börtön - átmeneti csoportforrás főoldal vissza

ObudaFan 2009.07.06. 21:22

Arra nem.

pacalpöri 2009.07.05. 13:30

Akkor akinek kevesebb mint 5 év de több mint 2 év börtön büntetése van arra ez nem vonatkozik?

ObudaFan 2009.07.05. 12:13

Azt az elítéltet, aki büntetését fegyház vagy börtön fokozatban tölti és a szabadságvesztésből legalább öt évet kitöltött, a társadalomba való beilleszkedés elősegítése érdekében, a várható szabadulása előtt legfeljebb két évvel átmeneti csoportba lehet helyezni.

Az átmeneti csoportban az elítéltre irányadó büntetésvégrehajtási szabályok enyhíthetők, így különösen

Az elítélt a személyes szükségletre fordítható pénzösszeget vagy annak egy részét készpénzben is megkaphatja.Az átmeneti csoportba helyezésről az intézet székhelye szerint illetékes pártfogó felügyelői szolgálat pártfogó felügyelőjét értesíteni kell. Az átmeneti csoportba való helyezés akkor szüntethető meg, ha az elítélt ismételten olyan fegyelemsértést követ el, amely miatt magánelzárás fenyítést szabnak ki, vagy az elítélt ellen újabb büntetőeljárás indult. Megszüntetés esetén az átmeneti csoportba való újabb helyezésre egy év eltelte előtt akkor kerülhet sor, ha az újabb büntetőeljárás során az elítéltet felmentették, vagy az eljárást vele szemben megszüntették. Feltételes szabadságra bocsátás előterjesztésekor az átmeneti csoportba helyezéshez készült véleményt ki kell egészíteni az elítélt átmeneti csoportban tanúsított magatartásának az értékelésével.

pacalpöri 2009.07.03. 21:21

Börtönbüntetés esetén mik az átmeneti csoportba kerülés feltételei?Pontosan mik az átmeneti csoport előnyei?Előre is köszönöm a válaszokat.