokat-keritettek-kezre-1143562

kissafi 2013.02.28. 22:43

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy kb 1 hónapja akartam venni egy iPhone 4S-t találtam is expresszen felhívtam az eladót megbeszéltük hogy átutalok neki 35000 forintot és ő küldi a telefont. Pár nap múlva írt, hogy lehúzták egy telefonnal ezért nem bízik senkibe és, hogy utaljam át a maradék 65000 forintot én mondtam h nem fogom max még 15000-ret és akk ott a telefon árának a fele. Majd kerek 9 napig eltűnt!! De aztán jelentkezett! Arra hivatkozott, hogy bevitték a sittre mert lement azért a telefonért mit nem fizettek ki neki. Én akkor mondtam, hogy inkább el állnék a vásártól mert nem tetszik már az egész. Bele ment és mondta, hogy megy és befizeti a pénzt 1-2 napon belül. A 2. nap hív, hogy beszélt egy ügyvéd vagy valami jogi képviselő haverjával és mivel 8 napon nem jeleztem neki, hogy el állnék a vásártól ezért nem köteles vissza fizetni a pénzt de ,h tudtam volna neki jelezni míg ő állítólag bent volt a sitten (fogdába asszem) én naponta vagy 5-ször hívtam de nem vette fel, vagy ki volt kapcsolva.

Valamit tudok még tenni az ügy érdekébe vagy hagyjam ennyibe???Ez a 8 nap akkor is él ha valaki ellen ez idő alatt valami eljárás folyik és nem tudom vele felvenni a kapcsolatot??

Előre is köszönöm a választ és a segítséget, remélem érhetően írtam le!

Üdv! Patrik

Agent Cooper 2013.02.27. 23:59

Kedves AudistaA4!

A rendőrség dolga, hogy kibogozza a szálakat.

Üdv: A. Cooper

AudistaA4 2013.02.27. 20:49

A csaló erre a cimre hivatkozik :Bihari Csabáné Anna ,Csány Petőfi Sándor u 32Illetve a http://www.gaborgsm.hu/ re hivatkozik amit az előbb rosszul fogalmaztam meg,mert a csaló a gaborgsm-re hivatkozik ami,de persze az ÜZLETTULAJDONOSNAK SEMMI köze hozzá!

bromi 2013.02.26. 15:24

Itt inkább az a kérdés hogy mi történt a pénzel, hiszen ha átvette a csomagot utánvétellel, akkor ki kellett fizetnie, amit a postának már továbbítania kellett volna feléd.Viszont ha a posta igazgatója azt mondta, hogy a pénz úton van, akkor a postán kell keresni.

kevin2013 2013.02.25. 23:47

Helló.nos az én sztorim föl raktam az aprod.hu-ra egy iphone 4s készüléket 68ezer ft-ra és elég sokan hívtak (BE JELENTEM NEM VAGYOK CSALÓ ÉS NEM IS LESZEK AZ)hívot engem egy bizonyos F.Márió aki Hódmezővásárhelyen lakik hogy ő neki kell a készülék küldjem el neki utánvétellel nem alkudott semmit hanem azt mondta rakjam föl neki.föl is raktam neki utánvétellel 2013.02.08-adikán 2013-02-11 meg kapta és ki is váltotta föl hívot hogy ő neki nem tetszik klón a készülékem stb mi közben én is vásároltam itt az aprod.hu 57000ft-ér mondtam figyelj én nem tudtam hogy klón a készülék küld vissza azt mondta ő nem küldi megy a rendőrségre másnam írt smst hogy küldjem vissza a pénzt mondtam ha meg kapom vissza küldöm aztán azt mondta a készülékemet le foglalta a rendőrség és a pénzt is le foglalta a rendőrség .nem hagytam annyiba föl hívtam a postájukat és az igazgatóval beszéltem ő azt mondta a pénz úton van nem kaptam semmit föl hívtam a Hódmezővásárhelyi rendőr kapitányságot azt mondták semmi le foglalás nem volt csodálkozom hogy azóta ma már 2013.02.25 és semmit nem kaptam se a pénzt se a telefonomat .az lenne a kérdésem hogy a rendőrség le foglalhat e pénzt a postáról vagy sem ? valamint ha tényleg le is van foglalva és rendőr ügy lesz akkor mit mondhatok hisz nem tudtam hogy klón én sem .előre is köszönöm a választ ...

AudistaA4 2013.02.25. 20:15

a facebook Svindlerek listája közzétette az állítólagós csalót aki engem is behuzott a csőbe itt az elérhetősége:http://www.gaborgsm.hu/index.php?…

nekem mondjuk nem ez a tel.száma van meg,30/3041323 de ez mit sem változtat a helyzeten.10104961-64339862-00000009 Budapest Bank fiók 8900 Zalaegerszeg, Kossuth u. 2.A csaló erre a cimre hivatkozik :Bihari Csabáné Anna ,Csány Petőfi Sándor u 32,Iszkaszentgyörgy Cseresznyefa u. 19

Agent Cooper 2013.02.25. 17:49

Elkapják, de mire vége lesz, addig nem kevés idő fog eltelni :)

AudistaA4 2013.02.22. 23:59

helló Agent Cooper!

Kíváncsi leszek mire mennek a Rendőrök az infókkal amit leírtam,mert van tel.szám(ami még a mai napig kicsöng) és számlaszám is amin eltudnak indulni volt cím is de az szerintem kamu,de szóltam a helyi Körzeti megbízottnak nézzen arra címre,remélem elkapják az ilyen aljas csalókat,milyen naiv volta Uram istenem!Ha esetleg nem kapják el akkor szakmát váltok :)

Agent Cooper 2013.02.19. 12:43

Igen, mindenképpen, a feljelentésben lehet rá utalni (pl. mellékelem az e-mail üzenetváltásainkat, az átutalási bizonylat másolatát, stb.). Ezeket a dokumentumokat a bíróság az eljárás későbbi szakaszában majd okirati bizonyítékként értékelheti.

Slime 2013.02.19. 12:39

Kedves Agent Cooper!

Nagyon szepen koszonom a segitseget! Megmondom oszinten hogy nagyon ketsegbe voltam esve es persze ostoroztam is magam a butasagom miatt de most felcsillant egy kis remeny. Meg egy tenyleg utolso kerdes a feljelenteshez csatoljam be az email-okat amiket valtottunk illetve a bankszamlakivonataimat amik bizonyitjak hogy utaltam de nem kaptam semmit?

Udv.

Slime

Agent Cooper 2013.02.19. 12:19

Kedves Slime!

A számlát az OTP Békés megyei LAFO fiókja (5600 Békéscsaba, Szent István tér 3.) vezeti, a feljelentését a Békéscsabai Rendőrkapitányságon (Cím: 5600 Békéscsaba, Bartók Béla út. 1-3. Postacím: 5601 Békéscsaba Pf.: 129) tegye meg. Ez Önnek kedvező, mert a békéscsabai rendőrök elég felkészültek internetes bűncselekmények felderítésében. Ráadásul a netes csalások esetén (eltekintve a látenciától) a felderítési mutatók általában 80% felettiek.Azt viszont jelenleg képtelenség megmondani, hogy vissza kaphatja-e a pénzét, mivel egyelőre nem tudjuk, hogy ki volt az elkövető. Mindenesetre az elkövetőnek lehetősége lesz a tevékeny megbánásra, amely feltétele a jóvátétel. Ez is azt valószínűsíti, hogy van esélye, hogy a kára megtérüljön.Javaslom, hogy a feljelentésében kérje, hogy a polgári jogi igényét a büntetőeljárás keretén belül érvényesíthesse.

Üdv: A. Cooper

Slime 2013.02.19. 10:34

Kedves Agent Cooper,

Ez volt a szamlaszam: HU0511773339-009759220000 0000Nyilvan IBAN-al van megadva hiszen kulfoldrol utaltam... Megadta a szemelyi igazolvanyszamat es a lakcimet is ennek ellenere azt hiszem ismeretlen tettes ellen kell feljelentest tennem... On szerint van barmi eselyre hogy valaha viszont latom a penzem?

Udv.

Slime

Kenderice 2013.02.18. 20:47

Csalás, de a rendőrséget ismerve úgysem lesz bizonyítható. Már ha egyáltalán érdemben foglalkoznak az üggyel...

Agent Cooper 2013.02.18. 19:36

Kedves Kenderice!

A jogalap nélküli gazdagodás nem büntetőjogi fogalom. Jelen esetben csalás történt.

Üdv: A. Cooper

Kenderice 2013.02.18. 19:32

Jogalap nélküli gazdagodás vádja is megáll, ha nem találnak mást...

Agent Cooper 2013.02.18. 18:57

Kedves Slime!

A bankszámla első nyolc számjegye (irányítókód) egyértelműen meghatároz egy bankfiókot, amennyiben megírja azt, meg tudom Önnek mondani, hogy melyik fiókhoz tartozik a számlaszám (elméletileg a PSZÁF weboldalán megtalálható az ehhez szükséges táblázat). Mivel OPT-s számláról van szó, ezért 117-tel kell kezdődnie, a maradék öt számjegy a bankfiók azonosító.Miután az Ön pénze erre a számlára érkezett meg, ezért tekinthetjük úgy, hogy a bűncselekmény itt vált befejezetté. (Nem akarok mélyebben belemenni, de azért vannak olyan álláspontok, amelyek ettől eltérnek, azonban nem csak emiatt nem tagadható meg a nyomozás.)A feljelentését mindenképpen írásban tegye meg, és vagy faxon, vagy postai úton ajánlott levél formájában továbbítsa a rendőrkapitányságnak.

Üdv: A. Cooper

Slime 2013.02.18. 14:28

Kedves Agent Cooper!

Egy OTP-s szamlara utaltam. Mi a jogi alapja annak, hogy a magyar rendorsegnek kell kozvetlenul eljarnia? Azert kerdezem mert akkor erre hivatkoznek a feljelentesben. Illetve attol tartok en a bankszamlaszam alapjan nem tudom beazonositani a helyet ahol kezelik azt..

Koszonom!

Slime 2013.02.18. 12:59

Koszonom a valaszokat. Gondolom hogy nem igy hivjak az uriembert csak hat igy mutatkozott be... Erzem hogy buktam a penzem, de legalabb kapjak el hogy mast ne tudjon megkarositani. Amugy bankszamlarol bankszamlara utaltam a penzt.

Egy OTP-s bankszamlaszamra utaltam, igy a bankszamlaszam meg van, illetve az illeto elkuldte nekem a szemelyi igazolvany szamat es a lakcimet is (ezert nem gyanakodtam...) A bankszamlaszam alapjan hogy lehet beazonositani hogy hol tegyek feljelentest hiszen ez csak egy szamsor...

Slime 2013.02.18. 12:52

Koszonom a valaszokat. Az nekem is egyertelmu hogy valoszinuleg nem P. Balazsnak hivjak, bar meg szemelyi igazolvanyszamot es lakcimet is megadott ezert nem is gyanakodtam... Amikor megemlitettem neki hogy amennyiben nem adja vissza a penzem feljelentem akkor bepanikolt es azt mondta visszadaja de megsem igy lett inkabb felszivodot... En is gyanitom hogy buktam a penzem de legalabb azt akarom hogy kapjak el ezt a szemetet foleg mert ha jol tudom a 400 EUR mar buncselekmenynek minosul hiszen 50.00 Ft felett van.

Bankszamlara utaltam, egy OTP-re meg van a bankszamlaszam, de hogy tudom az alapjan beazonositani hol talalhato, illetve kulfoldrol hogy tudok feljelentest tenni a magyar rendorsegen? Levelben vagy telefonon?

Ismetelten koszonom!

Agent Cooper 2013.02.18. 12:09

Kedves AudistaA4!

Nem foglalkozzon a rendőrök megjegyzéseivel, így is kötelesek lefolytatni a szabálysértési eljárást, és amennyiben az üzletszerűség is megállapítható, úgy már bűncselekmény miatt kell nyomozniuk. Úgy tűnik, hogy a csalója nem egy kezdő, hanem felkészült bűnöző, hiszen pont 50 ezer forint a szabálysértési értékhatár :)

Kedves Slime!

Attól, hogy Ön külföldön tartózkodik, nem feltétlenül csak külföldön tehet feljelentést! A rendőrök feltehetően félretájékoztatták Önt. (Megkockáztatom, hogy talán nem véletlenül.)Amennyiben megalapozottan feltételezhető, hogy az elkövető magyar állampolgárságú, vagy a bankszámlaszám, ahová utalt, egy magyar bankban vezetett bankszámla, úgy a feljelentés alapján a rendőrség joghatóság hiányára hivatkozással nem tagadhatja meg a nyomozást, hanem kötelesek azt elrendelni.A bankszámlaszám alapján beazonosítható, hogy melyik bankban vezetik a számlát. Azon a rendőrkapitányságon tegyen írásban feljelentést, amelynek illetékességi körében a számlavezető bank található!

Üdv: A. Cooper

Kenderice 2013.02.18. 11:56

Egyáltalán nem biztos (sőt!), hogy az embert P. Balázsnak hívják.Hogyan küldted el a pénzt? Címre postán? Utalva? Western Unionnal?

Úgy nagyjából a végeredmény az lesz, hogy buktál 400 EUR-t, az ember meg köddé vált. Tanulópénz.

Slime 2013.02.18. 09:45

Udvozletem! Ugy hiszem en is internetes csalas aldozata lettem... Feladtam egy hirdetest a multiapro internetes oldalan hogy 300.000 Ft maganhitelt keresek erre emailben jelentkezett egy P. Balazs nevu uriember hogy O tud hitelt nyujtani csak elobb (mivel kulfoldon elek) kuldjek neki 200 EUR biztositeki dijat amit majd a hitellel visszautal. En elkuldtem a penzt aztan azt mondta veletlenul rossz nevet adott a szamlaszamhoz, igy ujra elutaltam meg 200 EUR-t aztan jott hogy majd holnap majd azutan kuldi a penzt nem kuldte es mostanra elerhetetlenne is valt... Hivtam a magyar rendorseget nagyon kedvesek voltak de azt mondtak mivel internetes buncselekmenyrol van szo eloszor itt kulfoldon kell feljelentest tennem a rendorsegen ahonnan aztan nemzetkozi bunugyi jogsegely kereteben fordulnak majd a magyarokhoz hacsak nem tudok rola hogy az uriember ellen van e mar folyamatban hasonlo ugy mert akkor ez a kerulo ut megsporolhato... Ti tudtok errol valamit? Mit tehetnek? Elore is koszonom!

AudistaA4 2013.02.16. 18:35

sziasztok!Én is netes csalás áldozata lettem.Apród.hu-oladlon találtam egy Samsung telcsit ami jó áron volt,láttam a hittérítéseit és több telefont is láttam ugy gondoltam vennék még egy ugyanolyat,így a kettőt odaadja 50.000Ft-ért.a képei alapján azt gondoltam,hogy nem a googléból lementett.meg is egyeztünk,péntek du. befizettem a számlájára az összeget.utána már csak telefonáltam akkor egy fiatal hangú "férfi" felvette és akkor mondta,hogy küldi a futárt!Már akkor gyanús volt mert mintha MSN.zet volna vagy vmi chat ment volna a háttérben.Vártam kb másfél órát de semmilyen futár nem volt.Hívtam akkor jött azzal a dumával,hogy nem vett pályamatricát és utána ment egy másik futár aki átvette a terméket,ma meg azt írta azért nem vette fel a telefont mert meghalt a futár egy balesetben.Ma voltam a Rendőrségen ott feljelentést tettem,de tiszta bunkó volt a nő,meg van a véleményem nah,mindegy.a hirdető még annyit írt,hogy Hétfőn vagy elküldi a telefonokat vagy visszautalja a pénzt.Erre a Rendőr azt mondja miért nem vártam meg a Hétfőt mert addig úgysem foglalkoznak az üggyel,erre én:ha valaki tényleg visszaakarja fizetni azt ma is megtehette volna.Kérdezi:szombaton?mondom igen mert több bevásárlóközpontban is nyitva vannak!Ennyit róla.Flegma volt és kész!Számlaszámhoz tartozó név különbözött a Hirdetéshez tartózó névhez.adott pontos címet és telefonszámot amit rögzítettünk a feljelentésbe.ez mennyire segíti a nyomozást?

Véleményem 2013.02.14. 15:25

http://www.police.hu/…0214_02.html

miklipikli 2013.02.13. 15:12

köszönöm szépen!!

Agent Cooper 2013.02.13. 14:47

De jó.

miklipikli 2013.02.13. 13:57

Üdv és a fénymásolatot viszek az oldalról?? az nem jó??

kadaj01 2013.02.13. 13:56

Google cache-ben benne van, csak be kell írni a keresőbe a címet, majd "Tárolt változat"

Agent Cooper 2013.02.13. 12:48

Kedves miklipikli!

A rendőrségre mindenképpen vigye magával a lementett oldalt!

Üdv: A. Cooper

miklipikli 2013.02.12. 23:32

Én is belefutottam!! Tegnap!!!! Laptopot árult!!De playstation3.is Én 20000EZER FT ELÖLEGET 11600006-00000000-60242589 SZABÓ BALÁZS Névre De az oldalon meg Hajas Ferenc a neve !!Telefonon megegyeztünk személyes találka lesz,én hamarabb értem Békéscasbára be mi Ő.megkért hogy addig utaljak pénzt még ö-ideér én utaltam is,aztán felhívtam,mondata hogy késik mert még csak most indul,inkább házhoz hozza estére itt lesz 6 órára!és nem is jött telefont nem vette fel!!!Ma elértem telefonon.és már azt mondta hogy ki postázza!Én mondtam neki hogy küldje a pénzt postán nem kell semmi laptop!!És most a pénzt küldi!!!De láttam többeknek ugyan ez a problémája mint nekem!!Reméljük Jobbakat hogy Nem futnak bele többen!!Letörölte a hirdetést!!De levan mentve!!http://www.expressz.hu/…do-44990059/és lejjebb a laptop!!

Agent Cooper 2013.02.11. 00:49

Kedves adry27!

Egyre kuszább a történet, ennyi információ alapján szinte lehetetlen bármit is mondani. Mit jelent, hogy külföldi a cég? Szlovák, orosz, kínai? Hogyan került velük kapcsolatba?Egyelőre nekem úgy tűnik, hogy a büntetőeljárást megússza, de a pénzének sajnos búcsút mondhat.

Üdv: A. Cooper

Agent Cooper 2013.02.11. 00:46

Kedves csuri86!

Ugye a rendőrségen nem ezt a történetet fogja előadni, amikor gyanúsítottként kihallgatják?

Üdv: A. Cooper

pappcs 2013.02.10. 15:09

Az ajánlott levelet nem íratják alá, ha van zárt postaláda oda is bedobható. A tértivevényest (vagy ha az ajánlottat saját kézbe szolgáltatással adták fel) íratják alá. Másrészt nem értek, hogy ki küldte a levelet kinek? Most akkor te adtad fel vagy a másik fél???

adry27 2013.02.10. 14:52

Úgy tűnik, hogy a külföldi cég nem túl megbízható, mert a rendőrség utánanézett és kiderült, hogy több külföldi embert is átvertek, nekem ebből milyen problémám lehet?Egyáltalán hol tudnék utánanézni a külföldi cégeknek, hogy valóban működnek és az adószámuk is stimmel? Tőlük összesen 4 db bútort rendeltem úgy hogy még 3 személy nem kaphatta meg a rendelt terméket én ezeknek most már vissza is utaltam a vételárat. Van valami esély arra, hogy a rendőrség megtalálja őket és vissza kapjam a több száz ezer ft-mat vagy külföldi csalók megússzák?

csuri86 2013.02.08. 15:07

Üdvözlöm!Az alábbi probléma miatt írok. Az Apródon(internetes adás-vétel oldal) cserés üzletben egyeztünk meg az egyik vevővel. A termék, amit megkaptam nem márkás ahogyan ő hirdette, tehát becsapott. Valamint azt állítja, hogy ajánlottan adta fel: csatolt is hozzá egy kitöltött lepecsételt szelvényt, de a postásom a csomagot csak simán bedobta a ládánkba, nem keresett meg hogy írjak alá. Pedig tudomásom szerint ajánlott leveleknél aláírást kérnek az átvételről. Lehet, hogy a szelvény amit lefényképezett hamis volt? Én a levelemet elsőbbségivel adtam fel, ami így utólag visszatekintve hiba volt. Állítása szerint nem érkezett meg, pedig jól címeztem meg és jól is volt becsomagolva. Ezért azzal fenyegetőzik hogy ha nem fizetek neki xy összegű pénzt feljelent internetes csalásért/lopásért. Bármibe lefogadom hogy megérkezett a levelem, csak próbál visszaélni azzal hogy nem tudom bizonyítani a feladást. Azt szeretném kérdezni Öntől, hogy ő milyen feljelentéssel élhet ellenem, és én hogyan tudom megvédeni magam? (Illetve mivel becsapott a termékkel kapcsolatban, én is tehetek valamit?)Várom válaszát,Üdvözlettel Cs.Attila

Agent Cooper 2013.02.07. 23:01

Kedves adry27!

Ha gyanúsítottként hallgatják ki, akkor rabosítani is fogják (lefényképezik, ujjnyomatot vesznek), ezt köteles tűrni. Ha csak tanúként hallgatják ki, akkor ilyesmi fel sem merülhet.Mindenképpen érdemes felkészülnie a kihallgatás előtt!Kérdezze meg az ügy előadóját, hogy milyen minőségben (tanú vagy gyanúsított) óhajtja kihallgatni, és ne izguljon. Az elmondottak alapján teljesen valószínűtlennek tartom, hogy csalás miatt elmarasztalják.

Üdv: A. Cooper

mia81 2013.02.07. 17:32

Sajnos mi is internetes csalás áldozatai lettünk egy névvel és egy bankszámlaszámmal rendelkezem,hogyan tudnám visszakapni a pénzemet ?Talán tud nekem valaki tanácsot adni. Krajecz Annamária néven futott az illető Budapest bank 10101009-39426800-01003002 Valaki esetleg tudja a címét?

adry27 2013.02.06. 11:39

Még annyit kérdeznék, hogy ilyenkor kötelező ujjlenyomatot adnom? Az minek kell?

adry27 2013.02.06. 11:35

Köszönöm a válaszokat.Nem volt házkutatás, a rendőrök itt voltak csütörtökön és közölték, hogy az egyik vevő aki tavaly szeptemberben vásárolt tőlem feljelentett csalásért mert nem kapta meg az árut, ennyi állt a papíron és, hogy menjek be hétfőn este 8-ra kihalgatásra, én közben utánanéztem ennek és akitől rendeltem ezeket a termékeket azt mondta kiszállították, de senki nem vette át viszont a pénzről nem írtak semmit ezért én visszautaltam a feljelentőnek a pénzét. Hétfőn sem halgattak ki mivel nem tudtam senkire rábizni a 2 éves kisfiamat a rendőr meg azt mondta legalább 3 órás lesz a kihallgatás úgyhogy menjek vissza szerdán. Vigyek magammal ügyvédet? Nem igazán értem miért én vagyok ezekért a felelős, nem én gyártom a bútort én csak tőlük rendeltem meg, a feljelentő is eljöhetett volna szólni mivel a címem is fel van tüntetve. Na mindegy majd kiderül mi lesz ebből.

Agent Cooper 2013.02.05. 21:58

Kedves lehelbéla!

Az ügyvéd az Ön hozzájárulása nélkül nem nyúlhat a letéthez, tehát vissza kell kapnia a pénzt.

Kedves nici_nc!

Az egészen biztos, hogy nem igaz, hogy nem tehetnek semmit! Ha a cselekmény szabálysértés, akkor is le kell folytatniuk a szabálysértési eljárást, és meg kell kísérelniük az elkövető kilétének a felderítését - erre a szabálysértési eljárásban is léteznek eszközök.Amennyiben további sértettek is lehetségesek (ami egyébként az általános netes csalások esetén), akkor viszont már a bűncselekmény gyanúja is egyértelmű.Sajnos az ügy ismeretének hiányában konkrét javaslatokat nem tudok tenni.

Kedves bandicoot!

Az úr a számláját Zalaegerszegen nyitotta, honnan veszi, hogy békéscsabai? Feltehetően egy sorozatcsalóval akadt össze, mielőbb tegyen feljelentést!

Kedves adry27!

Én sem látom, hogy mire alapozza a nyomozóhatóság a bűncselekmény elkövetését. Azt sem értem, hogy ha megjelentek Önnél, akkor miért nem hallgatták ki azonnal gyanúsítottként - ez több mint furcsa, mert ha valóban így jártak el, akkor elég szakszerűtlennek tűnik az intézkedés. Vagy csak házkutatás volt? Ennyi információ alapján nehéz bármit is mondani.Mindenesetre ha meggyanúsítják, majd később megszüntetik az eljárást bűncselekmény hiányában, akkor nyugodtan feljelentheti a vásárlót hamis vád miatt, és kártérítési igénye is lehet.

Üdv: A. Cooper

Rafina67 2013.02.05. 19:10

Kedves adry27!

A leírtak alapján nem látok bűncselekményt.Nyugalom és türelem.

Minden jót!R

adry27 2013.02.04. 21:40

Üdvözlöm.van egy cégem és tavaly egy külföldi polyrattan gyártó céggel leszerződtem, megállapodtunk, hogy én árulom a termékeit a pénzt küldöm nekik ők meg a terméket 2 héten belül postázzák a vevőknek. Csakhogy a vevők az én számlámra utaltak viszont a termékeket nem láttam, most pár hónap múlva beállított a rendőrség és közölték, hogy feljelentett egy vevő mert nem kapta meg a terméket én erről nem tudtam egyből visszautaltam az összeget, viszont a külföldi cég küldött egy szállítólevél másolatot hogy ők kiszállították, de senki nem vette át.Ilyenkor mit tehetek, jelentsem fel a feljelentőmet, mert most gyanusítotként fognak kihallgatni. Ez belekerül az erkölcsi bizonyítványomba? Feljelentsem a külföldi céget, végülis miattuk kerültem bajba.

bandicoot 2013.02.04. 18:40

„Engem egy Vadász János néven futó emberformájú húzott le 40 ezerrel,telefont hirdetett, Apródon, állítólag békéscsabai, számlaszáma: 18203112-01281889-10010018email címe: halaszjani35@gmail.comtel. szám: 70/654-2358.....”

Ezt írtam a hozzászólásomban, de a csaló álneve HALÁSZ JÁNOS!

nici_nc 2013.02.03. 18:19

Tisztelt Agent Cooper!Nemrég internetes csalás áldozatává estem. Megtettem a feljelentést, de mivel csak szabálysértés így nem igazn tehetnek értem semmit. A kérdésem az lenne, hogyan szerezhetném vissza a pénzt?

Köszönöm, nici_nc

lehelbéla 2013.02.03. 17:26

Sziasztok.Egy olyan problémám lenne, hogy egy internetes apróhirdetésen kinéztem egy telefont. Felvettem a kapcsolatot az eladóval, telefonon és e-mail-ben egyaránt beszéltünk. Majd fizetésnél arra hívta fel a figyelmemet, hogy csak előre utalással lehet fizetni. Viszont egy ügyvédnek kell utalni a pénzt, ő letétbe helyezi, majd mikor megtörténik az adás-vétel akkor az ügyvéd továbbítja a pénzt az eladónak. Én e-mail-ben beszéltem az ügyvéddel, aki tudott az adás-vétel szándékomról. Nem átutalással, hanem készpénz befizetéssel fizettem a megadott, számlaszámra, ezáltal a számlatulajdonos nevét megmondták, aki az ügyvédi iroda volt. Az ügyvéd be van jegyezve a bp-i ügyvédi kamarába. A pénzt befizettem szerdán, úgy volt, hogy futár hozza a csomagot hozzám, és azt mondta az eladó, hogy már szerda reggel feladta. Csütörtökön vártam, nem jött meg. Beszéltem az eladóval, azt mondta, hogy majd péntek reggel. Akkor sem jött meg a csomag, majd az állította, hogy a címzett nem elérhető és visszaküldték a csomagot hozzá, ami csak azért furcsa, mert nem is telefonált a csomagküldő. ezután azt állította, hogy vasárnap személyesen hoz egy másikat. Nos vasárnap nem érkezett meg, és a telefon is ki van kapcsolva, e-mailre sem válaszol. Vajon az ügyvédtől vissza tudom szerezni a pénzt amit elvileg letétbe lett helyezve az adás-vétel létrejöttéig?köszünöm válaszukat.

Agent Cooper 2013.02.02. 00:16

Feljelentést mindenképpen érdemes tenni, mert jellemzően az ilyen cselekményeket üzletszerűen követik el, és innentől összeghatárra tekintet nélkül bűncselekménynek minősül. Általában minden kapitányságon van kijelölt előadó (néhol többen is), akik internetes vonatkozású ügyekkel foglalkoznak. Minden kapitányság rendelkezik olyan kézikönyvvel, amely az online térben elkövetett bűncselekmények nyomozásához ad segítséget. Az interneten elkövetett visszaélések tekintetében kimagaslóan jó felderítettségi mutatói vannak.

Üdv: A. Cooper

Véleményem 2013.02.01. 20:00

Minden esetben érdemes feljelentést tenni, összegtől függetlenül. 50 ezer felett van bűncselekmény, de alatta is foglalkoznak vele nem véletlenül jött létre a rendőrségen egy szabálysértési előkészítő csoport. A feljelentést azért is érdemes megtenni, mert lehet hogy lesz már adategyezés a csalók között és akkor még nagyobb az esélye hogy megtalálják. Így már súlyosabbnak minősül az egész és komolyabban veszik...

Amúgy meg ha előre utalás és utánvét között kell választani akkor inkább utánvét... de persze a személyes átvétel lenne a legjobb de még ott is lehet csalás...

Én74 2013.02.01. 19:15

mandi00!

Semmit!Tegyél fel te is egy hirdetést!A rendőrség 50e alatt nem igazán foglalkozik a dologgal!Ha te is átvágsz valakit valószinű meguszod!Sajnos addig ameddig a rendőrseg igy áll hozzá addig az internetes csalás(adás-vétel)hogy úgy mondjam helhivás egy tangóra!

Én74 2013.02.01. 19:08

Az után vétel se jobb!Hallottam már olyat hogy laptop helyett mondjuk bútorlap volt a gyári laptop dobozában!Vagy épp csempe vagy járólap volt okostelefon méretűre szabva...Üres dobozt meg bárhol lehet venni!

bandicoot 2013.02.01. 18:38

Engem egy Vadász János néven futó emberformájú húzott le 40 ezerrel,telefont hirdetett, Apródon, állítólag békéscsabai, számlaszáma: 18203112-01281889-10010018email címe: halaszjani35@gmail.comtel. szám: 70/654-2358A rendőrségen aznap tettem VOLNA feljelentést, elhajtottak, mondván 50 ezer alatt szabálysértés, így bankok nem adnak ki infót bankszámlaszám alapján, mobilszolgáltatók sem adnak ki semmiféle infót. Elmondták még, hogy ha sikerül is beazonosítani a csalót, pénzt nem látok tőle. 2-4 évet mondtak, mire az ügy véget ÉRNE. HA egyáltalán elindul, de nem indul el. 40000 Ft.Miről beszélünk? Kit védenek a törvények? A bűnözőket? Igen. Őket.Ennyi.

wers 2013.02.01. 15:06

Ha nem küldi utánvéttel, akkor nem veszem meg. Igen, nagyértékűt nem szívesen úgy, hogy nem is láttam, csak fényképen, főként használt terméket.

hattyúdal 2013.02.01. 15:01

Az utánvétet kevés eladó vállalja be....Nagyobb értékű vásárlásnál a személyes átvétel a biztonságosabb.

wers 2013.02.01. 14:36

utánvétet senki sem ismeri? Még az is necces, mert nem tudni mi van a dobozban, és működik-e.

Agent Cooper 2013.02.01. 14:30

Kedves mandi00!

Feljelentést!

Üdv: A. Cooper

mandi00 2013.02.01. 11:57

Aprod.hu -n megkárosított egy fiatalember könyveket vettem tőle 13 000Ft értékben persze sosem kaptam meg őket a felhasználó törölte fiókját adatai: TÍMÁR LÁSZLÓ LAFI 320711773322 -01443158

Mi tehetek?

szasziszi84 2013.01.31. 15:58

sziasztok. engem egy Virág Anita nevezetü 2400 Dunaujváros Zalka Máté u 12. szám alatti lakos kárositott meg. gyönyörű szép hofehér lg xnote laptopot kinált eladásra. azt mondta hogy dunaföldvár es vidéke takszöv. számlaszáma 18203112-01282439-10010029. amint megtörtént az utalás törölte a hirdetést, a profilját is.. a számlaszám zalaegerszegi fhb bankos. hatvan hat féle álnéven cimen telefonszámon hirdet csak a számlaszám eggyezik.

Én74 2013.01.30. 19:04

Üdv Mindenki!

Keresem azon személyeket, akik az alábbi adatokkal hirdető ( illetve adatokat kiadó ) és ezzel pénzt kicsaló személlyel kerültek kapcsolatba:Az illető az Apród nevű hirdető portálon árul(t) de lehet hogy már máshol is felbukkant Alcatel ot-995-öt és Samsung galaxy ace mobiltelefonokat árul elég kedvező áron!Megkérdeztem hogy miért ilyen olcsó a telefon azt válaszolta ,hogy az Euronicsnál dolgozik és ezért tudja ilyen olcsón adni!Még meg is néztem hogy Baján van e euronics hogy biztos legyek.Hát vettem is egyet persze előre utalással.Kaptam pár üzenetet pl:hogy megkapta a pénzt és délután postára is adja a telefont de azóta semmi!És a hirdetései is lejártak!

A neve: Horváth LászlóElméletileg 6500 Baja Attila utca 12. De szerintem nem…E-mail: lacaa32@freemail.huTelefonszám:06309455499 ami mondanom sem kell hogy nem él!A számlaszáma: 10402843-86755475-77751004De itt viszont már a számlatulajdonos nevéhez: Simon Norbert-et adta meg!Amit kiderítettem hogy a számlaszám alapján a bank ahová utaltam az ez a bank fiók:K&H Bank Zrt. 284 Bácsalmás6430 Bácsalmás, Szent János u. 11.Remélem ha megteszem a feljelentést akkor a bankszámlaszám alapján meg lesz a csaló és mások pénzét már nem szedi el!Ime a nevek:Palatinszki RolandKiss JánosSimon NorbertMind a hárman Bácsalmási lakosok a facebookon ismerősei is egymásnak!Általában Sinon számláját használják,de többen is jelezték felém hogy a másik két névre is utaltak!Svindler ezt oszd meg!

Köszi

Én74 2013.01.30. 18:57

Üdv Mindenki!

Keresem azon személyeket, akik az alábbi adatokkal hirdető ( illetve adatokat kiadó ) és ezzel pénzt kicsaló személlyel kerültek kapcsolatba:Az illető az Apród nevű hirdető portálon árul(t) de lehet hogy már máshol is felbukkant Alcatel ot-995-öt és Samsung galaxy ace mobiltelefonokat árul elég kedvező áron!Megkérdeztem hogy miért ilyen olcsó a telefon azt válaszolta ,hogy az Euronicsnál dolgozik és ezért tudja ilyen olcsón adni!Még meg is néztem hogy Baján van e euronics hogy biztos legyek.Hát vettem is egyet persze előre utalással.Kaptam pár üzenetet pl:hogy megkapta a pénzt és délután postára is adja a telefont de azóta semmi!És a hirdetései is lejártak!

A neve: Horváth LászlóElméletileg 6500 Baja Attila utca 12. De szerintem nem…E-mail: lacaa32@freemail.huTelefonszám:06309455499 ami mondanom sem kell hogy nem él!A számlaszáma: 10402843-86755475-77751004De itt viszont már a számlatulajdonos nevéhez: Simon Norbert-et adta meg!Amit kiderítettem hogy a számlaszám alapján a bank ahová utaltam az ez a bank fiók:K&H Bank Zrt. 284 Bácsalmás6430 Bácsalmás, Szent János u. 11.Remélem ha megteszem a feljelentést akkor a bankszámlaszám alapján meg lesz a csaló és mások pénzét már nem szedi el!

SimiZoli 2013.01.28. 22:20

Kedves cooper!Köszönöm a segítő szándékot!!Együtt keresgélünk a rendőrséggel.Csak arra gondoltam, hogy a kedves törvényhozók mennyire akadályozzák a rendőrök munkáját!!

Agent Cooper 2013.01.28. 00:11

Kedves SimiZoli!

Szerintem nyugodtan bízza a rendőrökre a nyomozást, és kísérje figyelemmel a munkájukat, vagy bízzon meg jogi képviselőt, aki segíthet Önnek ebben. Attól, hogy bizonyos adatokat Ön ismer, higgye el, hogy korántsem biztos, hogy az elkövető vagy elkövetők személyét is ismeri.Miután egyre gyakoribbak a visszaélések az interneten, így egyre nagyobb gyakorlatot szereznek a rendőrök is a felderítésben. Ráadásul rendelkeznek Nyomozási kézikönyvvel is, amelyet kifejezetten az online piactéren elkövetett visszaélések felderítésének segítésére állítottak össze. Sajnos viszont a nyomozás időt vesz igénybe, hiszen a büntetőeljárás során nem elég az elkövető személyének tisztázása, a cselekményt bizonyítani is kell.Legyen türelemmel és segítsen a rendőröknek.

Üdv: A. Cooper

SimiZoli 2013.01.27. 21:09

Igen.Az adatok tényleg élégnek bizonyulnak ahhoz, hogy tudjam ki az illető.Csak sajnos én nem vagyok hivatalos szerv.És nem tehetek semmit!!Mert,ha tennék akkor önbíráskodó lennék.

SimiZoli 2013.01.27. 21:06

Nem a rendőrség munkáját bírálom.Csak sajnálatosnak tartom, hogy a rendőrség lehetőségei annyira le van korlátozva, hogy még csak interneten sem tudnak nyomozni.

Agent Cooper 2013.01.25. 16:59

Szerintem akkor érdemes panaszkodni, ha a rendőrség nem, vagy tényleg szakszerűtlenül folytatja le az eljárást. Attól, hogy a kívülállók nem látják, hogy mit csinál a rendőrség, még korántsem jelenthető ki, hogy szakszerűtlenül dolgoznak. Sőt, titkos információgyűjtés esetén épp akkor járnak el szakszerűen, ha az arra illetéktelenek nem értesülnek az eljárási cselekményekről.Ezért inkább azt javasolnám, hogy tegyen indítványokat a rendőrségnek - ez a jog az eljárás egész ideje alatt megilleti. Ha az indítványait elutasítják, akkor tényleg érdemes lehet panasszal élni.

Üdv: A. Cooper

Rafina67 2013.01.24. 22:38

Kedves SimiZoli!Ez annyi adat, hogy már arra is elég, hogy egyedül megtalálja, de egy rendőrnek kb két percig tart az azonosítás. Tehet panaszt az ügyészségen a rendőrség szakszerűtlen eljárása miatt.Rajta4Minden jót!R

SimiZoli 2013.01.24. 19:10

Kedves ismerőseim!!Segítséget szeretnék kérni tőletek!!Keresek egy"úri embert" Aki Végh Krisztián néven internetes oldalakon (Pl: apród) hirdet eladó holmikat.Miután meg történik a vételár elutalása,akkor részéről vége az üzletnek és az Ígért terméket nem küldi el.Az említett oldalon a balogh084freemail.hu email címmel hirdetett.És ezt a telefonszámot adta meg: 06 30 613 77 70.Ha valakinek ismerős ebből a történetből bármi akkor kérlek jelezzetek nekem!Kérlek osszátok meg,hátha valamelyik ismerősötök tud segíteni!Előre is köszönöm a segítséget!!

Közben megszereztem a számlaszámát is. :12072521-01313960-00100002. Raifeissen bank.

SimiZoli 2013.01.24. 19:09

Kedves Cooper!Feljelentés meg volt.Csak sajna a rendőrség nem nagyon tud semmit tenni.Ezért nyomozok én tovább.Köszönöm a segítő szándékot!!

Kenderice 2013.01.24. 16:12

Öööö.. eltűnt a kérdés, amire írtam a választ...Rejtély...

Kenderice 2013.01.24. 16:10

Myvip, paypal, ezeknél már csak egy Western Unionos átutalás nagyobb valószínűséggel csalás.Feljelentést nyugodtan tegyél, mindent mond el a rendőrségen. Ez biztosan bűncselekmény majdnem lehetetlen kinyomozni, hogy ki áll a myvip és paypal mögött. Igen jó búvóhelyek.

Agent Cooper 2013.01.24. 15:48

Kedves B.Ádám!

Amennyiben a rendőr pontosan azt mondta, amit Ön leírt, úgy félretájékoztatta Önt. Valójában 50000 Ft kár alatt csalás szabálysértés miatt KÖTELES a rendőrség szabálysértési eljárás lefolytatására.Viszont amennyiben ugyanaz az elkövető, aki Önt megkárosította, és ugyanolyan vagy hasonló módon más személyek sérelmére is csalás szabálysértést követett el, abban az esetben a minősítő körülményre figyelemmel már megállapítható a szabálysértési értékre elkövetett csalás vétsége, ami viszont bűncselekmény. Ebben az esetben büntetőeljárást (nyomozást) indít a rendőrség.Tehát a feljelentés alapján a rendőrség mindenképpen köteles eljárni, a kérdés csupán az, hogy milyen eljárásban.Az azonban tény, hogy a büntetőeljárás keretei szélesebb lehetőséget biztosítanak a hatóságnak, mint a szabálysértési eljárás. (Magyarul nyomozás esetén nagyobb ez esély az elkövető kilétének megállapítására.) Viszont Önnek a feljelentésében elég valószínűsítenie további sértettek létezését, mivel a nyomozás megindításának feltétele kizárólag a bűncselekmény gyanúja. A feljelentés beérkezését követően a rendőrség három napon belül dönt az eljárás megindításáról vagy feljelentés kiegészítés elrendeléséről. A feljelentés elutasítása vagy szabálysértési eljárás elrendelése esetén panasszal lehet élni, amelyet az ügyészség, mint a rendőrség felügyeleti szerve, bírál el.Amennyiben privát üzenetben elküldi az Ön által ismert adatokat, és leírja, hogy pontosan mi történt segítek a feljelentés összeállításában.

Kedves SimiZoli!

Célszerű mielőbb feljelentést tennie, a legjobb prevenció, ha a rendőrség mielőbb kivonja a forgalomból a csalót.

Üdvözlettel:

A. Cooper

SimiZoli 2013.01.23. 19:47

Segítséget szeretnék kérni tőletek!!Keresek egy"úri embert" Aki Végh Krisztián néven internetes oldalakon (Pl: apród) hirdet eladó holmikat.Miután meg történik a vételár elutalása,akkor részéről vége az üzletnek és az Ígért terméket nem küldi el.Az említett oldalon a balogh084@freemail.hu email címmel hirdetett.És ezt a telefonszámot adta meg: 06 30 613 77 70.Ha valakinek ismerős ebből a történetből bármi akkor kérlek jelezzetek nekem!Kérlek osszátok meg,hátha valamelyik ismerősötök tud segíteni!Előre is köszönöm a segítséget!!Holnap le írom a számla számot is.

B.Ádám 2013.01.22. 16:12

Én is internetes csalás áldozata lettem.Azt szeretném megkérdezni, hogy valaki tud Nekem segíteni abban, hogy miképpen is lehet szakszerűen megírni egy ilyen feljelentést? Az Én károm nem éri el az 50.000Ft-ot így a rendőr azt mondta nem is foglalkoznak vele, viszont van más sértett is akivel össze szeretném vonatni a feljelentésemet.Erre van lehetőség?Ha valaki tud nekem ebben segíteni azt hálásan köszönöm és az e-mail címemen elér: sixer0320@gmail.comKöszönöm!

Rafina67 2013.01.22. 11:05

Kedves goldhungary!

Valószínűleg feljelent és felteszem, hogy nem lesz túl sok következménye.

Ha a hirdetésben jelezted, hogy csak közvetítő vagy és előbb te megrendeled, az ő pénzéből kifizetted és csak utána szállítasz akkor tudhatta a kockázatot. Ebben az esetben a rendőrség arról fogja tájékoztatni, hogy ez szerződésszegő magatartás és nem bűncselekmény.

Ha viszont megtévesztetted és azt írtad neki, hogy a rendelkezésedre áll a gép és csak szállítanod kell a fizetés után akkor megtévesztetted és ezzel kárt okoztál tehát csaltál. Ebben az esetben lehet, hogy lesz olyan lelkes a nyomozó, aki valamit nyomozgat az ügyben, de te csak törlessz szorgalmasan, mert gyanítom, hogy közvetítői eljárásra alkalmas az ügy.

Minden jót!R

goldhungary 2013.01.21. 11:42

Üdv.

Nekem olyan problémám lenne hogy eladtam egy aukciós oldalon egy számítógépet. Sajnos én is közvetítőn keresztül szerzem be agépeket fizetés után külföldről érkezik. eddig még soha nem fordult elő de engem is átvertek. A sértett vagyis aki tőlem vásárolt számítógépet feljelentést akar ellenem tenni mondtam neki hogy visszafizetem az összeget csak nem tudom egybe hanem részletekbe, el is kezdtem neki törleszteni de ő aztmondta hogy egybe kell a pénze és feljelent. Ebből milyen következmények lehetnek?

dorog 2013.01.19. 16:55

Internetes csalók ellen emeltek vádat2012. november 5. 18:30 MTIVÁD | A három férfi számítástechnikai eszközöket ígérve milliókat csalt ki több mint hetven embertől az ország minden részéről. A most elkészült vádirat szerint a 28 éves N. Tamás Tibor 2010 decemberétől 2011. október 18-i elfogásáig különböző internetes hirdetési oldalakon kínált eladásra mobiltelefonokat, laptopokat és egyéb számítástechnikai eszközöket anélkül, hogy azokkal rendelkezett volna.

A hirdetéseire az ország minden részéről jelentkező későbbi sértettekkel különböző álneveket használva e-mailben, illetve telefonon tartotta a kapcsolatot addig, amíg a leendő vevők át nem utalták az általa megadott számlaszámra a kért összeget. Ezután egy darabig még hitegette őket, majd elérhetetlenné vált - mondta az előzményekről az ügyészségi szóvivő.

A csalássorozat értelmi szerzője az utalásokhoz ismerősei, illetve rokonai - a másodrendű vádlott F. Olivér és a harmadrendű vádlott N. Gábor Zoltán - bankszámláit használta, az érkező pénzt rövid időn belül felvette vagy felvetette és felélte. Az ország egészére kiterjedő nyomozás eddig 73 sértettet derített fel, az okozott kár 5 millió 142 ezer 120 forint.

A Budakörnyéki Ügyészség indítványozta az illetékes bíróságnál, hogy speciális, egyszerűsített eljárás, tárgyalásról való lemondás keretében bírálják el az ügyet. Ennek lényege, hogy a hónapokig vagy akár évekig elhúzódó bizonyítási eljárás helyett pusztán a vádlottak vallomása és a nyomozás iratai alapján hozhat döntést a bíróság, így akár a vádirat benyújtása után 60 napon belül ítélet is születhet - közölte Kállai Gábor.

dorog 2013.01.19. 16:50

Helyesnek tartom hogy több forumon is figyelmeztethetünk embereket a csalás elkerülése végett,de ne felejtsük el,MINDEN ESETBEN FELJELENTÉS !!! és csak utána közzétenni személyes adatokat,mert a fagyi visszanyalhat...személyiség jogi perben,csak megalapozott gyanu esetén van igaza a sértettnek,ellenkező esetben igen sokba kerülhet,még ha tudjuk hogy igazunk van...ELŐSZÖR FELJELENTÉS ÉS UTÁNA KÖZÖLNI ADATOT!!!!

kissjanipeti 2013.01.12. 12:07

Sziasztok!Aprod.hu-n hirdető csalóra szeretném felhívni a figyelmet.Nokia Lumia 800-as készüléket kínál 38.000 Ft.-ért.Egy ideig nagyon segítőkész volt és megbízhatónak tűnt,de átutalás után eltűnt.Akit már átvert azokkal összefoghatnánk,így megkaphatná méltó büntetését.Akiket nem,azokat remélem a jövőben sem tud majd átverni.Talán ez a bejegyzés is segít.Számlaszám:11773346-01607002 OTP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei LAFO f.3534 Miskolc, Árpád út 2.A számlaszámhoz tartozó név:Erdős IvettŐ maga Balogh Abdul néven hirdetett,Abdul felhasználó névvel.Elvileg ők egy pár.Telefonszám:0630 9253659 és 0630 3562218Aki hasonló cipőben van kérem jelentkezzen:kissjanipeti@gmail.com

dorog 2013.01.10. 18:21

Érdemes körülnézni és megosztani...http://www.facebook.com/SvindlerekListaja Ha megelőzni nem is tudjuk,de másokat segithetünk vele..

memezoli 2013.01.09. 19:19

http://www.facebook.com/…lerekListaja?…

Én74 2013.01.08. 19:17

"Svindler Listát"én ilyet nem találtam a facén.

anonim11 2013.01.07. 15:19

Ha valaki olcsón akar venni műszaki cikkeket nézze meg ezt oldalt. http://www.maxfelaron.hu/?…Érdekelne mi a véleményetek.

Etta 2013.01.07. 14:52

Kideríttettem,h kik ők valójában, tudom, hol laknak, és mikor születtek. Szégyen, de az egyik 21, a másik még nincs 20!:S

Etta 2013.01.07. 13:56

Sajnos párom is csaló áldozata lett az apródon. A tanulópénzt megfizette, nem is keveset, megtanulta ő is, és a környezete is,h nem bízhat idegen emberekben.

A csaló Nagy Attila néven van regisztrálva, xxx18wow@gmail.com e-mail címmel, a pénztOTP Bank - 11773384 - 01187470 számlaszámra,Kaszás Péter névre kéri.

Nagyon kedves, gyorsan válaszol, de külföldi oldalakról lopja a telefonok képeit, cserélgeti az "eladó" telefonokat, és gondolom, nem a párom az első,akit átvert!

Az apródon jelentettem a hirdetéseit, de valószínűleg ezzel nem sokra mentem, hiszen regisztrál más néven. Rendőrségen is fel lesz jelentve,hátha kevesebb embert ver így át a jövőben.

Ha valaki szintén áldozatává vált saját naivitásának és ennek a csalónak, kérem jelentkezzen a dolphie001@gmail.com címen. Köszönöm!

pappcs 2013.01.07. 13:10

Én74 Na álljon meg a menet egy pillanatra! Csak, hogy tisztázzuk a dolgokat, a rendőrség nem térít meg semmit. A rendőrség, bíróság, csak a bűnösséget állapítja meg, ami azt jelenti, hogy még ha el is ítélik, akkor sem volna ez maga után azt, hogy a pénzed visszakapod. Pénzbüntetés esetén is a pénzbüntetés az államé, nem pedig a sértetté. Az egy külön polgári peres ügy. De hozzáteszem, hogy ha nincs végrehajtható vagyona, akkor a polgári bíróság végzésével is törölheted a...Persze büntetőbíróság is rendelkezhet polgári jogi igényről, de ennek a joghatása megegyezik a polgári bíróság ítéletével.

El kell dönteni mit szeretnél, azt, hogy büntessék meg, vagy azt, hogy a pénzed visszakapd. Előbbi esetben tényleg a rendőrség a megoldás.

Viszont, ha vissza akarod szerezni a pénzt, szerezd meg a nevét, idézhető címét és ne a rendőrségre menj , hanem a közjegyzőhöz. írjatok egy fizetési meghagyást, küld ki neki és ha a csóka 15 napon belül nem reagál rá, akkor jogerőre emelkedik, 16. napon mehetsz a végrehajtóhoz. Ha van végrehajtható vagyona, letiltható pénze, stb, akkor ezzel a módszerrel gyakorlatilag azonnal visszakaphatod a pénzt. egy büntetőeljárás meg elhúzódhat 4-5 évig is és nem garantált, hogy viszontlátod a pénzt.fizetési meghagyásnál meg nem vizsgálják a bizonyítékokat, nincs bizonyítási eljárás, csak akkor ha az alperes kifogással él. ez esetben az ügy perré alakul. Na itt már a polgári bíróság megkeresheti a bankot adatkérés céljából, ha pl. azt állítja a csóka, hogy nem a övé a számlaszám... De ha nem áll kifogással, akkor jogerőre emelkedik a fizetési meghagyás és lehet menni a végrehajtóhoz.

Én74 2013.01.06. 19:12

Tehát ha vissza akarom kapni a pénzem min 50ezer forintnak meg kell lennie?Addig nem is foglalkoznak vele?Vagy ha nem foglalkoznak vele fel kell adnom nekem is valami kamu hirdetést kamu névvel és szépen vissza"lopni"másoktól a pénzt.Mert akkor engem se keresnek majd.Nem?Elég szomorú hogy nem foglalkoznak ezekkel az ügyekkel mert igy szinte rákényszerítik az embereket az ilyenekre!

vicuska1977 2013.01.06. 18:06

Szisztok! Leírom mindenkinek akit az vert mint vicuskát, mert azzal egyezik meg a számlaszám: Pénzes Zsolt Pécs Gyulai Pál út 6. Ja és a számlaszáma: 18203112-01282439-10010029

pappcs 2013.01.04. 13:35

számlaszám, telefonszám alapján nem lehet megtalálni, ha 50 ezer alatt van a kár. Kivéve ha megáll az üzletszerű minősítés, ami fél éven belül legalább 3 esetet jelent. Mivel szabálysértés esetén (50 ezer alatt) nincs joga adatot szolgáltatni sem a banknak, sem pedig a mobilszolgáltatónak. Sajnos ez a törvény. De ha már megáll az üzletszerű elkövetés, akkor az már bűncselekmény (csalás vétsége), ez esetben meg már van helye megkeresésnek.

Én74 2012.12.30. 20:35

Üdv Mindenki!

Keresem azon személyeket, akik az alábbi adatokkal hirdető ( illetve adatokat kiadó ) és ezzel pénzt kicsaló személlyel kerültek kapcsolatba:Az illető az Apród nevű hirdető portálon árul(t) de lehet hogy már máshol is felbukkant Alcatel ot-995-öt és Samsung galaxy ace mobiltelefonokat árul elég kedvező áron!Megkérdeztem hogy miért ilyen olcsó a telefon azt válaszolta ,hogy az Euronicsnál dolgozik és ezért tudja ilyen olcsón adni!Még meg is néztem hogy Baján van e euronics hogy biztos legyek.Hát vettem is egyet persze előre utalással.Kaptam pár üzenetet pl:hogy megkapta a pénzt és délután postára is adja a telefont de azóta semmi!És a hirdetései is lejártak!

A neve: Horváth LászlóElméletileg 6500 Baja Attila utca 12. De szerintem nem…E-mail: lacaa32@freemail.huTelefonszám:06309455499 ami mondanom sem kell hogy nem él!A számlaszáma: 10402843-86755475-77751004De itt viszont már a számlatulajdonos nevéhez: Simon Norbert-et adta meg!Amit kiderítettem hogy a számlaszám alapján a bank ahová utaltam az ez a bank fiók:K&H Bank Zrt. 284 Bácsalmás6430 Bácsalmás, Szent János u. 11.Remélem ha megteszem a feljelentést akkor a bankszámlaszám alapján meg lesz a csaló és mások pénzét már nem szedi el!

Én74 2012.12.30. 18:30

Üdv Mindenki!Keresem azon személyeket, akik az alábbi adatokkal hirdető ( illetve adatokat kiadó ) és ezzel pénzt kicsaló személyel kerültek kapcsolatba:Az APRODÓN hirdetett Alcatel OT-995, és Samsung galaxy ace készülékeket olcsón!Kérdeztem hogy miért ilyen olcsók azt válaszolta hogy a Bajai Euronicsnél dolgozik és igy tudott hozzájuk jutni!Vettem is egyet persze előre utaltam...Azóta semmi!

Horváth LászlóElméletileg itt lakik:6500 Baja Attila utca 12.E-mail:lacaa32@freemail.huSZÁMLASZÁMA MELYRE KÉRNÉM ÁTUTALNI:Az meg már Simon Norbert 10402843-86755475-77751004Ami érdekes hogy a számlaszám alapján a bankK&H Bank Zrt. 284 Bácsalmás6430 Bácsalmás, Szent János u. 11.Ennyit sikerült kiderítenem.A KÉSZÜLÉKET A MAI NAPON POSTÁZTAM.Telefonszám:06309455499 ami persze nem él!Remélem hogy ha feljelentem a számlaszám alapján meg lesz a csaló!

sfecy 2012.12.28. 14:11

TISZTELETEM A KÉSZÜLÉKET POSTÁZOM A MEGADOT CIM ALAPJÁN IDE KÉRNÉM A 20000EZER FT ELÖLEGET 11600006-00000000-60242589 SZABÓ BALÁZS A NEVELTFIAM ERSTE A FENMARADÓ 35000FT-OT A KÉSZÜLÉK KIPROBÁLÁSA TESZTELÉSE UTÁN UGYANIDE KÉRNÉM TISZTELETEL SAS JÁNOS

http://www.kephost.com/view3.php?…

Laczuzinho 2012.12.28. 13:01

Kedves Fórumozók!

A mai napon majdnem én is áldozatául estem egy internetes csalásnak. Hirdettem az apródon, és jelentkeztek is érte. Először szép magyarsággal írt a "tettes", válaszoltam neki, erre angol-google fordító keverékkel írt tovább, hogy az unokatestvérének kéne küldeni a csomagot erre a címre:Name......REESIE MOORECity...... Saint Louis, MissouriAddress .......2528 GLASGOW AVEzipcode....63106Country....USA

Ajándéknak akarja neki, megbeszéltük hogy a postaköltséggel elküldi az összeget (70.000Ft) és ahogy jóváírják megyek is a postára. Elutalta az összeget, és jött a jó öreg Royal Bank of Canada ruppótlan visszaigazolása, miszerint elkülönítették az összeget a vevő számlájáról, és amint küldöm a feladás hiteles másolatát, abban a pillanatban utalnak. Aztán fél perc múlva egy újabb e-mail, hogy az FBI biztosít engem arról, hogy minden zökkenőmentesen haladjon. Amúgy onnan is gyanús lehet az ilyen csaló, hogy olyan adatokat tüntetnek fel a banki e-mailben, amikhez semmi közük. Meg egy bank azért ad magára, és ha e-mail-t ír nem úgy néz ki mint egy kifestőkönyv :) Aztán az illető is írt (nlorena85@gmail.com) de már letörölte magát az apródról, mondjuk máshol még feltűnhet. Írta, hogy megkaptam-e a visszaigazoló e-mailt. Erre elkezdtem kutatni a neten, a megfelelő kulcsszavakkal megtaláltam ezt a fórumot meg még 1-2 másikat, és egyből nyilvánvaló volt a dolog, természetesen belinkeltem, elküldtem neki, és megköszöntem hogy megpróbálta :)

Mindenki legyen nagyon óvatos, és melegen ajánlom, ha egy pici gyanú is felmerül azonnal forduljon google-mesterhez, és pár perc alatt kiderül a turpi! Fölösleges az e-mail-re hagyatkozni, vagy a bank honlapjára, mert ezek már annyira profin csinálnak mindent, hogy a picit is jóhíszemű vásárló bedől nekik! Engem is csaptak be már, így tudom mire kell figyelni! Óvatosan!

felderito 2012.12.21. 20:20

Üdvözlök mindenkit. Keressük további azon károsultakat, akik Dvorniczky Béla 10918001 00000027 19170005 számlájára utaltak expressz.hu-s vásárlást követően, és át lettek verve! Különféle szórakoztatástechnnikai termékeket árul, pl. iPhone, PlayStation 3 stb. Az e-mail címe változó, akár csak a lakhelye.

Zsolt07 2012.12.19. 08:01

Üdv Mindenkinek!Egy új csalásra hívomfel a figyelmet!Az alábbi emailt küldik:

„Dear Beneficiary,

This is a personal email directed to you.I and my wife won a EuroMillions Jackpot Lottery of Ł148m EuroMillionsin August. We have decided to donate the sum of Ł5,000,000.00 Pounds toyou as part of our own charity donation,including 4 other individualsworldwide also awarded Ł5,000,000.00 Pounds each.

You can verify this via the links below.

http://www.dailymail.co.uk/…cle-2187999/http://www.national-lottery.co.uk/…sgallery.ftl

Adrian And Gillian BayfordEmail: adriangillianbayford@hotmail.com.hk”Ha válaszolsz, jön egy uj email:

„First and foremost I want to thank you for responding to my email. Your Email was selected froman exclusive list of 29,031 E-mail addresses of individuals from the internet by the United KingdomGaming Association.

This is a life time oppurtunity for you and 100% legitimate thats why I and my wife Gillian had to makesure this is put on the internet for the world to see.

You see after taken care of the needs of our immediate family members and relations,we decided to donateadditional $20 Million to other individuals bodies around the world in need, the Red Cross,Haiti,and someother organizations in Asia and Europe,and the bulk of the funds deposited with {Reliance Bank Ltd} herein UK, the payout Bank for our donation.

To facilitate the disbursement process of the funds {£5,000,000.00 Pounds} which have been donated solelyto you, please send us;

We are hoping that you will be able to use the money wisely and judiciously. We employ you to do what you canto alleviate the level of poverty in your region and also try to enhance the standard of living of as manypeople as you can because that is the only objective of donating this money to you.

Thank you for your time and we anticipate your earliest response.

Regards,Adrian And Gillian Bayford.”Interneten utána néztem, ezek csalók, tehát véletlenül se adjunk meg semilyen adatot!!! Azt írták,hogy ezek után majd pénzt kérnek különböző indokokkal, de a nagy pénzt soha sem kapjuk meg!Szerintem kellene egy magyarnyelvü oldal, ahol az ehez hasonló csalások megtalálhatóak elnnének, így sok áldozat nem esne bele!!

dorog 2012.12.13. 12:46

Tisztelt ...Véleményem,és ius latratus !!! nevü forumozó.. Cinikus hangvételü kommentje kapcsán szerintem intelligens ember nem élcelődik más kárán ha segiteni nem szeretne,ne pártolja a szélhámosokat...Különben az előre utalás sem veszélyesebb mint utánvéttel postázni.. Albérletben lakó személy ha utánvéttel nem azt küldi amiben megállapodtak,akkor is ki kell fizetni átvétel előtt,ellenben utolérhetetlen marad mert nem bejelentett cimen veszi át a vételárat.. Az utalásnál a számlaszám lekövethető bár ott is vannak kiskapuk... ennek ellenére inkább kiiktatni kellene a szélhámossággal üzletelőket mint a sértettekkel élcelődni...

A vevő 2012.12.11. 21:06

Keresem azon személyeket, akik az alábbi adatokkal hirdető ( illetve adatokat kiadó ) és ezzel pénzt kicsaló személlyel kerültek kapcsolatba:

Kovács Péter ( e-mailben már Horváth Péter volt )Elméletileg debreceni lakos...E-mail: kovicspeter@citromail.huEmail üzenete: "TISZTELETEM, AZ ADATOK: SZABÓ BALÁZS SZÜL: 1990.02.08. 8800 NAGYKANIZSA A.N: ORSOLYA MÁRIA LAKCÍME: 8800 NK. SZEPETNEKI UTCA 22. SZÁMLASZÁMA MELYRE KÉRNÉM ÁTUTALNI A KIALKUDOTT 43- FORINTOT: SZABÓ BALÁZS: 11600006-00000000-60242589 A KÉSZÜLÉKET A MAI NAPON PÓSTÁZTAM AZ ÖN ÁLTAL MEGADOTT CÍMRE GARANCIÁT VÁLLALVA RÁ. TISZTELETTEL: HORVÁTH PÉTER 2012.12.04."Telefonszám: 06 30 9534476

Laptopot és egyéb cikkeket hirdetett az Expressz.hu oldalon.

Feljelentés megtörtént, azonban minél több feljelentő lenne, annál komolyabb büntetésre számíthatna a "becses árusunk".

bigdady 2012.12.11. 19:04

mi a felhasználóneve?

Véleményem 2012.12.10. 16:50

Próbáljátok ki az utánvét lehetőséget...Az apród figyelmeztet is, hogy ne utalj ismeretlennek előre. De hát hiába...

ius latratus 2012.12.10. 16:36

A nevét változtatja?Már ketten vagytok, akiket "átvert"? Ne add fel, ha lesztek hárman, akkor még a nemzetközi elfogatóparancs is összejöhet.12.000 Ft-ért laptop. Itt az ára.

vicuska1977 2012.12.10. 14:22

Az apródon vettem egy laptopot,az összegetátutaltam,de az illető akitől vettem,nem válaszol a levelekre.csak e-mail voltmegadva,de nem válaszol és a terméket sem küldi.Egyébként 12000ft-ról van szó.Ahírdetését törölte,sőt a profilját is.Adatai:A számlaszám:18203112-01282439-10010029 FHB bank

Ha valakit már átvert akkor jelentkezzen,mert megtettem a feljelentést ellene.Eddig ketten vagyunk akiket átvert,a nevét és az e-mail címét változtatja,a számlaszáma ugyanaz.

dorog 2012.12.09. 09:25

Érdemes ezt a cikket elolvasni....Ha lassan is de kézrekerülhetnek a szélhámosok....Internetes csalók ellen emeltek vádat....http://www.heol.hu/heves/kek-hirek-bulvar/internetes-csalok-ellen-emeltek-vadat-469443

dorog 2012.12.09. 09:24

Továbbra is várom azok jelentkezését akit HORVÁTH ÁRON vagy KIS KÁROLY néven esetleg más néven ( karcsi8817, aron9428 emailcimmel) apród.hu oldalon GALAXY S2,XPERIA S,XPERIA ARC stb.. - telefonhirdetéssel átvert, és Kis Alex 11773353-00874807 Otp számlaszámra utalt pénzt de telefont nem kapott,jelentkezzen. Egyébként a meglévő email levelezés és utalási bizonylattal tegyen feljelentést a helyi rendőrkapitányságon..

Paszerbovics 2012.12.08. 14:49

Hello!Apródon vettem egy laptopot, http://aprod.hu/…-IDFs93.html, ezen elérhető az archivumból! A hirdetés szerint nincs semmilyen hibája, sem rejtett hibája, üzenetváltások során rá is kérdeztem hogy nincs e valamilyen hibája a gépnek. Válasza rá: Szandra911@freemail.hu Felhasználó hirdetései

Szia nem fényképezem le elég ez a 6 kép ebböl láthatod h olyan mint az uj.Nagyon keveset lett használva.A toucpadja is. A garancia nincs már rá ,de én adok rá 1 hónap garanciát neked.

Érdekelne hogy te irtál üzenetet a telefonomra?

Ma nem tudom feladni csak holnap és kérnék 1 tel számot meg cimet

Pár napja érkezett meg a csomag(tánvéttel, papir van róla), külsőleg a csomagolás hibátlan volt, szépen be volt csomagolva, kibontás után észrevettem hogy a gép kijelző keretén 3 fog el van törve valamint a hangszórón egy vésés szerű horpadás van, ami a képeken nem látszott egyáltalán, valamint a kijelzőn pixelhiba is van, másnap bevittem szervizbe és mondták hogy x összeg a kicserélése, beszéltem az eladóval telefonon, mondta hogy küldjem el a képeket, adott email cimet is! többször próbáltam elküldeni de az általa megadott cim érvénytelen volt, aztán végre kaptam tőle egy érvényes cimet is, miután megkapta a képeket, azt állitotta ogy ő nem igy küldte el nekem és elküldött melegebb éghajlatra mindenféle káromkodás meg szitkozódás közepette( 1 hónap garanciát vállalt amit le is irt!) Mit tehetnék hogy visszaküldjem az árut vagy legalább rávegyem hogy a hibás részeket kicseréltesse vagy némi kármegfizetést kapjak tőle? Előre ois köszönöm! Krisztián

vicuska1977 2012.12.07. 13:10

Az apródon vettem egy laptopot,az összegetátutaltam,de az illető akitől vettem,nem válaszol a levelekre.csak e-mail voltmegadva,de nem válaszol és a terméket sem küldi.Egyébként 12000ft-ról van szó.Ahírdetését törölte,sőt a profilját is.

Adatai:A számlaszám:18203112-01282439-10010029 FHB bank

név:Szilágyi RóbertDebrecenE-mail.cím:szilirob2010@gmail.com

Ha valakit már átvert akkor jelentkezzen,mert megteszem a feljelentést ellene.

Gtee 2012.12.06. 06:46

Suki Tibor Benjámin az apródon szedegeti áldozatait. xbox -okat és xbox cuccokat hirdet. Össze vissza minden megyéből. Természetesen a csomagot soha nem küldi. Azonnal rendőrségre,már van ellene pár feljelentés. Iktassuk ki a csalót.

Suki Tibor Benjámin

Raiffeisen bank12010879-01367546-00100009

baloghtrioka@citromail.hu

06 70 234416106 20 4654284

feketerozsa 2012.11.21. 10:40

Újabb Nigériai csalás!!!

Magyarországon bukkant fel Al-karim Dawud néven,dalkarim@live.com e-mailcímmel ezzel a telefonszámmal:+447035900468 egy magát UK-ban élő, és egyottani cég nevében hírdetést feladó ember, aki valószínűleg dél afrikábantartózkodik. Sokféle elektornikai eszközt árul, jelenlegi célországa, ahol acsalásokat elköveti Magyarország. A csalásra magam kárán derült fény, sajnosén is rendeltem 2 db Iphone 4s telefont, aminek az árát ki is fizettem, desajnos nem kaptam semmit. Ez az én hibám. Viszont bejelentést kívánok tenni,mert nagy valószínűséggel elég sok megkárosított, csalás áldozatává tettember járt így. Nem tudom, hogyan lehetne ezt megállítani.AdatokHírdetések:http://www.google.hu/#…Amelyik cég nevében hírdetMercy PetersonTradevenue limited28 ROSSLYN ROADBARKINGESSEXIG11 9X2012/12/10th.Ennek a cégnek a vezetőjét megkerestem, akinek a neve:Arish Siddiquitelefonszáma:004475-1787-1787A cégjegyzék száma:05664080 UKŐ nem is ismerte ezt a személyt, Al-Karim Dawud-ot, aki elköveti ezeket.Az első fizetést viszont erre a cégnévre Mercy Peterson nevére kérte, ésvette fel a pénzt.A második fizetést viszont egy Nigériai címre.Receiver's Name: Joel OkoekhianAddress: 103 victoria island roadCity: LagosZipcode: 23401Country: Nigeria.Az interneten oroszországban körözést találtam végül erről.http://www.criminalnews.ru/…on-iz-anglii?…ugyanilyen sztorikat leírva.Ez egy nemzetközi internetes csaló, akinek a jelelnegi célországa,Magyarország.Sajnos nem tudom, hogyan tudnám én a pénzem visszaszerezni,és azt se, azinternetes portálokon ezekre a hírdetésekre hogyan lehetne jelezni, hogymásokat ne tudjon becsapni.Kb. 100 e-mail váltás történt ezzel kapcsolatban, mert arra hivatkozik, hogyegy szállítmányozó cég küldte az árut, majd az szlovákiában (Brno-ban, aminem is szlovákia, hanem Csehország)vám alatt van tartva.A weboldal hamis, az ott feltett adatok hamisak, minden frissítéskor azoldal nem elérhető,és az ott megadott telefonszámon egy unott hang vette fela telefont, aki ígért 2 extra telefont, ha fizetünk 600 dollár vámot még.http://www.coulogcouk.com/index-6.phptracking number is0A88476F62

dorog 2012.11.13. 08:15

Továbbra is várom azok jelentkezését akit HORVÁTH ÁRON vagy KIS KÁROLY néven esetleg más néven ( karcsi8817, aron9428 emailcimmel) apród.hu oldalon GALAXY S2,XPERIA S,XPERIA ARC stb.. - telefonhirdetéssel átvert, és Kis Alex 11773353-00874807 Otp számlaszámra utalt pénzt de telefont nem kapott,jelentkezzen. Egyébként a meglévő email levelezés és utalási bizonylattal tegyen feljelentést a helyi rendőrkapitányságon...

Paull 2012.11.10. 13:30

Üdv!Én egy Samsung Galaxy Ace telefont rendeltem az aprod.hu portálról, 18400 Ft-omba került az állandó stressz és a várakozás a rendőrségen. Bár már a megrendeléskor is gyanakodtam rá, hogy kamu megrendeltem (nem volt név megadva, a telefon nevét használta sajátjaként) megtettem a rendőrségi feljelentést, erre azt közölték, hogy találnom kell két másik embert, akiket szintén lehúzott ez az ember.Duka Heninek mutatkozott be, a pénzt egy Szabó Csaba Lake nevű 11773384-01430613 bankszámlaszámra kérte. Nem tudom mennyire segítség, de Budapest 4. kerületet írt lakhelynek. Kérem, akit szintén átvert ugyanilyen személy jelentkezzen a paulelekjr@yahoo.com e-mail címemen, hogy kézre keríthessük ezt a csalót!Elek Pál

Paull 2012.11.09. 18:02

Üdv!Én egy Samsung Galaxy Ace telefont rendeltem, 18400 Ft-omba került az állandó stressz és a várakozás a rendőrségen, megtettem a rendőrségi feljelentést, erre azt közölték, hogy találnom kell két másik embert, akiket szintén lehúzott ez az ember.Duka Heninek mutatkozott be, a pénzt egy Szabó Csaba Lake nevű bankszámlaszámra kérte. Nem tudom mennyire segítség, de Budapest 4. kerületet írt lakhelynek. Kérem, akit szintén átvert ugyanilyen személy jelentkezzen a paulelekjr@yahoo.com e-mail címemen, hogy kézre keríthessük ezt a csalót!Elek Pál

dorog 2012.11.09. 09:04

Előző felhivásomra már érkezett ujabb személy akit átvert a Kis Alex Otp számlára kérte az utalást,most Horváth Áron néven tett fel Békés megyéből az aprod.hu oldalon Xperia arc ,és galaxy s2 hirdetést.. továbbra is várom azok jelentkezését akit esetleg becsapott,gyüjtjük a károsultakat,mert folyik az eljárás nevezettel szemben...

Cataleya55 2012.11.08. 09:28

Üdv mindenkinek!Még egy internetes csaló!

Name: Csaba AdeAddress: Iyakanju Road, DugbeCity/state: Oyo state, IbadanZipcode: 23402Country: NigeriaEmail cím, amiről írt: csababola1@gmail.com

Ne dőljön be neki senki!

dorog 2012.11.07. 20:42

Érdemes ezt a cikket elolvasni....Ha lassan is de kézrekerülhetnek a szélhámosok....Internetes csalók ellen emeltek vádat....http://www.heol.hu/heves/kek-hirek-bulvar/internetes-csalok-ellen-emeltek-vadat-469443

dorog 2012.11.07. 14:26

Sziasztok.Segitséget szeretnék kérni ugyanis az Apród oldalán vásároltam egy telefont,aminek a vételárát elutaltam de telefont nem kaptam.(21.000 ft-om bánja...) tettem feljelentést,amit annak ellenére hogy számlaszám,név,hirdetés kinyomtatva email-cimmel,és utalási bizonylat is volt ismeretlen tettesként lezárták,hogy az elkövető kiléte nem megállapitható,mert 50.000-ft-ig szabálysértésnek minősül a csalás...a bank nem adott erre való hivatkozással a rendőrség megkeresésére adatot..csak büntetőügyben ad ki személyes adatot banktitokra hivatkozva..akit esetleg: Kis Alex 11773353-00874807-00000000 számlaszámra utalt és hasonlóképp járt mint én kérem jelezze az ifj.novakistvan@citromail.hu email cimen...ha több elkövetés igazolodik akkor bünügyként kezelik és felelősségre vonható..

Zoli0721 2012.10.28. 12:41

Sziasztok!

Én nem rég vásároltam interneten egy külső hdd-t és átvágtak.Elutaltam a pénzt,addig válaszolt az e-mailemre,utánna semmi.Feljelentettem a Rendőrségen.Meg van az illető neve,e-mail címe,a bank neve és az illető számlaszáma.Borhi Ferenc néven Kalocsáról hirdetett az expresszen.E-mail címe capocuoco@freemail.hu,kelkaposzta fozelek.Kérem jelentkezzen,akit még átvert ez az illető.Köszönöm! Zoli0721

Pinyek 2012.10.19. 18:57

sunny teddy szeretne telefont venni tölem az apródról!!Euróban!!számlaszám Iban...stb mondtam neki,hogy 80Eu,azt mondta,hogy küld 130-at,hogy a postaköltséget is fizeti!!! szerintem ő lesz a telefonos ,laptopos figura!!!

bakosl 2012.10.12. 21:29

Üdvözlök minden fórumozót!

Én a Szolnoki Rendőrkapitányságon dolgozom és egy többrendbeli csalássorozat felderítéséhez keresek sértetteket. Eljárás indult szabálysértés keretében ismeretlen személlyel szemben, aki az expressz.hu internetes portálon Iphone 4 telefont, Playstation 3-at, és különböző Notebook-okat kínál eladásra a bolti árhoz képest csekély összegért.A kapcsolatot a megszerzett információk alapján csak telefonon hajlandó tartani és csak kamu citromail-es email címekkel hirdet különböző kamu nevekkel. Az áldozatoknak megad egy bankszámlaszámot, amelyre családi okok miatt sürgősen kéri az utalást. Elég kapcsolattartó, általában telefonfülkékből kezdeményez hívásokat, amelyek Nagykanizsán találhatóak. A hirdető vélhetően 30 év körüli, mély rekedtes hangú.

Az utóbbi egy héten a következő neveken hirdetett:

Név: munkácsi péterE-mail: munko@citromail.huTelepülés: Mór06703442845

Név: szalai csongorE-mail: szalai.csongor@citromail.huTelepülés: Hajdúböszörmény06702995604

Név: dobos zoltánE-mail: doboszol@citromail.huTelepülés: Mosonmagyaróvár06705186072

Név: Szabó TamásE-mail: szabotamas33@citromail.huTelepülés: Székesfehérvár+36702966251

Aki hasonló, vagy az ezek között hirdető csalásának áldozata lett kérem keressen meg a Szolnoki Rendőrkapitányságon hétköznap 08.00 - 16.00 óra között a 112 segélyhívón és kérjen engem Bakos László r. ftőrm-öt a 18-39 melléken.

Gabicsek 2012.10.10. 21:03

Ha csak egy kicsit olvasgattál volna ezzel a témával kapcsolatban, rájöttél volna, hogy nem te vagy az egyedüli, akit átvágnak.Nem kell bedőlni a fenyegetéseknek. Nincs kifizetve (nincs a számládon a pénz), de nyugi, nem is lesz.

Zizzz 2012.10.10. 15:33

Szuki: én feladnék neki laptop gyanánt egy üres dobozt. Vagy egy szépen becsomagolt téglát.

szuki22 2012.10.10. 14:30

sziasztok!Hirdettem a jófogás.hu oldalon egy telefontEgy bizonyos Racheal David irt hogy igényt tartana a telefonra.Én megadtam neki a számlaszámot mondta hogy utalja az összeget.Kaptam egy levelet az Európa Credit online Transfer banktól hogy az összeget a vevö számlájáról levonták és a postai scen másolat elküldésével irják jóvá az összeget!a csomag feladás és a scen másolat elküldése megtörtént!A telefon ami nem kis értékű már rég úton van én azóta sem kaptam meg az összeget!A vevő rám irt hogy laptopra is szüksége lenne!Nekem nem volt de mondtam hogy segitek neki venni!Kiválasztotta a laptopot és ráutalta az árát ugyan ahoz a bankhoz de én mondtam neki hogy amig a telefon árát nem kapom meg ne utaljon!Ő ezt figyelembe se véve át utalta mire a bank küldte a levelet ha miután feladtam a laptopot jóvá irják a számlámon a teljes összeget!Én a banknak és a vevőnek is vissza válaszoltam hogy mivel a telefon fel lett adva,és a scan másolat el lett küldve a telefon árát irják jóvá!Erre a vevő és a bank azt irta ha 48 órán belül nem küldöm a csomagot jogi lépéseket fog tenni!De én meg se eygeztem vele a laptopot illetően csak a telefonom árát szeretném meg kapni!Valamint az interpóllal fenyegetőzik és én járom meg ha nem adom fel a laptopot!Természetesen minden angolúl volt irva google forditót használtam!Az utolsó banki levél magyarúl jött de nem volt értelmes tehát valószinű hogy ott is ezt a forditót használták!az illető és a bank is folyamatosan zaklat a leveleikkel!a csomag nigériába szólt és most arra lennék kiváncsi hogy ez átverés volt e?várom segitségeteket!

lollika 2012.10.07. 11:12

sziasztok,

vásároltam az interneten apróhirdetési oldalon, de sajnos csalás áldozatává lettem.ha csak egy bankszámla számom van névvel és egy e-mail címem, kihez fordulhatok?

előre is köszönöm!

Lolli

pappcs 2012.10.04. 15:33

krisu084: A telefonszámla nem büntetőjogi kategória, a csalás értéke szabálysértési érték, ami meg már elévült, mert eltelt a fél év. Ha mást nem vertél át megúszod és még talán fizetni se kell, ennyi pénzért nem fog polgári perre menni senki. Bár láttam én már karón varjút...

Florist 2012.10.02. 20:06

Sziasztok!Én egy nemzetközi társkereső oldalon jöttem össze egy pasival. Elhalmozott szerelmes levelekkel..majd két hét után írt, hogy kirabolták, küldjek neki 2 ezer dollárt..) Persze nem dőltem be neki..de azért megkérdeztem, milyen cimre kérné a pénzt?Jött a válasz:

NÉV: Patrick. R.Hyban

ADDRESS: 43/47 telek Avenue, Ikeja, Lagos, állam, Nigéria 23401.Skypon még látom most is aktív.

És van egy kérése. Rendelt már valaki a Well Going Concern cégtől Converse cipőt?

krisu084 2012.09.02. 06:32

Szeretnék segítséget kérni Én 1éve átvertem egy ember 19000ft-tal és most szeretném kifizwtni neki a pénzt de ő megtette a feljelentést meg állítólag lett neki e 20000ft telefonszámlája amiért ismét feljelentett azt szeretném kérdezni ha én kifizetem neki akkor ő vissza tudja vonni a feljelentést ellelnem vagy nem

balage001 2012.08.30. 10:12

Sziasztok!

Sajnos összeakadtam egy csalóval, aki telefonokat hirdet "feketeric@citromail.hu" címről. Folyamatosan rotálja a hirdetéseit, az ügyben már tettem rendőrségi bejelentést. Azokat keresi, akik hajlandóak neki előre utalni (mint én is tettem:() Keresem azokat, akik még érintettek lehetnek az ügyben, kérem keressenek meg ezen a linken keresztül: http://www.cheerke.hu/…2-20486.html

norah21 2012.08.23. 13:26

Sziasztok!

Nem tudom, hogy bárki tud e tanácsot adni ebben a helyzetben de leírnám a problémám. 2éve vagyok eladó Vaterán és zömében ugyan azt a terméket is árulom amit szinte az elejétől ugyan attól az angliai cégtől rendeltem Paypal segítségével. Gondom soha nem volt velük, egy kedvesebb angol hölggyel tartottuk a kapcsolatot. Azonban májusban akadt egy nagyobb problémánk. Angliából aki rendelt már tudja, hogy 4-5 nap alatt ideérnek a csomagok azonban nekem májusban 8csomagom is eltűnt amik 2hét alatt sem értek ide. (A csomagok kis méretűek de sajnos drágák.)Ezt természetesen jeleztem az eladónak de egyre hosszabb ideig tartott mire választ kaptam és egyre érdekesebb történetekkel állt elő, hogy hol is vannak az eltűnt rendeléseim. Kezdetben a gyermeke volt beteg, majd a posta tüntette el, stb. Én az elején nem gondoltam rosszra, hiszen már több éve álltunk üzleti kapcsolatban és tűnt el már nekem is a posta által csomagom, de mivel postai azonosító számot sem tudta megírni már gyanút fogtam. 2hónap után már szerettem volna visszakérni a pénzem. Sajnos nem történt azóta sem semmi, ha kapok is választ az e-mailjeimre azok is csak ígérgetések. A Paypal 45napja sajnos régen lejárt, ő általuk már nem tudom visszaigényelni a pénzem. Ilyen esetben mit tudtok nekem tanácsolni? A csomagok értéke kb 80ezer forint. Köszönöm előre is ha valaki tud valami tanácsot adni! Nóra

áldozat.89 2012.08.18. 18:38

Sziasztok fórumozók.Most találtam rátok akik átt lettek verve egy bizonyos: Nigériai,Ukrajnai csomag küldés esetében.Mint jóhiszemű buta emberkék arra adtuk a fejünket hogy eladunk egy Ipadot. Így hát meghirdettük mint az szokás. Egyéb netes adok veszek oldalon.Jelen történetben az apródról van szó.Ide irt nekem egy kedves emberke hogy megveszi tőlünk ezt a terméket. Azt kérte küldjük Nigériába :D a feleségének. Jött egy "utólag nevetséges" banki üzenet a Royal Bank of Canadától. Hogy az összeg már transzfer alatt áll és ha küldjük a feladóvevényt akkor megy a pénz. Én igenokos meg szaladtam a postára és hamar EMS be feladtam.Pénz persze nem jött.A story még nem ér véget küldenek nekem egy üzenetet hogy küldjek egy lapotopot is mert ő elutalt nekem még több pénzt. És csak akkor lehet ezt a pénzt felvenni ha küldöm a következő nyomon követési számot.Utána mindenféle üzlettel zaklatott hogy küldjek neki pénzt és hasonlók. Itt már nagyon bűzlött pláne hogy kezdtem végig gondolni az egészet.Ekkor nyomoztam utána a dolgoknak néztem és informálódtam elsőnek az email klienst bolygattam meg és kiderült hogy a RBC banktól kapott levelek egy egyszerű mezei gmailos címről érkeztek. Nah itt már nagyon mérges lettem hogy lehettem ekkora hülye.....Megtanultam hogy csak előre utalással vagy csak személyesen lehet eladni vmit.

Ne küldjetek semmit más országba ha furcsa mód magasabb összeget vagy egyéb dolgot ajánlanak.Hízelgő de átverés! És még értelmes emberek is hamar bele tudnak esni ha jól meg van szervezve.

Annamari9 2012.08.13. 15:24

Sziasztok. Sajnos még mindig nem unják a csalók, mert ma próbálkozott velem egy Ann Moss nevű hölgy, hogy megveszi amit árulok a vatera apródon, és küldjem el Nigériába. Elárulná valaki, hogy honnan tudja meg az e-mail címemet, amikor az apródon relatív zárt rendszer van, és elvileg csak ott tudok beszélni mindenkivel, amíg meg nem adom az elérhetőségemet.Köszönöm, hogy itt tájékozódhattam erről a csalásról.

blandina 2012.08.04. 18:17

Kedves Internetezők!Mint régi netes hívom fel mindenki figyelmét, hogy egyáltalán ne is válaszoljon kétes forrású levélre. Sem a saját levelező listájáról, sem társkeresőkről. Mindenki higgye el szépen, ingyen nincs semmi. Nem jön a híres lovag, nem osztanak 3%-s kamatra hitelt, előre csak jól ismert cégnek, itthon szabad utalni, biztosítékkal. Építőiparban dolgozom, sok külföldi barátom van, beszélek nyelveket. Hihetetlen történeteket ismerek. Ha valaki idegen levelet kap, ha nem is törli, győződjön meg róla, hogy ez bizony átverés szagú. Sokszor elég két kulcsszót a keresőbe beütni, kiderül a turpisság. Ne küldjön senki lánclevelet, " ... ha nem küldöd el 10 ismerősödnek, boldogtalan leszel, szerencsétlenség ér stb. Meg kell kockáztatni ez utóbbi szerencsétlenséget, inkább, mint hogy kisemmizzenek. Belőlem még nem szedtek ki semmit, ha át is akartak verni csak jókat szórakoztam, annyira átlátszó és primitív próbálkozások voltak. Azonban finomodnak a módszerek, nem lehet tudni. Tehát most már nem hogy egyik idegen földrészre, de még európai országba se küldjön senki semmit, ha az nem hiteles. Ajánlok egy oldalt, eléggé átfogó: http://www.scamwatch.gov.au/…usinessscamsSok sikert és persze óvatosságot kívánok mindenkinek.

garnéla 2012.08.03. 10:14

Pedig ezek egy jó angol tudású ember által rögtön kiszűrhetők, hogy KAMU az egész.Én pár hónapja a kerti bútorainkat(amit a férjem gyárt)raktam fel több hírdetési oldalra.És a jofogas.hu-ra jött is egy fura afrikaiinkább spanyolos angolságú ígéretes levél, miszerint ő segít nekem eladni a garnitúrákat.Rögtön lázba is jöttem elsőre.....aztán pánik, hogy nekem nincs eu-s adószámom, és hogy vinne el egy több, mint mázsás asztalt és 2 padot, hisz a szállítási költség többe lenne, mint maga az áru.És már a tény, hogy ő most nem lesz pár hétig, mert megy az óceánba búvárkodni, de ha visszajön utalja a garnitúra árát csak adjam meg a pay számomat.Na nekem pay számom sem volt, mert semmit nem adtam el még külföldre idehaza meg csak hivatalosan áfás számlára kézbe vagy banki átutalásra......Kellett pár óra, hogy az egykori 4 éves gimis angoltudásomat (ami kevéske) felelevenítve inkább segítséget kértem egy angliában élő magyar barátnőmtől, na ő egyből mondta, hogy ez aki ezt írta nem is tud angolul...(lehet, hogy én jobban tudok...vááááá)Majd van egy másik barátnőm, akinek a férje konzul és perfekt angol spanyol.Na ő is elolvasta és azt tanácsolta, hogy nemhogy válaszolni ne válaszoljak rá, de azonnal töröljem a számítógépemről ezt a levelet és futtassak le egy vírusírtót.Ugyanis dél-amerikában (ahol ő több országban is dolgozott) gyakoriak az ilyen internetes csalások...Próbálnak pénzt kiszedni belőled, de ha nem sikerül olyan vírus van bekódolva ezekbe az üzikbe, hogy gallyra vágnak, ha már látják, hogy tényleg nem fizetsz...Ráadásul rengeteg más információhoz jutnak ezáltal a te gépedben.Állítólag még továbbítani sem szabad ezeket az üziket.Én azonnal töröltem és futtattam és pár hét múlva csak szaki segítségével sikerült kiírtatnom egy fránya vírust a gépemről, pedig még csak nem is válaszoltam rá.Javaslom nézz utána te is ennek, még mielőtt túl késő :(((

Dr.Attika 2012.08.03. 09:54

Ezen a címen egy 40 éves férfi hirdeti magát hölgyeknek. Lehet, hogy ő Kovács Karolina.

I am a: 40-year-old manzodiac sign: Pisceslocated in: Lviv, Ukrainelooking for: 20 - 40-year-old womanrelationship:race:marital status:children: Noneeye color:hair color:body type:height:religion:drinking:smoking:food:occupation:education:languages:interests:

instant messagesend an emailsave to favoritessend a kissblock user | report

(Online more than 3 months)

views this month: 0adds to favorites: 0

General information:

Appearance:

Looking for:

agbavor has visited 1 places.Ternopil, Ukraine @ ternopil medical hostel 1 oblast zhivova 3. (studies) 2011-08-06l m cool guy and handsome ,l like travel to meet onther peoples , love shade, l love smile . hug , kissing , care . etcMember sign inEmail:

Password:

Forgot your password?Not a member? Sign up for free

My Profilewho's viewed me? »who's saved me to his favorites? »

VotingMy voting historyMy fansMy mutual sympathies

Saved SearchesInternational matchesLocal matchesedit searches »

Quick SearchI am a Woman Manseeking Woman Manbetween ages 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65and 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99photos only

sara.farkas0208 2012.08.03. 08:39

Annyira örülök hogy megtaláltam ezt a fórumot különben én is belefutottam volna egy csalásba.

Carolina Smith megkeresett h megvenné az expresszen hirdetett laptopomat. Én mondtam hogy oké, küldje a pénzt. És akkor jöttek a gondok, hogy a pénz egy transfer banknál van aki akkor fogja utalni a pénzt ha a posta feladóvényt szkennelve megkapta. Én mondtam h nekem nincs pénzem feladni mindenképp meg kell érkeznie a számlámra a pénznek hogy el tudjam küldeni. De a bank tuti fogja utalni bizonygatta meg hogy küldjem a laptopot mert nem lesz gond...

Erre a címre küldjem:Address: Zhivova 3City: TernopilState: TernopilZip code: 46008Country: Ukriane

Láttam ez már másnál is volt. És hogy a bank nem utalja vissza neki a pénzt és hogy higgyek neki megkapom mert ő egy jó keresztyén, isten híve... viszont ha nem küldöm feljelent FBI-nál, gondolkodom, az FBI amcsi, a nőnek angol neve van, a bankja afrikai és brit, és ukránba menjen a csomag...Azóta is zaklat h feljelent stb...

Tanácsok, vélemények valakitől?

Gabicsek 2012.07.04. 13:45

Ezt bizonyítékok hiányában szüntették meg. Ellened semmiféle eljárás nem indul. A Vaterás csalásokban alapjában véve azt kell bizonyítani, hogy az eladó már a hirdetés feladásakor is a szándékos megtévesztésre törekedett. Ez az, amit nehéz bizonyatani a nyomozás során.

ndtmd!Azt tudod tenni, hogy ismeretlen tettes ellen a lakóhelyed szerinti rendőrkapitányságon feljelentést teszel.

pestszentlorinc 2012.07.04. 13:11

Vaterán történt vásárlás után feljelentettem az eladót. Tegnap kaptam kézhez a határozatot a nyomozás megszüntetéséről a következő szöveggel: a nyomozás adatai alapján nem állapítható meg a bűncselekmény elkövetése és az eljárás folytatásától sem várható eredmény. Ez most megszüntetés bizonyítékok hiányában vagy bűncselekmény hiányában és ez utóbbi esetben még végül majd engem fognak megbüntetni egy szélhámos állat miatt?

ndtmt 2012.07.04. 12:21

Sziasztok!Én is sajnos bedőltem ennek a nigériai csalásnak. Engem Evelyn Jones néven keresett meg egy illető, hogy az expressz.hu-n hiredetett laptopom küldjem el egy barátjának postán Nigériába. Icici banktól utána kaptam a leveleket hogy levették a számlájáról a pénzt, nekem csak el kell küldenem a csomagot, és utána elküldeni a banknak egy scannelt változatot a bizonylatról. Jóhiszeműen a csomagot elküldtem, persze pénz semmi.

Aki jártas ilyenben, kérem segítsem!Milyen szervhez fordulhatok ilyen esetben és van annak bármi esélye, hogy visszakapjam az elküldött pénzem?

köszönöm előre is!

zsof77 2012.05.26. 13:49

Tanácsot szeretnék kérni, hogy kihez érdemes fordulni ilyesmivel. Tudom, hogy bedőltem, annyira el akartam hinni, hogy sikerülhet.Egy apróhirdetési portálol találtam egy felhívást, miszerint egy online bank rendszer (Angliai központú) személyi kölcsön lehetőségeket biztosít. Írtam a hirdetésben megadott xenda.nadal01@gmail.com címre. Azóta ugyanezt a hirdetést megtaláltam twhitefinance@gmail.com címmel is, és más országban is. A fontos, hogy még mindig elérhető itthon.A levelezés magyarul indult, majd angolra váltott. Hitelt kínáltak, euró alapon 3%-os kamattal, egy angol online bank képviseletében (http://www.co-operativebank.co.uk). Bekérték a szükséges iratokat a bírálathoz, majd megküldtek egy egy oldalas szerződést (ezt is még magyarul), mely három névvel volt aláírva és a kölcsön részleteit tartalmazta. Majd a továbblépéshez egy online fiókot hoztak létre itt: http://platinum-transactions.com.nu/transactions/A fiókon belül megjelent a kölcsön összege, a transferhez pedig egy aktiválási kódot kértek, melynek 315 eurós díja volt. Ezt a western unionon keresztül kérték megküldésre (arra hivatkoztak, h így gyorsabb a folyamat, mint a banki transfer). Egy angliai cím volt megadva Thomas White névvel, csak személyivel átvehetően. A levelezés ekkora angul nyelvű volt, és a fenti email mellett szimultán jött email innen:Cooperative Online Access client_support@cooperative-online-access.org.Majd megküldték a kódot, sikerülni látszott minden, de újabb lépcsőfokként egy CoT kódot is kértek, mely az online bankrendszerben használt transzfer díj. Miután utána olvastam, hogy valóban van ilyen, mentem tovább. A CoT kód díját 1100 eurónak adták meg, lassan tudtam összeszedni, és itt már nem angliába kérte az utalást, hanem nigériába, arra hivatkozva, h a bank felelőse épp ott tartózkodik.Miután ezen túl voltunk, megindult a transfer, valódinak látszó process bar futásával a rendszerben. Reggel egy újabb email várt, miszerint az angliai court (kormányhivatal) blokkolta a transfert, és 950eurós adót kell befizessek. Erről pecséttel ellátott dokumentumot küldtek.Ezt nem tudtam hova tenni, nem találtam hasonlót, és elkezdtem utána nézni, rákérdezni dolgokra. A megadott bank hivatalos emailjére írtam, ahol nem tudtak ilyenről, sőt nincs sem hirdetésük, sem a fiók üzemeltető platformja nem ilyen. A domain nevek nem tisztázhatók, a személyek sem.Valószínű, hogy az egész átvágás, így minden dokumentum hamis, még a pecsétek is, hiába tűnik eredetinek.Amikor rákérdeztem MR Nadaltól, hogy mi a garancia, kihátrált, ugyanarra a bankra hivatkozott. Az oldal, a fiókkal is eltűnt egy estére. Majd miután írtam neki, mintha nem lenne bajom, akkortól visszatért az oldal.Tudom, hogy nem valószínű, h visszakapom már a pénzem, és valószínű a hitel is átvágás. Most csak azt keresem, hogy ilyen esetben hol lehet ilyet bejelenteni? Kihez érdemes fordulni? A magyar rendőrségre érdemes azért bejelenteni? Hisz a hirdetés még kint van, így mások is megjárhatják? Vagy mivel már minden ennyire kusza, honnan lehet eldönteni adott dokumentumok, hivatalos pecsétek valódiságát? Ha ez csalás, akkor okirat hamisítás is, akkor ez csak fontos másnak is.Mit érdemes ilyenkor tenni?

Krisztazsani 2012.05.24. 08:38

Kaptam már a Royal banktól is levelet, de sajnos nem vagyok perfect angol, így nem minden tiszta.Ez akkor mennyire lehet hamis illetve csalás?Amúgy a Royal Banknak nincs valami magyar központi embere aki tudna segíteni?

gerilege 2012.05.16. 13:04

Soha semmit ne küldjön Nigériába, vagy más hasonló afrikai országba, 100% átverés.

Krisztazsani 2012.05.16. 09:08

Sziasztok!

Lehet kis naív vagyok, de ne ítéljetek el ez miatt, csak most olvasok a niggériai csalásokról!Lehet most én is befürödtem ezzel a dologgal!Van egy eladó Blackberry Bold 9700asom, és egy Joseph Anderson szeretné megvásárolni a fiának!Persze Nigériai címet adott!Megadtam már a bankszámlaszámom, de semmi, bár még folyik a levélváltás, persze google fordítóval, mert nem vok perfect angol, de úgy érzem ez átverés.Olvastam pár fórumon, hogy bizonyos Royal Banknak kell a postai feladószelvényen szereplő számot megadni és akkor kapom csak meg a pénzt. De valami itt szemet szúrt , így jutottam el hozzátok, és vettem rá magam, h tanácsot kérjek, miként lehetne ezután utána járni h ez valós e vagy csak csalás???

Üdv és köszönet : Krisztazsani

kitti1209 2012.04.24. 20:47

Egy álláskereső oldalon találtunk rá a párommal egy külföldi állásajánlatra. E-mail-ben kellett jelentkeznünk, az Önéletrajzaink és a hozzá tartozó referencia leveleink elküldésével. A párom sofőrnek én pedig konyhai kisegítőnek jelentkeztem. Később kaptunk egy válaszlevelet, amelyben megköszöni a kapcsolattartó (továbbiakban Szeleczky Zsolt) az érdeklődést, és mint tolmács ad bővebb információt az írországi cég nevében a szállásról, munkáról és fizetésről. Valamint említést tesz arról, hogy ha minden megfelel, akkor küldjük el a kért igazolványok másolatát, valamint döntsük el, hogy ő vegye meg a repülőjegyeket, vagy mi szeretnénk magunknak intézni, mert ezt is jelezni kell neki. Külföldi száma volt megadva. Felhívtam, hogy pár kérdést feltegyek. Majd miután utánanéztünk és ha magunknak vesszük a rep.jegyet akkor kicsit drágábban jönne ki, mint ahogy ő tudná intézni (a közeli határidő miatt), ezért inkább azt választottuk, hogy átutaljuk neki a 130 eurot. Továbbiakban elküldtük az igazolványaink (személyi, tajkártya, adókártya, jogosítvány) másolatát, ő visszaigazolta, hogy az engedélyeket megkapnánk és elküldte az utaláshoz szükséges adatokat. Elutaltuk a külföldi bankszámla számra az összeget és vasárnap estére ígérte, hogy küldi a személyre szabott jegyigazolást. Hétfőtől próbáltam elérni telefonon és e-mail-en, de nem válaszolt. Szeretném feljelenteni, csak kérdés, hogy el tudnék-e érni valamit ezzel, hisz valószínűleg külföldön él, és külföldi tel.szám, valamint külföldi bankszámlaszámot adott meg. Mit tehetnék ebben az esetben?

Pumuklii1 2012.01.24. 10:07

Sziasztok!

Engem is érdekelne, hogy hol lehetne tenni valamit ezekkel az emberekkel. Nekem is pont Brya JAmes írt, és követelőzik, hogy küldjem el a kamerát, mert ő nekem átutalta a pénzt.... Persze a mai naptól fogva megszüntetem vele a levelezgetést, automatikusan törlöm ha ír.

gigici85 2012.01.23. 22:47

A zhivova 3, Ternopil, Ukraine címen a "Nigerian community" van bejegyezve, így egyértelmű, hogy kik állnak a hamis levelek mögött. A személyes adatokat nem szabad kiadni, mert visszaélést követhetnek el vele. (identity theft)Tőlem pénzt is akartak kicsalni, bemásolom ide a leveleket, mert biztosan ezeket továbbítják másoknak is:

Ezt egy állítólagos ügyvéd írta, hogy meggyőzzön, miért is kellene még nekem fizetnem nekik:

TRAVERS ROLAND BRAITHWAITE&PARTNERSBARRISTERS, ADVOCATES SOLICITORS, AND NOTARY PUBLIC;ACCREDITTED TO COMMONWEALTH AND MINISTRY OF JUSTICEOFFICE: 10-SNOW HILL,UK EC1A, 2A1,LONDON 96 DX UK.TELEPHONE NUMBER: +44-701-1188535.

FROM: BARRISTER ANDREW DAVIDS.Senior Advocate / Principal Attorney.TELEPHONE: +44-701-1132535.FAX NUMBER: +47-8709-124801.

Urgent Attention

This is to notify you today regarding the transaction you have with Mrs Carolina Smith and i will like to introduce my self as Barrister Andrew Davids to Mrs Carolina Smith she contact me about this transaction which she purchase item from you but when she was making the transfer the money transfer to your account twice. I will advice you to kindly get back to me because i have already forward the case to court but i need to hear from you before i will proceed with this case, on which i a case number NO.23453 so i here by to send me all this information so that i can start with this case. Although she explain everything to me that all mistake came from her side not you and she also said the bank and FBI and Interpol instruct you to send ....... HUF to her as compensation which you suppose to received the amount .........HUF and the Authority now inform you to get the western union details send to her. i want you to know that this woman is a honest and with good reputable woman because i know her for long time as a barrister to her in United Kingdom please you dont have to loose hope or think this is scam because i have to make all impact with this case that you will received the full amount by next week kindly get back to me with all this information because i need it to handle the case which i have to use it in court do get back to me soon.

Please do complete the following questions ,

Your Full Names:Name Of Item Sold:Cost Of Item:Amount Overcharge:Total Amount You Expected:Your Former House (Postal) Address:Your current House (Postal) Address:How Long have you lived there,Your Telephone and Fax Numbers for Easy Communication.

Do make available those information as it will enable us proceed on how you will get your Funds from FBI and the Bank by this week. Also send me a copy of western union receipt.

Expecting your Fast cooperation and prompt response.

Yours truly,BARRISTER ANDREW DAVIDS,Senior Advocate/ Principal Attorney.

CONFIDENTIALITY & COMPLIANCE NOTICE!*This communication is confidential and is intended solely for the addressee. It is not to be forwarded to any other entity or copied without the permission of the sender and may be protected by professional privilege or which disclosure is prohibited by law. Unauthorized use is prohibited and may be subject to applicable penalties Please notify the sender in the event you have received this communication in error.

Ez után ismét kaptam a banktól is egy levelet, valamint én is megkaptam az fbi-os kamu fenyegetést:

TRANSFER ORDERTransfer Order from Barclays Bank Online has been Approved .TRANSFER NUMBER: SK4321875655DDH==

Dear Valuable Customer,

This is to notify you that we receive mail from your customer and her lawyer Barrister Andrew Davids regarding the transaction between you and your customer Carolina Smith, further more we go a letter from the authority yesterday FBI Federal Bureau Of Investigation and we had explain everything with them and give a prove to indicate that this business is authentic..

So you know your customer said you had sent us the western union scanned receipt copy for verification, we want to resend the western union scanned copy to the bank verification department email below: verifyconfirmation@mail2world.com so as to process with the verification and credit your money into your account immediately and without any further delay..

I hereby attach my working ID for identification because we had about scammer using the same name and Barclays Bank to fraud people over the internet..

We urge you to resend the western union details to our email : verifyconfirmation@mail2world.com

We Appreciates Your Responses Soon.......................... .............................. .........................Your Happiness Is Our Concern!!!

Regards ,Steve Baker,

gigici85 2012.01.21. 23:04

Sziasztok, sajnos én is ugyanannak a személynek az áldozata lettem, akiről sulejmansultan is beszélt. Ugyanezeket a formaleveleket kaptam meg az állítólagos banktól is. Sajnos én voltam olyan jóhiszemű, hogy előre utaltam a csomagot és persze nem kaptam érte semmit, sőt még pénz is követelt tőlem a csaló a semmire. Nagyon vigyázzatok vele:

Address: Zhivova 3City: TernopilState: TernopilZip code: 46008Country: Ukriane

Szerintem a nevét is változtatja, mert nekem Niyi Ogunyemi néven futott.

Csaló cím, senki ne dőljön be neki!!!

sulejmansultan 2011.12.17. 00:36

Csalási kísérlet áldozata lettem. Az www.expressz.hu hirdetési oldalon az egyik általam meghirdetett termékre jelentkezett egy vevő. A teljes levelezést idemásolom, tanulságos lesz! A rám vonatkozó IRL adatokat és egyéb konkrétumokat azok aktuális jellege miatt töröltem.

1. üzenetváltásbrya James bryajames22@gmail.com dec. 8. (8 napja)

címzett: expresszapro

Hello seller is your item available for sell?

dec. 8. (8 napja)

Hello Bryajames2222!

Yes, it is. But, my english is very poor, sorry. I am using "Google Fordító" to translation.

2. üzenetváltás

Brya James bryajames2222@gmail.com dec. 8. (8 napja)

Thanks for the swift responds, may i know the best price you are willing to sell?

címzett: bryajames2222

dec. 8. (8 napja)

I Thanks too!

The coat price is: XXXXXXX HUF = XXXXX €.

3. üzenetváltás

Brya James bryajames2222@postino.net dec. 9. (7 napja)

Thanks for the swift responds.. Well am ok with the price of the item. I will want you to find out the cost of shipping the item via Registered Post to Ukraine or you visit www.posta.hu cos am buying the item for someone has a birthday gift and here is the shipping address below...

Name: Azeez Tunde Address: Zhivova 3 City: Ternopil State: Ternopil Zip code: 46008 Country: Ukriane

You can also get back to me with your details as follows for the payment

Bank Name Bank Address: Account Number Shipping Cost Total Payment Cost:

I wait your urgent responds soonest .

Thanks

(Érdekes, hogy itt már másik címről írt, mint eddig!)

dec. 10. (6 napja)

címzett: Brya

Dear Azeez Tunde!

The cost of shipping the coat is very expensive! In addition, I have heard many bad for the Hungarian Post Office international package service (slow, unreliable). Only the base fee of around 10 000-11 000 HUF. The special services (különszolgáltatások, mint "Értéknyilvánítás", "Tértivevény", "Postai lezárás" plus expenses. And the packing fee is 500 HUF. Even so, do you want to buy my item? If so, please send the funds to my bank account. I will calculate the exact amount, if you say "yes" to total price.

Sincerely,

4. üzenetváltás

Brya James bryajames2222@postino.net dec. 10. (6 napja)

Yes i want to buy your item, calculate the total price...

dec. 12. (4 napja)

címzett: Brya

Dear Azeez Tunde!

OK! The base postal fee 10 250 HUF. With packing and sending 11 000 HUF. All XXXXXX HUF. If it is OK, please send this amount to my bank account.

Bank Name: CIB BANKBank Address: H-1027 Budapest, Medve utca 4-14.Account Number: XXXXXXXXXXXXXGIRO Number: XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXIBAN Number: XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXBIC (SWIFT) kód: CIBHHUHBShipping Cost: 11 000 HUFTotal Payment Cost: XXXXXXXX HUF

Please, send me it, in HUF (Magyar Forint), thanks.

Sincerely:

Györkös Attila

5. üzenetváltás

Brya James bryajames2222@postino.net dec. 15. (1 napja)

Sorry for the late responds and thanks for the business so far, i would like to inform you that i just complete the payment of the item on which the total sum of XXXXXXXXX HUF has been deducted confirmed from my account. I will want you to kindly go ahead with the shipment of the item once you receive payment confirmation mail from my bank , kindly get the item ship and get back to my bank with the shipment prof for verification..

So i will want you to comply with my bank for the successful of the business.

Shipping address below.

Name: Azeez Tunde Address: Zhivova 3 City: Ternopil State: Ternopil Zip code: 46008 Country: Ukriane

I also attach copy of my international passport for identification..

(Itt letölthető/megnézhető az útlevele: http://www.gyorkos.freeweb.hu/123(2).zip )

18:49 (5 órája)

Hello Brya James!

Please transfer the money to my account. If the amount is appear on my account I will send my jacket.

Sincerely

6. üzenetváltás

Brya James bryajames2222@postino.net 20:13 (3 órája)

Hello, I made payment for the item on 14TH December -2011 and the bank sent me confirmation mail of XXXXXXX HUF deducted in my account immediately the payment was made.

I contacted the bank manager to know what is going on with the transaction once you told me you haven't receive the money in your account yet...

Mrs Steve Beker confirmed that the money was deducted from my account , which is on 90% status and PENDING TAB in the transfer machine, the money can not be return back to me because it was made for the item purchased from you and the transaction was made with your account details.. The money can not be access yet with your bank because Barclays Bank want to verify the shipment prof from you first before they activate and reflect the money into your CIB BANK account XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX.

The bank manager said this is the bank new rules and regulation to be follow in other to secure both buyer and seller from online or inter fraudulent act.

They said payment was formal made and reflect into seller account but when sellers collect the money they will refused to get item ship to the buyer.. Most customers complain about this particular transaction and with the experience the bank has had they decided to change there rules and regulation in other to secure both parties..

So i thing the bank is trying to secure both buyer and seller, so i will want you to follow my bank rules and comply with them for the successful of our business..

note that your money is already deducted from my account, so i will want you to get the item ship out and send my bank the shipments papers for verification so that they can reflect and activate your money into your account immediately and with out any further delay ...

Send the bank the shipment papers and not me.. ok

Itt az állítólagos bankos e-mail:

GUARANTEE SHIPMENT LETTER*

Barclays Bank onlinnealert@dcemail.com dec. 15. (1 napja)

==TRANSFER ORDERTransfer Order from Barclays Bank Online has been Approved .TRANSFER NUMBER: SK4321875655DDH==Dear Valued Customer,

We Hereby Needed to verify (Shipment Tracking Number and Scan Receipt of Shipment) From You. More so You Can Ship The Items To The Address Provided To You By Your Buyer.

This is to show to you how important you are and also will not in any way disappoint you or put you in a way that you will not like.. You see we don't know you but got to know you through our clients which is your buyer. We are trying to follow the rules and regulations so that anything we do must be exactly what the Management expected us to do.

Immediately The Shipment Is Verified We Will Surely Activate Your Account. The money is very much at the set of contacting you and your bank also, please send us the the shipment information which we required from you. Thanks.

We are ready to make you happy immediately we see this, We mean the SHIPMENT PROOF. Thanks.

Therefore You Are Given The Priority To Get The Merchandise Shipped In Just Today Business day For Final Proof. Also, in this transacting where we do have delay to get the Shipment Proof, we have always make sure we have a person that will stand as a guarantor if at all there is problem in the future with your money, what you will do is to print out this copy and send it to us here we will indeed grateful if you can follow up this and make sure we see the Shipment Proof before tomorrow. Thanks.

The Bank Service Has To Be Provided An Assurance Of The Shipment Of This Merchandise On Before The Exact Valid Time Period Provided On The APPROVAL Notice Forwarded To You.

More also For Further Updates You Are advised To Contact Us Only Via The Bank Details Provided Only. We have contacted your buyer and to let her know what is going on. We are waiting upon the shipment before Tomorrow business runs out. Thanks once again.

We Appreciates Your Responses Soon..To Serve You More Better !!!

Thanks for using Barclays Bank .......................... .............................. ......................... Your Happiness Is Our Concern!!!

Regards ,Steve Baker,

Barclays Bank Accounts Dept.Barclays Bank Email: onlinnealert@dcemail.com Proud sponsors of the Barclays Premier League

(Majd ezután)

WE PROTECT BOTH PARTIES

==TRANSFER ORDERTransfer Order from Barclays Bank Online has been Approved .TRANSFER NUMBER: SK4321875655DDH==Dear Customer

We just received a mail from our client , {Brya James} he contact us about the transfer that you are not sure about the transaction issue, really people don’t believe in our new terms and conditions we want you to know that right now both seller and buyer can not be trustful due to fraudulent going on internet nowadays we have so many bad experience about buying and selling and paying through bank to bank transfer, Normally before we change our terms and conditions we transfer money to the seller given account information immediately the buyer make the payment.

The money is going to be deducted from the buyer’s account immediately he/she make the payment but some years ago now some seller’s we received the money and they will refused to send the item to the buyer’s given address so many people have lost there money through this, now our bank and some bank’s in England now think of what will are going to do to stop all this fraudulent, We all concluded that all buyer’s and seller’s should be protected in wire bank to bank transfer in that case both parties have his/her own guarantee that he/she will not lose his/her own money and the F.B.I and INTERPOL accept the terms and conditions for the safely of both buyer’s and seller’s.

* FOR THE SELLER’S PROTECTION *

(1) Once the buyer’s have made the payment and you have received the confirmation receipt approved from the bank that he/she has paid, that shows that the money has been deducted from the buyer’s account, And the money will be in the transferring machine for transfer until you provide all the shipment evidence for verification.

(2) Your account will be credited immediately upon confirmation of the details required by us moreover our customer cannot abort the transfer after you might have sent the tracking number to us.

This is how we work things out here, Concerning the payment for goods and we do hope you will understand us well and comprehend with us about our form of payment to secure both the buyer and seller interest from any type of risk and fraudulent practices that is very rampant via online transactions.

We urge you to please send to us the scanned receipt of this shipment for a through verification. And we want you to make it fast because our client need this item that is why he/she order for the item, Now you can go ahead and ship the item out to the buyer’s given address. .

Thanks for using Barclays Bank .......................... .............................. ......................... Your Happiness Is Our Concern!!!

Regards ,Steve Baker,

Barclays Bank Accounts Dept.Barclays Bank Email: onlinnealert@dcemail.com Proud sponsors of the Barclay Premier League

21:49 (2 órája)

Hello Brya James!

There is none. You wanted to beat me. Forget the whole thing..

Good bye!

7. üzenetváltás

Brya James bryajames2222@postino.net 21:52 (2 órája)

Do you want me to loose my money ? else i will report you to the police.

22:00 (2 órája)

címzett: Brya

Hellyo Brya James!

Sincerely

(Erre aztán meg is jött nyomban a névre szóló, FBI-os fejléces figyelmeztető levél az USA-ból szinte az üzenetváltásunk után azonnal. Nem semmi, ahogy az FBI-os fiúk azonnal reagálnak egy szépen megfogalmazott levéllel az állítólagos jogsértésre. :D)

URGENT MESSAGE FROM FBI DEPARTMENT TRANSACTION BACK UPYOU ARE SECURE WITH US*

Attention: XXXXXX XXXXXX

We are just being informed by Barclays Bank that you have been requested to make shipment of XXXXXXXXXXXXXX purchased buy your customer Mrs Tracy and you are to send back the shipment scan receipt and after the way bills is been verify and confirmed by the Barclays Bank, then the total sum of XXXXXXXXXX HUF will be release and activate into your account with immediate effect and without any further delay.

Now we want you to proceed with the shipment of the item to your customer address and get to us here in the department with the shipment details .. Now this transaction has been forwarded to us here in the office to monitor on which we have open a case file NO. 325670. So now we want you to get back to us with Original Shipment Scan Receipt before 12- 24 hours, so that we can also verify and to know if the shipment details is Authentic.

We are with you now just for you to be rest assure that your money will be credited to your bank account, therefore we are using this opportunity to tell you that you should send the Original Shipment Scan Receipt within 12-24hrs or else you will be arrested and jailed for it all because you did not follow the procedure given to you by us and Barclays Bank and if you can not send the Original Shipment Scan Receipt within 12-24hrs , kindly get back to us so we can know what to do next before we take action. We are telling you once again you are secure with Barclays Bank and also get back to us on time so that we can instruct Barclays Bank to credit your account as soon as possible..

The very heart of FBI operations lies in our investigations—which serve, as our mission states, "to protect and defend the World against terrorist and foreign intelligence threats and to enforce the criminal laws of the World.." We currently have jurisdiction over violations of more than 200 categories of federal law, and you can find the major ones below, grouped within our three national security priorities and our five criminal priorities.Our MissionTo protect and defend against terrorist and foreign intelligence threats, to uphold and enforce the criminal laws of the World, and to provide leadership and criminal justice services to federal, state, municipal, and international agencies and partner.

8. üzenetváltás

Brya James bryajames2222@postino.net 22:04 (2 órája)

Thats your problem, I will report you first thing tomorrow morning cos i can see you not a good seller....

Részemről itt befejeztem a vele a társalgást. Az a kérdésem a tisztelt fórumtársakhoz, hogy van itt Magyarországon valamilyen hatóság, vagy egyesület, akinek be lehet jelenteni a szélhámos, gazembert? A rendőrség első körben nem pálya, csak ha rákényszerít a mocsok.Egy agresszív, pofátlan bűnöző ez, keményen rámászik az emberre. De ahogy nézem a neten, már mások is összeakadtak ezzel a Azeez Tunde-vel.

Üdv!

fecoka41 2011.11.29. 19:20

Tisztelt Hirdető!Oldalukon olyan hirdetést találtam akik azzal foglalkoznak, hogy hitelt ígrének és amkor az ügyfél kapcsolatba lép velük ígérnek nagyobb összegű hiteleket, majd amikor teljesen elhitetik az ügyféllel hogy megkapja és bekérték adataikat, útlevél, jogosítvány, tel szám, lakcím bankszámlaszám stb akkor kének egy jelentéktelen összeget 450 USD t. regisztrációra, ez után még kérnek és sokan át is utalják megtévesztve mésokat kölcsönkérnek hogy ők mekkora hitelt kapnak és végül több hónapi itegetés után nem kapnak semmi hitelt csak rájönnek, hogy levették őket pénzzel.Kérem tegyék meg a megfelelő lépést,jelentsék a hatóságoknak, hogy másokat ne károsítsanak meg és ne tegyenek kétségbe senkit ezek a csalók. itt van 1-2 link és 1-2 levelezés akiktől megtudtam az esemnyt.Ezzel több embert is tartozásba elkeseredésbe talánba taszítottak és nem tudni elkeseredésükben mit tesznek ezek a megkárosítottak. Kérem vegyék komolyan ezeket a hamis hirdetéseket és kezeljék a helyzetet, mert esetleg önök is bajba kerülhetnek.Egy ügyfelemet úgy behülyítették, még banki hamis papírokat is küldtek részére és teljesen elhiszi a dolgokat és másokat megkárosít hogy kifizesse a díjat amit kérnek ezek a csalók.köszönömTFhttp://webcache.googleusercontent.com/search?…

http://www.szegedlive.hu/…g-szeged.php?…

és egy két levelezés amiket én kaptam..

Én válaszul a levelek. Ön megkapja a kölcsönt még ma, feltéveÖn tudja, hogy az alap 450 $ szükséges hitelRegisztrációs folyamat. Higgye el, a szerzés e kölcsön 2 óraután átutalással gomb lett kattintott.

Szeretném használni ezt a médiumot, hogy hozzon létre egy üzleti kapcsolat vanígy nyújt nekem többet ügyfél az országot, miután kellhogy megkapja a kölcsönt. másolja az adatokat a bank, és monddnekik, hogy azt szeretnénk, hogy fizetési via Western Union

Az alábbiakban a részleteket, amelyhez várhatóan küldeni a $ 450-n keresztülWestern Union Money át.

WESTERN UNION MONEY TRANSFER KELLÉKEK

VEVŐK NÉV: OGIE DESMONDOrszág: NigeriaSTATE: EKPOMAÖSSZEG: 450 $ CSAKTEXT kérdés: WHOVÁLASZ: ME

Ön várható, hogy visszatér hozzánk a fenti információk utándíjat fizetett, hogy mi is képesek megerősíteni a fizetési ésazonnal elkezdi a kölcsönt át.

Győződjön meg róla, a nevét helyesen írta, hogy nem találkozunkminden nehézség befizetését igazoló.

ÜdvözlettelErick>> Jó napot,>>>> Én vagyok a válasz a levél, kérjük előre nekünk a teljes banki>> adatokat, mint például a teljes bankszámlaszámát továbbadására>> feldolgozása a kölcsönt.>>>> Üdvözlettel>> Cornel Donald>> +2347057385136

Bókokat a napot,

Alázatosan és őszintén bocsánatot Önnek a késedelmes reagálás a leveleket, azt annak a ténynek köszönhető, hogy én vagyok a hivatalos megbízás most Oroszországban, és azt nagyon nehéz nekem való a levelek miatt a forgalmas ütemtervet.

Ha nem a hívást, hogy kaptam asszony Naomi Heller, én nem lett volna sem ismert, hogy nagyon aggódik, és beszélni akart velem, én konkrétan azt mondta Mr. Scott Watson, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden megy a tervek szerint veled, mert én azt nem áll veled beszélni.

Én is arra gondoltam, hogy már megkapta a hitelt forrásokat, mert meg kellett kapnia azt most. Én kiáll nevű főnököm, és azt mondta nekem, hogy levelet küldtek nekik a Bank vonatkozó oka a késés, és én is ügyelve arra, hogy i törvény a dolgokat tudni a pontos okát, miért nem kapta meg a kölcsönt alapok.

Én nagyon sajnálom az esetleges kellemetlenségekért, hogy én is okozott, mert ennek a késedelmes reagálás a leveleket, és szeretném, ha tudjuk, hogy soha nem fog megtörténni újra. Elfelejtettem a laptop otthon, míg utaztam, ezért azt nehéz nekem válaszolni Önnek.

Én is nevezik Watson úr és én is mondtam neki, hogy nem vagyok elégedett vele, mert kellett volna írva, hogy megmondja, miért nem érkezett meg kölcsönt.

Szeretném, ha tudnád, hogy én leszek ennek a legjobb annak érdekében, hogy megkapjuk a megfelelő információt, hogy miért a forrásokat még nem szállították be a számlára.

Én leszek frissítése akkor a lehető leghamarabb. Ismét szeretnék elnézést kérni a bajok, hogy már ment keresztül, és én leszek biztosítva, hogy minden sorrendje azonnal.

Üdvözlettel,

Agent Cooper 2011.11.12. 00:52

Kedves ddai!

Annyit még megtehetne, hogy ír az internetes bazár (willhaben.de) ügyfélszolgálatának egy tájékoztató levelet, amiben a levelezésüket elküldi, hogy a csalót kizárhassák, és az esetleges további sértetteket értesíthessék.

Nagyon jól tette, hogy nem küldte a terméket, a vételár soha nem fog megjelenni a számláján. Legalábbis ettől a vevőtől biztos nem.

Üdv: Agent Cooper

Gabicsek 2011.11.09. 22:05

jobban jársz, és akkor is, ha az adásvételt személyesen és nem postázásokkal intézed, így teljes mértékben ki tudod védeni az utólagos reklamációkat.

ddai 2011.11.08. 22:41

Köszönöm a válaszokat, azt hiszem inkább megpróbálom eladni Magyarországon.

Gabicsek 2011.11.08. 21:46

már az sem stimmel, hogy egy bank a Te mail címedre írna bármilyen levelet, hogy neked átutalt pénzt. A többiről ne is beszéljünk:)

Kenderice 2011.11.08. 21:26

Nem fog támadni, mert egy csaló. Hamis az átutalásról szóló levél, hamis az "efbiájos" fenyegető levél.Az ilyen csalásokkal tele van a net, jó hogy nem küldted el az árut.

ddai 2011.11.08. 21:09

Egy lehetséges internetes csalás után érdeklődnék.

El szerettem volna adni a fényképezőgépemet egy nemzetközi internetes bazáron (willhaben.de) Jelentkezett is egy nagyon kedves Angliai vevő, akivel meg is beszéltünk mindent, és megadtam neki az utaláshoz szükséges banki adataimat. Másnap jött is a levél, hogy átutalta a pénzt, és a bankjától (legalábbis annak látszó) egy levél, hogy az átutalás megtörtént. Ekkor ő elküldte a szállítási címet, ami Nigériába szól (Ez már gyanús nekem) Én írtam neki egy e-mailt, hogy a számlámon még nem jelent meg a pénz. Erre kaptam egy levelet az „FBI”-tól, hogy ha nem küldöm a terméket nemzetközi bűncselekményt követek el. Ez volt egy napja. Az állítólagos utalás óta már 4 nap telt el, szóval mindenképp itt kellene lennie a pénznek. Valószínűleg egy csalás az egész.

A kérdésem az lenne, ilyen esetben ha nem küldöm el (mert nekem nem érkezett meg a pénz) de ő állítja hogy elutalta, akkor jogilag támadható vagyok e?

Előre is köszönöm a segítséget.

buba 2011.10.19. 14:03

igen de ne adj ki semmi adatod és ha küldenek csatolmányt ne nyisd meg ,mert monitoring hacker progi van benne.ne fizess

timonti 2011.10.18. 23:02

Üdv. mindenkinek!Én a thaiföldi Glo lotto-n "nyertem" 400.000 USD-t. Mr. Valiri Sapaporn írt nekem, majd a Bank Ayudhya-tól Kelvin Myoung.Valaki találkozott már velük????Elötte még egy Calito Cross nevű emberke is ajánlott hitelt Nigériából.....Hallottak róluk?

solidus97 2011.09.15. 14:09

Internetes csalókra akarom felhívni a figyelmét mindenkinek, akik már kaptak kéretlen, vagy spamnak minősíthető leveleket az E-mail fiókjukba.Nagy értékű nyeremények ígéretével a megadott linkre kattintva egy sms elküldését kérik a visszaigazoláshoz. Gyakorlatlan sms küldő révén nem tűnt fel, hogy mindegyik telefonszám emelt díjas! Természetesen nyereményt nem kaptam, csak egy kódot, amire hivatkozhatok. A kód mindig érvénytelen! A lista:"Személyes üzenet" http://bit.ly/nlc8sq Extra@freemail.hu"Meghívód érkezett" http://Ink.bz/yDd toth.veronika2011@freemail.hu"Hihetetlen ajándék" http://Ink.bz/36d bartus.timi@freemail.hu"Értékes ajándékod érkezett" http://Ink.bz/qEd nagy.nikoletta25@freemail.hu"Örömmel értesítünk" http://bit.ly/paByz5 jegy@freemail.hu"Kukkants a zsákba!" http://Ink.bz/ZFd kis.aniko01@freemail.huA mobilszámok: 90/619956, 90/619924,Az elképesztő számláról már nem is írok. solidus97

solidus97 2011.09.15. 14:09

Internetes csalókra akarom felhívni a figyelmét mindenkinek, akik már kaptak kéretlen, vagy spamnak minősíthető leveleket az E-mail fiókjukba.Nagy értékű nyeremények ígéretével a megadott linkre kattintva egy sms elküldését kérik a visszaigazoláshoz. Gyakorlatlan sms küldő révén nem tűnt fel, hogy mindegyik telefonszám emelt díjas! Természetesen nyereményt nem kaptam, csak egy kódot, amire hivatkozhatok. A kód mindig érvénytelen! A lista:"Személyes üzenet" http://bit.ly/nlc8sq Extra@freemail.hu"Meghívód érkezett" http://Ink.bz/yDd toth.veronika2011@freemail.hu"Hihetetlen ajándék" http://Ink.bz/36d bartus.timi@freemail.hu"Értékes ajándékod érkezett" http://Ink.bz/qEd nagy.nikoletta25@freemail.hu"Örömmel értesítünk" http://bit.ly/paByz5 jegy@freemail.hu"Kukkants a zsákba!" http://Ink.bz/ZFd kis.aniko01@freemail.huA mobilszámok: 90/619956, 90/619924,Az elképesztő számláról már nem is írok. solidus97

J.Kata 2011.08.24. 11:39

Kedves Rexor!Köszönöm a választ!

Rexor 2011.08.24. 11:29

Nem esélytelen, de nem lesz egyszerű. Tegyetek rendőrségi feljelentést.

J.Kata 2011.08.24. 11:25

Az alábbi ügyben szeretnék segítséget/tanácsot kérni:Egy barátom az alibaba.com honlapon keresztül kapott árajánlatot répacukor szállítmányra egy londoni cégtől. A cég adószámát, cégjegyzékszámát leellenőrizték, de a kapcsolattartás csak gmail-on és mobilon történt. Megegyeztek, hogy a szállítmány indításakor 30%-ot előre fizetnek, a maradékot pedig átvételkor. E-mailben kapott számla alapján át is utalták a pénzt. Másnap jelentkezett az eladó, hogy nem tudja elindítani a szállítmányt, amíg nem fizetnek további 1500 EUR vámköltséget egy adott névre, számlára. Ezt is átutalták. Másnap újra telefonált az eladó, hogy további 1300 EUR kellene neki nem tudom mire. Én ekkor kapcsolódtam be a történetbe. Utánanéztem a neten a cégnek (név, adószám, regisztrációs szám egyezett). Felhívtam őket a weblapjukon talált számon, és sajnos megerősítették a telefonban, hogy ők semmiféle kereskedelemmel nem foglalkoznak. Azért kértem, hogy a számlát ellenőrizzék le, de mondták, hogy hamis.Tehát van egy cég ami ugyan létezik, de az egész rendeléshez, az utalt pénzekhez semmi köze.És van két bankszámlaszám amire közel 6000 EUR ment Londonba. Az eladó azóta nem elérhető.Jól gondolom, hogy esélytelen ezt a pénzt visszaszerezni? Mivel az eladó neve nyilván nem valós, a számlákat meg gondolom megszüntethették, ha mégsem, banktitok végett semmi információt nem kaphatunk. A mobilszám ugyanúgy nem lehet kiindulópont.Az utalások viszont - a magyar vevő részéről - hivatalosan a saját céges bankszámlájáról történtek.Válaszokat előre is köszönöm!

anitra 2010.12.18. 06:57

Főlökött!Köszönöm, viszont kívánok kellemes ünnepeket és boldog új évet mindnyájatoknak.A miénk is tegnap éppen a seprűt kergette...Csak annyit mondanék még el, hogy két éve veszítettük el a kutyánkat és hiába van most új, soha nem tudom elfelejteni a régit. 14 évig volt velünk.

Főlökött 2010.12.17. 12:57

Tisztelettel :

Köszönöm, épp az említettek rendetlenkednek az udvaron. :) A másodikat most kergettem meg egy seprűvel-játék ügyileg, s vette a lapot, hempergőzött a hóban örömében.

Örülök, hogy mint olvastam, jó helyre került a kutya, féltő gazdihoz, megérdemli. Hidd el, sokat tudnak adni és minimálisat kérnek /törődést/.

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és BUÉK. ( kutyusnak is ! :))

anitra 2010.12.17. 12:02

Főlökött!

Abszolút igazad van! Csak egy egyszerű tanáccsal is el lehetett volna kezdeni, időben, a kutya kezelését, amit nem kaptam meg. Magam meg nem igen értek hozzá. Ezért kaptam fel az iszapot. Meg azért, hogy nem akartak törölni a tagok közül. Miért kell egy egyszerű dolog miatt is annyit küzdeni?De örülünk, hogy velünk van ez a jószág és ezt a tortúrát is megérdemli.Jó egészséget a tieidnek is!

Főlökött 2010.12.17. 09:48

Tisztelettel :

Itt a Forum-ban senkinek nem szokása "fikázni" valakit, főleg nem azért mert jószándékből befogad egy kutyát és nincs technikai eszköze elvinni orvoshoz.Nekem is a második kutyám "befogadott-kidobott" volt, s mivel akkora daganata volt, mint a nyaka, én is vittem az orvoshoz és rendbetettük. Azóta is hálás érte, a maga módján. Akinek kutyája van és szereti az állatot, rossz ember nem lehet :)Igen pénzbe kerül, ha vállalkozunk rá, nekem több mint az 5*-ébe került a másik műtéte. De ezt vállaltuk :)

Azzal a gondolatmenettel nem értek egyet, hogy "szakszerű otthoni ellátását, amit tanács esetén tényleg otthon is el lehetett volna látni", mert pl javasolna pl. ultrahangos vizsgálatot, vagy bármilyen vizsgálatot, amihez ugye nem értünk, ezért szakember, a szakember.Az más kérdés, hogy a honlap üzemeltetőjét meg kell keresni levélben, hogy a regisztrációnkat törölje és a továbbiakban nem járulunk hozzá, adataink harmadik személynek történő kiadásához. Erről írásban tájékoztatást kérünk, hogy megtörtént-e a törlés. Az üzemeltető meg fogja tenni a kért törlést és tájékoztatást küld róla. Ennyit kell tenni, véleménnyílvánítás nélkül.

anitra 2010.12.17. 09:11

A kutyánk természetesen el van látva, potom 20 ezerért bevittük oda, ahol még soha nem csalódtunk. Ennyibe került a szállítása, nem beszélve a gk.vezető esetleges veszélyeztetéséről, mert mivel talált kutya, még mi sem ismertük a viselkedését. Annyira fél az autótól, hogy alig lehetett elvinni, biztosan autóból tették ki. 25 km-t pedig gyalog megtenni ilyen időben öngyilkosság. Hát igen, akinek nincs kocsija, az ne fogadjon be kutyát, még ezt is megkaphatom esetleg valakitől a mai világban. A kutyáról ennyit. Mi is mindent megteszünk érte és szeretjük.Nem ez volt a problémám, hanem az, hogy egyrészt ne ígérjen tanácsot az, aki csak adatokat gyűjt és tagokat, mert ezzel késlelteti az állat szakszerű otthoni ellátását, amit tanács esetén tényleg otthon is el lehetett volna látni. (Persze, ebben is én vagyok a hibás, miért nem végeztem el egy tanfolyamot a kutyaápolásból). Másrészt tegye lehetővé, hogy csalódás esetén mindenki saját maga törölhesse a regisztrációját, mert így korrekt (gondolom, erre van is jogszabály, ha elválni lehet, akkor egy honlaphoz sem lehetünk egész életre hozzákötve!). Harmadrészt, ha valaki kéri, hogy töröljék, akkor tegyék meg minden szó nélkül.

Főlökött 2010.12.16. 17:04

Tisztelettel :

Nem értem a probléma felvetését. Önként regisztráltunk egy honlapra. Ott a szerződési feltételeket elfogadtuk.Honlap üzemeltetőjét semmilyen felelősség nem terheli, ha még "eleinte kedvesen írogatnak, majd fütyülnek tanácsot adni." dolgot tapasztalunk.

A kutyát, mely nekem is van kettő ( imádottjaim ), ha nem kívánjuk másik orvoshoz elvinni, a hám sérüléseit mi is elláthatjuk, fertőtlenítő szer illetve kötszer kérdése. Ha szakavatott kezekre akarjuk bízni, bizony el kell menni másik orvoshoz.

anitra 2010.12.16. 11:26

Tisztelt Fórumozók!

Lehet-e valamit tenni az olyan honlap-üzemeltetők ellen, akik állatorvosi tanácsot ígérnek, ehhez regisztrálni kell, eleinte kedvesen írogatnak, majd fütyülnek tanácsot adni.Ezzel az a probléma, hogy az ember várja a tanácsot és emiatt halogatja a kutyájának (talált!) a megfelelő kezelését, időt tölt azzal, hogy megnézi, hátha jött üzenet a honlapon, továbbá kiadja az email-címét.Az ilyen fórum még azt sem teszi lehetővé, hogy az ember törölhesse a regisztrációját.

(Csak azt ne kérdezzétek, hogy miért nem viszem állatorvoshoz a kutyát, mert vittem kétszer is, de nem foglalkozott a kutya sebeivel. Még messzebb vinni pedig talált kutyát szinte lehetetlen.

gerilege 2010.09.02. 08:52

Feljelentést csak abban az esetben lett volna értelme tenni, hogyha nem vették volna komolyan a postán. (Attól sokat nem lehet várni ebben az esetben, csak legalább van a kezében egy hivatalos papír.)A feladási díj az sajnos tanulópénz, reméljük legalább a csomagot sikerül visszaszerezni.

babbalu 2010.09.01. 22:00

Pénzt nem küldtem, és email-ben is jeleztem a posta felé , hogy vissza szertném kapni a csomagot.Hál az égnek rendes ügyintézőt fogtam ki így a levelet is neki címeztem.Azóta már írt is vissza, hogy felvette a kapcsolatot a nigériai posta hivatallal,és jelez amint kap választ.Egyébként mivel ez EMS gyorspostával lett elküldve annyiban van könnyebb dolgom, hogy van azonosítási száma , így nyomon követhető, hogy hol jár, és elméletileg az árban benne is van a címváltoztatás lehetősége, ezért nagyon bizakodó vagyok. Írtam a Nigériai magyar nagykövetségre is, bár ahhoz nem sok reményt fűzök , hogy onnan válaszolnának, de hátha. Mivel nem részleteztem hogy mi a problémám, csak a csomag visszajuttatásában kértem a segítségüket, talán még azt megírom nekik, hogy ez egy ilyen 419 elnevezésű csalás,esetleg akkor komolyan vesznek, ha ott ennek ekkora súlya van.Így most a holnapot megvárom, hogy onnan reagálnak e addig nem írok már máshová, de nagyon köszönöm a címet , ha holnap nem kapok a nagykövetségről választ, akkor még azt is megpróbálom.Magyar oldalon hírdettem, viszont nem tudom mennyi értelme lenne a feljelentésnek,ha a posta nem tudja visszajuttatni a csomagot, ők utána járnának? Ha lennék olyan szerencsés, hogy tényleg visszjön, akkor viszont a feladás díja( 23815.-) szerintem nem akkora összeg, hogy foglalkoznának vele.Ha mégis, azt már biztos nem látom újra:/ Ez már biztosan a naívságom ára:(

gerilege 2010.09.01. 13:52

Nem pusztán gyanús, saját érdekében fogadja el a tényt, hogy ez teljesen biztosan átverés. Különböző formái vannak a 419 csalásnak, ön most ez egyik változattal találkozott, ha most elküldene bármi pénzt, csak további pénzt kérne Öntől, és soha nem kapna vissza semmit. Nigériában és néhány további afrikai országban ezt a bűncselekményt rengetegen hivatásszerűen űzik (a 419 ennek a bűncselekménynek a paragrafus száma egyébként a nigériai büntető törvénykönyvben), és volt eset, hogy egy nagyobb nagyságrendű, más fedőtörténetű esetben a naiv amerikai áldozatot kicsalták Nigériába pénzátadására, azután pedig soha nem került elő.Azt javaslom, ne telefonáljon, hanem menjen be a postára, és ha az alkalmazottal nem jut dűlőre, kérje a vezetőt, ha még csak tegnap lett elküldve, hátha még a Magyar Posta, vagy valami köztes szállító fennhatósága alatt van a csomag. A futárszolgálatoknál ez könnyen működne, mert ők automatikusan zárolják egy ideig a Nigériába küldött csomagot, a postával rosszabbak az esélyek, mert a csomag Nigériában azonnal az ottani posta fennhatósága alá kerül, de egy próbát megér. Próbáljon valami kompetens emberrel beszélni. Ha mégsem jut dűlőre a postán, akkor amennyiben magyar üzemeltetésű oldalon hirdette meg a ruhát, nyugodtan elmehet a rendőrségre is, tegyen feljelentést ismeretlen tettes ellen, és azzal menjen vissza a postára. Nem biztos, hogy tudnak és akarnak segíteni majd a postán, de csak van egy ilyen csomagnak valami sorszáma, ami alapján lehet azonosítani, amíg nem ért Nigériába a csomag. A postán el lehet mondani, hogy a nigériai postával az alábbi módon lehet kapcsolatba lépni:http://nipost.gov.ng/Contact_Us.aspxEzt egyébként ön is megpróbálhatja, írjon nekik, kérdezze meg, van-e lehetőség egy adott sorszámú csomagot náluk azonosítani és ideiglenesen zárolni. Írja le nekik nyugodtan, hogy megtudta, hogy 419 csalás áldozatává vált, és csomagot küldött.

babbalu 2010.09.01. 12:09

Köszönöm a választ tisztelt Gerilege, elolvastam amit ajánlott, hát gyanús, hogy az alap ötlet onnan származhat. Telefonáltam a postára, de ár megállítani nem lehet a csomagot , mert tegnap elment, azt mondta a hölgy , hogy 50% esélyem van rá , hogy nem kézbesítik, és a nigériai hivatal visszafordítja. Remélem legalább azt visszakapom, és " csak" a feladási díjat bukom el:(

gerilege 2010.09.01. 11:28

419 scam és nem 411, elírtam.

gerilege 2010.09.01. 11:19

Semmi pénzt ne küldj! Mivel küldted a ruhát? Gondolom nem futárcéggel, mert azok általában szólnak, hogy ne küldj semmit Nigériába, mindegy, ha posta is, deazonnal menj vissza ahol feladtad és szólj hogy állítsák meg ahol lehet, mert csalás áldozata lettél. A bank, a vevő, meg mindenki ugyanaz a személy ebben a történetben és pénzt akar kicsalni tőled.Erre keress rá valami keresőprogramban: 411 scam és nézd meg valamelyik találatot. Ennek lettél félig az áldozata, legalább pénzt még nem küldtél remélhetőleg.

babbalu 2010.09.01. 00:31

Tisztelt fórumozók , és Üzemeltetők!

Olvastam lentebb Maisztro bejegyzését. A története kísértetiesen hasonlít arra ami most velem épp zajlik.Interneten árultam a menyasszonyi ruhámat. Jelentkezett egy kanadai hölgy , (nem ugyan az mint a korábban említett), hogy meg akarja venni a ruhát , a fiának kellene elküldeni Nigériába. Állítólag előre letétbe helyezte a pénzt 350Eur nekem egy bizonyos Dominion banknál Torontóban.Kételkedtem, de megnyugtatott , hogy 100% -ra garantálja , hogy megkapom a pénzem ha megírom a banknak szállítási adatokat. Dilemmáztunk rajta, de végül feladtuk a ruhát,aztán jelzett is a bank , hogy 24 órán belül megkapom a pénzt. Erre vártunk ma, de jelenkezett a nő,és a bank, hogy további 75 eur-t utalt a letétes számlámra Vámdíjként, amit nekem most előbb be kellene fizetnem , egy itthon is ismert pénzváltón keresztül,és akkor megkapom az összesen 425 eur-t.Ez azért furcsa, mert én direkt úgy adtam fel, hogy ne legyen vámköteles, megkérdeztem a munkahelyemen dolgozó vámügyintézőktől,és azt mondták mehet így. Erre is rákérdeztem, de azt írta, hogy ez kell , mert Nigériába íg engedik be a csomagot.Írtam neki, hogy nincs pénz a számlámon, és hogy utalja el ő nekem a vám összegét, de csak azt írja, hogy küldjem, el a pénzt, mert már ő letétbe helyezte.Most nem tudom mit csináljak, a ruha már ki tudja hol repül,a pénzem meg sehol. Szerintetek, önök szerint ez ugyan olyan csalás mit a Maiszto-é? Mit tehetek ha igen? Talán még vissza tudnám fordíttatni a ruhát, bár nem tudom az mennyi plusz költséggel járna. Persze mindez a levelezés angolul zajlik, így van amit nem is értek, mert még csak most tanulom a nyelvet.Előre is köszönöm, ha valaki haszno infóval tuda szolgálni.

FordFiesta 2010.08.10. 01:45

Tisztelt Felhasználók!

Segítséget szeretnék kérni, a vetra.hu weblapon vásároltam egy terméket, kifizettem, de nem kaptam meg, a z eladó nem hajlandó küldeni. A termék 10.000 Ft összegű volt, nem tudom ilyen kis összegnél lehet eljárást indítani? A rendőrség foglalkozna a témával?

Vagy felesleges mivel nem haladta meg a 20.000 Forintot?

Válaszotokat előre is köszönöm.

Dr.Attika 2010.08.07. 15:58

Tisztelt Manó 25!A pénzét nem fogja visszakapni. A csaló nem fog önként visszafizetni semmit. Az igényérvényesítés költsége pedig jóval meghaladja a követelését, amit soha nem lát viszont. Egyszerűbb lenne ilyen csalókkal nem szóba állni. Egy mobil vételénél mi lehet biztonságosabb, olcsóbb, mint nyilt árusítási üzletben , törvényileg garantált jótálás szerinti, számla szerinti vétel?Keresgéljen itt a fórumon. Van aki ugyanígy lopott telefont vásárolt. Rendőrök jelentek meg a lakásán, őt büntetőeljárás alá vonták és járkálhat a nyomozó hatósághoz és a bíróságra.

mezso75 2010.08.07. 15:24

Kedves Mano25!Írtam neked mailt a csalással kapcsolatban. Sajnos én is megjártam az illetővel.

Manó25 2010.07.29. 16:33

Szép napot!

Jaj segítsen valaki a következőképpen jártam. Expressz.hu hirdetési oldalon a múlthéten találtam egy mobilkészüléket Nokia E52 készülék volt 30. ezerért. Felhívtam a számot egy kedves férfi vette fel aki elmondta a telefon paramétereit stb... és, hogy 30 ezerért ide adja postával együtt. Erre én múlthét pénteken elutaltam az összeget erre a számlaszámra Otp:11773456-00839473Név:Tancsa TamásTel:20/8038376mail: manoel@citromail.huMondanom se kell azóta se kaptam meg a készüléket és nem is veszi fel a telefont pedig kicsöng akármilyen számról is hívom e-mailre pedig nem válaszol. A rendőrségen megtettem a feljelentést, de vajon látom-e valaha a pénzt vagy meglesz-e a tettes? Az egészbe a legszomorúbb, hogy a mai napig hirdet a csaló és senki nem tesz semmit.Íme az új hirdetései csak itt már más az e-mail címe a rohadéknak. http://www.expressz.hu/…es-21788351/

Maisztro 2010.07.29. 10:41

Vannak régebbi utánvétes feladóvevényeim, abból küldtem már kettőt, de rájöttek, hogy nem megfelelő és kértek (a hamis banki címről), hogy küldjem el a megfelelőt és már utalják is a pénzt. Aztán az emberem, persze már egy másik (eddig gmail, aztán email) címről érdeklődött, hogy miért nem küldöm a terméket? (A régi gmail email-címet már biztosan megszüntette, mert már küldeni sem lehet rá. Azt csak a banki adatok elküldéséig használta.)Az utolsó üzenetemben minősítettem őket...

efi99 2010.07.29. 10:16

Azért csak küldjél nekik.Rosszat. Had kínlódjanak.

Maisztro 2010.07.29. 09:13

A "legújabb" csalás pár napja történt meg velem. A célszemélyek online aukciós oldalakon hirdető személyek. Esetemben egy kanadai hölgy jelentkezett (e-mail-ben), aki magasabb összeget kínált az aukció tárgyáért, mint amennyi a fix ára volt. Ő ajánlotta a Magyar Postát és a csomagadatok tudta nélkül ajánlott erre 250 EUR-t. Egy kb. 10kg-os csomagért??? Aztán kiszámoltam: 24160 Ft lett volna a csomagküldés... Banki adatokat kért és küldött egy nigériai címet, mondván a lányának kellene küldeni. Az átutalás euróban történt 'volna'. Mivel gyanakodtam és a családi bankszámla adatait nem mertem megadni, nyitottam egy EUR bankszámlát erre az egy tranzakcióra. Elküldtem, aztán kb. fél óra múlva jött egy e-mail. A feladó a Royal Bank of Canada volt és arra kértek, hogy küldjem el a feladóvevény azonosítószámát, vagy annak másolatát, mert az emberem pénzt utalt nekem, de csak akkor kapom meg, ha ezt beküldöm. (teljesen hihetőnek tűnt, a banki logókkal és táblázattal, adataimmal...) Na, ezt már nem hittem el! Felhívtam az említett bankot, ahol egy ügyintéző biztosított arról, hogy Mrs. Helena Smith (emberem) nem utalt semmilyen pénzt és ők nem is kérnének feladóvevény azonosítókat, meg másolatokat sem. Rákérdeztem, hogy akkor mi lehet ez? Válasz: INTERNETES CSALÁS

zsime 2010.02.14. 14:27

Üdv Mindenkinek!Én hasonlóan jártam mint Nevi...Egy programot töltöttem mert nem indult el az online film .Ez egy ingyenes program,elvileg...regisztrálni kellett ,nem is gondoltam hogy ebből baj lehet...Lett.Kaptam egy levelet hogy fizessek be 138 eurót 2010.febr.11-ig.(hozzáteszem 12.-én kaptam meg a levelet postán,nem ajánlottan!!!)Email nem kaptam.Ez egy ügyvéd által írt felszólítás,utána kerestem neten és találtam is egy két dolgot.Ez pl egy kutya nevére regisztrált program(ugyanezt a levelet kaptam én is):

Most nem tudom mi tévő legyek.Sajnos a német tudásom elég gyenge.de mindenhol csalásról beszélnek.

Hallmark 2010.01.29. 12:39

Ez csalás nevi így ahogy van és rendőrségre kell menni büntetőfeljelentést tenni. Leírom, hogy miért: Postai úton kellett volna elküldeni nekik azt a levelet, ami ellenőrzi, hogy ki az, aki regisztrált. Honnan tudja, hogy nem egy internet kávézóból küldték a levelet és nem egy ismeretlen töltötte ki az űrlapot? Nemhogy nem volt jogosult a pénz elkérésére ilyen formában, de még ráadásul nem is lett volna lehetőségük az adatait leellenőrizni, mert a postafordulta különösen németből nem 2 nap. Ezzel én felhívnám a helyében a telefontanú ingyenes számát, hogy tájékozódjak(www.police.hu).

nevi 2010.01.19. 13:02

Üdvözlök Mindenkit!

Megpróbálom egyszerűen elmagyarázni a dolgot és érdekelne, hogy mi lehet a dologból.Szóval, letöltöttem egy oldalról(téma címe) egy programot(ami egyébként a készítő cég hivatalos honlapján ingyenes) , mert egy link arra az oldalra irányított. Regisztrálni kellett(német nyelven), de nem gondoltam, hogy szükséges valós adatokat megadnom, mert ki a fene gondolta hogy fizetni kell majd a későbbiekben. 2 napra rá jön nekem egy e-mail, hogy fizessek 84 eurót, az oldal 12 havi használatáért, vagyis 1 évig használhatom az oldalt. Ezt azzal indokolták, mivel letöltöttem a fájlt megerősítettem az oldal használatára irányuló szándékomat. Ezzel csak az a baj, hogy a mail amit küldtek a levelező rendszeremnek köszönhetően egyből a levélszemét mappába került és jó pár nappal később olvastam és nekem ki kellett volna fizetnek 2010. 01.01-ig a pénzt…kifizettem, igaz később, de a levélben amit küldtek az is benne volt, hogy az adatok amiket megadtam valószínűleg hamisak voltak, és ezért nem is tudom milyen törvény alapján 5 év börtön járhat..... Kicsit utána néztem ennek a cégnek és sok embert becsaptak már ezzel a technikával. Az érdekelne engem, hogy lehet -e valamilyen bajom ebből a kis kalandból?A válaszokat előre is köszönöm:)

Tisztelettel:Nev

nevi 2010.01.19. 13:01

Üdvözlök Mindenkit!

Megpróbálom egyszerűen elmagyarázni a dolgot és érdekelne, hogy mi lehet a dologból.Szóval, letöltöttem egy oldalról(téma címe) egy programot(ami egyébként a készítő cég hivatalos honlapján ingyenes) , mert egy link arra az oldalra irányított. Regisztrálni kellett(német nyelven), de nem gondoltam, hogy szükséges valós adatokat megadnom, mert ki a fene gondolta hogy fizetni kell majd a későbbiekben. 2 napra rá jön nekem egy e-mail, hogy fizessek 84 eurót, az oldal 12 havi használatáért, vagyis 1 évig használhatom az oldalt. Ezt azzal indokolták, mivel letöltöttem a fájlt megerősítettem az oldal használatára irányuló szándékomat. Ezzel csak az a baj, hogy a mail amit küldtek a levelező rendszeremnek köszönhetően egyből a levélszemét mappába került és jó pár nappal később olvastam és nekem ki kellett volna fizetnek 2010. 01.01-ig a pénzt…kifizettem, igaz később, de a levélben amit küldtek az is benne volt, hogy az adatok amiket megadtam valószínűleg hamisak voltak, és ezért nem is tudom milyen törvény alapján 5 év börtön járhat..... Kicsit utána néztem ennek a cégnek és sok embert becsaptak már ezzel a technikával. Az érdekelne engem, hogy lehet -e valamilyen bajom ebből a kis kalandból?A válaszokat előre is köszönöm:)

Tisztelettel:Nev

nevi 2010.01.19. 13:00

Üdvözlök Mindenkit!

Megpróbálom egyszerűen elmagyarázni a dolgot és érdekelne, hogy mi lehet a dologból.Szóval, letöltöttem egy oldalról(téma címe) egy programot(ami egyébként a készítő cég hivatalos honlapján ingyenes) , mert egy link arra az oldalra irányított. Regisztrálni kellett(német nyelven), de nem gondoltam, hogy szükséges valós adatokat megadnom, mert ki a fene gondolta hogy fizetni kell majd a későbbiekben. 2 napra rá jön nekem egy e-mail, hogy fizessek 84 eurót, az oldal 12 havi használatáért, vagyis 1 évig használhatom az oldalt. Ezt azzal indokolták, mivel letöltöttem a fájlt megerősítettem az oldal használatára irányuló szándékomat. Ezzel csak az a baj, hogy a mail amit küldtek a levelező rendszeremnek köszönhetően egyből a levélszemét mappába került és jó pár nappal később olvastam és nekem ki kellett volna fizetnek 2010. 01.01-ig a pénzt…kifizettem, igaz később, de a levélben amit küldtek az is benne volt, hogy az adatok amiket megadtam valószínűleg hamisak voltak, és ezért nem is tudom milyen törvény alapján 5 év börtön járhat..... Kicsit utána néztem ennek a cégnek és sok embert becsaptak már ezzel a technikával. Az érdekelne engem, hogy lehet -e valamilyen bajom ebből a kis kalandból?A válaszokat előre is köszönöm:)

Tisztelettel:Nev

ogbegb 2010.01.04. 14:31

a fizetési meghagyást a bíróságra kell benyújtani?

ogbegb 2010.01.04. 14:26

Tisztelt Rexor

Lenne pár kérdésem:ha visszaküldöm utánvéttel,gondom az eredeti összeget(32.000Ft)kell az utánvétre írni.És a fizetési meghagyást a bíróságra kell benyújtani?

Rexor 2010.01.04. 14:09

Próbáld meg polgári úton érvényesíteni az igényedet fizetési meghagyással. Én javasolnám a következő lépésket:

ogbegb 2010.01.04. 14:01

Üdv.

A segítségüket szeretném kérni.Feltettem egy apróhirdetést az egyik ezzel foglalkozó oldalra,hogy szeretnék egy Xbox 360-as konzolt vásárolni tartozékaival. Nemsokára rá egy Úr felhívott,hogy neki van egy ami mindenben megfelel a hirdetésben kikötöttekkel.Meg is egyeztünk telefonon,szóban,hogy küldi amint tudja.Pár napra rá meg is érkezett az utánvétes csomag.Kibontottam,de nem volt benne más mint maga az Xbox 360 játékkonzol,de semmi tartozék.Aztán jobban megnéztem:hát az állapotát tekintve láthatóan szét volt feszegetve,3 éves volt a gép ,de mi egy évnél nem régebbit beszéltünk le.Próbáltam hívogatni ,de nem vette fel.Még aznap 3 különböző ismerősömmel megkíséreltük kipróbálni,de egyetlen egy tápot se tudtunk beledugni.Megállapíthatóan a gép rossz.Másnap feljelentettem csalásért a rendőrségen,erre a mai nap elutasító határozatot kaptam a rendőrségtől,hogy a gépet az eladó fél postázta és ezért a csalás tényállási elemei nem valósulnak meg.(De hát a gép rossz).Ezenkívül hivatkoznak még a Be. 174.§ (1)bekezdésre.

Panasszal tudok élni 8 napon belül,de mire hivatkozzak? Vagy polgárjogi úton érvényesítsem jogaimat?Annak mi a menete?

Előre is köszönöm a válaszokat.

_Wasp_ 2009.12.30. 19:57

de az nem is a büntetőjog topicban van, hanem az offtopic kategóriát takaró joghallgatók részben, ahol a viccek, és a borozós topic is.

És jó esetben nem is fenyegetjük egymást, a személyeskedés is kevesebb talán valamivel, mint itt.

Egyébként elnézem :)

CapoVito 2009.12.28. 17:24

Nyugodtan lehet intézkedni, mi is azt tesszük...15 éves kis adminisztrátorok..Akik még a 18. életévüket se töltötték be..Sokan megtaláltak titeket más közösségi portálon, napszemüvegben, meg a pingvinfarmon meg ehhez hasonlókon szintén adminisztrátorként. És Sunbeach (adminisztrátor) is ezt az üzenetet intézte hozzám: " Egy nagy fasz vagy, és csak azért nem raktalak még ki innen, mert XY-t nyalod."

Nem tudom mit képzeltek magatokról taknyos ki hülye gyerekek, rossz emberrel húztok újat, majd nézhettek amikor a bíróságról kapjátok az idézést,mert fel lettetek jelentve, jegyzőkönyv is fel lett véve. Majd meglátjuk mit szólnak hozzá a szülők.

Elegem lett a lenézésből meg ehhez hasonlókból.

nexaa 2009.12.28. 15:35

Vitázni*

nexaa 2009.12.28. 15:32

Hadjad Burex,

Nincs mit ezen mitázni ők csak embert keresnek akire tudják fogni a dolgokat, de szemlyiség sértés miatt már én is intézkedem :)

Burex 2009.12.28. 15:27

A jateknak a foruman mar meg sem tudom szamolni hogy hanyszor targyaltuk le ezt az ugyet, de vannak egyes bunkok akik meg mindig nem ertik meg hogy mi a helyzet...Na tisztazzuk szepen.

Nexa a fejlesztoktol kapja az utasitasokat, amit Nex koteles atadni nekunk, mi pedig a ''kedves'' jatekosoknak a jatekban. Ha ez az informacio teves, vagy hazugsag, akkor szerinted ki a hibas? Nexa vagy a fejlesztok? Hmm? Na erre valaszolj ha olyan okos vagy...

klifhenger 2009.12.27. 23:52

Küldő GretchenCímzett DonJussefDátum 01:01 órája (27.12.2009 22:43:59)Téma 20 éves csaló ügyvezető = nexaa Add tovább, kérlek minél több játékosnak!Szöveg Helló!

Ha tudod kérlek juttasd el ezt a linket az egyes szerverre, minél több embernek! Sajnoss én már nem tehetem meg mert örökre tiltottak a szerverről, csak azért mert meg mertem mondani az igazat!

köszy

ő az az ember aki átvert mindenkit, és lenyulta a nullázás utáln az érméket! Csak hogy mindenki megtudja, ha érmét rendel ezt az emós - ovist gazdagítja!

nexaa: http://mellbimbo.eu/…87034163.jpgnexaa: http://mellbimbo.eu/…akicsalo.jpg

CapoVito 2009.12.27. 23:26

1 barát levele aki már nem lehet köztünk!

Küldő Jussef | Mellőz | JelentésCímzett xyDátum 1 perccel ezelőtt (27.12.2009 22:53:37)Téma FIGYELMEZTETÉS !!!!!!!!!!!!!Szöveg Küldő xy | Mellőz | JelentésCímzett DonJussefDátum 1 perccel ezelőtt (27.12.2009 22:43:59)Téma 20 éves csaló ügyvezető = nexaa Add tovább, kérlek minél több játékosnak!Szöveg Helló!

Ha tudod kérlek juttasd el ezt a linket az egyes szerverre, minél több embernek! Sajnos én már nem tehetem meg mert örökre tiltottak a szerverről, csak azért mert meg mertem mondani az igazat!

köszy

ő az az ember aki átvert mindenkit, és lenyulta a nullázás utáln az érméket! Csak hogy mindenki megtudja, ha érmét rendel ezt az emós - ovist gazdagítja!

nexaa: http://mellbimbo.eu/…87034163.jpgnexaa: http://mellbimbo.eu/…akicsalo.jpg

Nézzétek meg a 2 linket!!!

Na ezek után el lehet gondolkodni kedves BUREX hogy nekem vagy ennek a 20 éves gyereknek van-e több esze..Az életfelfogás nulla.

Akkor tisztelt Hölgyeim és Uraim gondoljuk végig kik is dolgoznak azon hogy mi jót játszhassunk és gondolkozzunk el azon is, amikor nulla hozzáértéssel lehülyézik és le tudatlanozzák az embert..Akkor ki is a tudatlan? És persze most is mi nem látunk a dolgok mögé..Ódehogynem..Átvertek mindket, mint a xart a palánkon..

BRTuning 2009.12.24. 21:59

Én online pókerrel foglalkozom, az is veszélyes tud lenni, ha valaki hajlamos a játékfüggőségre.. de ők nem azért bukják el végül mindenüket, mert a neten is pókerezhetnek, ugyanígy elvernék a pénzüket a kocsmában a lottózóban is végül.

Azt viszont nagyon durvának találom, hogy ilyen játékok egyátalán létezhetnek, ahol az UNATKOZÓ fiatalok átérezhetik a "BŰNCSELEKMÉNYEK ELKÖVETÉSÉNEK AZ IZGALMÁT", vagy nem tudom pontosan, mivel reklámozzák magukat..

Nem hiszem el, hogy a szolgáltatók nincsenek tisztában azzal, hogy sokan pont egy ilyen "játék" miatt fogják elkövetni az első bűncselekményeiket, mint ahogy milyen menő volt szábbészabi 4 ütem száma és kitermelt X ezer füvező fiatalt..

A milliárdos sikkasztókat és a nyilvánvalóan bűnös gyilkosokat, rablókat jó pénzért megvédik a(z) (nem mondon ki, milyen) ügyvédek.. a gyermekeinket ki fogja?!

(Más kérdés, hogy ha már létezhet a játék és a játékos fizetett vagy megdolgozott érte, akkor kapja vissza, ami volt neki. Minden más csak egy nagyon rossz kifogás.)

Hallmark 2009.12.24. 20:17

1. Ha valamit virtuálisan szereztél meg vagy nyertél, azért nem te fizettél és akármikor elveheti, főleg, ha 3. esemény is történik. Ha itt felvállalja a képviselő a nevét, akkor nem hinném, hogy csaltak volna. Azt viszont el tudom képzelni, hogy valaki ügyeskedett és elvették mindenkitől az érméket, mert azokkal szemben kerülnek előnybe, akik fizettek érte.Ha esetlegesen Vis Major(pl áramkimaradás vagy hackertámadás, visszaélésekből illetve valamilyen törvénysértésből) történt, akkor azokért is kizárja az üzemeltető minden felelősségét a jog(miért kellene nekem felelnem azért, ha egy áramszünet hibát idéz elő?).Nem értem, hogy az adminoknak meg a fizetett képviselőknek miért kellene érteni a joghoz és miért kell akkora óriási szakképzettségének lennie? Arra való egy fizetett jogász vagy szakember. Ő a saját feladatát el tudja látni(egy banki ügyintéző sem ért a joghoz, sőt a bankigazgató sem szerintem, arra való egy fizetett jogász vagy más szakember). Ha valamiért valaki nem fizetett, azért jogi lépésnek helye NINCS, tehát ez az egész beszélgetés hiábavaló. Az, hogy valaki azt írja, hogy 9 éves, nem jelent semmit, mert írhatja szívatóból is, az üzemeltetőnek nincs hatósági jogköre, igazoltatni nem igazoltathat, felhasználónak kell betartani a szabályzatot. Az, hogy 18 éven felüliek használhatják az oldalt, egy értesítő és ezzel zár ki az admin minden felelősséget ezzel kapcsolatban.

Burex 2009.12.24. 16:35

Capo!

Erről csak annyit, hogy egy taknyos 20 évesnek több esze van mint neked...

CapoVito 2009.12.24. 12:26

Nostehát..khm..Hol is kezdjem. Elolvastam a sok hozzászólást, köztük a "szakértők"-ét is.

DE. Az egy dolog, hogy valaki sms-ben megrendeli az érméjét. Ok, tegye. De azért rendeli,hogy ebből fejlődjön,játékot hajtsa és szórakozzon, nem pedig azért, hogy a jobb sarokban fent minden belépéskor megcsodálja az érmék számát. És ahhoz hogy valaki fejlődjön, az érméket be kell fektetni, vagy a Fekete Piacon fogja értékesíteni.Másként ez nem megy. És akkor ezt is kikerülik azzal, hogy ha a piacon megfordult az érméd,akkor nem kapod vissza?? És mivel virtuális bűnöző játék, ezért mindenki előszeretettel alkalmazza a kaszinót, nyeremény szerzés, vagy pusztán szórakozás kedvéért.

De kérem szépem hol itt az igazság?

Megint azok érvényesüljenek akiknek pénzük van?? Na ez a szemét dolog, nem az ha megbotlik valaki és kinevetem...Mert több száz játékos gondolja ugyanígy ezt, hogy ha már egyszer hónapokat küzdött azért hogy érmét szerezzen, akkor igenis JOGA van megtartani, és HA ELVETTÉK ADJÁK VISSZA!

3. Egy 20 országban működő cégnek egy taknyos 20 éves kölyök a képviselője?? Ugyan már...hát milyen világ ez? Valószínűleg megfelelő jogi háttérrel és képzettséggel rendelkezik ez a 20 éves XS Softver képviselő, és határozottan tudna eljárni egy ilyen ügybe bárhol a világon. Vicc az egész. És nem tanulópénznek kell felfogni,mert ez az egész magyar politika úgy ahogy van egy férges rothadt gyümölcs,ahol mindig mi "pornép" isszuk meg a nagy és kapzsi pénzhajhász dagadt parasztoknak a csillogó világát. És a mi zsebünkből húznak ki minden egyes fillért. Magyarország! Én így szeretlek ugye? mákos guba meg a sok baromság! Lószar az egész.

És innen üzenem a fejlesztőknek, hogy remélem Boldogan hajtják minden este álomra a fejüket. És Érmében Gazdag Boldog Karácsonyt kívánok nekik...A "Szakértőknek" meg nagyon sok tanuló pénzt kívánok, hogy átérezzék mi az amikor hónapokig küzdesz valamiért ami végre a tied és utána röhögve elveszik.És Boldog Karácsonyt.

Ui.: Lenne még mit írni,de nincs annyi karakter.Akinek nem inge ne vegye magára..Akit megbántottam ne haragudjon.Tisztelttel: Ákos

_Wasp_ 2009.12.19. 21:08

ez nem büntetős ügynek tűnik, hanem polgári joginak, pert kell indítani ez esetben az üzemeltető ellen, de ha külföldi cégről van szó, akkor ki tudja, milyen államnak van joghatósága.

Nem tudom, milyen összegekről van szó, és hogy nincs-e az üzemeltetőnek erre valahogy joga (pl az általad elfogadott szerződési feltételek alapján) de azt meg lehet próbálni, hogy követelitek a kifizetett szolgáltatást, a bírósághoz fordulás fenyegetése mellett.

collike 2009.12.17. 23:40

Kedves _Wasp_!Sok 100an játszunk egy online játékban, ahol több probléma, és (véleményem szerint) több szabálysértés is felmerült. Ami kiverte sokunknál a biztosítékot, az, az sms-el történő vásárlás; jelen esetben, virtuális aranyat lehet vásárolni bankkártyás fizetéssel, és sms feltöltéssel (1 sms ára: 690,-) a játékot viszont lenullázták, vagyis restart történt; azt ígérték, hogy az arany, és a szintén érméből feltöltött V.I.P. csomag is megmarad!Ehhez képest minden eltűnt! Azt mondták, nyugodjunk meg, csak túlterhelt lett a rendszer, és a fejlesztők dolgoznak a javítások! Az egy dolog, hogy sok sok idő "munkája" kárba veszett a restart miatt, amit mellesleg nem tüntettek fel a regisztrációnál... de a befizettet pénz is oda!Eltelt 2 nap, és kérdeztük, hogy áll az érme.. közölték az adminok, hogy kaptak egy angol levelet a fejlesztőktől, hogy nem adják vissza az érméket!20.000 regisztrálóról beszélek!(csak a magyar szerveren)Hogy kinek mennyi pénze veszett kárba nem tudni, de ez egy komoly külföldi cég! A cég fejlesztői csak az adminisztrátorokkal tartják a kapcsolatot (megjegyzem, kiskorúak!! a játék +18 as)! És minket félre informáltak! Ennek az egésznek nagyon "lehúzás szaga" van. Mit tehetünk egy ilyen céggel? Hova lehet fordulni?Ha esetleg a megkárosított játékosok zömét, össze tudnám toborozni, közösen sem tehetnénk a cég ellen? Esetleges kivizsgálásnak is örülnék, hogy ilyen tisztességtelenül, ne működjenek!!Sajnos a cég elérése sehol sincs feltüntetve! Én megkerestem, és kitettem a profilomra.. hogy azért ezt más is lássa.. hisz hivatalos adat, és nekik kellene ezt megtenni! Cserébe ki lettem tiltva: sértő profil - címén!Előre is köszönöm a választ.c.

_Wasp_ 2009.08.10. 16:16

csalás kísérlete miatt lehet feljelentést tenni ismeretlen tettesek ellen, és ha úgy alakul akkor becsületsértés, zaklatás és rágalmazás miatt is. Tehát, ha valamiről tudomást szereztetek.

Keresetet polgári peres vonalon nem vagyoni kártérítésre lehetne például indítani, de ha nem bizonyosodnak be a büntetős dolgok, akkor elég esélytelen.

Hallmark 2009.08.10. 15:48

ha esetleg megtaláljuk ezt a Gasi Norbertet és neki van MSN logja vagy valamilyen közösségi oldal logja, akkor sem lehet keresetet indítani? Milyen büntetőfeljelentés vagy kereset indítható ebben az ügyben egyáltalán vagy mindenképp kényszerítésnek kell történnie vagy valakit meg kell ölnie a csajnak, hogy valamit lehessen tenni? A haverom szeretne nyugodtan élni, de így lehetetlen, mert bármikor felbukkanhat, ha már fenyegetőzött is.

gaborov 2009.08.10. 02:00

Véleményemszerint az internetes felelösségre vonás ott bukik meg, hogy egyszeröen akkora aforgalom hogy nem lehet megtalálni az ip-cimet mert ha adott másodpercben egyszerre irnak egy oldalra 200 ip cimröl is akkor mégis melyik volt??

A dolgot tovább nehezítik a dinamikus ip címek amelyek akár ujrakapcsolodáskor is változhatnak és bárki megkaphatja másét is más idöben...

Ez egy honapra nézve annyi adat lenne amivel meg lehetne tölteni egy közkönyvtárat!!

Lekövethetetlen a dolog..

gaborov 2009.08.10. 01:57

Én ugy tudom hogy magán internetnél az elöfizetö a felelösségre vonható, céges internetnél pedig a cégtulajdonos vagy tulajdonosok...

De felelösségre vonás csak akkor van ha van kereset is..

Elviekben ugy kéne mukodnie a dolognak mint az autóvezetésnél az üzembentartó felelösségének...

gaborov 2009.08.10. 01:52

Szerintem ennek a háromnegyede bizonyithatatlan.Minden csak beszéd és semmi konkrétum ez ezt mondta az azt..

Esélytelen....

Hallmark 2009.08.06. 18:30

Üdv. fórumozók!

Szeretném tudni, hogy mit lehet tenni abban az esetben, ha a következő, szerintem csalás és passzív kényszerítés áll fenn az egyik barátomnál idegenek részéről:A történet 2008 április elején kezdődött, mikor a Camponából hazafelé ment busszal, mert a benne lévő bevásárló központban vásárolt pár dolgot magának. Felszállt a buszra és 2 csaj vihorászott ott a buszmegállóba a padokon. Cikizték, hogy szerintük nem tudja az a fiú, hogy mire kell használni a micsodáját, stb. Mikor indult a busz, felpattantak mögé. Megkérdezték tőle, hogy tetszik-e valamelyik közülük, megmondta a barátom, hogy a V.Kata. Közölte ez a csaj, hogy írjon neki a barátom szerelmes levelet, de a barátom nem is nagyon akart, nem is írt neki, csak felírta, hogy mi tetszik benne, merthogy futtában a csaj kérdezte azt is. Kérte a barátomnak a telefonszámát meg az msnjét, merthogy azzal zsarolta, hogy akkor nem lesz nála semmi esélye, hogyha nem adja meg. leszálltak a buszról, átmentek a túloldalra a két csaj meg a barátom és a csajok rávették, hogy várja meg velük a következő buszt, a csaj oltogatta, meg beszélt telefonon valakivel, mintha szakított volna a pasijával, stb. A barátnője be is állt a bokorba pisilni gondolom azért, hogy tuti legyen a hatás. Utána mindenki hazament. Idáig tartott a személyes része, utána jött az internet.

Interneten és telefonon keresztül is próbálták fűzögetni a csajok, hogy a V. Katánál mekkora esélye van és hogy ÁLLÍTÓLAG A CSAJ SZAKÍTOTT A BARÁTJÁVAL. A dolog végül oda torkollott, hogy arra akarta rávenni a barátomat, hogy fizessen 20e forintot, hogy majd abból vesz V. Katának Sz. Éva, amit majd a barátom átad, amikor kérdezte Sz. Évát, hogy miért nem együtt veszik meg az ajándékot, jött mindig a kifogás. A barátom persze nem fizette ki a pénzt, mert a túl sok fűzögetés miatt gyanús volt a dolog. Ezek után jött még nagyobb kalamajka, ugyanis egy ismeretlen álneveken(Nevezzük most Gasi Norbertnek, az volt szerintem az utolsó álneve) állításuk szerint tönkretette a nemlétező kapcsolatát V. Katának, magyarul lebuktatta a 2 lányt a haverom kártyás telefonján keresztül, mivelhogy magánlaksértéssel bejutott. A barátom(inkább távoli torrentes levelezőtársam) nem tudott róla, hogy lett volna barátja ennek a V. Katának, tehát úgy gondolja velem együtt, hogy a 20e forint kérésénél valami csalás szaga van a dolognak. Az első kérdésem az lenne, hogy az e fajta csalást lehet-e vinni valamilyen büntető perre és hogyan lehet bizonyítani, milyen jogaim vannak ilyenkor, milyen hang és egyéb felvételeket vagy logokat szabad tárolni és milyen módon érhető el az, hogy teljes hatáskörben loggoljak, mert, ha rendőr van ott, nyilván nem fog csalással próbálkozni, felnőttek a lányok, valószínűleg bűnözők és nem utolsósorban nem hülyék?

Ennek folytatásáról is érdeklődnék, mert mióta a levelezőtársam nem fizetett állítólag furcsa levelek egymás után, ilyen passzív zaklatásféle van, ilyen kinyitva 20 centis késsel támadta meg egy pszihopata betegnek látszó fura egyén, mindenhol lereagáló, furcsa negatív kritika róla, chatszobákban veszítette el a tekintélyét, hülyézik mindenhol, stb. Mielőtt a 2 csajjal meg nem ismerkedett, ilyenek nem voltak, néma hosszú csend volt. Van-e mód arra, hogy ezen módok ismeretében ezt a V. Katát börtönbe juttassuk. Vagy meg kell várnia, míg megöleti, mert már fenyegetőzött ezzel is? Válaszukat előre is köszönöm!

kjózsef 2009.07.29. 18:13

Wasp!Köszönöm a megnyugtató választ, én is így gondolom, de sajnos a trövény mai helyzete és különféle értelmezése kifürkészhetetlen.Ennek ellenére én is azt képzelem, hogy a hatóságnak kell bebizonyítani, hogy az ip cím mögött a konkrét időben ki ült.

_Wasp_ 2009.07.29. 14:37

„felelős vagyok a saját interneteről irott minden dologért.”

„Vajon felelőségre vonhatnak-e becsületsértés miatt?”

én nem aggódnék túlságosan. nem az internetre kötött számítógép követ el bűncselekményt, hanem a konkrét személy. És nekik kell bizonyítani, hogy az IP cím mögött milyen személy felelőssége rejtőzik.

(polgári jogi vonatkozásban viszont nem ilyen fényes a helyzet, ott inkább el tudnék képzelni pl egy nem vagyoni kártérítésre irányuló sikeres keresetet - bár még az sem nagyon esélyes)

kjózsef 2009.07.29. 14:29

Tisztelt Hozzáértő!Kényes helyzetbe kerültem. Az én lakásom internet IP címéről irtak egy becsület csorbítására alkalmas bejegyzést egy olyan oldalra, ahol regisztráció és valós email cím nélkül be lehett jutni.A pláne az, hogy a lakásomhoz tartozik egy vendéglő is, ahonnan bárki ingyen internetezhet. Nem vezetünk erről nyilvántartást, mivel ingyenes és forgalom növelés céljából van ez a szolgáltatás. A rendőrség beidézett gyanusítottként és azt mondják, hogy felelős vagyok a saját interneteről irott minden dologért. Még az is hozzátartozik, hogy vezeték nélküli routerem van, tehát akár az utcáról egy autóból is rá lehet csatlakozni a hálózatomra.A kérdéses napon négy bejegyzés ment az IP címemről négy különféle felhasználó néven.Vajon felelőségre vonhatnak-e becsületsértés miatt?Tudtommal a hatóságnak minden kétséget kizáróan bizonyítani kell, hogy a gép előtt más nem ülhetett csak én.Mi az igazság, mire várhatok?

Feri29 2009.07.24. 22:34

"És mit kapna ezért az áldozat?"

Ezt a kérdést nem teljesen értem. Büntetésre gondolsz?

"Esetleg bíróságra is kellene mennem?"

Valószínűleg igen, és a rendőrségre is kihallgatásra.

Feri29 2009.07.24. 22:29

"318. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart és ezzel kárt okoz, csalást követ el.

(2) A büntetés vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztés, közérdekű munka vagy pénzbüntetés, ha a csalás kisebb kárt okoz, vagy a szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó csalást

d)

követik el."

Szóval ha üzletszerűen csal (márpedig ezt ő is elismerte), akkor hiába csak 10.000,- Ft-ról van szó, büntethető.

Subbi 2009.07.24. 22:15

Egy fórumon láttam egy hírdetés, amin egy szoftvert árúsított a fickó. Felvettem msn- en és beszéltünk, adott egy myvipet a hitelesség kedvéért, majd egy paypall számlaszámot, ahova elutaltam előre 10000 ft-ot.A szoftvert sosem láttam, és utólag beismerte hogy ebből él és több embert már átvágott. Azt állította nem büntethető, utánnajárt

Érdemes lenne feljelentést tennem? És mit kapna ezért az áldozat? Esetleg bíróságra is kellene mennem?