Parkolás,autó sérülésforrás főoldal vissza

Laslie 2009.05.21. 10:00

Szia Patrik!

Javaslatom a következő.A tanu írja le az általa látott eseményt és ezzel menj be a MABISZ-hoz (Arady u. 65-67).Ők rendszám alapján előkeresik a kárt okozó gépjárművet és behajtják rajta a kár összegét.

Szia

LASLIE

patrik55 2009.05.20. 21:47

Rájöttem közben,ezekszerint rossz helyre írtam be a kérdésemet, átmásolom a másikba, elnézést és köszönöm.

P.

patrik55 2009.05.20. 21:40

Ok, jól értem,akkor ha aki meghúzta az autót és elment a helszínről az nem felel ezért?

ObudaFan 2009.05.20. 21:38

Az a helyzet, hogy ami történt, az nem bűncselekmény, de még csak nem is szabálysértés.

patrik55 2009.05.20. 21:33

Tiszteletem,

Szeretném megkérdezni, hogy a pár napja egy bevásárló központ parkolójában meghúzott kocsimmal kapcsolatban mi a teendőm,röviden :

Autóm a bevásárló központ parkolójában volt, bementem 10 perce venni valamit.

Mikor kijöttem,ültem volna be a kocsiba, de egy fiatal hölgy megszólított, hogy jöjjek a kocsi túloldalára,nézzem meg,mert meghúzták.

Közölte,hogy látta az autót és felírta a rendszámát is,mely a sérülést csinálta.

Felhívtam a rendőrséget, kb. 10 perc múlva kijöttek és kitöltöttek egy A/4 oldalt,adataimmal és az esemény rövid leírásával. A rendőr beszélt telefono a tanummal, aki közben elment vásárolni,de meghagyta a telefonszámát.

Ami engem az egészben zavar, hogy a rendőr nem adott semmi másolatot a felvett "jegyzőkönyvről",tehát nincs semmim. A jegyzőkönyvet azért tettem idéző jelbe,mert este felhívtam a kerületi kapitányságot és szó szerint azt mondtam,kaphatnék-e a mai napon felvett jegyzőkönyvből másolatot? Az ügyeletes közölte az nem jegyzőkönyv volt, ebben maradtunk.

Szerencsére nem nagy a károm, tudok is járni a kocsival,inkább esztétikai a dolog, de rettenetesen bosszant, hogy aki okozta az meg is állt,megnézte és továbbhajtott, ezért szeretném ha nem csak a biztosítója fizetne,hanem gerinctelensége miatt meg is büntetnék.

Kérdésem,kell nekem feljelentést tennem ez ügyben külön,vagy megy a felvett adatok alapján az egész ügy?

Köszönettel válaszukat/ P.