Elévülésforrás főoldal vissza

ObudaFan 2009.07.01. 21:12

Viszont azt nem árt tisztázni, hogy elég-e a büntetlen előélet az adott álláshoz, vagy a bűnügyi nyilvántartásban sem szabad szerepelned. Ha elmondod, milyen állást szeretnél, akkor valószínűleg erre választ is kapsz itt.

Kovács_Béla_Sándor 2009.07.01. 16:08

Akinek "tiszta" az erkölcsije, az nem lehet büntetett előéletű. Az erkölcsi bizonyítvány ugyanis épp azt igazolja, hogy nem az.

(Nem elévülés folytán nem vagy büntetett előéletű, hanem mert a törvény erejénél fogva mentesültél. De a lényeg szempontjából ez nem fontos.)

kétajtós 2009.07.01. 15:35

Segítséget kérnék abban,hogy mikorra évül el a büntetett előélet.2000-ben három évi letöltendőt kaptam. Két év után feltételesen szabadultam. Két éve 2007-ben kérvényeztem a bíróságnál az erkölcsim úgymond tisztázását, amit meg is kaptam, tehát az erkölcsi bizonyítványom tiszta. Egy olyan munkahelyre mennék dolgozni ahol feltétel a bűntetlen előélet és addig nem akarok jelentkezni amíg nem vagyok abban biztos,hogy a munkahely által lekért adatokban ne legyen benne e bűntetett előélet.Köszönöm a segítséget.