Munkahelyi okirathamisitásforrás főoldal vissza

ObudaFan 2010.03.30. 22:16

Még ha el is lehetne azon gondolkozni, hogy megvalósult-e bűncselekmény, olyan biztosan nem valósult meg, ahol feljelentési kötelezettség állna fenn.

Dr.Attika 2010.03.18. 19:24

Javítok. 5 év a felső határ.

Dr.Attika 2010.03.18. 19:21

Tisztelt "sok mássalhangzó"!

Ők felbújtóként elkövetett magánokirat-hamisítás ( Btk.276.§) , jogosulatlan gazdasági előny megszerzése (Btk. 288.§) bűncselekmények elkövetésével, ön pedig ezen bűncselekmények tettesekénti elkövetésével gyanúsítható. A büntetési tétel első esetben 1 évig, a második esetben 5 évig terjedő szabadságvesztés. Halmazatban 6 év a felső határ.

zsolti78 2010.03.18. 18:56

Vőlegényem előző kapcsolatában követett kisebb kártokozó csalás vétséget. Mosonmagyaróvárról egy taxist azzal hitette ha öt és barátnőjét leviszi Göllébe (Kaposvár)kap 70ezer forintot. A taxis levitte őket (2008ban) de a völegényemnél nem volt pénz és a taxis feljelentette. Az okozott kár itt 70ezer forint. Aztán ugyanezzel a nővel szállódába megszálltak ettek-ittak, telefonáltak végül fizetésnélkül távoztak. okozott kár 88.320ft.ez idáig tárgyalások sorozata folyamatban. Már több mint egy éve velem él 2gyerek (4éves és 7hónapos).ZSOLT a vőlegényem hentes ezért dolgozott Hollandiába, és most 1hete jött haza Belgiumba. A munkája miatt sorozatos tárgyalásról való mulasztása miatt elfogatóparancsot adtak ki ellene. A kárt kiakarja fizetni ezért is ment ki külföldre dolgozni.Ma a rendörök levitték Kaposvárra a tárgyalásig. Nem tudom milesz vele. Ha bezárják a két gyerekkel utcára kerülünk, mert gyesen vagyok és még nem tudok visszamenni dolgozni. Ráadásul semmit nem tudok mi lesz vagy mivárható ránk.

pez29 2010.03.02. 00:19

jó estét lenne egy kérdésem

a müszak vezető elvette a 12000 foritos étkezési utalványomat és alá írta a nevemet az átvételi elismervényen de aznap még tetlegeséggel bántott feljelentettem a rendőrségen mind a kettő miatt a rendőrség csak könnyű testisértés miatt jelentette fel ami miatt meg is lett a tárgyalás a tárgyaláson el is ismerte nevetve az okírat hamisitást rá szolt 2× a bíró nő hogy ez nem olyan vicces ezt rögzitették is a tárgyláson

az lenne a kérdésem ez milyen okirat hamisítás nak minősűl? és hogy nevetve el ismerte a tárgyaláson mikor volt a künnyűtestisértési tárgyalás és rá is lett szolva

Milyen buntetésre számíthat?

Főlökött 2009.04.25. 15:25

Tisztelettel

Magánokirat-hamisításBtk. 276. § Aki jog vagy kötelezettség létezésének, megváltozásának vagy megszűnésének bizonyítására hamis, hamisított vagy valótlan tartalmú magánokiratot használ, vétséget követ el és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

De azért ne feledjük, a "aláhamisítottam 2–3* egy olyan pappírt ami a rehabosok után járó támogatást igénylik", ami ugye a következő bcs.:

CsaláscsalásBtk. 318. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart és ezzel kárt okoz, csalást követ el.(2) A büntetés vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztés, közérdekű munka vagy pénzbüntetés, ha a csalás kisebb kárt okoz, vagy a szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó csalást1069 1070

d)(3) 1073(4) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha

követik el.(5) A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha

követik el.(6) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha

c)(7) A büntetés öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha1076

c)

Szóval arra próbáltam rávilágítani, hogy ebben az esetben, nem csak egy bűncselekményről beszélünk ! Az Ön helyében én nem irogatnák alá semmit, főleg nem más nevében és az Állambácsit így megkárosítani. Természetesen a csalás esetében a büntetési tétel függ az okozott kár mértékétől, vagy a minősítő esetektől.

Kovács_Béla_Sándor 2009.04.20. 13:04

Valószínűleg társtettesek lennétek.(Megjegyzem, ez nem kényszerítés, legfeljebb fenyegetés, de annak sem olyan, ami kizárná a büntetetőséget. Ha azt mondták volna, ha nem vered szét a kollégád fejét, akkor nézhetsz más munka után?)

dgairbrush 2009.04.20. 12:32

Tisztelt Fórumozók!

Munkahelyemen ügyvezetőigazgató váltás volt.az új igazgató és a telephely vezető okirat hamisitásra kényszerítettek azzal hogyha nem másolom le a régi igazgató aláírását akkor nézhetek más munka után. Én bar.... aláhamisítottam 2-3* egy olyan pappírt ami a rehabosok után járó támogatást igénylik.Lehet-e valamilyen komoly problémám ha ez kiderülne?Milyen elbírálás alá esnének ők és én?köszönettel.