Bírósági per átviteleforrás főoldal vissza

Nick Name 2004.08.14. 13:39

Bambula:

Ha a nyíregyházi bíróságnak van illetékessége - az a vádiratban szerepel olyan cselekmény, amit az ő területén köüvettek el - akkor szinte sehogy. A legcélszerűbb, ha a te részed nem kötődik Nyíregyházához, akkor kéred az elkülönítését és az áttételét. Aminek a bíróság vagy helyt ad, vagy nem.

Dettó:

Az igaz, hogy jogi személy ellen nem tehetsz feljelentést, de tehetsz ismeretlen tettes ellen.

Detto 2004.08.09. 17:20

Válaszoljon VALAKI !!! Nekem is ez a problémám, de Zalaegerszeggel kapcsolatban. A rendőrség szerint nem lehet Hitel Szövetkezet ellen feljelentést tenni, mert jogi személy!

Bambula 2004.01.28. 10:04

Szép jónapot/jóestét!

Segítséget szeretnék kérni, azzal kapcsolatban, hogy ha egy bűnügyben kb. 100 vádlot van, akiknek a nagy része budapesti, viszont az ügyet a nyíregyházi megyei rendőrség nyomzta (bizonyíthatóan érintettek az ügyet vizsgáló nyomozók), majd átadta a nyíregyházi megyei bíróságra, miképpen lehet áthozatni a bírósági pert a budapesti bíróságra?A válottak nagyrészének anyagilag is megterhelő az utazás, nem is beszélve az ügyvédi költségekről!

Kérem segítésenek, hogy miképpen lehetne megoldani ezt a problémát (milyen törvényre kell hivatkozni, milyen lehetőségek vannak, stb.)!

Előre is köszönöm segítségüket!