elsőbbségadás elmulasztásaforrás főoldal vissza

regenye 2009.07.09. 12:09

Tárgyalás kérése ez esetben halasztó hatályú, illetve ilyen esetben perköltség vagy milyen egyéb költség merül fel? A baleset körülményeinek leírásával egyetértek, tehát részemről nem indokolt egyéb szakértői vizsgálat.Az ügyész jelezte, hogy az esetleges tárgyaláson nem jelenik meg.

Grád András 2009.07.08. 22:32

Kedves Regenye!

A jogsi elvétele ilyen esetben alap, az 1 év pedig a minimum! Az autót a legtöbben használják a munkájukhoz, minimum munkábajárás céljából. és gyereke is van a legtöbb embernek (meg párja is, akinek szintén van jogsija, vagy éppen szerezhet). A tárgyaláson se fog jobb eredményt kidobni a gép, de látom, hogy már rég eldöntötte, hogy hallatlan igazságtalanság érte, úgyhogy nyugodtan próbálkozzon! Üdv:

regenye 2009.07.08. 22:20

Talán nem fogalmaztam egyértelműen:NEM kívánom, hogy a bíróság fizessen nekem hiszen nem a pénzbüntetés mértékével van gondom hanem az 1 évre bevont jogosítvánnyal.Ez sem csökkenthető reálisan indokolt hivatkozással (munkaeszköz, 1 éves kisgyermek, stb..)?Illetve kérdem én ha a másik fél be van kötve és kvázi meg sem sérül -hiszen az öv megtartja- akkor is 1 évre elveszik a jogosítványomat????

KÖSZÖNÖM!

Grád András 2009.07.08. 21:22

Kedves Regenye!

Nem látszik célszerűnek a tárgyalás tartását kérni, alig hihető, hogy jól jön ki belőle, pl. a bűnügyi költségek jelentősen nőhetnek egy esetleges újabb szakértő által, viszont a büntetés aligha lesz enyhébb, mert nem nagyon tud enyhébb lenni (gondolom Ön sem arra számít, hogy a bíróság fog Önnek fizetni). Én csöndben örülnék a helyében, hogy ilyen enyhén megúsztam. Üdv:

regenye 2009.07.08. 21:19

Üdvözlet!

A történetem röviden: nem adtam elsőbbséget a védett úton haladó autónak amely oldalról az általam vezetett gépkocsinak ütközött. Az ütközés után sértetlenül szálltam ki majd hívtam rendőrt, mentőt, mert a másik fél egy rövid időre elvesztette az eszméletét és vérzett a feje. Könnyű sérülésnek tűnt, de később az derült ki, hogy súlyosabban sérült a feje másik autó sofőrjének.FONTOS TÉNY: az illető nem volt bekötve és a kirendelt orvosszakértő is azt állapította meg, hogy amennyiben használta volna a biztonsági övet a sérülése "csak" 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülés.+1 ADALÉK: a másik fél a forgalomból kivont autóval közlekedett.A balesetben a felelősségemet elismertem. 10 éve vezetek, korábban szabálysértésem sem volt még.Most kaptam kézhez a bíróság határozatát amelyet TÁRGYALÁS NÉLKÜL hozott, mely szerint a büntetésem 85.000 Ft + a nyomozási költségek + 1 (!) év vezetéstől eltiltás.Tárgyalás tartása kérhető.KÉRDÉSEM:az Önök szakértő véleménye szerint mi lenne a reális, remélhető ítélet egy tárgyalás során.A pénzbírságot el is fogadnám, de az 1 év jogosítvány nélkül rengeteg és nem megoldható részemről.Ebben az esetben perköltség is terhel? Ha igen az nagyságrendileg milyen összeg?

KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT!