Autó lopás Bécsbenforrás főoldal vissza

jokizslany 2010.04.06. 21:58

Segitsegre van szuksegemPar napja edesapam egy hasznalt autot cserelt egy masikra es kozben meg mi potoltunk az auto osszegehez.majdnem sikeres volt az uzlet de nem volt teljes az auto papirjai,igy hat nem fizettuk ki teljesen az autot es vartuk amig megerkezik az auto torzskonyve.A srac akitol vettuk igergetett hogy lesz papir, addig addig mig utana jartunk es kiderult az auto lopott,es raadasul meg leasing0je is van vagy 5000euro es a torzskonyv annal a cegnel van..Kozben hivtuk a sracot de az nem akarta vissza adni a penzt,neve utan megtudtuk a cimet ahol a szulei laknak es azok semmirol sem tudva folhivtak a sracot es az uton volt kulfoldre,menekult.a masik problema az hogy nem volt irva adas veteli szerzodes addig amig nem hozza az auto papirjat az elado. csak tanuk vannak hogy meg lett kotve az uzlet.Igy a rendorsegre adjuk az autot.Szeretnem tudni hogy ilyen esetbe milyen torvenyek lepnek ercenybe.elore is koszonom a valaszokat.

_Wasp_ 2009.07.21. 10:53

én köszi, már ezért megérte... :D

Jennyfere 2009.07.21. 10:49

Annyira szexi ha egy pasi ilyen stílusban ír ;D

Köszi a konkrétumot :)

_Wasp_ 2009.07.21. 10:46

„Ennyire komolyan veszik? Persze nyilván aki ilyesmivel szórakozik megérdemli..De akkor mit kap az, aki megöl egy embert?”

nyilván nem a Szocialista Munka Hőse érdemérem arany fokozatát....

Egyébként:

(5) A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha

(6) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha

(2) a) bűnszövetségben,

az (5) pont alapján 3 év a középarányos, a (6) pont alapján meg 5 év, és innen a fene se tudja eldönteni melyikkel vádolják. (a jelentős érték 2M Ft-tól 50M-ig tart) Úgyhogy a 4 év egy jó tipp.

A büntetést letöltheti itthon, és a büntetési fokozattól függően lehet előbb szabadulni saccra negyedével.

Jennyfere 2009.07.21. 09:45

Az igen...

Ennyire komolyan veszik? Persze nyilván aki ilyesmivel szórakozik megérdemli..De akkor mit kap az, aki megöl egy embert?

Egyébként a 4-5 évből lehet amikor mégis hamarabb elengedik?

Ezt a 4-5 évet kint vagy itthon?

Köszi a választ :)

Dr.Attika 2009.07.20. 17:45

Autót csak előre megfontolt szándékkal lehet lopni. A büntető jogirodalom még nem találkozott gondatlanul, vagy erős felindultságból elkövetett autó lopással. Egy dolgot lehet biztosan prognosztizálni, hogy büntetés lesz a vége. Valószínűleg azért "vádolják" betöréssel, mert zárt helyről ( udvar, garázs) vitte el a gépjárművet. Én 4-5 év börtönt saccolok.

Jennyfere 2009.07.20. 16:57

Mit érdemel az a bűnös....

akit lopott autóval kapnak el Bécsben a rendőrök :)

Egy távoli(!) ismerősöm kért tőlem segítséget, mert az Ő fülébe is eljutott, hogy én egy bizonyos jogi fórumon nagyon részletes felvilágosítást szoktam kapni a problémáimmal kapcsolatban. :)

Bár a rémült személytől, (aki az érintett barátnője) nem sok infot sikerült megtudnom, érdekelne, hogy mire számíthat nagyságrendileg az elkövető személy.

Valószínűleg előre megfontolt szándékkal ment Bécsbe, hogy autót lopjon, ami sikerült is, de közúti ellenőrzés során lebukott. (Tehát nem a lopás közben kapták el)

Ami számomra érthetetlen, de tény, hogy betöréssel vádolják, lopás helyett.

Megjegyzés, már ha számít valamit: az illető büntetlen előéletű.

Tudom, hogy tág a paletta, de mégis mik az esélyek?

Kitoloncolás?

Felfüggesztett gondolom szóba sem jöhet.

Egyéb büntetések?