Hamis vád bűntetéseforrás főoldal vissza

jogiügy 2014.09.09. 20:21

Sziasztok,Évekig kezelésre kényszerített egy ismerősöm, mert el akarta kerülni, hogy feljelentsem.Először kértem az orvost, hogy fejezze be a kezelést, erre nem volt hajlandó. Fenyegettem, akkor feljelentett, az eljárást megnyertem.Később megint kértem, hogy ne kezeljen, azután írtam levelet a főnökének, hogy nem kérem a kezelést, az ellenőrzésre nem mentem. Emiatt megint feljelentett. Egyáltalán pár hónapon belül lehet többször ugyanazért feljelentést tenni? Úgy tudom kezelésre nem lehet senkit kényszeríteni, és mivel már nem kezel, így a feljelentés okát sem értem. Tárgyalásra nem tudok menni, mert fontos dolgom lenne. Most mit tudok tenni?Köszönöm.

Agent Cooper 2014.04.08. 00:02

Kedves Szabó Magdolna!

Miután az eljárásban már ügyvéddel járnak el, ezért azt tanácsolom, hogy vele konzultálják meg a teendőket, miután ő ismeri legjobban az önök ügyét!

Üdvözlettel: Agent Cooper

Szabó Magdolna 2014.04.07. 11:09

Tisztelt Agent Cooper!Megvolt a birósági tárgyalás ami szabálysértés miatt indult párom volt a 3rendü vádlott,ugyanis az elsö és másodrendü vádlott terhelö vallomást tett rá,internetes csalás kapcsán.A vallomásuk az elsö betütöl az utolsóig hamis volt.Párom mellett tanu tanuskodott elmondta hogy a másodrendü vádlott szájábol elhangzott az hogy ök megbeszélték otthon hogy majd páromra fogják az egészet.A másodrendü vádlott ezt elismerte,illetve elismerte azt is hogy az ö vallomása párom ellen nem igaz azért vaotta azt mert nem akarta hogy öt vonják felelösségre,elismerte hogy hamisan vádolta meg ö is és az elsörendü vádlott is aki egyébként az édesanyja aki az ö kérésére tette meg a terhelö vallomást,ö nem volt jelen a biróságon.A másodrendü vádlott elmondta hogy sem ehez a szabálysértéshez sem pedig a többi még nyomozati szakaszban lévö ügyekhez páromnak nincs semmi köze.Páromat a biróság felmentette,a határozat még nem érkezett meg.Tudni kell hogy sok helyen nyomoznak a másodrendü és elsö rendü vádlottak után,és az ö vallomásuk miatt párom is gyanusitott az ügyekben,amiröl nekünk tudomásunk volt azokra a kapitányságokra a biró elküldi majd a végzést.A másodrendü vádlott csak ebböl az egy szabálysértésböl kapott itéletet közmunkát és pénzbüntetést de a többit is elismerte.A kérdésem az lenne,hogy eljárhat e párommal szemben ujból a rendörség ezzel az üggyel kapcsolatban?Vagyis hallgathassák e ki mint gyanusitott,mikor a msodrendü vádlott beismerte hogy hamisan vádolta és az ügyhöz nincs köze?Mert ez a napokban megtörtént ujbol.A nyomozók nem engedték szó szerint mondom hogy a másodrendü vádlott az elöször tett vallomásán amin páromat vádolta,változtasson ugyanis el akarta ismerni a bünösségét,és elmondani a társát akit a biróságon is megnevezett.A nyomozó korlátozta a vallomástételében.Párom szembesitést kért,ahol a másodrendü vádlott a nyomozók nyomása alatt állva tartotta magát az elsö vallomásához,és szemébe hazudott a páromnak,illetve ezáltal a biroságon elmondottakat is cáfolta.Kérem segitsen mi a teendö?Ügyvéd javaslatára ügyészséghez kivánunk fordulni!Tisztelettel!

Agent Cooper 2014.03.12. 15:42

Kedves marhajo!

Azért ez nem annyira egyértelmű. Ha ilyen egyértelmű lenne, akkor a bíró hivatalból feljelentést tett volna!

Üdvözlettel: Agent Cooper

marhajo 2014.03.12. 13:31

köszönöm, ezek szerint megvalosult, mivel a bírói határozat egyértelműen kimonja, hogy nem követtem el és ezt a feljelentő tudta.

ObudaFan 2014.03.10. 07:01

Ezt ebből nem lehet eldönteni. Ha bizonyítható, hogy nem követted el (és nem csak nem bizonyítható, hogy elkövetted), és az ex bizonyíthatóan tudva a valós tényekről tett valótlan tartalmú feljelentést, akkor megvalósult.

marhajo 2014.03.09. 13:46

Sziasztok.Szabálysértés elkövetésével lettem megvádolva, eljárás indult és bírósági szakaszban megszüntették. Kimerült a hamis vád a feljelető részéről? (ugyancsak ex. mint feketejanos esetében).

Agent Cooper 2014.03.09. 12:10

Kedves feketejanos66!

Akkor lényegesen jobb a helyzet, hiszen perújításra sincs szükség. Nem először fordulna elő a történelem során, hogy a jogerős bírósági döntés ellentétes lenne az ideiglenes intézkedéssel.A helyzetet nagyon jól látja, de attól, hogy Önnek igaza van, még érvényesíteni kell az érdekét, a megoldás a legritkább esetben hullik az ember ölébe.

Üdvözlettel: Agent Cooper

feketejanos66 2014.03.09. 12:00

Annyit még hozzá teszek a gyermekek még csak ideiglenesen vannak anyánál elhelyezve, válás gyermek elhelyezés még folyamatban.

Meg még egy furcsaság a feleségem úgy adott be ellenem megelőző távoltartást, hogy akkor már gyermekekkel 6-napja szeretőjénél lakott 200-km re, bíróságon előadta menekülök lemezt ....az hogy a kiskorú veszélyeztetése hamis vád volt az egy dolog,,,,de szerintem a távoltartás igazi oka az volt hogy megszerezze azon jogokat hogy gyermekeket átírassa abba városba iskolába stb tudtom és beeszólási lehetőségem nélkül

feketejanos66 2014.03.09. 11:59

Annyit még hozzá teszek a gyermekek még csak ideiglenesen vannak anyánál elhelyezve, válás gyermek elhelyezés még folyamatban.

Meg még egy furcsaság a feleségem úgy adott be ellenem megelőző távoltartást, hogy akkor már gyermekekkel 6-napja szeretőjénél lakott 200-km re, bíróságon előadta menekülök lemezt ....az hogy a kiskorú veszélyeztetése hamis vád volt az egy dolog,,,,de szerintem a távoltartás igazi oka az volt hogy megszerezze azon jogokat hogy gyermekeket átírassa abba városba iskolába stb tudtom és beeszólási lehetőségem nélkül

Agent Cooper 2014.03.09. 11:58

bartas@bartinfo.hu

feketejanos66 2014.03.09. 11:36

Huh nagyon köszönöm!

Válaszát elkérhetném email címét címedet.

Megkeresném hivatalosan hogyan tovább ügyben!

Agent Cooper 2014.03.09. 10:14

Kedves feketejanos66!

Amennyiben a volt házastársa szándékát és indítékát egyértelműen bizonyítani tudja, abban az esetben nem lehet kétséges, hogy Önnél helyezik el a gyerekeit. Ugyanis ezek az új tények okot adhatnak a perújításra. Viszont semmiképp nem szabad idő előtt kezdeményeznie a perújítást. (Világosabban fogalmazva, akkor van esélye, amennyiben okosan behúzza a csőbe a volt házastársat. Ehhez egy jól felépített stratégia és türelem szükségeltetik.)

Üdvözlettel: Agent Cooper

feketejanos66 2014.03.09. 08:36

Köszönöm!

Megpróbáljuk mivel mégis csak a hamis vádak miatt vannak gyermekeim a feleségemnél.

hathorankh 2014.03.08. 11:04

Elnézést, ha kétszer jelenik meg a hozzászólásom.

Azt olvastam, hogy a valóság bizonyítását abban az esetben rendeli el a bíróság, ha a rágalom/becsületsértés tárgya(mely azonban valójában igaz, tehát nem az) valamely személy vagy a köz érdekét szolgálta.

Az erre vonatkozó álláspontomat/kérelmemet a meghallgatás előtt kell benyújtanom, vagy a meghallgatáson kell előadnom?

Ha előtte kell beadnom, akkor elég leírnom, hogy kinek az érdekét szolgálta amit állítottam, vagy indokolnom is kell, hogy miért szolgálta annak érdekét?

Köszönettelhathorankh

Agent Cooper 2014.03.08. 09:12

Kedves feketejanos66!

Ön félreértette, KBS arra gondolt, hogy a gyermekelhelyezési perben nem feltétlen fogja tudni érvényesítenie azokat az elveket, amelyeket a bíróságnak figyelembe kellene vennie a döntése során. (Ez egyébként igaz is, de én úgy gondolom, hogy ez leginkább mégis attól függ, hogy mennyire tudja Ön és jogi képviselője érvényesíteni az érdekeit.)A hamis vádas üggyel sok gond nem lehet, mert a büntetőjog területe azért elég egyértelmű (legalábbis más jogterületekhez képest).

Üdvözlettel: Agent Cooper

hathorankh 2014.03.07. 19:21

Kedves Agent Cooper!Rágalmazás/becsületsértés perekben ha jól értem, nem elég, hogy bizonyíthatóan igazat mondtam, hanem a bizonyításra esélyt kell kapnom a bíróságtól.

Milyen esetben rendeli el a bíróság a valóság bizonyítását?

Köszönettel hathorankh

feketejanos66 2014.03.07. 19:15

értem tehát ne várjak szankciókat a hamisvádak stb miatt

Kovács_Béla_Sándor 2014.03.07. 18:23

Hogy fordítsam le? A lex imperfecta olyan norma, amelyhez a jogalkotó nem rendel se szankciót, se olyan végrehajtási szabályokat, amelyekkel ki lehetne kényszeríteni a betartását. Így aztán az ilyen norma inkább csak jámbor óhaj, vagy olyan mint a kalózeskü...

feketejanos66 2014.03.07. 17:38

Ezt nem teljesen értem ?

Kovács_Béla_Sándor

Vagy aki ért hozzá?

Lex imperfecta.Ezt nekem írtad? Pontosan mire gondoltál? evvel kapcsolatban?

Agent Cooper 2014.03.07. 16:17

Kedves hathorankh!

Az a tapasztalatom, hogy egy ilyen helyzetben, ha csak a védekezéssel foglalkozik, akkor ezzel csak a másik fél támadási kedvét fokozza, hiszen így az könnyen azt hiheti, hogy bármit megtehet büntetlenül. Egyetértek Önnel, hogy a deffenzív hozzáállásán változtatni szükséges. Számos lehetősége van "a törvényes bosszúra"...

Sajnos hamis vád esetén a hatóságok a legritkább esetben kezdeményeznek eljárást, amennyiben az alapügy megszüntetésre kerül bűncselekmény hiányában, abban az esetben lehet feljelentést tenni. De mindenképpen tudnia kell, hogy amennyiben a feljelentést az ügyészség elutasítja, úgy ez ellen jogorvoslattal nem élhet.

De azért ne szaladjunk ennyire előre, mert sajnos még az sem biztos, hogy nem valósult meg bűncselekmény. Ugyanis csak abban az esetben fogja tudni bizonyítani az ártatlanságát, amennyiben a bíróság elrendeli a valóság bizonyítását.

Üdvözlettel: Agent Cooper

feketejanos66 2014.03.07. 15:56

Kovács_Béla_Sándor

Lex imperfecta.Ezt nekem írtad? Pontosan mire gondoltál? evvel kapcsolatban?

hathorankh 2014.03.07. 14:36

Tisztelt Agent Cooper!Családon belüli erőszak miatt(férjem nem egyszer a földön rugdosott, fogamat letörte, héjplasztikázni kellett, ez a bántalmazós időszak durván 2,5 évig tartott) párterápián vettünk részt, mely nem működött, férjem az ott tanácsoltakat nem volt hajlandó megpróbálni sem, így a terápiából én kiszálltam, a házasság pedig végleg tönkrement.A terápia során sosem tagadta férjem a veréseket.A bántalmazásos időszakban csináltattam látleletet és rengeteg fényképet, segítséget kértem családjától, édesanyámtól, majd jött a terápia, ami a verekedés tekintetében hatni látszott, bár volt "visszaesése".Most immár évek óta válunk.Férjem egy közösségi oldalon tett nyilvános bejegyzésem miatt rágalmazás és becsületsértés miatt büntetőpert indított ellenem, hogy ő sose vert meg senkit, engem sem.A terapeuta a váláshoz adott már nem túl hízelgő szakvéleményt róla, hogy agresszív, akár szabályokat áthágó módon domináns, ott a látlelet, fényképek, tanúk, akiknek nem tagadta a verekedéseit, ideértve maga a terapeuta is, felfoghatatlan az egész. 2 hét múlva lesz a meghallgatás.

A válás során rengeteg hasonló ér, felesleges beadványokkal húzza az időt és ezzel a feljelentésével egyszerűen elegem van.

A kérdésem az lenne, hogy miután megvolt a meghallgatás és becsatoltam a látleletet, fényképeket, szakvéleményt, tanúk listáját(ezt már megtettem, nem tudom, a meghallgatásra már beidézik-e őket), és mindent, amit össze tudok gyűjteni, tehát bizonyítom, hogy de igen vert, sokszor és brutálisan, ha ő erre eláll a feljelentéstől, akkor a bíróság folytatja-e, de most már ellene az eljárást hamis vád vagy bármi egyéb jogcímen.Vagy ha le akarom állítani a hadjáratát, amit a válás körül csinál, melynek része ez az érthetetlen és felesleges feljelentés is, akkor nekem önállóan kell majd lépnem egy viszontfeljelentéssel vagy egyéb módon.Belefáradtam az elhúzódó válásba, a támadásaiba és eljutottam oda, hogy hogyha szép szóból és abból, hogy én csak védekezek, de soha nem jelentettem fel, nem támadom feleslegesen a válóper során sem, hanem megegyezésre törekszem a gyerekeink, a vagyonmegosztás, a cégeink ügyében, akkor értsen erőszakból és peres úton szeretném leállítani és ezért az alaptalan feljelentéséért, talán gyerekesen hangzik, de törvényes keretek közt bosszút szeretnék állni,mert ez így nem mehet tovább.

Köszönettel hathorankh

Kovács_Béla_Sándor 2014.03.07. 11:05

Lex imperfecta.

Agent Cooper 2014.03.07. 10:57

Kedves feketejanos66!

Ez a magatartás súlyosan esik a szülő terhére:"A bíróságnak alkalmaznia kell mindazokat a jogi eszközöket, amelyek bármelyik szülőnek az erőszakos, önkényeskedő, a bírósági határozat kijátszásáratörekvő magatartását meggátolják."

Üdvözlettel: Agent Cooper


feketejanos66 2014.03.07. 09:22

Köszönöm Korrekt válaszát!

Engem továbbra is az foglalkoztat hogy, gyermekeimet 90% ban ezek a hamis vád és hamis tanúzás rendőrség bíróság félrevezetése által szerezte meg, költöztette el 200-km re tőlem és családjuktól és költözött szeretőjéhez velük.

ObudaFan 2014.03.06. 22:27

feketejanos66

Nyilván a gyermekelhelyezés szempontjából az nem egy lényegtelen kérdés, hogy az egyik szülő bűncselekményeket követett el, ebből természetesen lehet negatív következményeket levonni a gyermeknevelésre való alkalmasságára. De azért ez egy lesz sok szempont közül, amit a bíróság mérlegel, tehát ebből azért még nem lehet eldönteni, hogy kinél kell a gyereket elhelyezni.

feketejanos66 2014.03.06. 12:09

Tisztelt ObudaFan!

Nagyon várom válaszát lentebbi kérdésemre!

Agent Cooper 2014.03.06. 10:08

Kedves Szabó Magdolna!

„Az a baj, hogy nem összevontan nyomoznak az ügyben, hanem több megyéből is érkezett megkeresés.”Előbb-utóbb az ügyeket egyesíteni fogják.Ahhoz, hogy meg lehessen mondani, hogy a szakértői véleménynek van-e bármilyen relevanciája (értékelhető-e a terhelt terhére vagy alátámasztja a védekezést), ahhoz azt látni kellene. Ugyanez elmondható a nyomozati anyagról is, ugyanis azok ismerete nélkül nem lehet állást foglalni abban a kérdésben, hogy várható-e marasztaló ítélet vagy sem. A bíróság az alapján fogja meghozni az ítéletet, hogy milyen történeti tényállást sikerült megismernie. (Érthetőbben: Azt képtelenség már megállapítani, hogy pontosan mi is történt, csupán azt, hogy mi történhetett...)

Üdvözlettel: Agent Cooper

Szabó Magdolna 2014.03.05. 18:38

Tisztelt Agent Cooper!Nagyon köszönöm a válaszát,mely egyben segitség is számunkra.A holnapi napon utánna fogok érdeklödni akkor hogy van e már szakértöi vélemény.Attól függetlenül tudom hogy azzal minden rendben van,hiszen tényleg nincs közünk ezekhez a dolgokhoz,és utólag Istennek hála hogy nem engedtem oda a géphez az illetöt.Azért is nem,mert nekem azt mondta hogy idösek gondozására akar feltenni hirdetést,és társkeresö oldalakat is keresett.Mivel párom sok esetben otthon sem volt igy mondtam hogy van wifink hozzon valamit amin tud wifizni,mert a géphez nem engedem mert ha párom netán belenéz az elözménybe még félreérti a dolgot.Végül ezért nem ült gép elött!Természetesen párom sosem vett le pénz a kártyájukról,ezért felvételek csak a számlatulajdonosról,vagy közeli hozzátartozójukról van aki levehette a pénzt!De ök mindenre felkészültek,mert a számlatulajdonos betegségére hivatkozva családtagjait kérte meg hogy levegyék a pénzt,ezt is a vallomásból tudom.Az a baj,hogy nem összevontan nyomoznak az ügyben,hanem több megyéböl is érkezett megkeresés.Nemtudom hogy lehet az hogy egy indult eljárásban egy szabálysértési eljárásban a sértett feljelentése alapján már biróság elött van az ügy(teszem fel miközben még több megyében is nyomoznak) és párom mint eljárás alá vont személy,a számlatulajdonos szintén,és az egyik lánya aki levette a pénzt a kártyáról vannak megidézve.Már követni nem tudom melyik ügy.Viszont azt tudom hogy semmilyen bizonyiték nincs mert nem is lehet ellenünk,ebben az esetben sem ip-cim,ami az egyetlen dolog lenne,lehetne.De ez a csalás jóval azután valósult meg miután a házkutatás nállunk lezajlott,és nem is abból a megyéböl nyomoztak ez ügyben.A lényeg az hogy a biróságon mi elmondjuk a történetet,vagy elhiszi a birósági titkár vagy nem,beidéztük a tanut aki az általunk elmondottakat alá is tudja támasztani.Reméljük megjelenik,és nem fél.Milyen döntés várható ez ügyben.Mi már az elsö tárgyaláson megjelentünk, a 2 vádlott nem már akkor elmondtuk az egész történetet a sértett is ott volt,és kérdésre elmondta hogy nem párommal beszélt telefonon.Illetve odaadtuk a sok jegyzökönyvet elmondtuk hogy nem csak ez az ügy van stb..Ugy láttam hisz nekünk és azt mondta hivassuk be a tanut és ha az alátámassza az általunk elmondottakat akkor felmenti páromat,viszont meg kell hallgassa a két nem megjelent vádlottat is.Sajnos a napokban kell menjünk ez ügyben biróságra,és érdekes módon már nem az a Birósági titkár tárgyalja az ügyet,hanem egy másik,pedig elözö azt mondta ö nem adja ki kezéböl az ügyet.Ez hogy történhetett meg?Talán elfogultságot jelentettek be?Lehet ilyet?Elöre is köszönöm válaszát!Maradok tisztelettel!

feketejanos66 2014.03.05. 18:19

Vizsgálatot január 21 én indította ügyészség , következő válóperes tárgyalás márc 24

feketejanos66 2014.03.05. 18:07

Illetve mennyi ideig tart egy ilyen vizsgálat minden beadványokkal, jegyzőkönyvekkel lett bizonyítva.

Válóperes Bírónak ezeket be kell adnom ?

feketejanos66 2014.03.05. 18:05

Igen Tisztelt ObudaFan!

Az ügyészség, az én feljelentésem után Hamisvád hamis tanúzás bíróság rendőrség félrevezetése bűncselekmények ügyében indított vizsgálatot.

Ezek mennyire befolyásolhatják gyermekelhelyezést ?

Ide másolom régebbi beírásomat és válaszát.

ObudaFan # e-mail 2013.06.16. 13:47

Ha ez így van, akkor ebből lesz egy hamis vád a feleség ellen, lesz neki más baja is, mint hogy hol helyezik el a gyereket.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

feketejanos66 # e-mail 2013.06.16. 12:33

Több kérdésem is lenne!

Első az hogy feleségem feljelentett "kiskorú veszélyeztetése" miatt,így a bíróság megítélte a 30-napos távol tartást. Gyermekeket 30-nap alatt kivette iskolából és az ország másik felébe költözött egyik napról a másikra a szeretőjéhez,kiragadva őket család sport és minden egyéb otthon és mindenből.Viszont a feljelentése miatt indult rendőrségi nyomozás kiderítette hogy a vád nem valósult,meg fogják szüntetni az eljárást,valamint a nyomozónő elmondta bizonyítékok alapján látszik hogy megszervezett volt apa csapdába csalása.Mennyire számít ez a válás gyermekelhelyezés során?Illetve a nyomozónőt be lehet e idézni tanúként?

Köszönöm előre is

Agent Cooper 2014.03.05. 17:28

Kedves Szabó Magdolna!

A lefoglalt merevlemez szakértői vizsgálatának hatalmas jelentősége van, mert egyértelműen cáfolhatja vagy alátámaszthatja az Önök által elmondottakat. Amennyiben a párjának az ártatlansága bebizonyosodik, úgy az ügyész ellene nem fog vádat emelni, és a lefoglalt merevlemezt is kiadják Önöknek. (Ezután érdemes majd hamis vád miatt feljelentést tenni.)A számlaszámok vizsgálatánál annak van jelentősége, hogy ki rendelkezett ténylegesen a számlaszámok felett és milyen módon, még az is elképzelhető, hogy rendelkezésre állnak felvételek pénzfelvételről.Természetesen azok a tematikus oldalak (Svindlerek Listája, Tolvajkergetők, stb.), amelyeknél bizonyos bűncselekmények elkövetőinek azonosítása a cél, össze nem hasonlítható a nyomozóhatósággal, mert utóbbinál nem elég az elkövető azonosítása és elfogása, de bizonyítani is kell a cselekményt. (Hogy arról ne is beszéljünk, hogy egy rendőr nem válogathat a bűncselekmények közül.) Személyes tapasztalatom az, hogy minden kapitányságnál vannak olyan nyomozók, akik korrekt módon képesek ilyen jellegű bűncselekményt felderíteni. Jó néhány előadást tartottam rendőröknek és készítettem egy nyomozási kézikönyvet is a témakörben (még néha ügyvédként is megkeresnek), ezért is állítom azt, hogy esély van a cselekmény teljes felderítésére.

Üdvözlettel: Agent Cooper

Szabó Magdolna 2014.03.05. 13:51

Tisztelt Agent Cooper!Igen,a házkutatás során történt lefoglalás,ugyanis volt számitógépünk melyböl a winchestert vitték el.Viszont nem értem miért,mikor a hölgy aki nállunk internetezett sosem ült gép elött nállunk,mindvégig saját tabletjükön wifin keresztül internetezett.Még nem kaptunk semmit a szakértötöl de mivel nem is ült gép elött igy nem is talál rajta semmi olyasmit amit vélhetöen keres.A legelsö vallomást onnan tudjuk,hogy ismerös rendör hallgatott ki és felolvasta nekünk a vallomást.Ezt nem tudom szabadott e neki,utólag egyébként mindegy is mert az a hölgy aki nállunk internetezett aki miatt ez a lavina elindult Ö mondta el nekünk hogy ki mit vallott,mikor egy véletlen találkozás alkalmával rákérdeztem hogy miért állitanak ilyet.Azt mondta mi bekavartunk avval hogy elmondtuk hogy itt internetezett,mert ök azt máshogy akarták lerendezni.Nem tudom hogy hogyan..na mindegy!Engem tanuként hallgattak ki az ip-cim miatt de mint mondtam csak 2-3 alkalommal.Azt hogy továbbiakban hol interneteztek nem tudom,de biztos vagyok benne,hogy ha ismerösöknél,családtagnál az ugy is kiderül a nyomozás során.Illetve egy helyröl késöbbiekben megtudtuk,ahol pár alkalommal interneteztek,ezt a cimet párom kihallgatása során el is mondta,de érdekes módon azokat az illetöket tudomásom szerint még nem hallgatták meg.Annyit még elmondok hogy az itteni rendörök ismerik ezeket az embereket azt is tudják hogy mi nem foglalkozunk velük,viszont ezt a más megyéböl való nyomozók nem tudják.Nekik ez teljesen hihetöen jön le hogy párom elkérte a számlaszámot,használta majd le akarja tagadni.Ök nem látnak bele az itteni viszonyokba,nem ismerik ezeket az embereket és igy tanuvallomás alapján sajnos pont az ellenkezöjét képzelik a dolognak.Gondolkodom rajta hogy fogadjak e ügyvédet párom védelmébe,de az az igazság hogy eléggé kellemetlen az hogy az embernek saját magának kell bebizonyitania az ártatlanságát más megyei hatóságok elött.Illetve olyan emberek elött akik a csillagot letagadják,lehazudják az égröl!Kapcsolatba léptem a Svindlerek Listája oldallal is,amit tudtam ott elmondtam kiderült ezek az emberek mai napig nem álltak le söt csoportosan üzik az ipart.Az oldal tulajdonosa komolyan többet tud,és jobban átlátja a helyzetet mint a nyomozást végzö rendörök.Tudok én is már sok mindent,mert kicsi a mi városunk mindenki tud mindenröl sajnos...bár ne tudnék!!!De ezeket hiába tudom ha bizonyitékom nincs ami alátámassza egyedül a bünözökkel szemben kevés vagyok.Akik gátlástalanul minden ezközt bevetnek saját maguk védelmében!!Mióta ez folyik teljesen megfordult velünk a világ.Az igazságtalanság érzése és az hogy nem tehetek semmit...megörit!!Köszönöm szépen eddigi válaszát is!

Agent Cooper 2014.03.05. 11:50

Kedves Szabó Magdolna!

Számos kérdés merül fel a leírásával kapcsolatban. Amikor házkutatást tartottak Önöknél, akkor történt lefoglalás is (vittek el számítógépet?)? Ha igen, akkor mit állapított meg a szakértő? Honnan tudja, hogy az eljárás során ki milyen tartalmú vallomást tett, amikor még nem volt iratismertetés? Gyanúsítottként hallgatták ki Önt is, mivel gyanúsítják, vagy ki sem hallgatták?Sajnos ez az ügy első körben is olyan bonyolultnak tűnik, hogy szinte lehetetlen érdemben segíteni a fórum keretein belül.Egyébként találkoztam már hasonló bűncselekménnyel, 3-4 évvel ezelőtt Paszabon történt egy hasonló csalás sorozat.

Üdvözlettel: Agent Cooper

Szabó Magdolna 2014.03.04. 20:03

Tisztelt Agent Cooper!

A helyzet az hogy egy évvel ezelött megengedtem egy távolabbi ismerösömnek (akinek egyébként a családjával nem ápolunk jó viszonyt,ö kivétel volt) hogy több napon keresztül igénybe vegye az internetemet.Mivel tul sokat járt,zavaró volt,igy megkértem ne jöjjön többet.Pár honapra rá házkutatást tartottak nállunk,emiatt a hölgy miatt akiröl kiderült hogy az édesanyja számlaszámára csalás utján utaltatott pénzeket.Interneten keresztül.Amit mai napig nem hagyott abba.Sajnos értesültem hogy a növére is szintén bekapcsolódott ebbe.Mi elmondtuk hogy igen használta az internetet.Emiatt veszekedtek velünk,miért kellett elmondani fenyegettek és azt mondták majd ráfogják páromra az egészet ha már úgyis innen ment az internetezés.Azt hitték ennyi elég!Azóta megtámadtak bennünket mert fel akartuk öket jelenteni párom kórházba is került,csoportosan elkövetett garázdaság miatt már ügyézség elött van az ügy.Az édesanya aki a számlatulaj a lányai kérésére a rendörségen azt vallotta páromnak jöttek a pénzek melyeket hol lányai,hol veje vett le a kártyáról.Természetesen az hogy páromnak jött nem igaz!Elsö kihallgatásakkor mikor megtudta párom mivel vádolja meg az illetö hölgy a sértett feljelentése ügyében kihallgatásakor,feljelentést is akart tenni hamis vád miatt,de azt mondták majd ha lezárul az ügy! Aki tudná bizonyitani hogy hamisan vádolják páromat fél elmondani amit hallott ennek ellenére beidéztette tanunak a biróságra egy szabálysértési ügyben ahol szintén emiatt van párom eljárás alá vont személyként beidézve,és bizom benne hogy elmondja az igazságot!.Mivel aki nállunk internetezett hölgy nem egyszer mondta el nekünk,ezt hallotta más is hogy növére befolyásolja beteg édesanyját és kénytelen volt ezt vallani,mert nem akart a lányainak bajt.Visszavonni már hónapokkal késöbb egy másik kihallgatáson sem tehette,mert akkor öt vették volna elö hamis vád miatt! Pedig átlátható egyébként,mert rosszban voltunk,vagyunk ezekkel az emberekkel,nem is jöhet a kártyájukra pénz nekünk,ök mégis ezt állitsák,pedig ip cim csak 2-3 esetben volt töllünk a többi esetben különbözö ip cimek telefonszámok szerepelnek ami számunkra ismeretlen.Illetve ebböl kifolyólag ne is beszélhettünk azon a sértetekkel sem!Azóta már kiderült hogy a családjuk több tagja ellen folyik hasonló büncselekmények-csalás miatt eljárás.Az hogy nállunk internetezett az egyik illetö már egy éve volt,söt lassan több is.Mikor elöször kihallgatták az édesanyját elmondta a betanult szöveget,de gondolom felvilágositotta a rendörség hogy büncselekmény utján került a pénz a kártyájára.Ennek ellenére a lányai tovább használták a számlát,igy ujjab kihallgatáson ugyanazt vallotta.Közben megvolt a támadás is részükröl.Az édesanya a befolyásolo lányával és annak családjával él egy fedél alatt,egyébként mi sosem voltunk nálluk.Semmilyen bizonyitékuk nincs,mivel ami nem történt meg nem is lehet bebizonyitani!!Kizárólag a vallomásuk,amit gondolom egymásnak alátámasztanak!Több megyei rendörkapitányság megkeresése alapján hallgatták ki páromat emiatt a vallomás miatt.Pontosan azt sem tudom hányszor ahol elmondta hogy sosem kérte el a számlaszámot,és sosem érkezett rá pénze amit ök átadtak volna neki. Mit tehetnénk hogy bebizonyitsuk az igazunkat?Nem mellesleg az egyik hölgynek aki rávette édesanyját hogy hamisan vádoljon meg másfél év felfüggesztetje van,párja ült már börtönben is igy fél,mindent megtesz hogy ne vonhassák felelösségre öket.Azóta több ember számlaszámát használják csalásokra,akik félnek igazat mondani a hatóságnak,inkább elválalják.Illetve több ember is csal a környezetükböl,sajnos ez nyilt titok itt a faluban.Nekünk mindenünk megvolt,megvan indittatás sem sincs ilyesmire.Büntetlen elöéletüek vagyunk!Kérem segitsen,mert mi tisztességes emberek vagyunk,bünözök hamis vádjai alatt felelösségre akarnak vonni.Mert jóhiszemüleg beengedtük a hölgyet internetezni,amit végül ellenünk forditottak.Remélem könnyen emészthetöen és átláthatóan irtam le,de ha valami nem egyértelmü,illetve kérdés merül fel arra mindenképp válaszolok.Várom válaszát.Tisztelettel!

ObudaFan 2014.02.24. 14:40

Az azért sok mindentől függ. Főként attól, hogy mivel is vádolta meg, aztán attól, hogy ennek mi lett az eredménye, végül például attól is, hogy az illető volt-e már büntetve.

Btk. 268. § (1) Aki

bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a hamis vád alapján az érintett ellen büntetőeljárás indul.

(3) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha

(4) A büntetés öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha az életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményre vonatkozó hamis vád alapján a vádlottat elítélik.

(5) Aki mást hatóság előtt bűncselekmény elkövetésével azért vádol hamisan, mert gondatlanságból nem tud arról, hogy tényállítása valótlan, vagy a bizonyíték hamis, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

269. § Aki

vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

270. § (1) Ha a hamis vád folytán eljárás indult, ennek az alapügynek a befejezéséig hamis vád miatt büntetőeljárás csak az alapügyben eljáró hatóság feljelentése alapján indítható. Az ilyen feljelentés esetét kivéve a hamis vád büntethetőségének elévülése az alapügy befejezésének napján kezdődik.

(2) Korlátlanul enyhíthető, különös méltánylást érdemlő esetben mellőzhető a hamis vád elkövetőjének büntetése, ha a vád hamisságát az alapügy befejezése előtt az eljáró hatóságnak feltárja.

feketejanos66 2014.02.24. 14:37

Ha valaki hamisan vádolt valakit rendőrségen, bíróságon illetve több hamis tanúvallomást tett csak hogy másikat lejárassa valamint bíróság rendőrség félrevezesse is meg áll mire számíthat ?

Agent Cooper 2014.02.24. 08:25

Kedves csotányka!

Hamis tanúzást nem követett el, miután Ön a bűncselekmény (hamis magánokirat felhasználása) elkövetője. (Ha valamilyen kedvezményt is igénybe vett, akkor még csalás miatt is számíthat számonkérésre.) Legjobban valóban úgy jár, amennyiben elmondja az igazat!

Üdvözlettel: Agent Cooper

csotányka 2014.02.22. 21:49

Azt történt velem, hogy 2012. áprilisában vettem az egyik ismerősömnek telefont az én nevemre. a szerződési papírokat én írtam alá, viszont ezt otthon nem mertem elmondani anyukámnak.Megjött hozzánk a felszolító levél, hogy fizessük a számlákat, de még akkor se vallottam be otthon hogy én írtam volna alá a szerződési papírokat.Ez miatt anyukám a rendőrséghez fordult, ahol én tanúként voltam meghallgatva, de nem az igazat mondtam, magyarul hamis tanúzást vétettem. Ez a mai napra sajnos kiderült írásszakértő által és jövőhéten megint be kell mennem a rendőségre. Ha ott akkor elmondom a színtiszta igazságot és azt is hogy szóban megzsarolt az illető, akkor mennyire súlyos büntetésre számíthatok? nagyon fontos lenne!!!Előre is köszönöm a választ!

ObudaFan 2014.01.17. 23:28

Feljelentést azt lehet tenni, de hogy eredményes lesz-e, az ebből nem derül ki.

vincedalma 2014.01.16. 16:29

T. Cím!Testvérem és ellenem garázdaság és könnyű testi sértés miatt indítottak nyomozást, személyre szóló feljelentés kapcsán.A nyomozást a következő indoklásokkal szüntették be.1 "mivel a nyomozás adatai alapján nem állapítható meg a bűncselekmény elkövetése és az eljárás folytatásától sem várható eredmény"2 " a bűncselekményt nem követte el"Kérdésem? Lehet-e hamis vádi feljelentést tenni ill. az eljárás során hamisan tanúskodót, hamis tanúzásért feljelenteni?Válaszát, előre is köszönöm.Üdvözlettel Horváth Ferenc

Galambasz 2013.12.29. 14:09

LINKEK :http://www.gyomroi-hirhatar.hu/…eg-ugyeszseg

http://www.gyomroi-hirhatar.hu/…a-csaladjara

HÍRTV : http://mno.hu/…itka-1168932

Kovács_Béla_Sándor 2013.12.19. 12:12

Rosszak a linkek.

Galambasz 2013.12.19. 08:41

Még annyit hozzá tennék meg indult a nyomozás a rendőrök ellen is hivatali visszaélés miatt , és V. István ellen is hamis vád miatt !

Galambasz 2013.12.19. 08:11

Hír TV is leadott minket :http://mno.hu/…itka-1168932

GYömrői Hírhatár :

Galambasz 2013.12.19. 08:10

GYömrői TEK - Egy több gyermekes galambász család kálváriája hamis vád miatt 7 hónapja ül ártatlanul , ki a felelős ?Az állítólagos sértett közhírű alkoholista V. Istvánt egy bűnöző vitte be az egyik monori rendőrhöz és kényszerítették rá hamis terhelő vallomást tegyen id. L. Lászlóra , ezt mind el is ismerte V. István, nem csak nekünk, de kívülállóknak is sírva mondta, hogy hazudnia "kellett" id. L. László szemébe a rendőri szembesítésen és megvádolta a rendőröket is , akik nem nem tudom ezek után hogyan járhatnak el még , továbbá a kamerarögzítőt , aminek semmi köze az ügyhöz lefoglalták elvitték és persze el is lett tüntetve de erre figyelmeztettek minket ezért már korábban , megtettük a szükséges lépéseket és ha nem lesz meg záros időn belül bizony komoly gondok lesznek rendőri oldalon , mert ez döntő bizonyíték azért is , mert igazolja nem bújkált Ő sem és február után is feljárt galambászni beszélgetni id. L. Lászlóhoz és az okiratok 11 tanú és hangfelvételek mellett bizonyítaná ezen kamerarögzítő is id. L. László ártatlanságát ......De az illetékesek már vizsgálják mi is folyik itt a Monori Hatóságoknál , mert ezek kőkeményen hivatali visszaélések és korrupció ....mert bizony ha meg lenne a kamerarögzítő és beigazolja V. István igenis ott volt nálunk többször lebukna itt az egész rendőri rendszer .... a szükséges lépéseket a megfelelő helyeken bizonyítékokkal alátámasztva megtettük , mert a legvégsőkig elmegyünk az igazunkért és kapják meg a valódi bűnözők a méltó büntetésüket a bíróságon , legyen az rendőr vagy bűnöző mert ilyen helyzetekben leginkább mindig a kis gyermekek sérülnek lelkileg , DE mi már tudjuk GYŐZNI FOG AZ IGAZSÁG !!

tollasposta 2013.12.17. 13:50

Azt írta, hogy hamisan vádolta és hogy sajnos feljelentés lett az ügy vége.Ebből arra (is) lehet következtetni, hogy azért írta a hamisan vádolást, mert hamis vád miatt történt a feljelentés ellene.Ha viszont hamis vád miatti feljelentés csak konkrét létező személy bevádolása miatt indulhat, akkor valamiképpen ki kellett derülni annak, hogy a személy, akit egylány91 kreáltnak írt le, mégiscsak konkrét és létező. Ha a rendőrség derítette ki, akkor hamis vád.Ha egylány91 valloota be, hogy nem is igaz az egész, akkor marad a kreálmány, de akkor hatóság félrevezetése.Hátha megírja egylány91, hogy ki jelentett fel kit, - ahogy Te írtad.

Ufonautára visszatérve:Az elraboltak teljesen komolyan és bizonyítottan valóságos élményszerű dolognak élték és élik át az efféle kalandokat, képesek részletekbe menő leírást adni mindenről, vagyis állítják, hogy valóságos volt az illető.A rendőrségnek kellene bebizonyítani, hogy UFO-k márpedig nincsenek, vagyis ufonauták sem lehetnek.Vajon ilyenkor mit reagálna a hatóság,ha a feljelentő épelméjű és normális?

pazs 2013.12.17. 13:02

Csak akkor lehet hamis vád, ha egy konkrét létező személyt jelentett fel, amúgy maximum hatóság félrevezetése, ha a feljelentés nyomán elindul a büntetőeljárás. Segítene, ha kiderül, hogy ki jelentett fel kit és miért.

tollasposta 2013.12.17. 12:55

Ha például egy ufonauta rabol el valakit, s az elrabolt illető feljelentést tesz személyleírás alapján, de a rendőrség megállapítja, hogy ilyen nem létezik, elképzelhető, hogy hivatalból a rendőrség indít eljárást hamis vád, vagy a hatóság félrevezetése okán?Ez persze csak ötletelés, nem tudom,hogy egylány91-el mi a helyzet.

pazs 2013.12.17. 11:47

öööö - feljelentettél egy nem létező személyt, hogy téged elrabolt, amikor nem is raboltak el? Ki tette ellened a feljelentést?

egylány91 2013.12.17. 09:48

milyen büntetésre számíthatok, ha hamisan vádoltam egy általam kreált személyt abban a történetben, hogy engem elrabolt? sajnos feljelentés lett az ügy vége.

Pistone 2009.02.12. 23:47

Kedves Ági78!

„"233. § (1) Aki

bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő....”"Tehát maximum 3 éves szabadságvesztés lehet a bűntetés pesszimális esetben. Optimális esetben megúszható főbüntetés helyett alkalmazott mellékbüntetéssel (ez tízezer forinttól tízmillió forintig terjedhet). Ehhez viszont szerintem szükséges egy beismerés (beismerés nélkül is marasztaló lesz az ítélet), őszinte megbánás (sok-sok telesírt zsepi, kétségbeesés), együtműködés és a tisztelet megadása a bíróságnak.De egy szőrösszívű bírónál bármi lehet.

Üdvözlettel: Pistone

Ági78 2009.02.11. 07:41

Kedves Pistone !

Köszönöm válaszát. Mi lesz vélhetően a büntetésem ezért?

Pistone 2009.02.11. 00:41

Kedves Ági78!

A terhelt szabadon védekezhet, ez azt jelenti, hogy megválaszthatja, hogy tesz-e vallomást vagy sem, illetve hogy ha vallomást tesz, akkor mit mond (azaz akár hazudhat is). Azonban egyet nem tehet meg, mást bűncselekmény elkövetésével nem vádolhat alap nélkül. Mivel Önt vesztegetés kísérlete miatt jogerősen elítélték, és Ön védekezésében a feljelentőt bűncselekmény elkövetésével vádolta meg (azaz hogy nem Ön kért pénzt, hanem hogy a másik ajánlott fel), így Ön ezzel a cselekményével megvalósította a hamis vád bűntettét, ezért folyik az eljárás, és 99,9%, hogy Önt el fogják ítélni.

Kedves Ági78, az az érzésem, hogy Ön hibát követett el, nagy hibát.

Üdvözlettel: Pistone

Ági78 2009.02.10. 19:11

Elmagyaráznátok nekem is hogy értsem (nem vagyok jogvégzett ember) :

"vesztegetési kísérletről volt szó

A vesztegetést nyilván Ági ajánlotta a megállapított tényállás szerint, a másik fél pedig nem vett részt az elkövetésben.

Ági védekezése átlépte azt a határt, hogy mást hamisan vádolt, nem elkövetőt-elkövetéssel.

Kösz, Wasp, így már értem."

Köszönöm

Kovács_Béla_Sándor 2009.02.10. 18:39

Nem kellene tetézni, Ági.

Kovács_Béla_Sándor 2009.02.10. 18:35

Kösz, Wasp, így már értem. A végrehajtható szabadságvesztést így sem érzem valószínűnek.

Ági78 2009.02.10. 15:59

Konkrétan egy pár érdekes dolog. Polgármesteri Hivatal építésügyi osztályán dolgoztam. Egy pékség építési engedély iránti kérelmet adott be, majd egy héttel később már hozta is a használatbavételi engedély iránti kérelmet. Mondanom sem kell, hogy az építkezés tele volt jogszabálysértésekkel, amire persze a bírság összege már akkor milliós tétel lett volna. Az volt a baj, hogy egy köztiszteletben álló városlakóról van szó és gyakorlatilag parancsba kaptam, hogy intézzem el az ügyet és kapjon engedélyt. Mivel ordító farkashibák voltak az építkezésnél ezért megkértem rá, hogy legalább a nagyobbakat -ami szemmel is látszik - javítsa ki, és megadom az engedélyt. Kérte, hogy számoljam ki mennyi lenne a bírság összege és írjam le neki egy papírra. Én jó hiszeműen jártam el és így tettem. Végül ez is bizonyíték lett ellenem, hogy én pénzt kértem az engedélyért cserébe, holott pont fordítva volt, ő jött hozzám, hogy fizet érte csak adjam ki az engedélyt. Mivel nem álltam kötélnek hogy átveszem a pénzt és adom az engedélyt, ezért egyszerűbbnek látta, hogy feljelent és így megkapta az engedélyt, és semmilyen hibát nem kellett javítania. Azóta senki felelősségre nem vonta a szabálytalanságokért, én viszont 9 hónapot ültem miatta.Védekezésemben mindig is azt mondtam, hogy nem én voltam aki pénzt kért az engedélyért, hanem ő ajánlotta fel, csak az a baj hogy nem tudom bizonyítani. Abban az időben egyéb családi ok miatt kapóra jött az ügyészségnek hogy én vagyok a vádlott és az ügyész úr még ezt a hamis vádat is a nyakamba varta, nem volt elég bajom így is. Azóta ő már nem ügyész és valami oknál fogva a bíróság sem a régi mert elfogultságot jelentettem be és érdekes módon helyt adtak neki és áttették máshova az ügyet. Ezért van most hamis vád miatt eljárás ellenem, csak nem tudom mi lesz a vége. Valakinek van valami jó ötlete mit tegyek a tárgyaláson? Mivel védekezzek?

_Wasp_ 2009.02.10. 15:23

vesztegetési kísérletről volt szó

A vesztegetést nyilván Ági ajánlotta a megállapított tényállás szerint, a másik fél pedig nem vett részt az elkövetésben.

Ági védekezése átlépte azt a határt, hogy mást hamisan vádolt, nem elkövetőt-elkövetéssel.

Kovács_Béla_Sándor 2009.02.10. 15:02

Hamis vádért? Aligha. Ráadásul nem is értem, miért lenne hamis vád, ha az egyik elkövető - akár valótlanul - az állítja, hogy a másik volt a megvesztegetés kezdeményezője. Hiszen ez a körülmény legfeljebb a büntetés mérlegelésénél játszik szerepet, de a bűncselekmény megvalósulásának eldöntésében nem.

Ági78 2009.02.10. 14:43

2002-ben hivatalos személy által elkövetett vesztegetési kísérlet miatt eljárás indult ellenem. 2003-ban más ügyek miatt is jogerősen 2 év börtönbüntetésre ítéltek. Mindvégig azt állítottam, hogy nem én voltam az aki kezdte ezt a vesztegetés témát. Amikor az I. fokú tárgyalás volt, az ügyész olyan rafináltan és ellenségesen viselkedett, hogy sikerült neki kihozni a dologból azt, hogy engem hamis vád miatt feljelentett, mondván azt, hogy az állításom mely szerint a másik "úr" kezdte a vesztegetést hamis. A dologhoz hozzátartozik, hogy az egyéb ügyekben perújrafelvételt kértem és megnyertem a pert így a 2 év letöltendő börtönbüntetést 9 hónapra csökkentették tekintettel arra, hogy addig voltam előzetesben. A perújrafelvétel időtartamára ezt a hamis vád ügyet felfüggesztették, és most fogják folytatni. Immáron 6 évet történt dolog. Az ügyész a vádiratban letöltendő börtönt kért. Mire számíthatok? Sürgős válasz kellene ha lehet.